Şimdi Ara

Nefes darlığı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben çocukluğumdan beri maçlarda diğer arkadaşlarıma oranla çok daha çabuk tıkanırım, artık bu durumdan rahatsız olmaya başladım. Çünkü bir maç esnasında ben daha maçın 5. dakkasında koşarken sigara içtiğini bildiğim arkadaşlarım maçta çok geç yoruluyorlar. Benim ise artık nefes göğsümde tıkanıyor kaburgaları ortadan açasım geliyor. Bir dahiliye uzmanına başvurdum, oda beni daha iyi bir hastahanede endokrinoloji ve dahiliye uzmanı bir doktora yönlendirdi bazı düşüncelerinden. Orada akciğer röntgeni ve 3 tüp kan aldılar bazı tahliller için. Tahlil sonuçlarının hepsi normal çıktı. Akciğer röntgeninde ise hafif sola bakan skolyoz yazıyor oda röntgen çekilirken duruşundan dolayı dedi, sonuç olarak herşey tertemiz ama sorun devam ediyor. Şimdi bize ne soruyorsun derseniz maçlardan önce kullanabileceğim bir ilaç var mı nefesimi açabilecek veya nefes açıcı spreyler bana fayda sağlar mı, kullanmak için astım mı olmak gerekli, bu durumda kullanırsam bir zararı olur mu? Son sorum olarakta maçlardan önce veya maç başlangıcında nasıl bir yanlış insanın nefesini tıkayabilir.

• Sadece son sorunuza yanıt verebilirim. Bende olduğu gibi, burundaki kemik eğriliği nefesinizin çabuk tıkanmasına yol açabilir. Baktırmadıysanız, bir baktırın.
  • Evet bende kemerli burun diye tabir edilen burun tipi var. Başta ondan şüphelendim çünkü sinüzit başlangıcı diye teşhis konmuştu kemik yapısından. Fakat kulak burun boğaz uzmanı bir problem yok burun deliklerinde diyerek dahiliye uzmanına sevk etti, yorumunuz için teşekkürler.
  • Bu senin formunla alakalı olabilir,aynen senin dediğin gibi benimde nefesim yetmiyordu,ben koşu bandına ilk çıktığımda 5 dakika üstünde duramıyodum,zamanla bunu 15-20 dakikaya,sonrasında 40 dakikaya ve şimdide 1 saate çıkardım,ve bu bir saat sonundada enaz 15 dakika daha yapabilecek enerjim oluyor,spora hamsan olabilecek bişey bu.
  • arkadaşım, burnunda eğrilik varsa tıkanmaya yol açar , yada sinüzit varsa buda yapıyor olabilir,neden dersen sürekli tıkalı bir burun cigerlerin daha az aktif olmasına bununla birlikte ham bi cigere sahip olursun,bide üstüne üstlük egsersizden uzak ve hamsan normal birşeydir,direk ilaçlara yönelmiyelim... sana önerim burnuna bi baktır... sinüzit warmı ona bir baktır, hiç biri yoksa sürekli ve yavaş yavaş arttırarak egzersizler yap 1 sene sonunda düzenli bi egzersizle açılacasın ;)

Orijinalden alıntı: Erhan

...kullanabileceğim bir ilaç var mı nefesimi açabilecek veya nefes açıcı spreyler bana fayda sağlar mı, kullanmak için astım mı olmak gerekli, bu durumda kullanırsam bir zararı olur mu? Son sorum olarakta maçlardan önce veya maç başlangıcında nasıl bir yanlış insanın nefesini tıkayabilir.

Astım için kullanılan spreylerin çoğunun içinde kortizon var.
    Eğer doktor yazmamışsa astım ilacı almayın.
    ayrıca gücünü orantısız kullanman örneğin maç başlar başlamaz uzun bir mesafeyi son sürat koşmak
    laktik asit birikimine bağlı yorgunluk oluştrablr kuvvetini maç süresine yayacak şekilde kullan
    enduransını artırmak içinse koşu bandını kullanabilirsin örneğin 10km hız da 15 dk yla başlayıp yavaş yavaş süreyi artırabilirsin 20-25-30 dk gbi
    tabi koşubandına çıkarçıkmaz hızı 10 km ye ayarlamyoruz ısınma ve soğumaları da ihmal etmiyoruz
    Nefes darlığı
    6 yıl önce açıldı
    mide ağrısı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sorun bende de var. Ben de senin gibi doktora gittim bu sorun yüzünden. Bütün sonuçlarım temiz çıktı çok şükür. Benim göğsümde ağrı da oluyor ayrıca sende de var sanırım bu durum. Çok efor sarfedince oluyor mesela masturbasyon sonrası da oluyor nasıl bir örnek oldu bilmiyorum ama...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.