Şimdi Ara

Nefes darlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 3-4 önce bu illet başlamıştı ve bir çok bölüme gitmeme rağmen bir sonuç çıkmadı, sadece polen alerjim olduğu için hap verdi doktor, o zamanlar stres de vardı tabi muhtemelen psikolojik olduğunu anladım çünkü 1-2 aydır yoktu.
    Ta ki karantina günlerine kadar, ara ara yine stres yapıyorum ve nefes darlığı ara ara olmaya başlamıştı fakat bugün olan 5-6 saattir geçmedi, nefes darlığı yanına yüksek nabız ve hafif üşüme de eşlik ediyor an itibariyle.
    Alerjiden mi yine mi psikolojik yoksa virüs mü kaptım hiç bilmiyorum, berbat bir durum.
    Var mı önerisi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yemin ederim bu konuyu görmesem şimdi ben açacaktım. 2 gündür sürekli bir derin nefes alma isteğim var, onun dışında hiçbir belirti yok virüse dair. ama bu derin nefes alma isteği kafayı yedirtiyor bana. ateşim 36.4, ve her gün 1 saat boyunca ağır spor yapabiliyorum ve garip bir şekilde işime odaklandığım zaman bu hissiyat geçiyor. sanırım durumlarımız aynı, psikolojik olabileceğini düşünüyorum. (aynı zamanda ben de aşırı alerjik bünyeye sahibim ve mart ayının başından beri aerius tablet kullanıyorum.)

• Benimki fistikli olsun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    alerji ve geniz akıntısı
    16 yıl önce açıldı
    Nefes darlığı
    6 yıl önce açıldı
    mide ağrısı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim bende de var, hemen izlemelisin
    Beyhan Budakyoutube
    PANİK ATAK NASIL GEÇER?
    https://www.youtube.com/watch?v=ZoVBG1wxTyg

bu videoya + olarak nefes egzersizi kat, kendini iyi bir analiz et kardeşim kendimizi dışarıdan okuyamıyoruz ama vücudumuz bize sinyal veriyor bilinçaltımızdaki sorunlar yapıyor bu durumu, ben neler yaşadım anlatsam

bunun dışında limon maydonozlu su hazır et evde, her gün iç, sarımsak da yiyebilirsin

domates, tere, lahana, aslan pençesi çayı, yeşil çay hepsi iyi geliyor

bu dediklerimi düzenli 1-2 ay yaparsan sonuç alırsın ben de deniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotçu -- 13 Nisan 2020; 1:28:7 >

• Ben sade alayım hocam

• Mesajım kalsın yarın editlicem

Edit: Sizde nasıl etki ediyor bilmiyorum ama ben bu zıkkımı 2 ay önce falan yaşadım bir gece yarısı, aldığım nefesin yetmediğini hissettim. İlk kez başıma gelmiyor ama gece yarısı birden olunca dedim heralde gidiyoruz

Sabahına önce göğüs, sonra kalp doktoruna gittim ikisi de temiz. Sadece ciğerde sigara bağlı 1-2 ufak sıkıntı var bunlar da nefes darlığına sebep olmazmış.Ne yalan söyliyim moralim bozuldu psikolojik olduğunu anlayınca, en azından fiziksel sıkıntı olsa 1-2 haftaya çözerim diye düşünmüştüm...

Doktor psikiyatriste gitmemi önerdi, tek seans 300 bayıldım ve adam 8-10 seans daha gelmen lazıma getirince lafı sinirlenip saldım onu da. Biraz araştırdım sinirsel nefes darlığı, psikolojik nefes darlığı vs olarak geçiyor. Anskiyete olabilir diyen de var, panik atak da... Ben bu sorunu bir işle meşgul olmadığım zaman yaşıyorum genelde. Bazen aldığım nefes yetmiyor gibi, bazen sanki nefes aldığımın bilincindeyim gibi oluyor (manuel nefes )

Kantoron çayı ve melisa rahatlatıyor kullanın derim, nefes egzersizleri iyi geliyor diyorlar daha denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchist Reaper -- 14 Nisan 2020; 0:17:23 >

• Virüsün yaşattığı nefes darlığı çok daha farklı ve şiddetli. Bu nefes darlığı olayını ben de yaşadım nefes alsam bike birkaç saat tam nefes alamadığını hissettim. Sanki böyle %60-70 oranında nefes alıyormuşum gibiydi. 10 15 dk temiz hava alınca geçiyordu. Bu olay tamamen psikolojik. Hastalık hastası denilir ya biz de şu an o durumda gibiyiz. Hasta değiliz ama öyle hissediyoruz. Ayrıca bunlar olurken şunu da yaşıyordum :

Hani naneli şeker attıktan sonra nefes alınca nefesin soğukluğunu boğazın içinde hissedersiniz ya bende de nefes alırken boğazda o havayı/soğukluğu hissetme vardı az bir şey ( bu durum yaşanırken )

Ki bu olay ( soğukluğu hissetme ) üniversiteler tatil edilmeden önce başladı 2 3 hafta ara ara sürdü. Büyük ihtimal alerji bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 13 Nisan 2020; 2:39:30 >

• up

• Psikolojik faktörler panik atak vs insan vücudunda öyle etkiler yapıyor ki kalp krizi şuursuzluk ölüm anı vs bire bir sanki yaşatıyor.Yıllar önce ben de sırf psikolojik olarak etkilendiğim için hastaneye gidip oksijen almıştım.Birşey çıkmamıştı.

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Psikolojik faktörler panik atak vs insan vücudunda öyle etkiler yapıyor ki kalp krizi şuursuzluk ölüm anı vs bire bir sanki yaşatıyor.Yıllar önce ben de sırf psikolojik olarak etkilendiğim için hastaneye gidip oksijen almıştım.Birşey çıkmamıştı.
    hocam çok illet bir olay bu ya, psikolojik evet ama nasıl çözücez ?? psikoloğa gitsek tonla para bayılcaz, psiyatriste gitsek verdigi ilaç bu olayı çözerken başka sorunlar çıkarcak belki de...

Orijinalden alıntı: Anarchist Reaper

hocam çok illet bir olay bu ya, psikolojik evet ama nasıl çözücez ?? psikoloğa gitsek tonla para bayılcaz, psiyatriste gitsek verdigi ilaç bu olayı çözerken başka sorunlar çıkarcak belki de...

Alıntıları Göster
    İnsan vücudu öyle bir yapıdaki herşeye alışıyor.Özellikle corona konusunda psikolojik olarak sıkıntılar yaşıyorsanız coronadan daha sıkıntılı olan birşeyle meşguliyetiniz olmalı.Bakın ben okullar tatil olduğu andan itibaren ilk üç haftada iş yönünden yaşadığın sıkıntı mücadelerim yokken öksürsem belim ağrısa biraz alnımı sıcak hissetsem acaba coronaya yakalandım mı diye hemen hastalık hastası oluyordum.Fakat ilk üç haftadan sonra işlerim biraz uğraştırıcı stresli hal almaya başlayınca yönetici olduğum için de bir sürü insanla uğraşmam sebebiyle inanın 15-20 gündür corona aklıma bile gelmiyor.Ve böyle giderse gelmeyecek de.Çünkü eğer rahat bir hayat yaşayacak refah seviyesinde değiseniz dünyada yaşamak ve mücadele etmek de coronadan kolay değil bunu unutmayın.Eğer hastalık hastası olacak derecede psikolojik sorunlar yaşıyordanız mutlaka zihninizi yoracak sizi uğraştıracak derecede sorunlarınız yok demektir.Yani bir nevi kafa olarak rahatsınız demektir.

• The Witcher kullanıcısına yanıt
    Halla halla hayırdır inşallah. Bendede aynı belirtiler var. Derin nefes alma isteği ara sıra alamama. 5-6 saat uyutmadı beni.
    hocam bende hic uykusuzluk, halsizlik vs yaratmadi bu nefes darligi durumu. aslinda nefes darligi problemim de yok gibi, sadece nefes alirken eskisi kadar rahat hissetmiyorum. sanki otomatikten manuele gecmis gibiyim. mesela cizim yaparken, oyun oynarken vs. kesinlikle bir rahatsizlik olmuyor, ama bos dururken buna takilip surekli derin nefes alma istegi duyuyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.