Şimdi Ara

Nedir bu 'Spread Spectrum' ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Overclock için bir ayarmı ?
    Yoksa Sistemle doğrudan alakalı birşey mi ?

Bana aynı topici iki farklı yerde açtırdınızya valla...

• Yokmu hayırsever bir vatandaş ???
  • valla bende çok merak ediym daha önce link falanda verdiler ama konuyu sade dille açıklayacak bir arkadaş olmadı
  • amanıın chıpın 2 sayı oncesınde bıosları anlatıyordu o yazıyı bulamadım :)
  • oc ve elektrikle ilgili olay ama tam açık anlamı nedir bilemiyorum
    sade bi dilde anlatacak arkadaş aranıyor
  • ingilizce kısa açıklaması :when the motherboard's clock generator pulses the extreme values(spikes)of the pulses creates EMI(electromagnetic interference).The spread spectrum function reduces the emi generated by modulating the pulses so that the spikes of the pulses are reduced to flatter curves.-----if you are overclocking disable spread spectrum.----- anakartaki bütün slot ve parçalar elektiriksel manyetik alan yaratıyor spread spectrum bunu azaltan bir bios ayarı bunu aktif hale getiriseniz bu duruma engel oluyor ama overclock yaptığınızda bu kısmın disable pasif olması gerekir. mesela auto detect pcı clock kısmıda aktif olmayan pcı slotlarındaki elektiriği keser böylece hem manyetik alan azalır hemde powersupply ın gücü ekran kartıyla cpu ya daha rahat yeter bide manyetik alan bilgisayardaki parçaları bozar genelde.
  • Bunun overclock ile bi ilgisi yok , anakartın avrupa standartları enstitüsü denilebilecek kurumu CE tarafından uyumluluğun onaylanmasını sağlayan gereksiz bi ayar, açık bırakmana gerek yok kapalı olsun çünkü performansı düşürüyor, daha ayrıntılı anlatmak istemiyom çok uzun, dandik bişey yani kapat gitsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • barış
    saol be kardeşim be yaşa sen
    oc ye kalkınca manyetik alan çoğalacağından disable olması her zaman daha iyi yani?
  • overclock yaparkende anakartın front side bus'ı artırıldığı için buda manyetik alan yaratır.manyetik alan sıçramasıda diğer parçaları etkiler.(pulses).yani yüksek overclock derecelerinde bende 169fsb daha artırmam için daha büyük bir fan yada su soğutma gerekiyor e-batdan ısmarladım o zaman uçucam inşallah bu düşüm en kısa zamanda gerçek olucak sizinlede paylaşmak istedim türkiyede bu sistemler var ama ben güvenemiyorum.
  • barış
    oc ye kalkınca manyetik alan çoğalacağından disable olması her zaman daha iyi yani?
  • evet performansı düşürdüğü için kapalı olması lazım pIII 1000 de 25 mhz kayıp yaratır.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br />barış
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

benim anakartın kitapçığında da aynen böyle yazıyor işte...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by barış</i>
    <br />pIII 1000 de 25 mhz kayıp yaratır.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Link verebilir misiniz?
  • %0,05 %0,25 gibi seçenekler var
    bunlar 1000 mhz başına kayıpmı demek oluyor
    açıklamalar için saolun
  • Overclock bölümünde Spread Spectrum hakkında herşey diye bir konu açmıştım, orda tr açıklamalı olarak herşey yazıyor..
  • Saolasın
    Ben teknik yardım kısmında arttırdım bulamamıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.