Bu neye göre belirleniyor..İmdb*ye üye olalı 2 hafta oldu ama verdiğim puanlar sanırım geçerli olmuyor..Oy verebilmek için belirli bir süre mi geçmesi lazım..Mesela 3 yada 6 ay falan..
Sanırım belli bir oy sayısını aşmanız gerekiyor.
Belli bir oy sayısı nasıl oluyor..
Bu akşam izledim sinemada, Gerçekten muhteşem bi film.
quote:
Orijinalden alıntı: Manero
Arada 1-2 tane mutlaka çıkar konuyu baltaladım mutuluyum gururluyum ayakları...
ne alakası var? herkez beğenmek zorundamı sanane milletin sinema zevkinden ben henüz izlemedim en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum bakacaz artık
Bu gün izledim filmi Beylikdüzü FOX center öğlen saati salonda sadece iki kişi biz vardık bomboş tu . Film ilk yarısı özellikle ilk 15 dakikası müthiş bir giriş yaptı. Sonra karakterleri bize tanıttığı için durağan ama iyi sayılırdı. Ama son karakol baskını enfes ti.
quote:
Orijinalden alıntı: Vuudi
NOT: Aşağıda yazdıklarım film sahnelerini içerir.Filmi izlememiş olanların, -eğer izleyeceklerse- okumamaları tavsiye edilir.
---------------spoiler---------------
Arkadaşlar filmin sonundaki Mete Yüzbaşının vurulma sahnesinde anlayamadığım bir nokta var..
1- Terörist doktor, Mete Yüzbaşının odasına girerken Mete yüzbaşı elindeki beylik tabancasını neden boş yere boşaltıyor?Neden doktora sıkmadı da o halde boşalttı boş yere?
2-Neden terörist doktor, mete yüzbaşıyı vurduktan sonra bizim askerimiz de doktoru vurdu? Zaten üçü de aynı odadaydı. O asker, mete yüzbaşı öldürülmeden önce o terörist doktoru neden vurmadı da mete yüzbaşının ölmesinden sonra vurdu bunu anlayamadım...
3-Bir de çekim hatası yakaladım.. Son sahnede Atatürk büstünün önündeki ölmüş, kafası geriye yatık haldeki terörist yutkundu .. Benden kaçmaz ...
Bence: Yüzbaşı yaralarının ağır olduğunu telsizin çalışmadığını asker doktor da öldüğü için şansı kalmadığını düşündü. Eğer terörist başını öldürübeilrse diğerlerinin kaçacağını düşündü. Çünki çok kalabalıklardı. Silahını boşalttı terörist içeri odayı kontrol etmeden girdi. Direk komutana yöneldi öteki türlü odayı kontrol eder yaralı askeri de öldürürdü. Sanırım zaman kazanmak istedi yada yada asıl amacı teröristi canlı yakalamak da olabilir terörist onu vurunca yaralı askerde onu vurmuştur.
filmin korsanını falan almayın gidip sinemada izleyin mükemmel bir film askere gideceksenizde sakın annenize izletmeyin
quote:
Orijinalden alıntı: matrock_mamy
imdb de 4 verdim. fazla mı verdim diye de düşündüm ama milliyetçilik yaptım ister istemez.
-senaryo: yok denebilir, konu 0. "g.doğudaki askerler ve öldürülmeleri" herangi bi olay örgüsü yok. 2/10
-yönetmenlik: çatışma hariç bir yönetmenlik görmedim. çatışma da karanlıkta, az bütçeyle çekilmiş birşeydi. 5/10
-oyuncular: oyuncular çok fazla görmediğimiz yüzler. dar bir kadro olsa da gayet iyilerdi. 7/10
benim için boşa gitmiş 2 saat ve yorgunluk oldu diyebileceğim bir film.
beğenenler elbette olacaktır, ama ben beğenmedim
Asıl amaç şu idi Yüzbaşı zaten bunu askere değil bize seyredenlere söyledi. Siz uyursanız biz ölürüz. Bizler sadece 45 saniye (Yada 57 Saniye ) Ayırdığımız sonra magazine saatlerimizi verdiğimiz Savaşı böyle kazanabileceğimizi saçma bir şekilde dağın başına bir karakol dikerek savaşabileceğimiz yanılgısını kafamıza vurmak istedi. Bu milliyetçilik mi ?
Senaryo çok çok güzeldi. Bir belgesel havası vardı. Çatışma sahneleri az bütçe ile çekildiği belli. Bu filmin bütçesi bir %50 daha fazla olsa idi İşte o zaman enfes olurdu. doğru ama o düşen askerler felan sekanslar kesinlikle harcanan iki yıla değmiş. Oyunculuk çok iyiydi. Neredeyse o yüzbaşı o erler o astsubay gerçek sanacaksınız. (Kredi bile vermiyorlar) Bir Türk olarak film bana çok şey ifade etti. Son yıllarda yapılan izlediğim en iyi tartışmasız Türk filmi. ENFES
Bugün forumdan Umur! adlı arkadaş ile gittik filme. 10 üzerinden çok rahat 9 veririm bu filme.
Yazılacak çok şey var ama son sahne bitirdi beni, şarkı söyledikleri yer.
Bugün öglen gittim filme we film harika olmuş arkamda oturan bi kız war film sonunda bi baktım kız salya sümük yapmış burnu flan kızarmıştı benimde gözlerimin doldugu sahneler oldu şu ana kadar hiç bir filmden bu kadar etkilenmedim tabii filmin komik sahneleride wardı gidenler bakkalı anlarlar son kez şunu söylüyeyim eger paranız yoksa bile 1 hafta para harcamyın we kesinlikle sinemada izleyin filmi bu filmde korsan kazanmasın belki 2.filmide çekillr gişeye göre daha yüksek bütce ile
mükemmel bir film filmin çekilmesine n ufak katkı sağlayanların ellerinin öpülmesi gerekir.
Ben beğenmedim.
Filme bugün gittim ilk yarısındada final sahnesindede ağladım filmden etkilenmemin sebebi hala asker olmam olabilir Film düşük bütcesi olmasına rağmen çatışma sahneleri cok güzeldi paranızı ve vaktinizi sonuna kadar hakettiren bir film
Film tam bir fiyasko son sahnedeki çatışma sahnesi hariç komple boş bir yapım adamlar resmen zaman öldürmüşler gereksiz sahne çok fazla. 5/10
Arkadaşlar iyi güzel beğendinizde imdbde 10 puan verip tadını kaçırmayın lütfen. 40 kişi oylamış hepside 10 puan vermiş.
Filme gelince, gereksiz sahneler, diyaloglar çok fazla.Yinede türk yapımı olduğu için vasat(!) demiyorum.
Az önce sinema'dan geldim. Filmin en güzel sahneleri zaten fragmanlarda verilmiş. Fragmanları ise o kadar fazla seyrettim ki geriye pek birşey kalmamış.
Bazı dialoglar fazla uzatılmış, biraz da gereksiz sahneler vardı. Ve en önemlilerinden biri film başlangıçtaki pusu sahnesi haricinde fazla karakol içine sıkışmıştı. Hadi sıkıştı çok az kişi göründü hep sahnelerde. En azından 25-30 kişi öncesinde karakolda olsa yardıma gelenlerle 50-60 olmalı. Ama bu sayıyı hiç bir sahnesinde hissettiremedi.
Velhasılı eksiklikler vardı. Ama bu konuda yapılmış elle tutulur tek yapım gibi duruyor. İnşallah devamı gelir.
Objektif bir şekilde puan verecek olsam 7 veririm. Ama işin içine biraz da duygularımı katarsam 8 veririm.
filmi izledim bende beğendim.güzeldi.çatışma sahnelerinde karakol dışını göremiyorsunuz bu bence ya bütçenin fazla olmayışıyla alakalı yada insanı askerlerin gözünden görmemizi istemesiyle alakalı.açıkcası ben başarılı oldum.insan da soru işareti bırakan yerleri var ama.bu film olmuş.
quote:
Orijinalden alıntı: Pinky_Demon
Film tam bir fiyasko son sahnedeki çatışma sahnesi hariç komple boş bir yapım adamlar resmen zaman öldürmüşler gereksiz sahne çok fazla. 5/10
kesinlikle katılıyorum, az önce izledim ve tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Türk milleti zaten bu olayları biliyor ve tekrar tekrar gündeme getirmenin anlamı yok.bu filme harcanan zamanı tarihimizde yer alan daha büyük anlara ayırsak daha iyi olurdu...sırf ağlatma üzerine yoğunlaşmışlar ve geçen yılki 120 filmi bundan kat kat güzeldi...ve özellikle içinde bulunduğumuz zaman itibariyle hiç gereği olmayan bir film yapılmış...
quote:
Orijinalden alıntı: sirkumsali
kesinlikle katılıyorum, az önce izledim ve tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Türk milleti zaten bu olayları biliyor ve tekrar tekrar gündeme getirmenin anlamı yok.bu filme harcanan zamanı tarihimizde yer alan daha büyük anlara ayırsak daha iyi olurdu...sırf ağlatma üzerine yoğunlaşmışlar ve geçen yılki 120 filmi bundan kat kat güzeldi...ve özellikle içinde bulunduğumuz zaman itibariyle hiç gereği olmayan bir film yapılmış...
Sizin deyiminizle içinde bulunduğumuz zamanın hangi özelliği var ki bu filmi gereksiz yapsın? Merak ettim açıklayabilir misin?