Şimdi Ara

nereye şikayet etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar evim tam cadde üstü değil ancak caddeye cok yazınız ve binamizin hemen önünde bir petrol istasyonu var bize yakın olan cadde de normalde sakin bir cadde ancak bu sakinligi fırsat bilen bazı ...... lar bizi canimizdan bezdirdi 12 aylık bir çocuğum var uyutana kadar anamız ağlıyor ama bu ..... lar yarış yapacak ses çıkarıp hava atacak diye bizim hzurumuz kaçıyor.

sorunum caddeden geçen yarış motorlari, arada geçen yüksek motor sesli lüks spor araclar, ama en çokta modifiyeli egzosu aniran araclar birde bu petrol istasyonuna her gece en az 2-3 kere uğrayan belli başlı araclar deli gibi egzos sesi çıkaran ufak motorlar(bunların plakası dahi yok adam motoru led ile donatmis ayakli gazino gibi dolanıyor ayni zamanda egzos bağıra bağıra) iki adette Şahin marka arac (bunların hic birinin plakasıni okuyamiyorum)

arkadaşlar ben şimdi bunu kime şikayet edeyim bulunduğum yerin emniyet Genel Müdürlüğü ne mail attım basit sistemsel bir mail ile geri döndü muhtemelen otomatik olarak herkeze atılan bir geri dönüş maili ilgilenecegiz vs diye. ve az önce gecenin bu saatin o petrol istasyonuna 3 modifiyeli arac uğradı sanırım arkadaşlar egzoslari bagira bagirta kalkış yaptılar caddeye çıktılar baya ikerde bir göbek var oradan döndüler yine caddeden geçtiler ve sürekli o egzozlari bağırıyordu sinirden kafayı yemek üzereyim biraz ice girerler belki binanın alt tarafından geçerler diye cam şişe vile hazırladım araca fırlatmak için ama bir türlü yakalayamadı oradan kilay kolay geçmiyorlar zaten

çok mu zor bir ekip arabası şurada haftada 3-4 gün iki saat durup bunlara ceza yazsa 2 hafta içinde eser kalmaz bu şerefsizlerden cok mu zor yaaa anlamıyorum
    kusura bakmayın arkadaşlar biraz uzun oldu vede yazım hataları olabilir acayip sinirliyim şu an bu şerefsizlerin saati yok gecenin 2si 4 dü demeden motor ve egzos bagirtiyorlar ayıptır günahtır yaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    caddede oturuyorsan bu sesler normal 1 kısı olsa neyse ama her yoldan gecenı sikayet edemezsın ses cıkarıyordıye bır dusun derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: homes

caddede oturuyorsan bu sesler normal 1 kısı olsa neyse ama her yoldan gecenı sikayet edemezsın ses cıkarıyordıye bır dusun derim

hocam tamamda ben normal seslerden şikayetçi değilim ki yasalar tarafından yasaklanmış parçaları arabasina takıp işi gücü ses çıkarmak olan araçlardan rahatsızim gecenin 3 ünde egzos otturmeye kimin hakkı var

Elinizde iyi gece çekimi ve ses çekimi de yapabilen bir kamera olsun.
    Bunları sürekli kaydedin.
    Bu video kayıtlarınız ile tekrar şikayette bulunun derim size.
    Cadde madde kimsenin böyle sesler çıkarmaya hakkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Elinizde iyi gece çekimi ve ses çekimi de yapabilen bir kamera olsun.
    Bunları sürekli kaydedin.
    Bu video kayıtlarınız ile tekrar şikayette bulunun derim size.
    Cadde madde kimsenin böyle sesler çıkarmaya hakkı yok.
    bi trafik polisiyle ahbap olmakta sizi sıkıntıdan kurtarabilir gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MekaTRonikEmre

bi trafik polisiyle ahbap olmakta sizi sıkıntıdan kurtarabilir gibi

Alıntıları Göster
    İt kopuğun ülkesi burası. Onların borusu öter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

quote:

hocam tamamda ben normal seslerden şikayetçi değilim ki yasalar tarafından yasaklanmış parçaları arabasina takıp işi gücü ses çıkarmak olan araçlardan rahatsızim gecenin 3 ünde egzos otturmeye kimin hakkı var

"sorunum caddeden geçen yarış motorlari, arada geçen yüksek motor sesli lüks spor araclar,"

Bunu söylemişsin bunlar yasalara aykırı değil ki?, gördüğün şahincileri şikayet edersen ceza yerler o kadar. Diğerlerine ne diyeceksin? neden spor araç aldınız mı?

Evinizin ses yalıtımı yetersizdir, evinizi dışarıdan ses almayacak şekilde yaptırın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nereye Şikayet Edebilirim ?
    3 yıl önce açıldı
    Polise şikayet etsem mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

genelde bu şekil araçlar her yerde var ama orj bir arac motoru güçlü ise o sesleri cıkarabiliyor burda bir komşunun classic aracında v8 motor var deli gibi ses yapıyor ne diyebilirsinki adama kavga cıkar boktan yere öyle değilmii..

şahin türü diyorsan bende kılım onlara

orj spor araçlarına birşey yapamazsınız baştan belirtelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 20 Temmuz 2014; 18:25:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

quote:

"sorunum caddeden geçen yarış motorlari, arada geçen yüksek motor sesli lüks spor araclar,"

Bunu söylemişsin bunlar yasalara aykırı değil ki?, gördüğün şahincileri şikayet edersen ceza yerler o kadar. Diğerlerine ne diyeceksin? neden spor araç aldınız mı?

Evinizin ses yalıtımı yetersizdir, evinizi dışarıdan ses almayacak şekilde yaptırın.

hocam ses yalıtımında bir sıkıntı yok mevsim yaz olduğu için camlar açık haaa klima tak diyebilirsin o ayrı

lüks arac ve yarış motorları içinde caddeden hız sınırları dahilinde gecseler benim icin yeterli onun. dışında modifiyeli arac ve egzosu patlak motorlara ceza yazilsa bir derece kurtaracak

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ses yalıtımında bir sıkıntı yok mevsim yaz olduğu için camlar açık haaa klima tak diyebilirsin o ayrı

lüks arac ve yarış motorları içinde caddeden hız sınırları dahilinde gecseler benim icin yeterli onun. dışında modifiyeli arac ve egzosu patlak motorlara ceza yazilsa bir derece kurtaracak

Hocam şimdi biraz öz eleştiri yap bence. Sen camı açık oturuyorsun evde dışarıdaki cocukların oynarken bağırıp çağırmaları bile rahatsız eder cam açıkken. Her türlü ses rahatsız eder. Camı açık oturmayı seviyor olabilirsin, demekki kendi alışkanlıklarına uygun ev seçmemişsin, şehrin göbeğinde durum bu buna yapacak bir şey yok. Cam açıkken gece gelen çöp arabasının sesinden rahatsız olmuyor musun? Belediyeye çöpleri almayın diyemezsin. Camlar açık oturacaksan ve sesten rahatsız oluyorsan caddeden uzak ev seçmelisin.

Hız sınırı ile eksoz sesinin alakası yok öncelikle. Adam yavaş ama yüksek devir gider yine ses çıkar. Önüne yaya çıkar kornaya basar sen rahatsız olursun. Caddede klakson çalınmaz trafik levhası yok ise hiçbir şey diyemezsin.

Sen burda haksızsın bir noktada. Sadece şu an belli kanun boşluklarından dolayı aracına açık eksoz takmış araçları şikayet edebilirsin oda kanundaki araçta teknik değişiklik konusu yüzünden ceza uygulanır. Çünkü kanun ve yönetmelikte saçma bir eksiklik var.

Normalde olması gereken çevre kanununda belirlenecek ses seviyesi (DB) altında olan araç modifikasyonlarının yasallaşmasıdır. Sizin talep ettiğiniz özgürlük seviyesi ile aynı oranda özgürlüktür çünkü buda.

Bu arada şunu da belirtmekte fayda var. Araç modifiyeli olsun, ferrari olsun farketmez. Şehir içinde, gece araç kullanmak bir kültür meselesi, çevredeki insanlara saygısı olan en az ses çıkartacak şekilde araç kullanır. Ama bizim memlekette en son bulacağınız şey insanların birbirine olan saygısıdır.

Sonuç olarak kendi önlemlerinizi almadan şikayette bulunmanızı etik bulmuyorum.

İyi forumlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam şimdi biraz öz eleştiri yap bence. Sen camı açık oturuyorsun evde dışarıdaki cocukların oynarken bağırıp çağırmaları bile rahatsız eder cam açıkken. Her türlü ses rahatsız eder. Camı açık oturmayı seviyor olabilirsin, demekki kendi alışkanlıklarına uygun ev seçmemişsin, şehrin göbeğinde durum bu buna yapacak bir şey yok. Cam açıkken gece gelen çöp arabasının sesinden rahatsız olmuyor musun? Belediyeye çöpleri almayın diyemezsin. Camlar açık oturacaksan ve sesten rahatsız oluyorsan caddeden uzak ev seçmelisin.

Hız sınırı ile eksoz sesinin alakası yok öncelikle. Adam yavaş ama yüksek devir gider yine ses çıkar. Önüne yaya çıkar kornaya basar sen rahatsız olursun. Caddede klakson çalınmaz trafik levhası yok ise hiçbir şey diyemezsin.

Sen burda haksızsın bir noktada. Sadece şu an belli kanun boşluklarından dolayı aracına açık eksoz takmış araçları şikayet edebilirsin oda kanundaki araçta teknik değişiklik konusu yüzünden ceza uygulanır. Çünkü kanun ve yönetmelikte saçma bir eksiklik var.

Normalde olması gereken çevre kanununda belirlenecek ses seviyesi (DB) altında olan araç modifikasyonlarının yasallaşmasıdır. Sizin talep ettiğiniz özgürlük seviyesi ile aynı oranda özgürlüktür çünkü buda.

Bu arada şunu da belirtmekte fayda var. Araç modifiyeli olsun, ferrari olsun farketmez. Şehir içinde, gece araç kullanmak bir kültür meselesi, çevredeki insanlara saygısı olan en az ses çıkartacak şekilde araç kullanır. Ama bizim memlekette en son bulacağınız şey insanların birbirine olan saygısıdır.

İyi forumlar.

hocam detaylı açıklamalarınız icin teşekkür ederim

ancak ben evimi direk cadde üzerinde almadım site içerisinde caddeye en yakın 2. bina ve en yakın olanda direk cadde üzerinde değil arada ciddi uzaklık ve bazı şeyler var ve birde daire 8. katta o yüzden sağda solda oynayan çocuk vs nin cok fazla bagirmadikca gelmiyor. onun dışında caddeden geçen normal araçların sesleri cok az seviyede geliyor (cam açıkken) ancak bu belirttigim modifiyeli egzosu olan araçlar özellikler aracı kanir kanirta aracı bağırttıkları için son derece rahatsızlık veriyorlar eminim daha iç. taraftaki bloklardanda net duyuluyor ve rahatsız olunuyordur. bunun haricinde çöp arabası sabah geliyor içerideki çöpleri toplayıp gidiyor ve nadirde olsa geçen yüksek ses çıkaran kamyonlar vs böyle bir rahatsızlık vermiyor çünkü onlar kendi yollarında gelip geçiyorlar

Yani sadede gelirsek ben abartı ses çıkaran egzos takıp ve üzerine birde o egzos ile aracı özellikle bagirtan (gecenin 2-3-4 ü fark etmeksizin) ve patlak egzos ile dolanan motorları burada bir şekilde engellenmesini istiyorum bir bu araçlarda dikkat ettiğim bir şey var bunların hiç biri yolunda değil yani hepside caddeden en az iki defa geçiyorlar sadece ses çıkararak tur atmaya çıkmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 20 Temmuz 2014; 21:18:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Her gece saat 24 ile 01 arası bir sürat moturu cadde bomboşken ara gazı vererek sokağa giriyor 3-4 dakika sonra aynı sesleri çıkararak sokaktan çekip gidiyor,Bir gece uyumayacağım bunu takip edeceğim dedim,gece yarısı geldi nasıl ses ortalık ayağa kalkıyor sokağa girdi o sokağa girer girmez çaprazımızdaki apartmanın 4.cü katın balkon ışığı yandı bir baktım bir tane genç kız sanırım manitası,bu motorlu arkadaş balkonun alt hizasında durdu bu kıza bir kaç el kol hareketi bir şeyler anlatmaya çalışıyor,kızın şöyle dediğini duydum; yarım saat sonra gel.Bu arada bende polisi aradım anlattım durumu siz çare olmayacaksanız motorcuyla birlilkte sizide bakanlığa şikayet edeceğim dedim tamam hemen ilgleniyoruz dediler.saat tam 01:30 çocuk geldi yine aragazı falan hop polis önünü kesti bir şeyler söyledi polis çocuğa birlikte gittiler. Yaklaşık 5. aydır gelen giden yok çok şükür.Bu arada olya İzmirde oluyor istanbulda gündüz olan sıcaklık izmirde gece oluyor klimada bir yere kadar mecburen pencere açıyoruz,şimdi o gürültü yapanlar istediği gibi tozutsun diye bu sıcakta camdamı açmayacağız.?

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Her gece saat 24 ile 01 arası bir sürat moturu cadde bomboşken ara gazı vererek sokağa giriyor 3-4 dakika sonra aynı sesleri çıkararak sokaktan çekip gidiyor,Bir gece uyumayacağım bunu takip edeceğim dedim,gece yarısı geldi nasıl ses ortalık ayağa kalkıyor sokağa girdi o sokağa girer girmez çaprazımızdaki apartmanın 4.cü katın balkon ışığı yandı bir baktım bir tane genç kız sanırım manitası,bu motorlu arkadaş balkonun alt hizasında durdu bu kıza bir kaç el kol hareketi bir şeyler anlatmaya çalışıyor,kızın şöyle dediğini duydum; yarım saat sonra gel.Bu arada bende polisi aradım anlattım durumu siz çare olmayacaksanız motorcuyla birlilkte sizide bakanlığa şikayet edeceğim dedim tamam hemen ilgleniyoruz dediler.saat tam 01:30 çocuk geldi yine aragazı falan hop polis önünü kesti bir şeyler söyledi polis çocuğa birlikte gittiler. Yaklaşık 5. aydır gelen giden yok çok şükür.Bu arada olya İzmirde oluyor istanbulda gündüz olan sıcaklık izmirde gece oluyor klimada bir yere kadar mecburen pencere açıyoruz,şimdi o gürültü yapanlar istediği gibi tozutsun diye bu sıcakta camdamı açmayacağız.?

Klima yetmiyor cam mı açıyorsun? enteresan

Sen cam açacaksın diye adam ferrariye binmesin mi şimdi? yada sürat motoruna?

Benciliğe gerek yok. Camını kapat, klimanı kontrol ettir. Klimalı evde cam açma isteği duyman ilginç.

Gürültü kirliliği büyük şehirlerin ortak sorunu. Bunu bile bile şehrin göbeğinden ev alıp sonra da millete veryansın yapmanın bir anlamı yok. Sizi rahatsız eden verdiğiniz örnekteki gibi bir adet şahıs ise şikayet edersiniz kurtulursunuz. Ama caddeye bakan evlerde bu mümkün değil. Sen Ankara da caddeden bir ev al bakalım ne oluyor. Hele birde gece çalışıp gündüz yatıyorsan yandın. Korna sesinden uyuma şansın yok. Ben bedavada verseler cadde üzerinden ev almam. İstanbulda yine korna sesi az. Trafik kültürü biraz daha oturmuş Ankaraya göre, ama mecidiyeköyde bir misafirhanede kaldım sabaha kadar racing motorların gazlama sesinden uyuyamadım. Ne yapayım şimdi? pencereye oturup her geçeni şikayetmi edeyim? Burası İstanbul dedim geçtim.

Benim evim ara sokakta, gece çalıştığım dönemlerde karşı binada inşaat vardı. Adamlar sabahın 7 sinden akşamın 8 ine kadar tangır tungur inşaatta çalışıyorlardı. Uykum bölünüyordu ama hiç arayıp şikayet etmedim. Pazar günü sabahın 8 inde matkap çalıştıran komşularım da oldu.

Mesela şu anda camım açık. Evimde klima yok mecbur açıyorum. Bütün mahalle sokakta. Çocuklar bağırarak oyun oynuyorlar. Ne yapayım? Polisi arayıp ben cam açıyorum gelin mahalleyi evlerine sokun, çocukları kovalayın mı diyeyim?

Gürültü konusu bir kültür meselesidir. Bizim insanlarımız gürültü yapar, çünkü gürültü yapan da yapılmasından rahatsız olan da aynı bencillik statüsüne sahip. İnsanlar bu yüzden emekli olduklarında büyük şehirlerden kaçıyorlar. Milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde ben huzur istiyorum diyorsanız biraz zor. Bu memleketin sizin istediğiniz seviyeye gelmesi için en az 100 yıl geçmesi lazım, belki torunlarınız görür. Boşa hayal kurmayın derim.

Biraz hoşgörülü olmak belki sorunu çözmez ama kendinizi daha iyi hissedersiniz.

• *President* kullanıcısına yanıt
    Seninde elektirik ve diğer sabit giderlerin fazla olursa sende her zaman klima çalıştırmassın emin ol.
    Ben cam açıcağım diye adam ferraiye binecek tabii,ancak o ferrari yılda kaç kez geçer senin evinin önünden.?
    Bu bir bencillik değildir,sen bunu kanıksamışsın sen bu konuda kılını kıpırdatmayanlardansın o belli.
    Şu anda hemen bitişiğimde yeni bir inşaat başladı, senin söyledğin o inşaat sabah 07'de işe başlayamaz.! Sabah 08:00'de başlarlar akşam 18:00 paydos etmek zorundalar kural böyle.perşembe sabahı bu kuralı çiğnediler sabah 06:15'te ikinci kata demir çekmeye başlamışlar gürültüue uyandık derhal polis çağırdım durdurdular ardından belediyeyi aradım,4.gün inşaata çalışma yasağı koydular sahibi gelip 24 direden tek tek özür diledi. Ana caddede ev almayın gibi bir mantık olabilirmi.? hiç kimenin almadığını düşün ve iki sokak arkadan aldığını düşün bir zaman sonra o iki arka sokaktan aldığın dairenin önündeki sokakta caddeye dönüşür.
    Ben 43 yıl istanbulda yaşadım, 8 yıldırda izmirde yaşıyorum.Büyük şehirden kaçtık ne farketti hiç bir şey.
    Şu kadar yazdığın yazının bir tek satırına katılırım oda şu; Gürültü konusu bir kültür meselesidir. 20 satır yazıp bana cevap vereceğine tek bu kısa satırı yazıp bıraksaydın kendini çok daha fzla ifade etmiş olurdun.

• quote:

Seninde elektirik ve diğer sabit giderlerin fazla olursa sende her zaman klima çalıştırmassın emin ol.
    Ben cam açıcağım diye adam ferraiye binecek tabii,ancak o ferrari yılda kaç kez geçer senin evinin önünden.?
    Bu bir bencillik değildir,sen bunu kanıksamışsın sen bu konuda kılını kıpırdatmayanlardansın o belli.
    Şu anda hemen bitişiğimde yeni bir inşaat başladı, senin söyledğin o inşaat sabah 07'de işe başlayamaz.! Sabah 08:00'de başlarlar akşam 18:00 paydos etmek zorundalar kural böyle.perşembe sabahı bu kuralı çiğnediler sabah 06:15'te ikinci kata demir çekmeye başlamışlar gürültüue uyandık derhal polis çağırdım durdurdular ardından belediyeyi aradım,4.gün inşaata çalışma yasağı koydular sahibi gelip 24 direden tek tek özür diledi. Ana caddede ev almayın gibi bir mantık olabilirmi.? hiç kimenin almadığını düşün ve iki sokak arkadan aldığını düşün bir zaman sonra o iki arka sokaktan aldığın dairenin önündeki sokakta caddeye dönüşür.
    Ben 43 yıl istanbulda yaşadım, 8 yıldırda izmirde yaşıyorum.Büyük şehirden kaçtık ne farketti hiç bir şey.
    Şu kadar yazdığın yazının bir tek satırına katılırım oda şu; Gürültü konusu bir kültür meselesidir. 20 satır yazıp bana cevap vereceğine tek bu kısa satırı yazıp bıraksaydın kendini çok daha fzla ifade etmiş olurdun.

İşte burada en önemli konu özgürlüklerin seviyelerinin belirlenmesinin gerekliliğidir. İnsanlar kendince özgürlük sınırları çiziyorlar. Neden? çünkü Devlet yetersiz kalıyor bu konularda. Ne demişsiniz? Ferrari kaç defa geçer caddeden. Niye? Ferrari de aynı sesi çıkartıyorsa onu kullanan zengin bir kişi diye ona serbest mi? Veya seçim zamanı partilerin araçları bangır bangır ara sokaklarda dolaşırken hiçbir şey yapabiliyor musunuz?

Medeni bir ülke olsak şehir içinde araba, makina, müzik, konser vs. farketmez. Bir ses seviyesi belirlenir, o seviyenin üstüne çıkan ne şekilde olursa olsun yaptırım uygulanır. Sizin evinizi yapan müteahhit de o ses seviyesine göre yalıtım yapma konusunda mecbur kılınır.

Kısaca medeniyetin seviyesini devlet belirler. Ama bizde bu olmadığı için siz cam açıp kendinizi haklı görürsünüz, ferrari kullanan da kendini haklı görür. Bir sonuca varılamaz. Burada tartışarak bir sonuca varamayacağımızda bir gerçektir.

İyi geceler.

• *President* kullanıcısına yanıt
    Bizim ülkemizde sözde var olan devlet sadece lafla muassır devletler seviyesine gelenibileceğini zannediyor. Oysaki bu göstermelik var olan kuraları ilk önce ihlal edende kendileri. Birde buna sağ olsun halkımızın duyarsızlığı eklenince ortaya bu tablo çıkıyor maalesef.Her kes kendi tarafındann bakarsa her kes kendince haklı,ama bizim bir toplum olduğumuz algısı ve birlikte medenice nasıl yaşanır olgusu maalesef yok. olmayıncada insanlar kendi kurallarına göre yaşamı şekilllendirmeye çalışıyorlar. Maalesef durum bundan ibaret. Eğitim şart diyeceğim ama belirli bir zamandan sonra insanları nasıl eğitirsiniz.? İlk okuldan başlansın diyeceğim ama oda başlansa dahi yarın öbürgün büyüklerinden ne görüyorsa onu yapıyor.Bu toplum zor ve dayatmalar olmadığı sürece bir adım ileriye atmaz,ancak mecbur kılacaksınızki adım atsın.Hoş bununda en somut örneği emniyet kemeri diyeceğim ama o kadar ağır cezalara rağmen, emniyet kemerinin önemini yıllarca anlatımlara rağmen insanlarınızın hala % 35'i emniyet kemeri takmamakta ısrar ediyor ve cezayı yemeyi göze alıyor. Neyse evet bunda hem fikirim sizinle
    bizler kendi aramızda tartışarak bu sorunları aşamayız. önce bu ülkeyi yönetenler Adam gibi yönetmeli.
    Sizlerede iyi geceler.

• quote:

Bizim ülkemizde sözde var olan devlet sadece lafla muassır devletler seviyesine gelenibileceğini zannediyor. Oysaki bu göstermelik var olan kuraları ilk önce ihlal edende kendileri. Birde buna sağ olsun halkımızın duyarsızlığı eklenince ortaya bu tablo çıkıyor maalesef.Her kes kendi tarafındann bakarsa her kes kendince haklı,ama bizim bir toplum olduğumuz algısı ve birlikte medenice nasıl yaşanır olgusu maalesef yok. olmayıncada insanlar kendi kurallarına göre yaşamı şekilllendirmeye çalışıyorlar. Maalesef durum bundan ibaret. Eğitim şart diyeceğim ama belirli bir zamandan sonra insanları nasıl eğitirsiniz.? İlk okuldan başlansın diyeceğim ama oda başlansa dahi yarın öbürgün büyüklerinden ne görüyorsa onu yapıyor.Bu toplum zor ve dayatmalar olmadığı sürece bir adım ileriye atmaz,ancak mecbur kılacaksınızki adım atsın.Hoş bununda en somut örneği emniyet kemeri diyeceğim ama o kadar ağır cezalara rağmen, emniyet kemerinin önemini yıllarca anlatımlara rağmen insanlarınızın hala % 35'i emniyet kemeri takmamakta ısrar ediyor ve cezayı yemeyi göze alıyor. Neyse evet bunda hem fikirim sizinle
    bizler kendi aramızda tartışarak bu sorunları aşamayız. önce bu ülkeyi yönetenler Adam gibi yönetmeli.
    Sizlerede iyi geceler.
    kim ne derse desin oyle motor sesi gercekten cok gıcık.. ayni problemi bizler de yasiyoruz.. guya sitemizde polis bi abimiz imza topladi gitti trafige muracaat etti. yola tumsek yapin millet hiz yapmasin diye.. cevap yok.. yasal yoldan bisey yapamiyorsun.. ben iki yol dusunuyorum..ilki eline yumurta alip oyle aracların ustune atican.. ikincisi ise ozellikle motorlar icin, yoldaki bi direge ip baglican.. diger yanda da sen olcaksin.. eleman bagirttirarak gecerken ipi kaldirican.. sonra kaybolucan ordan.. bir iki kere yaptin mi tamam..

• quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

kim ne derse desin oyle motor sesi gercekten cok gıcık.. ayni problemi bizler de yasiyoruz.. guya sitemizde polis bi abimiz imza topladi gitti trafige muracaat etti. yola tumsek yapin millet hiz yapmasin diye.. cevap yok.. yasal yoldan bisey yapamiyorsun.. ben iki yol dusunuyorum..ilki eline yumurta alip oyle aracların ustune atican.. ikincisi ise ozellikle motorlar icin, yoldaki bi direge ip baglican.. diger yanda da sen olcaksin.. eleman bagirttirarak gecerken ipi kaldirican.. sonra kaybolucan ordan.. bir iki kere yaptin mi tamam..

Alıntıları Göster
    Bakın bu bencillik falan değil. Bu konuda son derece haklısınız. Onlar tenekelerini bağıttırıcak diye ben camımı kapatamam. Bizim binanın altında da var bi tane. Olmazsa olmaz eski kasa bi doğan. Birde doğanların olmazsa olmazı egzoz. Adam gece geliyor bağıttıra bağıttıra parkediyor. Bende v8 Mercedes vardı egzoz orijinal ses çıkarmıyordu. Motor gürül gürül ötüyo diye mahalle içinde gaza dokunmaya korkardım bu adam araba park ederken patinaj attırıyor ara gaz çekiyor. Bi gün inip arabasına gömücem bu adamı...

• quote:

Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

Bakın bu bencillik falan değil. Bu konuda son derece haklısınız. Onlar tenekelerini bağıttırıcak diye ben camımı kapatamam. Bizim binanın altında da var bi tane. Olmazsa olmaz eski kasa bi doğan. Birde doğanların olmazsa olmazı egzoz. Adam gece geliyor bağıttıra bağıttıra parkediyor. Bende v8 Mercedes vardı egzoz orijinal ses çıkarmıyordu. Motor gürül gürül ötüyo diye mahalle içinde gaza dokunmaya korkardım bu adam araba park ederken patinaj attırıyor ara gaz çekiyor. Bi gün inip arabasına gömücem bu adamı...

Alıntıları Göster
    Dün gece sahur zamanı elemanın biri sıfır çizmeye çalışıyordu, kuş serisiydi herhalde, aramızda baya mesafe olmasına rağmen gecenin sessizliğinde sanki yanında yapıyormuş gibi hissediyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.