Şimdi Ara

Nereye yumruk yersek bayılırız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
44.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk bakışta ergence bir konu gibi gelebilir ama aslında ciddi bir konudur. Bu arada geçen konu dışı konumdan bu yana sadece yaklaşık 2 gün geçmiştir ama bu konu kafamda bir soru işareti bıraktı.

Kafamızda burnumuz en tehlikeli bölge midir? Yoksa yanak, çene ve göz hizası bölgeleri de bayıltma riski taşır mı?

Vücudumuzda göğsümüz, göğsümüzün kalp hizası ve karaciğerimiz en tehlikeli bölgeler midir? Ayrıca belimizin her iki yanı da bayağı can acıtabilir diye düşünüyorum.

Bunun dışında bir de malum bölge var.

Evet, sizin düşünceleriniz neler? Bir de her iki taraf için de konuşuyorum; kalıp ve güç ne kadar önemli? Teknik de önemlidir elbette.

Not: Benim bu konu hakkında internete yayılan 2 videom var. Maalesef o videoların da etkisiyle ileride rezil olacağım korkusu var bende. Hani biri beni dövmeye kalkışır, sebep anlamsız bile olabilir, akıllının biri de bunu videoya çeker, sonra bayılırım. Hem dediklerimin arkasında duramamış olurum, hem de tam rezil olurum. Hani video çekilmek zorunda da değil.

Not 2: Yukarıdaki nottan dövüşü düşünen biri olduğum biri düşünülebilir. Aslında dövüşten "tamamen" uzak durmak isteyen biriyim ama o videolar bende takıntı yarattı. Biraz bunların etkisiyle, aslen de İstanbul'da yaşamanın verdiği rahatsızlığın etkisiyle (Bende sosyal anksiyete var) kilo verip, bu koşullara uyum sağlamama yetecek kadar Wing Chun öğreneceğim. Umarım ileride bir işe yarar... Hatta umarım, bu dediklerimi yapacak olsam bile hayatımda asla dövüşmek zorunda kalmam.

Edit: Amacım karşı tarafa zarar vermek değildir. "Tamamen" kendimi kollamaktır ve alacağım zararı minimuma indirgemektir. Eğer karşı taraf fazla ileri giderse, bu durumu karşı tarafa en az zarar verecek bir şekilde sonlandırmak da hedefimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA67E2CF -- 7 Ekim 2013; 21:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nereye Yumruk Yersek Bayılırız?

Anahtar Kelimeler:

• Nereye yumruk atarsan bayılır
    • Çeneye vurunca neden bayılır
    • İnsanı bayıltmak için neresine vurulur
    • Kafanın neresine vurursan bayılır
    • Nereye vurursan bayılır
    • Şah damara vurulursa ne olur
    • Ne yersek bayılırız

Bir kişiye nereye yumruk atarsanız bayılacağını merak ediyor olabilirsiniz. Bayılma, beyne geçici olarak oksijen gitmemesinden kaynaklanan bir durumdur. Bu, kalp durması veya boğulma gibi durumlarda meydana gelebilir.

Vücudun belirli bölgelere yumruk atılması da bayılmaya neden olabilir. Bunun nedeni, bu bölgelerde kan akışını bloke eden veya beyne giden oksijen miktarını azaltan sinirlerin olmasıdır.

Çeneye Vurulunca Bayılma

Çene, bayılmaya neden olabilecek en yaygın yerlerden biridir. Bunun nedeni, çenede temporomandibular eklem (TMJ) adı verilen bir eklem olmasıdır. Bu eklem, ağzınızı açmanıza ve kapatmanıza yardımcı olur.

Çeneye sert bir darbe, TMJ'yi sıkıştırabilir ve beyne giden kan akışını kesebilir. Bu, bayılmaya neden olabilir.

Şah Damarına Vurulursa Ne Olur?

Şah damarı, boynunuzun yan tarafında bulunan büyük bir arterdir. Kalpten beyne oksijenli kan taşır.

Şah damarına sert bir darbe, şah damarını tıkayabilir ve beyne giden kan akışını kesebilir. Bu, hızlı bir şekilde bayılmaya ve hatta ölüme neden olabilir.

Ne Yersek Bayılırız?

Bazı yiyecekler de bayılmaya neden olabilir. Bunlara şunlar dahildir:

• Alkol
    • Uyuşturucu
    • Kafein

Bu maddeler beyne giden kan akışını azaltabilir veya beyin aktivitesini değiştirebilir. Bu durum bayılmaya neden olabilir.

Bayılma geçiriyorsanız veya geçiren birini görüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almanız önemlidir. Bayılma, altta yatan ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kafada çene bayıltır burun acıtır göz morartır karında karın boşluğu nefessiz bırakır malum bölge malum..

HTC One (M8)

HTC UltraPixel™ // HTC Duo Camera // HTC Motion Launch™ // Zoe™ // HTC BoomSound™

• Arkadaşım direk kulağın altına vur yumruk değil iki parmağınla sertce vur ondan sonra hafifce it çocuğu hop yerde (DENENDİ BİZZAT BABAM TARAFINDAN SONUÇ=YARIM SAAT SONRA UYANDIM)

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Şah damarına boyunda ,ciğerler,karın boşlugu ve böbrege yersen bayılmıştan beter olursun kalkamazsın.
    çeneye yiyince mavi ekran çıkıyor

Şah damarına boyunda ,ciğerler,karın boşlugu ve böbrege yersen bayılmıştan beter olursun kalkamazsın.

Bu arkadaşın dediklerini yapma.İlla denerim diyorsan bıçağı sok gitsin ikisininde sonu aynı olur

Orijinalden alıntı: RollBang

Kafada çene bayıltır burun acıtır göz morartır karında karın boşluğu nefessiz bırakır malum bölge malum..

malum bölge hepsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orochimaru37

Arkadaşım direk kulağın altına vur yumruk değil iki parmağınla sertce vur ondan sonra hafifce it çocuğu hop yerde (DENENDİ BİZZAT BABAM TARAFINDAN SONUÇ=YARIM SAAT SONRA UYANDIM)

çok sert vurulursa karşı taraf ölür mü acaba onda ya sakat iş :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Rams+ein

çeneye yiyince mavi ekran çıkıyor

Alıntıları Göster
    sigara içen birinin tam akciğer bölgesine sert ve dengeli bir yumruk atarsan 10 saniye nefes alamıcak ve heycanlancaktır tabi bunu her zaman yapamazsın

Orijinalden alıntı: ugurakkocoglu

quote:

Arkadaşım direk kulağın altına vur yumruk değil iki parmağınla sertce vur ondan sonra hafifce it çocuğu hop yerde (DENENDİ BİZZAT BABAM TARAFINDAN SONUÇ=YARIM SAAT SONRA UYANDIM)

Yok merak etme oraya yumruk atma yeter felç kalır sen iki parmağınla vur yeter yav babam yaptı benim üzerimde diyom direk yok oluyosun bak şimdi gözlerini aç sonra kapa öyle oluyor yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurakkocoglu

quote:

Yok merak etme oraya yumruk atma yeter felç kalır sen iki parmağınla vur yeter yav babam yaptı benim üzerimde diyom direk yok oluyosun bak şimdi gözlerini aç sonra kapa öyle oluyor yani

iyiymiş bu kavgayla işim olmaz ama hani lazım olur felan bir gün :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bu arkadaşın dediklerini yapma.İlla denerim diyorsan bıçağı sok gitsin ikisininde sonu aynı olur

Yok hocam yapması için söylemedim 5 yıllık boksörüm tani yapmasıda zor baya saglam vurması ve tam o noktayı bulması lazım

quote:

quote:

Yok hocam yapması için söylemedim 5 yıllık boksörüm tani yapmasıda zor baya saglam vurması ve tam o noktayı bulması lazım

Ne diyelim usta inşallah bunları yapmak zorunda kalmassın dahada önemlisi inşallah bunları yaptıktan sonra eleman elinde kalmaz

• Arkadaşlar dayağı atacak olan ben değilim. Dayak yemekten korkan benim. Kendimi savunmam lazım da, nerelerime dikkat etmem gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum.

Orijinalden alıntı: İyinin Kötüsü

quote:

quote:

quote:

Ne diyelim usta inşallah bunları yapmak zorunda kalmassın dahada önemlisi inşallah bunları yaptıktan sonra eleman elinde kalmaz

Alıntıları Göster
    Çene.Çünkü beyine giden damarların çoğu çeneden geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Çene.Çünkü beyine giden damarların çoğu çeneden geçer.

Alıntıları Göster
    wing chunu bırak git Muay Thai'ye buarada çeneye sağlam bi darbe koyarsan soğukkanlı bi şekilde adamın çenesi bile çıkabilir bayılması kesin

Orijinalden alıntı: NEDİYONOLUM

wing chunu bırak git Muay Thai'ye buarada çeneye sağlam bi darbe koyarsan soğukkanlı bi şekilde adamın çenesi bile çıkabilir bayılması kesin

Alıntıları Göster
    yuh artık ya mesaja göz gezdirdim 3 tane kelime görmemle tank olduğunu anladım

A true Warsong spits in the face of death
  • Çeneye sağlam bir yumruk yedikten sonra bayılmasam bile aldığım gardın (Savunma amaçlı) tamamen kaybolacağına eminim. O yüzden ilk iş kafayı kollamak.

Şu İstanbul'da tek bir normal günümüz yok ki... O yüzden, kendini savunmak için her türlü sanal ve fiziksel bilgiye ihtiyaç var. Buradan sanal bilgiyi toplayayım da, fiziksel bilgiyi en kötü ihtimalle internetten izleyeceğim videolarla ben hallederim.

Çok önemli not: Amacım karşı tarafa zarar vermek değildir. "Tamamen" kendimi kollamaktır ve alacağım zararı minimuma indirgemektir. Eğer karşı taraf fazla ileri giderse, bu durumu karşı tarafa en az zarar verecek bir şekilde sonlandırmak da hedefimdir.

Edit: Yeteri kadar cevap geldi, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA67E2CF -- 7 Ekim 2013; 22:06:27 >

• Koltuk altina yumruk yersen olebilirsin bile

"Ben haddimi bilirim.Varsın hak kapısını kimse çalmasın, dost bildiklerimizde vefa kalmasın, varsın selamımı kimse almasın...Olmaz bir zerresi mizanda heder SEN sevdiğini ALLAH için sev yeter. " Hz Mevlana
  • quote:

tam olarak neresi?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.