arkadaşlar ya bu biostaki SATA,CPU ve PCIE spread specturmları enable etsem ne işe yarıyor acaba? teşekkürler.
enable de bişey olmaz. ben de merak ettim ne işe yarar. sonucu bekliyoruz senden...
peki arkadaşlar yok mu başka bakacak birileri şnu merak ettim hayır user guide ını da açtım açıklama yapmamış sadece enable disable yazmış o kadar yani. teşekkkürler...
valla tek bildiğim overclock yapılınca kapatılması gerekiyor ki zaten kendi kapanıyor...
yanlış hatırlamıyorsam yüksek hızlarda makinanın yaydığı manyetik alan- radyasyon gibi birşeyi kapatmak içindi
Spread spectrum, elektromanyetik etkileşimi azaltmak için normalde kare dalga olan frekans sentezleyicinin çıkışının yumuşatılmasıdır (sinus dalgasına benzetmek). Bu şekilde hassas elektromanyetik cihazlar vs bulunan ortamlarda daha az elektromanyetik gürültü oluşur.
Overclock yapan birinin stabilite için bu ayarı kapamasında yarar var yani
tesekkur ederız urs
quote:
Orjinalden alıntı: urs
Spread spectrum, elektromanyetik etkileşimi azaltmak için normalde kare dalga olan frekans sentezleyicinin çıkışının yumuşatılmasıdır (sinus dalgasına benzetmek). Bu şekilde hassas elektromanyetik cihazlar vs bulunan ortamlarda daha az elektromanyetik gürültü oluşur.
Overclock yapan birinin stabilite için bu ayarı kapamasında yarar var yani