Şimdi Ara

Need for Speed: Most Wanted #2 (2012) [ANA KONU] (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.007
Cevap
10
Favori
172.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Atahan SIR

uzun bir aradan sonra geri geldim. pc tamirden geldi ve şimdi biraz daha oynadım ve oyunun hala neresini beğenmiyorsunuz diye soruyorum. neden derseniz oyunu internetten indirmeyip bir de orijinal oynasanız ciddi söylüyorum oyunda ki kontrol sorunu filan ne saydıysanız inanın gidiyor. oyunun kontrollerinde ben bir sorun göremedim. ben de kontroller iyiydi. ne var ki? sağa basıyorsun bildiğin dönüyor. bazen hızlı bazen yavaş dönüyor hikayesi yok. şöyle açıklayayım. araç
    hızlı giderken çok zor dönüyor. ama yavaşken de bir anda dönüyor. siz de bazen hızlı bazen de yavaş dönüyor diyip oyunu kötülüyorsunuz. 2 saat kadar aralıksız serbest gezdim. fps bir yerde 45'e düştü onun haricinde 50-60 arası gidip geldi. sizde neden sorun var anlamıyorum. ben de hd7850 var. ama gtx680 ile kasıyor diyorsunuz. benim de kafam karışıyor. tamam oyun güzel değil. senaryo modifiye cart curt yok ama bence oyunu oynarken assensins creed'den daha çok zevk alıyorum. atlama rampalarından filan atlayınca heyecan yapıyor insan. bir de bende yükseklik korkusu olunca...

Oyun bana göre çok iyi. Eğlendirmeyi fazlasıyla başarıyor. Orjinal değil ama bu haliyle beğenmediğim 3 şey var. Optimizasyon ve kontrol sorununun oyunun orjinal olup olmamasıyla pek alakası olduğunu sanmıyorum. En azından bu oyun için geçerli değil bence.

- Biri kontrolleri başarılı gibi görünse de gecikme var. Onu da şöyle açıklayabilirim. Klavyenin ya da bağladığımız herhangi bir kontrol cihazının geç algılanması sorunu değil ama.. Direksiyonu çevirdiğinizde sorun yok, sorun viraj geçtikten sonra direksiyonu bıraksanız dahi direksiyonu ortalaması çok zaman alıyor. Sağa ya da sola dönüp virajı aldıktan sonra gamepad'deki analog'u serbest bıraktığınızda oyun onu sanki yavaş bırakmış gibi algılayıp düz yola girdiğinizde sağ ya da sol tarafta artık ne tarafa döndüyseniz ve orada ne varsa çarpmamıza neden oluyor. Viraja girmesi değil, virajdan çıkması zor oluyor haliyle..

- İkincisi, Optimizasyon. GTX 670 PE, işlemci olarak 1090t @3.9 ghz var. Oyun ekran kartından çok işlemciye abanıyor. FPS'nin düştüğü yerlerde GPU kullanımı %50'yi geçmiyor. Oyunun, çoklu çekirdeği düzgün kullanmadığından meydana geldiğini düşündüğüm fps düşüşleri oluyor. Bazı oyun motorlarında 40 fps akıcı olabiliyorken bu motor için öyle değil. 60 fps'den birden 40 fps'lere düşmeler ciddi takılma hissi verip zaten zorla toparladığımız aracı bir yerlere çarpmamıza yardım ediyor.

- Üçüncüsü ise Antialiasing yoksunluğu.. Böylesine güzel görünen bir oyunda bence büyük bir eksiklik. SMAA Injector kullanıyorum ama pek de fayda ediyor gibi durmuyor.

Zaten bunlar da olmasaydı, benim için 10/10'luk bir oyun olacaktı.

Eklemek istediğim bir şey daha var.
    Far gölgelerini kapatıp geometriyi low ve yansımaları da medium yaparsanız en düşük fps'de ciddi bir artış oluyor. 40 ise 55-60 fps alabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 11 Kasım 2012; 21:42:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

Orijinalden alıntı: ArchLord

EA Games bu Criterions Game firmasına NFS serini emanet ettiği sürece bi b...ka benzemeyecek bu seri çünkü bir şeyi iyi olsa birşeyini mutlaka kötü yapıyorlar oyunun. Oyun kontrol özürlü direksiyon gamepad vs. fayda etmiyor yapısı gereği araç fizikleri gerçekten güzel ama kontrol olmadıktan sonra nanay yok efendim alışılıyormuşta biraz oynayınca bilmem nede hikaye arkadaşım bu saçma kontrollere neden alışmak zorundaki oyuncu. Her kazada ağır çekim olayı çok sıkıcı gerçekten sıkıldım sırf bu nedenle oynamicam sonuçta arabaya hiç bişi olmuyor hemen yarışa dönebilmeyi tercih ederdim ki bu yüzden 1. olsakta tekrar sonunculuğa düşülebiliyor. Çoğu zaman tamponun yanıda çarpsa dahi duvara dümdüz çarpmışım gibi oluyor çok saçma hani arcade di oyun. Polislerden kaçma olayı bir noktadan sonra acayip sıkıyor insanı ilk oyundaki gibi saklanma yerleri mutlaka olmalıydı iğne deliğine girsem müneccim gibi gelip buluyorlar çok çok çok saçma. S....çmışlar resmen benden bu kadar dün gece hayatımda etmediğim küfürü bastım yok böle bişi. Verilen puanları kesinlikle haketmeyen bir oyun kesinlikle ama yeni nesil çocukları seviyor bu oyunları. Hayatımda oynadığım en zevkli araba yarışı Rollcage Stage 2 di firması battı bir daha da böyle oyun gelmedi.

Sana katıldığım ve katılmadığım yönler var.

Katıldığım yönler:

- Her kazada ağır çekim gösterimi
    - Birinciyken sonunculuğa düşebiliyorsun
    - Tamponun yanı çarpsa dahi duvara dümdüz çarpılmış gibi oluyor
    - Polisten saklanma noktaları yok

Katılmadığım yönler:

- Kontrollere alışmak gerekmiyor. (Yanlış, ben Race Driver GRID oyunundaki kontrollere alışana kadar kafayı sıyırıyordum az kalsın )

Kontrol kısmı kimine göre iyi kimine göre değil. Bence de kontroller iyi değil ama iyi olmasa bile illaki alışabiliyorsun. Ancak şehrin heryerinde tuzakların olması bu tür kontrole sahip oyunu iyice içinden çıkılmaz hale getiriyor. Yani kontrolü etkileyen en önemli şey; caddeler. Bunlarda aşırı abartılmış. Bi' insanlar eksikti, onlarda olsa hiç süremezdik

Race Driver GRID oyununda game ayarlarının yapınca oyun oynanabilir hale gelmişti,ve en zevk aldığım araba yarışı oyunur grid.

• quote:

Orijinalden alıntı: Schayter

quote:

uzun bir aradan sonra geri geldim. pc tamirden geldi ve şimdi biraz daha oynadım ve oyunun hala neresini beğenmiyorsunuz diye soruyorum. neden derseniz oyunu internetten indirmeyip bir de orijinal oynasanız ciddi söylüyorum oyunda ki kontrol sorunu filan ne saydıysanız inanın gidiyor. oyunun kontrollerinde ben bir sorun göremedim. ben de kontroller iyiydi. ne var ki? sağa basıyorsun bildiğin dönüyor. bazen hızlı bazen yavaş dönüyor hikayesi yok. şöyle açıklayayım. araç
    hızlı giderken çok zor dönüyor. ama yavaşken de bir anda dönüyor. siz de bazen hızlı bazen de yavaş dönüyor diyip oyunu kötülüyorsunuz. 2 saat kadar aralıksız serbest gezdim. fps bir yerde 45'e düştü onun haricinde 50-60 arası gidip geldi. sizde neden sorun var anlamıyorum. ben de hd7850 var. ama gtx680 ile kasıyor diyorsunuz. benim de kafam karışıyor. tamam oyun güzel değil. senaryo modifiye cart curt yok ama bence oyunu oynarken assensins creed'den daha çok zevk alıyorum. atlama rampalarından filan atlayınca heyecan yapıyor insan. bir de bende yükseklik korkusu olunca...

arkadasım tamam da her rampa koyulan oyunu begenseydık... neyın kafasını yasıyosun yerlestırmısler kendını tekrar eden yarıslar guzel arabalarıda koyup kakalamıslar. asıl hala neyını begenebılıyosun

ZATEN KENDİNİ TEKRAR EDEN YARIŞLAR YÜZÜNDEN OYUNU MASAÜSTÜNDEN KALDIRDIM ama yine de bazı güzel yanları var oyunun. yani SERBEST GEZİNTİ MODU ŞİMDİYE KADAR OLAN EN İYİ SERBEST GEZİNTİ. OYUN ÇOK GÜZEL DEĞİL AMA YİNE DE O KADAR DA KÖTÜ DEĞİL YA. BENCE YİNE DE EN İYİ OPEn WORLD TARZI OYUNLARIN ARASINA GİRER

• Bahsettiğim videoyu yaptım. Birazdan upload yapacağım, erken upload olursa bugün olmazsa yarın videoyu eklerim.

@marseltalon: Benim de en zevk aldığım araba yarışı GRID idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

quote:

Oyun bana göre çok iyi. Eğlendirmeyi fazlasıyla başarıyor. Orjinal değil ama bu haliyle beğenmediğim 3 şey var. Optimizasyon ve kontrol sorununun oyunun orjinal olup olmamasıyla pek alakası olduğunu sanmıyorum. En azından bu oyun için geçerli değil bence.

- Biri kontrolleri başarılı gibi görünse de gecikme var. Onu da şöyle açıklayabilirim. Klavyenin ya da bağladığımız herhangi bir kontrol cihazının geç algılanması sorunu değil ama.. Direksiyonu çevirdiğinizde sorun yok, sorun viraj geçtikten sonra direksiyonu bıraksanız dahi direksiyonu ortalaması çok zaman alıyor. Sağa ya da sola dönüp virajı aldıktan sonra gamepad'deki analog'u serbest bıraktığınızda oyun onu sanki yavaş bırakmış gibi algılayıp düz yola girdiğinizde sağ ya da sol tarafta artık ne tarafa döndüyseniz ve orada ne varsa çarpmamıza neden oluyor. Viraja girmesi değil, virajdan çıkması zor oluyor haliyle..

- İkincisi, Optimizasyon. GTX 670 PE, işlemci olarak 1090t @3.9 ghz var. Oyun ekran kartından çok işlemciye abanıyor. FPS'nin düştüğü yerlerde GPU kullanımı %50'yi geçmiyor. Oyunun, çoklu çekirdeği düzgün kullanmadığından meydana geldiğini düşündüğüm fps düşüşleri oluyor. Bazı oyun motorlarında 40 fps akıcı olabiliyorken bu motor için öyle değil. 60 fps'den birden 40 fps'lere düşmeler ciddi takılma hissi verip zaten zorla toparladığımız aracı bir yerlere çarpmamıza yardım ediyor.

- Üçüncüsü ise Antialiasing yoksunluğu.. Böylesine güzel görünen bir oyunda bence büyük bir eksiklik. SMAA Injector kullanıyorum ama pek de fayda ediyor gibi durmuyor.

Far gölgelerini kapatıp geometriyi low ve yansımaları da medium yaparsanız en düşük fps'de ciddi bir artış oluyor. 40 ise 55-60 fps alabiliyorsunuz.

söylediğin her şeye katılıyorum. ama birinci söylediğinde virajı aldıktan sonra çarpılıyor filan oluyor dedin ya. işte bence buna alışırmışız gibi geliyor bana ve ben alıştım. oyunda drift kontrolleri mükemmel. yani çok güzel driftler atabiliyoruz. ve oyunu biraz GTA'ya benzettim açıkçası bazı binalara filan giriyoruz. toprak alanlara filan. ayrıca askeri araçlar ve yoldaki araçları kullanmamız. bir tek gta'da ki karakterimiz eksik oyunda oyunun kontrollerine alıştıkça daha da zevkli geliyor sürüş. bir de oyun da gezinirken sanki 2 dairenin bir birine geçmesi ile oluşmuş bir yer buldum. sen de görmüşsündür. mükemmel ya. bir de camdan bir yapı. YANİ OYUNDA Kİ BAZI EKSİKLER HARİÇ MÜKEMMEL. VE EĞLENCELİ.
    OYUN ÖYLE BÖYLE BİR ŞEKİLDE EĞLENDİRİYOR İNSANI

• quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL -TR

Kusura bakma, tüm ayarlar low' da. Bir ara high' e çekmiştim kalite çok süper olmuştu.
    Eee tabi kastı.
    Birde medium da çekerim.
    Belki bu benzerlik isimden kaynaklanıyor olabilir. Bilinç altı o ismin anlamına göre davranıyordur?

edit:http://www.fulloyun.com/f20/need-for-speed-undercover-hd-patch-yama-%5Bresimli%5D-235mb-7885/

Bunun ile denedin mi?

Oyunu onunla bitirmiştim yine de grafikleri iyi değildi.

• quote:

quote:

quote:

söylediğin her şeye katılıyorum. ama birinci söylediğinde virajı aldıktan sonra çarpılıyor filan oluyor dedin ya. işte bence buna alışırmışız gibi geliyor bana ve ben alıştım. oyunda drift kontrolleri mükemmel. yani çok güzel driftler atabiliyoruz. ve oyunu biraz GTA'ya benzettim açıkçası bazı binalara filan giriyoruz. toprak alanlara filan. ayrıca askeri araçlar ve yoldaki araçları kullanmamız. bir tek gta'da ki karakterimiz eksik oyunda oyunun kontrollerine alıştıkça daha da zevkli geliyor sürüş. bir de oyun da gezinirken sanki 2 dairenin bir birine geçmesi ile oluşmuş bir yer buldum. sen de görmüşsündür. mükemmel ya. bir de camdan bir yapı. YANİ OYUNDA Kİ BAZI EKSİKLER HARİÇ MÜKEMMEL. VE EĞLENCELİ.

aynen katiliyorum drift isi super olmus ayrica grafiklerde 10/10. birazcikda kasmasa varya off.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes kasıyor demiş. Ben 540m gt i5 2430 ile oynuyorum. Eğer gta 4 gibi optimasyon sorunu olsaydı farkederdim. Ben şanslıyım heralde. Çözünürlük 1920*1080 full hd textures dışında tüm ayarlar low ama full ayardada çok az kasıyordu. Acaip gözümü yordu ayrıca full ayarda. En düşük ayardaki grafikler gayet yeterli bence. Optimasyon sorunu dersek akla gta 4 gelir asıl onun yanında nfs masum kalır. Tüm ayarlar lowda adamı kanser ediyor bu sistemle 4 yıllık oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-JeFF

Herkes kasıyor demiş. Ben 540m gt i5 2430 ile oynuyorum. Eğer gta 4 gibi optimasyon sorunu olsaydı farkederdim. Ben şanslıyım heralde. Çözünürlük 1920*1080 full hd textures dışında tüm ayarlar low ama full ayardada çok az kasıyordu. Acaip gözümü yordu ayrıca full ayarda. En düşük ayardaki grafikler gayet yeterli bence. Optimasyon sorunu dersek akla gta 4 gelir asıl onun yanında nfs masum kalır. Tüm ayarlar lowda adamı kanser ediyor bu sistemle 4 yıllık oyun.

bu lafını 2 gün sonra tekrar alacağım. ben de ilk başlarda kasmıyor diyordum ama oynadıkça...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

quote:

quote:

aynen katiliyorum drift isi super olmus ayrica grafiklerde 10/10. birazcikda kasmasa varya off.

off bee! en sonunda oyunu beğenen bir kaç kişi buldum. oyun kasıyor ama YİNE DE OYNANMAYACAK KADAR DEĞİL. YANİ OYUNUN AKSİYONUNDA KASMAYI FİLAN UNUTUVERİYORSUN ZATEN. oyunda tek beğenmediğim özellik ise ŞU YARIŞLARIN HER ARABA DEĞİŞTİRDİĞİMİZ DE SIFIRLANMASI.. mesela şimdi porshe'yle 10 tane yarış kazandık. yolda bugatti'yi gördük. şimdi almayacak mıyız, yarışlar gidecek diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 11 Kasım 2012; 23:38:24 >

• quote:

Oyunda yaklaşık yarım saat zaman geçirince insan alışıyor tabi. Ertesi gün tekrar oturunca başına yine bir yarım saat istiyor, alışmak için.
    Her virajdan çıkarken artık direksiyonu toparlamak için ters yönde hamle yaparak kurtarıyorum durumu.

Ama dediğin gibi drift yapmak çok güzel.

Ama en güzel olayı ise her araç için ayrı kapışmaların olması ve araçların sürüş dinamiğinin birbirinden farklı olmasından dolayı her biri ile oynama isteği uyandırması ve sıkmaması.
    Tabi yarışlardan önce giren intro'lar da adamı gaza getiriyor. Ne de güzel hazırlanmış yahu. O kadar çok yarış var ve her intro birbirinden farklı. Bayağı emek verilmiş.

Eğlendirmede gerçekten başarılı bir oyun. Zaten kaliteli inceleme sitelerinde bu yüzden yüksek puan aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 11 Kasım 2012; 23:51:45 >

• quote:

Bir ara MW 2012 saçmalıklarını içeren bir video hazırlayacağım. Çoğumuzun neden yeni MW'dan nefret ettiğinin özeti olacak

Dur yapma bunuda ekle.Ben çektim

arabalar kafayı yediler.nfs mw2012

http://www.youtube.com/watch?v=igwgEQfX_lc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 11 Kasım 2012; 23:58:27 >

• Oyun fena değil. Özellikle grafikler iyi. Birçok kişi grafikle ilgili sorunlar olduğunu söylemiş. Full ayarlarda oynamama rağmen herhangi bir takılma , bulanıklık yaşamadım.

Yarış alanları az geldi bana. Oyun kendini tekrarlıyo sadece arabamız değişiyo. Most wanted 3 teyim şuanda. Pek zor gelmedi oyun bana biraz daha aksiyon katabilirlermiş. Özellikle polisler sadece süs olmuş oyunda. Aynı şekilde kapıştığımız arabalarda. Oyundaki tek zorluk yollardaki normal araçlar. Yolları bi kerede rahatça öğreniyosunuz ve yarıştığınız arabalar illa hata yapıyor. Eğer düzgün sürerseniz çok rahat kazanıyosunuz.

Kısaca + lar
    * Grafikler güzel
    * Sürüş hissi , frenler , virajlar , vites geçişleri , nitro.. Gerçekten oyuna iyi enjekte edilmiş.
    * Geniş araç yelpazesi
    * Sesler çok iyi
    * Dikkat gerektiren bir oyun

- 'ler
    * Müzikleri pek sevmedim
    * Polisler ve yollar çok zorlamıyor.
    * Arabalar üzerinde fazla değişiklik yapamıyoruz.
    * Yarışta arabayı geçmemize rağmen kovalamaca kısmı yarıştan daha çok zorluyor. Özellikle hızlı arabalarda işkence haline geliyor.

• Oyunu akşam bitirdim.Eski Most Wanted'ın yanına yanaşamaz.Eskisi hala PC de kurulu Özellikle şu belli hız ortalamasında bitirme olayları çok kasıyor.Onun harici rahat oyun.Black List olmaması,konusuz olması çok kötü
  • Valla bana kalirsa son 8 senenin en iyi NFS oyunu , bu arada trainer ile her kazada ağır cekim olayini kaldirabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 12 Kasım 2012; 1:07:03 >
  • Konu yok diyenler, arkadaşlar ben oyunu araba yarışı için aldım konu istesem Assassin's Creed oynar yada ne biliym Halo falan oynarım ki oynuyorum ama bu oyunda amaç 10 most wanted elemanı ipe getirip şehrin altını üstüne getirmek.. Oyunda çoook çok az hantallık var fakat o warez oyunlardan kaynaklı da olabilir. Xbox ta oynadım sevdim PC ye orjinal aldım multiplayer için. Bence son zamanlarda oynadığım en sağlam yarış oyunu diyebilirim. Takılma ve ya kontrol sorunu yaşamadım. Eyefinity sistemde cayır cayır çalıştırıyo. Kimisi vasat demiş fakat saçmalıktan öte birşey değil, gayet farklı bir oyun sadece alışamamışlar sanırım. Arabaları şehrin çeşitli yerlerinden bularak oynamak bence gayet akıllıca ve eylenceli. Ayrıca kimse yazdımı bilmiyorum ama oyunun soundtrackleri ayrı bir şahane olmuş valla söylemeden edemiycem.

Sistem:

Ati 5870 2gb
    i7 930 2.8ghz
    24 gb ram
  • Arkadaş pek nfs serilerine tutkulu bir insan değilim biri beni aydınlatsın. Eski most wanted gibi umut etmiştim nitekim değil tamamen farklı. Fakat grafikler çok iyi atmosfer de güzel. Araç hasarları özellikle sesleri muhteşem. Herhangi bir sorun yaşamıyorum oynanışta. Fakat oyunu bir türlü anlayamadım. Şehrin her köşesinde bir yerlere park edilmiş çeşit çeşit araçlar var. İyiden kötüye. Gezindikçe araç buluyorum. İstediğim aracı bulduğumda kullanabiliyorum. Her araçla farklı yarışlara girebiliyorum falan. Oyunun amacı araç keşfedip o araçla ilgili yarışları bitirip arabayı geliştirmek falan mı? Yani pek bir sade olmuş oyun aslında. Biri bana ne yapmam gerektiğini anlatsın yahu.
  • Buyrun; Need For Speed Most Wanted - Bir Criterion Game Bozuntusu adlı videom:

Tamamen kişiseldir
  • quote:

Buyrun; Need For Speed Most Wanted - Bir Criterion Game Bozuntusu adlı videom:

Tamamen kişiseldir

Ellerine saglik da, sende hicbirseyi begenmemissin.
    1.si Araba yolda yarista parcalansa ben dahil kimse oynamaz.Cunku pc de ve ps3 bircok araba yarisinda var hic zevkli degil.Yani hafif duvara surtsen on teker kopuyor saglam carptiginda da pert oluyor oyunu yeniden baslatiyon.Simdi nfsmostwanted da polis var barikata carpsan polis sana arkadan zaten saldiriyor pert olur bir daha oyunu oynamazsiniz.Ayrica yarislar uzun pahali ekran kartlarinda yol gorunmuyor pat, oyun bitti 7 turu bastan oyna kim oynar.
    2.si zengin birisin zaten normal mostwantedten dunya kadar araba kazandin birakta heryerde arabam olsun.
    3.su Araba belirli bir hizdan sonra sapitiyor demissin, tabi sapitir, oyunda tum arabalar modifiyesiz sen hic gercek hayatta araba kullanmadinmi arabasina gore 200u gecince hem kontrol zorlasir hemde donusler modifiyesiz aracla 120 ile viraja girersen araba donmez.Modifiye et bak noluyor.
    Ayrica ekran kartin kotu, oyunun kalas gibi kontrolu olmasinin sebebide bu ekran kartin goruntuyu sana 30, sanise gec gonderiyor(0.30 sanayiye neyse iste)
    Ben oyunu cok begendim, tek sorunum fps az geliyor 15, 20 olsa ucucak sizde 15 de agir cekim yapar bende 5 de.

• çocuk çocuk işlerle uğraşmayın ya hiç , oynayın geçin, beğendim veya beğenmedim. Zorla sattırmadı ya.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.