Şimdi Ara

Nerede kaç liraya 'doyuyorsunuz' ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, malum BK, McDonalds, Kfc, Arby's, Sbarro, Popeyes... gibi fast food zincirleri hepimizin malumu. Tamamını tecrübe ettim ve demem o ki yetişkin bir erkeğin adam başı içecekli ana menü ve yan ürünler dahil sağlam 15 liradan aşağı doyabilmesi pek mümkün değil. Bayanlarda durum değişebilir.

Sizin görüşünüz ve doyarken ödediğiniz fiyatlar nedir?

Mekân, menü belirtirsek iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Aralık 2013; 18:45:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tavuk günlerimde Double King Chicken ve 4lü kanat alıyorum doyuyorum bu da 15-16 liraya patlıyor bana.
    Et günlerimde ise bu fiyat 20-25 civarında.

Tabi pek tüketmemek lazım, bir menü 1000 kalori gibi birşey, artık sağlığıma dikkat etmem gerek diyerekten ayda 1 yemeye başladım.
  • Aynen, fast food doygunluğa vurduğumuzda çok pahalıya geliyor. Tabiatı dolayısıyla uzun süre tok tutamıyor da malesef. Aynı paraya hatta daha ucuza 1,5 kuşbaşılı pide, ezogelin çorba, çay üçlemesi ile saatlerce tok kalabiliyorum karşıdaki kebapçıdan.

Misal Kfc Extreme Menu 15 lirayı geçti ve anca doyuruyor. Burger King Steakhouse Menu + 12'li soğan halkası aynı paraya geliyor. Arby's daha da pahalı Classic Menu + büyük seçim yaparsan. Orta boy pizza alsan Domino's veya Sbarro'dan yine 14 lira sadece.

• Çok güzel örnekler, bazen bir çorba içerim 3 liradır ekmek yanında 3-4 saat tok tutar ancak normal bir double değilde king chicken tek tavuklu menü yesem 1-2 saat değil o an doyamadığımı hissederim 3 katı param gitmiş olur.

Hem ekonomik hem sağlık dersek bence fastfoodlara yaklaşmamak lazım, çünkü doymak için çok para harcıyoruz ama kalorinin allahı bünyeye giriyor onunda yanında 2-3 gün kullanılan yağda patatesler pişiyor.

Dediğin gibi 15 liradan aşağı doymak imkansız, mesela Green Salads iyidir erişte,salata ve mantar soslu bonfile veriyorlar bir tabak sadece 12.5 lira ekmek var içecek ile 14-15 lira ancak sağlıklı göz önünde yapılan ürünler.Verdikleri tavuk bonfilede az değil yaklaşık 20-25 parça. Tavsiye ederim.

@programmer_onur

• Çok nadiren fast food yiyebiliyorum , senede en çok 2-3 kez. Sevmediğimden değil , 15-16 lira vermek koyuyor öğrenci ve işsiz adama , büyük para çünkü. Alsam mı almasam mı , 3'te 1 fiyata da doyabilirim diye 45 dk. - 1 saat düşünüyorum. Genelde bu düşüncelerin sonunda 2.5 TL X 2'den 2 tane cidden kaliteli %100 tavuk eti çift dürüm alıyorum. İçinde 1 parça yağ , belirsiz bir şey yok tertemiz. Evde birde ayran çırpıyorum yanına haliyle 5 liraya doyuyorum. Geneli bu şekilde , gevreği çok severim ama sırf karbonhidrat + yağ olduğu için tüketmiyorum , zorda kalmışsam illaki yanında üçgen + çay ile tüketirim.
  • Okul çıkışı yemeğe gidiyoruz bazen bizim orada tabldotcu ile burger king karşı karşıya neyse işte her seferinde bu sefer bk ya gidelim bak diyoruz arkadaşlarla ama o sokağa girince bir bk ya bakıyoruz bir taldotcuya her seferinde tabldotcu cazip geliyor en azından o ağır koku, yağlı damakta kalan tad olmuyor yediğimiz şeyde hemde adam gibi doyuyoruz vallahi. bk ya girsen en azından 10 lira gidiyor kişi başı adam gibi de doymuyorsun kola şişiriyor anca Tabldotcu da 5 liraya masadan kalkamaz hale geliyoruz vallahi. Ama gidilen yer de önemli bizim gittiğimiz yer çok temiz ve ev tarzı yemek yapıyor yemekleri mis gibi. Bazen cebimiz de 5 lira da olmuyor simit dünyasından simit poğaça tarzı alıyoruz tabi napalım öğrencilik
  • Pizza mesela orta boylar bana küçük geliyor 2 kişi için. Burger King'i bıraktım çok oldu, McDonalds'ın normal menüleri ile de doyabiliyorum. Arby's in menüleri güzel ve doyurucuydu; ancak, bizim burdaki bulunduğu alışveriş merkezi kapanınca kapandı... Kfc yi severim ama artık yağlı geliyor. Onun menüleri de doyurucu sayılır.

Ancak, daha ccuza ve daha sağlıklı bir şekilde doymak istiyorsan kebap ve lahmacun öneririm... Pide daha çok hamur, o yüzden pek yeme. Fast food özellikle pizza çok pahalı geliyor bana. Mesela bizim burda lahmacun 3 tl, gayet güzel. Bol yeşillik ve domatesle yersem 3 tane ile doyuyorum. Biraz büyük yapan yerde4.5 tl, 2 tanesi yetebiliyor. Yani 10 tl'yi geçmez genelde doymak. Kebap dersen piliç şiş var mesela, 12 tl 14 tl değişiyor mekandan mekana, yanında bol yeşillik, domates ve lavaş ile çok güzel doyuruyor. İzmir'de durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 9 Aralık 2013; 21:30:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 tane çiğköfte dürüm + ayranla 7 tl civarına çok güzel doyuluyor. Bizim burada (Mersinde) çok iyi tantuni yapan yerler var haliyle , 2 tane tantuni + ayran yine güzel doyuruyor 8-9 TL civarına. En kötü kebapla 10-12 ye çıkıyor. Ama BK , MC , KFC gibi yerlerde minimum 15 TL gidiyor
  • Sakarya bahadır var çorba pilav vs.1 tl tavuklu yemekler ile nohut fasulye 1.5 et yemekelri 2.5 çorba 1 tl.
    ! çorba alyorum+1 tavuk yemeği+pilav+ayran 4 tl gayette yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chorumluum

Sakarya bahadır var çorba pilav vs.1 tl tavuklu yemekler ile nohut fasulye 1.5 et yemekelri 2.5 çorba 1 tl.

Sağlıklı mı, nasıl memnun musun sıhhilik durmundan ? Fiyat çok etkileyici :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Sakarya bahadır var çorba pilav vs.1 tl tavuklu yemekler ile nohut fasulye 1.5 et yemekelri 2.5 çorba 1 tl.

Sağlıklı mı, nasıl memnun musun sıhhilik durmundan ? Fiyat çok etkileyici :)

Sakarya'nın en büyük caddesinin orada 1 şubesi avr bulvarda ve başak bir yerde toplam 3 tane. Self servis baya sıra oluyor. Caddedeki şube 3 katlı ve her zaman dolu yemekler süper durmadan bitiyor yenisi yapılıyor.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 15 Ocak 2021; 17:37:7 >
  • Elimden geldiğince fast food yememeye özen gösteriyorum.
  • IKEA'da 15 lira verince doydum diyebiliyorum, keza iskender yiyince de öyle. Ama MC, BG, KFC aynı paraya yarı aç kalkarsınız. Lahmacun, pide tarzı şeylerle 8-10 liraya gayet güzel doyulacak kadar yenebilir.(içecek dahil)
  • Bu hazır yiyecekler yedikten 1 saat sonra yeniden acıktırıyor nedense. 2 lahmacunu her türlü hamburger ve tavuk menülerine tercih ederim. Tabi güzel yapan bir yerde olursa..Çok kalorili yiyecekler ya. Kilo sorunu olmayanlar için bile geleceğe yönelik tehditler içeriyor. Ayrıca ekonomik açıdan da ucuz gibi durmasına rağmen 2-3 kişi toplanınca pahalıya geliyor. Yetişkin bir insan senin de dediğin gibi 15 liradan aşağı doymuyor fast food yiyeceklerde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

IKEA'da 15 lira verince doydum diyebiliyorum, keza iskender yiyince de öyle. Ama MC, BG, KFC aynı paraya yarı aç kalkarsınız. Lahmacun, pide tarzı şeylerle 8-10 liraya gayet güzel doyulacak kadar yenebilir.(içecek dahil)

Katılıyorum. IKEA'da arkadaşla 1 kere yemek yedik. Arkadaşın menüsü daha kabarıkdı, toplam 40 lira civarı hesap ödedik, kendisi tatlısına kadar yemişti, ben ise 10'lu İsveç köfte, 1 pilav ve Sek kutu ayrana 12-14 lira civarı verdim. Fiyat yüksek ama doyurdu sayılır. Çorba falanda alsam 17 liraya dayanacaktı. Ayrıca Ikea'da ekmeğin ücretli olması ve tek ufak Uno ekmek için 1 liraya fiyat çekmeleri kabul edilemez. Yani fiyat/performans vasat. Aynı şekilde gidip kebapçıda ezogelin çorba, 2 lahmacun, ayran, çay 9 lira civarına geliyor ve doyurucu. Özellikle ezogelinin yanında ekmek yemek bedava.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    20 lira verirseniz tatlı ve çay da olur. Haliyle biraz lükse kaçıyor öğrenci için. Ama 20 lira verip masadan kalkamamak var, 20 lira verip yarı aç kalkıp ne yediğini bilmemek var. Ekmeğin ücretli olması konusunda da şöyle söyleyeyim yeni açıldığında millet utanmasa çuvalla ekmek alacak şekilde yükleniyordu. Bence oldukça doğru bir uygulama. Türk milleti olarak ekmek ile karın doyurmaya alışmışız. Daha doğrusu mideyi doldurmaya. Köfte, çorba, tatlı, içecek -çay, kahve de olabilir- gayet doyurucu oluyor. Ekmek sadece mideyi doldurmaya, tokluk hissini arttırmaya yarıyor. Yeterince besleyici bir yemeğin yanına ekmek gibi bir karbonhidrat gerekli değil bence. Biraz alışkanlık meselesi bence. Ama çorbanın yanına kıtır parça ekmek verseler çok daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • mersinde yaşadığım için burda fiyatlar büyük şehirlere göre daha ucuz tabi 2 tane tavuk şiş dürüm bol acı soslu olunca mükemmel birşey oluyor 1 ayran 9 lira doyurucu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronik33

mersinde yaşadığım için burda fiyatlar büyük şehirlere göre daha ucuz tabi 2 tane tavuk şiş dürüm bol acı soslu olunca mükemmel birşey oluyor 1 ayran 9 lira doyurucu :)

Benzer tespiti bende yaptım. Bursa'da mesela yerel kebapçı, lokanta veya büfelerde 15 liraya 2 kişi çok sağlam doyabiliyor. Tabi verdiğin örnekte hepimizin dışarıda yemekte şüphe ettiği tavuk gıdası var :) Temiz yapan yerlerde kalın lavaş ile ve yanında zerzevatı ile servis edildiğinde 7 lira civarı doyuyorsunuz. Aynı şeyi gidip Kfc'den Wraps menu olarak alınca fiyat fırlıyor. Sosu için fiyatı uçuruyorlar yani. Bu arada bu tür dünya devi fast food mekânları arasında kesinlikle fiyat karteli var. Mahalle dürümcüsünde böyle bir sorun olmadığından doygunluk rantı daha üst düzeyde :)

• quote:

Çok ucuz İzmir'de de olsa keşke.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.