Öncelikle belirteyim bu benim kazanç yolum veya bir satış danışmani degilim bir markayi temsil etmiyorum. Tv almak benim icin araba almak kadar zordur. Benim Yaşadıklarımı yaşamayın diye fikir olmasi açısından ve yorulmadan sadece okuyarak karar verebilirsiniz. Gerisi bütçenize bakar.
Nokta , imla vs icin kusura bakmayin telefondan hizlica yazip geçiyorum.
2 Hafta önce vatan bilgisayardan 65 gho 9700 modelini aldım. Çok araştırma yaptim ama malesef yeterli bilgi ve kullanıcı yorumu bulamadım o yüzden bilgilendirme yapayım. Fiyat : 47.000 tl + traş makinası hediyesi
Vatan magazasın da gho 9900 modeli açıktı görüntü cok hoştu lg ve samsung oled ler ya yanaydı bir fark göremedim fiyatlarin dan başka. Her ne kadar arçelik üstlenlense de grundig alman kalite çizgisinde üretildiği için isim hakki anlaşmalari gereği kaliteden ödün veremezler. Arcelik , beko , vestel yerli milli anlayışım yoktur paramın hakkını ve kaliteli bir seyir için tercihimi butceme gore yaparim. Bu arada vestel serilerini de inceledim 4k yayin ile malesef tv alinmayacagı kanısına vardim. vestel kalitesi millenium serilerinse kalmis oradan ilerleyememis.
Media markt da 9700 ü inceleme şansım oldu her ne kadar promotorler ( onlar da ekmeğin de :) ) tcl ve samsung a yönlendirmek istese de grundig ve oled i kotulese de f/p ürünü olarak bu rakama başka muadili yok. Tcl mini led i överek anlatti arkadaş ama fiyat 55 bin küsürlerdeydi ki tcl ye bir tv mini uzmani ve eski teknoloji magazasi calisani olarak sicak bakmadim ve ileride basimi agritacak teknik ekipten dolayi tercih etmem.
Eski kullandigim Tv Philips 55pfl8007 yaklasik 10 senedir kullaniyorum ve hala kalitesinden odun vermedi yatak odasin da suan gorevini devam ettiriyor. Ne zaman gider birsey diyemem parasinin hakkini coktan verdi.
Gelelim gho 9700 deneyimime. Biraz uzun yaziyorum tv almak gercekten zor istir deneyimimi aktarayim arzu eden tercih eder. Tv oled malum 120 hz diye geciyor lakin 1080 p de 120 hz 4k 120 degil , 60hz kutusunda 120 hz yazsada yillardir degismeyen aldatmaca hz olayi. Benim ihtiyacima 60 4k yeterli oyun oynayan biri degilim cok futbol merakim yok dizi film genellikle. Görüntü 4k da muzzam yeterince tatmin olacağınız kalitede. Google tv ve kumandası mevcut kullandığım mi-box 2s ile ayni kalite ve akışkanlik da hatta grundig daha akici diyebilirim. Kumanda komutlari 1 sn bazen takılarak algılıyor ama sorun görmediğim icin ben takmıyorum. hdr , hdr10 , dolby vision demo görüntüler ve amazon prime de dizilerde denediğimde kadari ile muzzam lg , philips , samsung oled lersen eksik birsey yok diyebilirim siyah sa siyah yani kalite ise kalite. Henüz tam ayar yapmadim fabrika ayarında bazi sahnelerde dalgalanma olabiliyor cok belirli olmasa da gözüme çarpıyor bunu - yani diyebilirim ama dedigim gibi henuz bir ayar yapmadim. Sormak ve almak isteyen olursa bilgi alabilir.
Özet : Oled tv olarak f/p olarak 47.000 fiyata alınır mı? evet pahali ama malesef enflasyon vs vs hic girmeyeyim bu fiyata alinacak buyuk ekranda en iyi tv. Bunu almasam 75 inc qled alacaktim yine grundig 35 bin kusur fiyati vardi ama oled agir basti. Ekran yanma vs 5 6 sene götürse beni yeterli cok iz birakacak tv yayinlari da izlemiyorum zaten. Elektronik sans isi cihaz ariza vermezse 5 sene gitse Aylik 736 lira odemis olacagim deger mi? bence makul. Evet odemeyi 3 taksit yaptim ama kullanim olarak değerlendirdim. Gelen arcelik servis gayet guler yuzlu biraz hizli is yaptıkları icin istedigim olcude asmadilar bende kurulumdan sonra ise gectim aksam farkettim tekrar aradim 2 letmeden tekrar gelip 4 5 parmak asagi astirdim izleme mesafem göz hizam tv nin ortasina gelecek sekilde en iyi izleme bence o.
65 inch ekran izleme mesafem 3 4 metre arasi gayet rahat izleniyor yormuyor. Daha once 55 vardi oda gayet iyiydi buda cok buyuk gelmedi ama yinede 4 metre yakini 55 tercih etmeli ekran dev gibi olunca izlemek yorabilir kafa baska yerde ayak baska yerde olur. Deneyim ve bilgilerim bu cok uzun ve detayli oldu umarim alici icin dolu ve yeterli bir yazi olmustur.
Ekleme notum : Tv den anlayan ve net keyif isteyenlerin almamasi gereken tvler. Tcl p serisi , vestel serileri , arcelik ve beko serileri çoğunu inceledim ekranlar hic iyi degil. F/p olarak grundig led kotu bir görüntüsü vardi ne kadar ekmek o kadar köfte hesabi. Grundig qled de f/p olarak değerlendirilebilir. Unutmayin cok satilan tv degil az konusulan ve kaliteli ucuzu alin. Her magazada tcl , samsung , lg promotöru bulursunuz bu yuzden cok satar en guzel urun hep kesin onlardir. Evet samsung lg bu isin mottosu lakin ayni derecede aldigim tv fiyat farklari makas olarak 30 40 bin daha fazla bence gerek yok. Aldiginiz tvlerin cogu lg , samsung , panda ekran ureticileri iyiler ve kötüler. Saygilar.
|
Satılık Sıfır Kutusunda ACER i5 1 gb ekran kartlı...
|
insprion 1525 webcam sorunu!!!
|
Pc wireless ve ps3 wireless mac şifreleme sorunu
|
soket 939 anakart hakkında yardım..
|
|
1 Hdd 2 İşletim Sistemi Nasıl Kurabilirim ?
|
|
MERSİN İÇİ 30 GB ALINACAKTIR
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 380
İkinci El Bölümü Mesajları: 174
Konularının görüntülenme sayısı: 21.999 (Bu ay: 5.974)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El