Şimdi Ara

Neo Genesis Evangelion (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sen animeyi yanılış izlemişsin

1
    bu bir bilim kurgu animesi değil yani Japon çocuklar dünyayı kurtarıyor ehe ehe... diye izlediğin için animenin alt metnindeki felsefeyi,düşünceyi,mesajı anlamamışsın aslında anime o dönem ki Japon çocuklarına hatta şuan da bütün dünya çocuklarına güzel bir eleştiri onlara güzel bir mesaj verilmiş 'insanlarla iletişim kurmaktan korkmayın' kısaca böyle bir mesaj tabi daha altına inersek daha ilginç şeyler buluruz zaten ilk izleyişte anlaya bileceğin bir anime değil
    2 sorduğun sorulara bildiğim kadarıyla cevap vereyim
    Selee bir nevi illuminati gibi gizli bir örtün insan evrimini tamamlamak yani tüm insanlığın tek beden haline gelmesini sağlamak
    sadece 3 evangelion yok 13 tane falan olması lazım
    Pilotların seçimi Evangelionlarla ilgili Evangelionlar aslında ölmüş insan ruhları ile ölmüş melek bedenlerinin birleşimi mesela birim 01 Shinji'nin annesi aslında o yüzden babası 01'e bu kadar önem veriyor peki birim 00 kim? ona hiç girme uzun hikaye dediğim gibi animeyi dikkatli bir şekilde bir daha izle altındaki felsefi anlamaya çalış
    az önce de söylediğim gibi Evangelionlar ölü insan ruhlarıyla çalışıyor yani aslında kişilerin travmaları ile bağlantılılar o yüzden birim 01'i Shinji kullanıyor çünkü annesi sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞarkŞah -- 28 Nisan 2020; 13:40:10 >

• ŞarkŞah Ş kullanıcısına yanıt
     Neo Genesis Evangelion

Araştırmanı iyi yapmamışsın. Kesinlikle bilimkurgu animesi bu. Myanimelist böyle diyor. Bilimkurgu ön planda değil dersen tamam derim. Ayrıca soruları spoiler içinde sormuştum, izlemeyenler için sen de spoiler içine al lütfen.
    Sonradan öğrendiğime göre stüdyo o zamanlar bütçe sorunu çekmiş. Tam olarak istediğini yapamamış. O yüzden sonradan filmler ile o açığı kapatmaya çalışmış. Ben filmlerini izlemedim. Dediğim gibi animeyi izlerken de çok sıkıldım. Tekrar izlemeyi hiç düşünmüyorum. Sevenlere saygım var. Felsefi veya psikolojik çok şey çıkabilir animeden. Seviyorsanız izlemeye devam edin. Ezik karakteri olan sonu tatmin etmeyen animelere dayanamıyorum ben. Kimseye tavsiye etmem bu animeyi. Benim için tam bir zaman kaybıydı.
    Saygılar, iyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 28 Nisan 2020; 2:28:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• maybe4you kullanıcısına yanıt
    İnternette genel anlamda animenin türü Meka,Psikoloji,Dram diye geçiyor
    Ayrıca sen de araştırmanı iyi yapmamışsın :)
    Stüdyo zamanında bütçe problemi yaşadığı doğru ama istediklerini yapamamışlar gibisinden bir şey yok yönetmen Hideaki Anno tamda istediğini yapmış vermek istediği mesajı,Felsefeyi çok iyi bir şekilde vermiş End Of Ecangelion sonunu anlamamış aptallar için çıkarılmış bir film çünkü bildiğin adamı tehdit etmişler.
    Tabi animeyi beğenmemeni de anlıyorum çünkü özelikle Türkiye'de ki anime izleyicileri şunu bekliyor bunun 10 kuyruğu var bunun 9 savaşın amk , Bankai açıyorum hocam , lan sen bana gezegen mi attın dur lan galaksiyi gettiriyorum amk
    o yüzden bende bu animeyi kimseye önermem çünkü eğer kişi felsefe den ve psikoloji den anlamıyorsa bu animeyi beğenmez.Bana göre gelmiş geçmiş en iyi anime olsa da...
    sonuçta kimse, Herkesin sevdiği bir şeyi sevecek diye bir kural yok ki Evangelion da böyle bir cümle var 'Herkes yağmurlu havalarda mutsuz olur ama sen olmak zorunda değilsin' mesela ben Tokyo Ghoul dan nefret ediyorum ulan ana karakterin ağlamak dışında yaptığı bir şey yok buna dram diyorlar ulan bu dram değil ergenlik bana göre...

• 1- Bütçe sorunları TV serisi süresince mevcuttu. Örneğin şu meşhur hareketsiz arka planlara cicada sesi loop'ladıkları kısımlar yada tren istasyonu sahnesindeki hareketsiz sahne animasyon bütçesinden kırpabilmek için bilerek yapılmış seçimlerdi. Bu bizzat Hideaki Anno'nun yaptığı açıklamalara dayanıyor. (Benzer bir şekilde, madem bütçe sorunu yoktu, 13. bölümün orijinal bantlarını neden remaster edemediler diye sorarım) Ertesi yıl o kadar kar ediyorlar ki, vergisini ödedikleri rakam vermeleri gerekene göre az kalınca vergi kaçırma suçundan maliye müfettişleri gelip sorguluyor bunları, savunmaları ise "serinin bu kadar patlayacağını biz bile öngörememiştik" oluyor. Bunu muhtemelen Hideaki Anno''nun "Biz bile bu proje boyunca kendi sorularımızın cevaplarını aradık ve bittiğinde kendi cevaplarımızı bulmuştuk" şeklindeki açıklaması ile karıştırdın.

2- Evangelion kendini anlatmak konusunda -kanımca- pek de iyi bir seri değil. Zira EVA'nın -sözde- klonu olan (ve kanımca EVA'nın yanlış yaptığı herşeyi doğru yapa bir seri olan) Fafner lore'unu anlatabilmek için tüm karakter kadrosunu 3 kişiye indirgeyip onları duvarla monoloğa sokmaktan çok daha fazla metot kullanmıştır. Merak etme, EvaGeeks org ortaya çıkmadan evvel açılan EVA başlıklarını hatırlıyorum. O yüzden lütfen birbirimizi kandırmayalım. Issız adada yaşayan adama paraşütle TV serisini at, seri nasıl bitti de, alacağın cevap az yada çok bellidir. End of Evangelion yapılmasaydı EVA yıllar sonra bile "anlayanlar anlamayanlara anlatsın" serisi olacaktı. Dead Sea Scrolls'un fiziksel formunun ne olduğu konusunda bile tek bir ibare bile vermedi yada EVA'ları aktive edebilmek için illa o kişiyle bağlantılı bir ruhun içinde olması gerekip gerekmediği bile netleştirilemedi. Plothole'un boyutları konusunda şöyle bir netleştirme yapayım, EVA 03'ün aktivasyon testi yapılacağı vakit 48 saat öncesinde bile netleşmiş bir durum yok ve o kadar kısa sürede Touji ile alakalı kimin ruhunu absorbe etmiş olabilirler, Rebuild of Evangelion 2.22'de bu kez son dakikada pilot edilen kişi Asuka oluyor ve 02'deki Asuka'nın annesinin ruhunun parçasını şırınga ile çekip 03'e mi basmış oluyorlar, hakeza madem öyleydi Provisional Unit'de Mari ile alakalı birinin ruhu varsa, Mari 02'ye atladığında sence etraf yıkılıp dökülürken o kadar kısa sürede Mari USB bellekle filan mı taktı annesinin ruhunu? 04 patladığında içinde tuh var mıydı, yok muydu, kaza mıydı sabotaj mıydı, o bile belli değil. Bu sadece EVA ruhu konusu ile ilgili plothole, serideki tüm plothole'ları saysak bu konu akşama dek uzar.

...ve sen çıkmış "aptallar bu seriyi anlayamadığı için EoE yapıldı" diyorsun, yuh ki ne yuh.

3- Evangelion'dan nefret etmiyorum sadece filmleri nete düştüğünden 1 saat sonra çeviren ilk kişi olarak sanki tüm o dünyada Shinji'nin adım atmadığı ne kadar yer varsa hikaye anlatımı açısından hızlıca geçiştirildiği ve hatta önemsenmediği bir seriden tek eksisi yokmuş gibi gelmiş geçmiş en iyi Anime filan edenleri görmek beni üzüyor. EvaGeeks org'dan çıkıp gelip fularınızı takıp entry döşemeye çalışıyorsunuz, yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 2 Mayıs 2020; 8:13:46 >

• Bu kadar keskin kutuplaşmaya gerek yok.

Ben bu animeyi beğenen taraftayim fakat beğenmeyen arkadaşları neden beğenmiyorsanız diye yargılayamam cunku bu öyle bir anime ki arada kalmak mümkün olmuyor pek. Ya begeniyorsun yada tam zıttı zerre kadar beğenmiyorsan.

Dünyanın en iyi animesi veya beş para etmez bir çöp demek yerine herkese hitap etmeyen bir seri demek daha doğru. Ayrıca bittikten sonra veya başlamadan önce hakkında az biraz okuma yapmak Evangelion'dan alınacak tadı arttirabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nge son derece yavaş ve shinji üzerinden ilerliyor.Bu durumun shinjiden pek haz etmeyenleri zorladığını tahmin edebilirsin.Ne diyelim adama ? Shinjiden pek hoşlanmadın ama dehşet felsefe dönüyor yalnız 8 saat geçirmen lazım mı diyelim

Hoşlanmadığımdan değil,karakter hikayesi olduğundan.Örneğin yüzüklerin efendisi sadece legolas üzerinden dönse,legolas sevmeyen adam kaçtığı gibi soluğu silmarillionda alır

Gene kendi yorumuma kendim karşı çıkacağım:Eğer yazar empati pompalamaya çalışmaktan başka işler yapmışsa ıyy bu ne ergen tavrını geri plana atıp ne kazanabilirize odaklanmak doğru olacaktır.Çünkü biliyoruz ki her stereotip ambalajı sarılı anime stereotip seviyesinde olmak zorunda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 2 Mayıs 2020; 13:34:6 >
  • Söz konusu Eva olduğunda pragmatist davranmak biraz zor. Evangelion, bugün baktığımızda iki ucu sivri değnekten farksız bir seri. Seriyi seven birisi için Shinji'nin pısırık bir karakter olması problem değil, seriyi sevmeyen birisi için ise Shinji animeye tilt olmak için tek sebep değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu animenin en büyük sorunu 26 bölüm olması. 12 bölümde de rahat anlatılabilecek bi hikayesi var. Bir de üstüne bütçe sorunu yaşayan Hideaki Anno neden böyle bi karar almış anlamadım doğrusu. Sanki kötü giden animeye bi yerden sonra "şuna bi gizem üstüne gizem katayım da belki konuşulur" demiş gibi hissettiriyor. Bomboş ve sıkıcı 20 bölümden sonra gerisinde animenin vermek istediklerini alamadım...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.