Şimdi Ara

Neo Genesis Evangelion

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Izlerken uyuz oldugum animeler olmustu, ancak bu evangelion kadar bayik bir anime daha izlemedim. Narutonun fillerlarini izlerim daha iyi be, $inji denen salak cocugu da animeden cekip tokat manyagi yapmak gibi istekler zuhur etti izlerken. Bi de film yapmislar guya, animenin ozetinden baska bisi degil. bilseydim en basinda izler 26 bolum kasmazdim. hele 25-26 nin sadece 25 ini izleyebildim, 26 yi direkt gectim .. alt yazilar ile hicbirsey anlasilmiyor zaten bu 2 bolumden. Burda tavsiye eden olmus muydu bilmiyorum, ancak izlememeinizi tavsiye edecegim bir animedir. Karakter gelisimi olayi yok, karakterler pat diye karsimiza cikip hemen aksiyona giriyorlar. Bunun disinda 24 bolum rutin bir sekilde saldiran tarafin adam gondermesi, savunan tarafin bunlari dovmesi seklinde gidiyor, arada da ozguvensiz $inji salaginin kendi ic hesaplasmasini izlemek zorunda birakiliyoruz .. daha sayarim soyleyecek seyler var, ama "End of Eva" lari da bitireyim hele bir , belki devam ederim ..

• Bu kadar keskin kutuplaşmaya gerek yok.

Ben bu animeyi beğenen taraftayim fakat beğenmeyen arkadaşları neden beğenmiyorsanız diye yargılayamam cunku bu öyle bir anime ki arada kalmak mümkün olmuyor pek. Ya begeniyorsun yada tam zıttı zerre kadar beğenmiyorsan.

Dünyanın en iyi animesi veya beş para etmez bir çöp demek yerine herkese hitap etmeyen bir seri demek daha doğru. Ayrıca bittikten sonra veya başlamadan önce hakkında az biraz okuma yapmak Evangelion'dan alınacak tadı arttirabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Neon Genesis Evangelion: İzleme Sırası

Neon Genesis Evangelion, hayranları tarafından çok sevilen ve çok övülen bir anime serisidir. Seri, insanlığın uzaylı düşmanlarla savaşmak için dev robotlar kullandığı distopik bir gelecekte geçmektedir.

Neon Genesis Evangelion'un karmaşık bir hikayesi ve çok sayıda karakteri vardır. Bu nedenle, izleme sırasına uymak, hikayeyi tam olarak anlamanıza yardımcı olacaktır.

Neon Genesis Evangelion İzleme Sırası:

• Neon Genesis Evangelion (TV Serisi, 26 Bölüm): Orijinal TV serisi, hikayenin temelini oluşturur.
    • The End of Evangelion (Film): TV serisinin alternatif bir sonudur ve hikayenin önemli olay örgüsü noktalarını açıklar.
    • Death & Rebirth (Film): TV serisinin özetidir ve The End of Evangelion'a giriş sağlar.
    • Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone (Film): Rebuild of Evangelion film serisinin ilk filmidir ve TV serisinin yeniden canlandırılmasıdır.
    • Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance (Film): Rebuild of Evangelion film serisinin ikinci filmidir ve TV serisinin hikayesinde değişiklikler yapar.
    • Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo (Film): Rebuild of Evangelion film serisinin üçüncü filmidir ve hikayede önemli sapmalar içerir.
    • Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time (Film): Rebuild of Evangelion film serisinin dördüncü ve son filmidir ve hikayeyi tamamlar.

Neon Genesis Evangelion izleme sırasına uyarak, bu ikonik anime serisinin karmaşık ve sürükleyici dünyasına dalabilir, karakterlerle bağlantı kurabilir ve hikayenin gerçek anlamını keşfedebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dediğin gibi zaman kaybı sadece.
  • İzleyen bukadar kişinin hakkında övgüler yağdırdığı bir animenin böle bir yorum almasına hayret ediyorum. Tabi zevk meselesi ama karakter gelişimi üzerine bu kadar yoğunlaşmış (psikolojik olarak) bir animenin ''Karakter gelisimi olayi yok'' diye bir yorum almasıda epey ilginç oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refuse2k3 -- 1 Eylül 2008; 12:27:04 >
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8thsin -- 1 Eylül 2008; 17:27:23 >
  • İyi de burada bir animenin adını vererek konu açacaksan o zaman animenin tanıtımını da yapmak zorundasın...
    Yoksa direk anime hakkındaki duygusal görüşlerini söylemek için konu açmak biraz abesle iştigal olmuş... Eğer bu anime hakkında konu varsa direk altına yaz, eğer hazır açılmış konu yoksa o zaman direk tanıtımını yaz ve ayrıca görüşlerini bildir... Tabi yorum usulü denen bişey var ¨Ben bunu sevmedim ulen, çok gıcık bişey¨ gibisinden yorumlar yorum sayılmıyor... Böyle yorumcuklarını üst konumuz olan Anime Cafe'de yazarsın... Mantıklı düzgün bişeyse zaten biz de tartışırız...

Evangelion'un benim en favori animelerimden olduğu için senin eleştrine karşı çıkmadım.. Eleştiriyi çok severim ama bu eleştri değil... O kahverengi insanlardan çıkan şeyden atmak oluyor... Buna biz ¨Vur - Kaç¨ diyoruz seeder dilinde...

Biraz aylık sinema, kitap vs.. vs... eleştri dergilerinden okumanı tavsiye ederim... Orada yazılanlardan nasıl eleştri ve yorum yapacağını öğrenirsin...

Not: Aman Atilla Dorsay'a özenip de buralara gelme sakın, ufaktan başlar ki doz aşımına uğrama...

• Anime adi : Neon Genesis Evangelion
    Yapim yili : 1995-1996
    Bolum sayisi : 26 + 2 film
    Tur : Mecha, Psikoljik, Drama

Karakter gelisimi konusu : Anime boyunca ana karakterin ic catismasi ve guvensizliginden baska birsey islenmiyor. Diger karakterler nerden geliyor nereye gidiyor animenin sonuna kadar adam gibi birsey yok. Her karakter isleniyor, ama (bence) yetersiz kaliyor. 1. Cocuk; Animenin basinda nerdeyse bir robottan farki olmayan bir karakter olarak tanitiliyor, animenin sonuna kadar karakterindeki tek degisiklik (degisiklik degil de aktarilan ek bilgi) Shinji ye karsi ne oldugunu bilmedigimiz hisleri, yada tavri, animenin sonunda bunun nedeni anlasiliyor tabiki. 2. Cocuk tanitildigi bolumdeki karakterinden oteye gitmiyor, animenin sonunda kendine guvenini birden kaybetmesi ve tekrar birden kazanip kahramanca yaptigi savas sadece ana tanimdan sapmasi. Shinji nin babasi anime boyunca bolca gorunup de hakkinda hicbirsey aktarilmayan karakterlerden birisi, animenin sonunda motivasyonu hakkinda az da olsa bilgi ediniyoruz. Shinji nin sinif arkadaslari 4. cocuk olayindan sonra animeden kayboluyor. Shinji nin bize aktarilan hayatinin bir parcasi olmasina ragmen tamamen es gecilen bir kisim. Shinji nin kendisi gayet bol bir sekilde isleniyor, ancak sorun su ki adamin ozguvensizligi ve korkakligi anlatiliyor her seferinde. Adam hakkinda ilk bolumlerde ogrendiklerimiz disinda ek bir islenis yok. Anime boyunca karakter anlatimi duzgun yapilan bir Katsuragi var.

Sahneler : Bunun iyi veya kotu olmasi kisiye gore degisecektir, ancak sahneler bana cok yalniz(bos) geldiler. Hani tamam felsefik birseyler yapmaya calismislar, ancak kombah sathneleri disindaki sahnelere tahammul etmesi (benim acimdan) zor. Bunun yaninda (bence) gereksiz uzun sahneler tasarlanmis. 20 saniye boyunca muziksiz ayni kareye bakilir mi ?

Konu : 13. angel a kadar gelen angel dovuldu, hicbir angelda simdi ne yapcaklar diye dusunmedim, buraya kadar konu cok tekduze islenmis durumda. Smallville in 1. sezonu gibi, orda da her bolumde bir tane meteor freak cikar, klark kent bunu dover, bir sonraki haftaya (meteor freak) e kadar beklenir. Ancak asil konu zaten bu degil, asil anlatilan olayin ustunu kapatmak icin kilif sadece kombatlar. Anime boyunca problemli bir ana karakterin (bence) bayik ic dunyasi ile bas basayiz. Konuda felsefik bir yon var ama, sorun su ki ana karakter bu hali ile (bu yonden) hic inandirici degil, yani aslinda kurgusal bir ic catisma mevcut. Konunun orjinal olmadigini da dusundum hep, yaratilisin farkli bir bakis acisi. Insani insan yapan olgular, varligin nedeni ve amaci gibi insanin surekli kafasinin bir kosesinde olan yanitlanmamis sorular uzerine yogunlasan bir konu.

Beklentiler : Acikcasi animeyi izlemeden once bir beklentim yoktu, yani izlemeye basladiktan sonra fikir sahibi oldum ve sevip sevemeyecegime kadar verdim. Ilk yazdigim not yorum sayilmaz, sadece hosnutsuzlugumun bir belirteci ve paylasmak istedim sadece. Halen daha animeyi seven kisilerin cok fazla olmayacagini dusunuyorum. Tabiiki her insanin beklentileri, hazlari farklidir, ama felsefe ile ilgisi pek olmayan birisinin hoslanacagini zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 31 Ağustos 2008; 18:16:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Matrix Awakens PC [ANA KONU]
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Süper!... En azından bunun aslında tamamen bir Mecha türünde anime olmadığını anlamışsınız...

Şimdi o zaman bu yazdığınız son yorumu, ilk mesajınızın üstüne koyup, animenin yapım yılı, yönetmeni, türü gibi bilgiler ve bir adet poster ve bir kaç adet SSler ile süslerseniz tam bir anime tanıtımı olur açtığınız başlığa yakışır...

Böylece herkes bu anime hakkında olumlu ya da fikrini düzenli bir başlık altında söylemiş olur...

Haa bir de unutmadan Rebuild of Evangelion ve End of Evangelion gibi sürümleri de var onları izlemişsinizdir eminin... Hatta bir de tekrardan çevrilmeye başlandı Evangelion ve 4 filmden oluşacak yeni film... Herşey tekrardan ele alınıyor... İlk film ¨You are (not) alone¨ çoktan yayınlandı bile... Yani bilmiyorsanız aklınızda bulunsun diye söyledim...

• Tam olarak tanitim olmadi sanki, sonucta yine bolca kendi yorumlarim ve fikirlerim var icinde.
  • sanırım forumda zaten tanıtım topiği vardı bu animenin...

bu arada anime'yi izlerken ne beklediğinize ve ne ümit ettiğinize bağlı beğenip beğenmemeniz...

ben içindeki felsefeyi çok sevmiştim her ne kadar az birşey bayıcı bir seri olsada..

gerçekten çok güzel bence orada anlatılan inanç ve felsefe...
  • end of evangelionun 2. bölümünün alt yazıları yok
    böyle bir animenin alt yazısı nasıl yapılmaz hemde çok önemli bir ova dır
    çevirmenlere duyurulur....
  • Benim yorumumu her nasilsa Froud un kitaplarini degerlendirmek seklinde yorumlayan arkadas icin; oncelikle ne alaka ? Neo genesis Animenin kitabi midir da ben farkina varmamisimdir ve eseklik etmisimdir?

Kaldiki bahsedilen kitaplari herkes okuyup sevecek diye birsey yok, anlatilan hersey dogru olsa bile ilgisini cekmeyen birisi belki senin yazdigini degil, ancak en azindan begenmedigini belirten cumleler kuracaktir. Felsefik yani acikcasi cok agir kacmis animenin, ki benim icin bardagi tarisan kisim o oldu.

Felsefe diyince Gantz geldi aklima bu arada, vermek istedigi dusunceyi izleyiciyi bunaltmadan veriyor.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8thsin -- 1 Eylül 2008; 17:27:41 >
  • Yok benim tarzim, severim, ama bunu begenmedim, zira soyledigin varligin sorgulanmasi mevzusu zaten 25-26 ve end of eva nin part 2 sinde mevcut. Onun disinda geri kalaninda 3. cocugun sorunlari ile yikanip duruyoruz.

Kendi tarzinin ekoludur demissin .. nedir tarzi oncelikle ? zira simdi ben bisi dicem, sen yok o degil diceksin :))
  • Özür dilerim tartıştığım için. Haklı olduğuna kanaat getirdim. Mesajlarımı siliyorum ve bu animeyi bundan sonra tavsiye etmiyorum. 5-6 kere izledim ve şunu söyleyebilirm: İnsanları bayabilir, bardaklarını taşırabilir, vakit kaybı olabilir. Lütfen izlemeden önce @alimakkaya'nın yorumunu dikkate alın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 8thsin

Özür dilerim tartıştığım için. Haklı olduğuna kanaat getirdim. Mesajlarımı siliyorum ve bu animeyi bundan sonra tavsiye etmiyorum. 5-6 kere izledim ve şunu söyleyebilirm: İnsanları bayabilir, bardaklarını taşırabilir, vakit kaybı olabilir. Lütfen izlemeden önce @alimakkaya'nın yorumunu dikkate alın.

Bide imzana koymuşsun.

En kısa zamanda değiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SΣRKΛN

quote:

Özür dilerim tartıştığım için. Haklı olduğuna kanaat getirdim. Mesajlarımı siliyorum ve bu animeyi bundan sonra tavsiye etmiyorum. 5-6 kere izledim ve şunu söyleyebilirm: İnsanları bayabilir, bardaklarını taşırabilir, vakit kaybı olabilir. Lütfen izlemeden önce @alimakkaya'nın yorumunu dikkate alın.

Bide imzana koymuşsun.

Hocam sen yapma bari yaw Benim 1 numaram. Herkese tavsiye etmiyorum. Sadece tanıdıklara...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SΣRKΛN

quote:

Bide imzana koymuşsun.

Hocam sen yapma bari yaw Benim 1 numaram. Herkese tavsiye etmiyorum. Sadece tanıdıklara...

Sinji'yi azarlarken düşünecektin.

• Keşke animeyi izlemeden önce buraya baksaydım.

Bilimkurgu animesi ararken sürekli karşıma çıkıyordu. 1995 yapımı olduğu için sürekli ertelemiştim sonunda izledim ve hayal kırıklığına uğradım. Bu animeyi sevenler bu animede ne bulmuşlar anlamış değilim. Sonunda ne olacak diye merak ettim, güzel bir sona bağlarlar belki dedim ama hayır. Zaten içinde ecchi varsa o anime direk gözümden düşüyor. Beni asıl kızdıran karakterler oldu. Bütün karakterler gözümde çöptü. Karakter gelişimi de yok. Sonuç 0.
    Anime, sorulara da cevap vermeden bitti

Selee denen grup kim?
    Neden sadece 3 tane evangelion var?
    Evangelion pilotları nasıl seçiliyor?
    Neden pilotlar 14 yaşında olmak zorunda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anime Boomerlarının işi işte ne bekliyorsunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.