Şimdi Ara

NEDEN VEJETARYEN-VEGAN OLMALIYIZ(VİDEOLU) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
12
Favori
5.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Et yiyen canlıların kesici dişleri gelişmiş, öğütücü dişleri gelişmemiştir.
    Otla beslenen canlıların öğütücü dişleri gelişmiş, kesici dişleri gelişmemiştir.

İnsanda ikisi de gelişmiş olduğuna göre ne bu kavga? Süt dişlerin güçlenmesine yardımcı olmuyor mu?
    Veganlara saygım sonsuz, isteyen istemediğini yemez ama her et yiyene de cani gözüyle bakmamalılar.

Kafamda deli sorular.
  • Bu kadar yorum almış bir konunun başlığı kimsenin dikkatini çekmedi mi? Doğrusu "Vejetaryen" olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRŞ-ı aZaM

Bu kadar yorum almış bir konunun başlığı kimsenin dikkatini çekmedi mi? Doğrusu "Vejetaryen" olacaktır.

Aciktan sonra basliga hic bakmadim.
    Haklisiniz vejetaryen olarak duzeltiriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 18 Aralık 2013; 13:45:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini izleyemedim...en başta söyliyim sağlıkçıyım...mesleğimi söylemek istemiyorum...
    Vaktime yazık birkaç şeye cevap verecem...
    Adam zaten kendi doktorunuz olun diyo ya ordan belli...tıp hobi olarak yürütülebilecek bir iş değil...
    Bir canlıyı yemekten bahsediyor...aynı mantıkla bitkiler de canlı...ses çıkaramıyor hareket edemiyor diye cansız sayılamaz...
    Laktoz toleransından bahsetmiş...intolerans eksiklik dmek değil...belli bir kapasiteye kadar sindirim yapılıyor demek...çok fazla tüketim overflow a neden olur...
    Süt en fazla allerjine neden olan gıdaymış...çünkü bebekler en çok süt tüketir...bebeklere su tüketimi tavsiye edilmez...yeni doğanın midesi limon kadar var yok...şu da var bebekler vücudu gelişmediği için anne sütü hariç hepsi allerjiye neden olabilir...
    Hastalık istatistiği veriyo osteoporozla ilgili....hahahaha çok güldüm...En çok amerikadaymış...çünkü birkaç ülke harici hastalıkların istatistiği yapılmamakta ülkemiz dahil...
    Merak ettiğiniz varsa sorun...
    Muhtemelen bilmiyorsunuz...sıfır yağlı beslenme mide kanseri için risk...yüksek yağlı ve az lifli beslenme de kalın barsak kanseri için risk...
    Harbiden dinlemeyin böyle şeyler...kendinize zarar verirsiniz...
    Biri tv de çıktı kolesterol zararlı değil dedi...bu zihniyet genelde piyasa düşmanlığı üzerinden ilaç firmalarını kötü göstermeye çalışıyorlar...inanmayın...kolesterol vücudumuz için yapı taşı fakat fazlalığında damar duvarına çöktüğü gösterildi...nasıl kanıtlasınlar? Bu şeye benzedi. ...bi ünide hoca anlatıyo işte hücrenin içinde dna falan var diye...biri çıkmış demiş ki "nerden biliyon gördün mü?"...Amerika aya gitti...inanmıyorlar...ne yapsın Amerika seni sırtına alıp aya mı götürsün?.....
    Yarıldım gülmekten...barsak uzunluğuyla sindirim süresi ve dışkılama arasında bağlantı kurdu...hahahahah...cehalet kötü şey...üsten koy alttan çıkıyo mantığa bak...barsağlar boru değil...dışkılama hormoneldir...siz yemek yediğinizde salgılanan hormonlar kalın bağırsağa dışkılama sinyali verir...
    Gerçekten video için teşekkürler neşem geldi...ot tüketen hayvanların ömründen bahsetmiş...ona bakarsan kargalar 200 yıla yakın yaşıyor...ayrıca insan selülozu sindiremez...
    Herhalde insanı hayvan türü olarak kabul ediyor öyle yrumluyor sanırsam...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

videoyu izlemedim vaktim yok ama şunu söyleyim yetersiz beslenmekten hasta olan kaç vejeteryan soluğu hastanede aldı sayısı belli değil. insan yaratılış gereği hem et hem ot tüketmesi gereken bir canlıdır. sadece ot yiyerek hayatınızı sürdüremezsin bir yerde illa patlak veriyor. ki eğer yok ben almadıklarımı dışarıdan ilaçla alıyorum diyorsanız o ilacın kaynağınında bir hayvan olabileceğini unutmamak lazım

aynen katılıyorum

en basitinden demiri ele alalım, hani derler ya çay içmeyin demir alımını engeller diye, işte ıspanaktaki demirin emilimini çay engelliyor ama kırmızı etteki demiri ister yanında çay iç ister kahve iç tamamen sindiriyorsun; bu tek örnek bile hayvansal gıdaların çoğu zaman daha elzem ve daha üstün olduğunu kanıtlıyor, aynı şey omega-3 için de geçerli, örneğin semizotu yiyerek omega-3 almaya çalışırsan kasalarca kilolarca yemen lazımken onun yerine haftada yiyeceğin 2 dilim somon balığı bütün ihtiyacı karşılayacaktır, evet aşırı kırmızı et yemeyelim ama tamamen vegan beslenmek kadar da saçma bir şey olamaz, diyorlar ki kırmızı et için kesilen danalar karbon salıyor küresel ısınma yapıyor, o zaman kuzu yenebilir, kırmızı et ve beyaz et olmadan sırf sebze meyve ile ne sağlık olur ne beslenme

bitkilerde demir çok azdır...demir için ana kaynak hayvansal gıda..sivrisinekler ondan bizi ısırıyor...temel reis...amerikada ıspanak fazlası nedeniyle çıkmış bir çizgi filmdir...çay ve diğer şelatörler demiri bir miktar bağlar...hayvansal bitkisel farketmez..zaten gıda ile alınan iyon halinde demir...atomik halde değil...
    Ben sana bunu niye yazdım? Bu temel reis milleti mahvetti...demir aslen hayvansal gıdayla alınacak...çok az bi köfte bile yeterli...ama toplumda bu bilinç yok...bi ara bakanlığın bi çalışması vardı demir gibi bi toplum diye...ne oldu bilmiyorum...

Gıdaların içeriği için link
    http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli55 -- 19 Aralık 2013; 12:36:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • et yememek doğaya karşı çıkmaktır. insanız ve doğamız gereği et yemeliyiz. et yemeyen kurt, köpek, aslan olmadıgı gibi et yemeyen insan da olmaz.

hayvanları katletme olayına gelince, kendiliğinden ölse mındar olsa daha mı iyi? doğanın düzeni bu, o hamsileri biz yemezsek eğer başka bir büyük balık yiyecek zaten, koyunları biz yemezsek eğer kurtlar yiyecek. Besin zinciri bunu gerektiriyor. Realist olun lütfen
  • Allah bunlardan faydalanmamız için yaratmıştır ve konu benim için bitmiştir. Gerisi beni ilgilendirmez.
  • Videoyu izlemedim, akşam izleyebilirim ama olay canlı hayatına zarar vermemekse vegan-vejeteryan değil frutaryen olun. Vejeteryan olup da "Hayvanlar öldürülüyor, onların da canı var." diyenler çok komikler.
  • çevremde et yemeyen insanları görüyorum hastalıktan ölüyorlar bitkin haldeler sürekli.hergün istanasız 200-250 gr et (hindi-et-balık) 2tam yumurta 250gr yogurt 100-150gr arası peynir tüketiyorum.meyve sebzede önemli ama et sütün yeri farklıdır etin etten başka ikamesi yoktur.
  • "Araştırmalara göre vejetaryenler, et yiyenlere göre kalp hastalığına %30, kansere %40 daha az yakalanmaktadırlar" Vejeteryanım sağlıklı besleniyorum .
  • Vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Eti nasıl birakayim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miklo* kullanıcısına yanıt
    Tamam canım da sorun orada. Endüstriyel dünya yaratıyor artık zorla o hayvanları satmak ve zenginleşmek için, senin işaret ettiğin ilahi gücün yaşamaları için verdiği doğal alan yerine fabrikalara tıkıp, onları doğal olmayan çekilde zorla çoğaltıp 4 duvar arasına tıkıyorlar, bir nevi yeni bir doğa kuruyorlar onlara ama senin ilahı varlığın verdiği dünya gibi temiz olmayan, dışarıya pislik kusan ve doğal döngüyle alakası olmadan umursamazlık yapılarak bize pazarlanmak için üretiliyor.
    Ben sana git geyik avla demiyorum, vejeteryan da ol demiyorum fakat konu hakkındaki yorumlarını biraz tartarak yapmaya çalış. lakin islam dininde kediye su vermediğinden cehenneme düşmüş azap çekmiş bir kadınla ilgili hadisler de var. dinde niyet çok önemlidir, köpeğe su veren fahişeyi allahın affetmesi gibi hadisler de vardır. Dindar biri olsam net bir şekilde bu günaha ortak olup olmamak için bi durup düşünürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apollon

"Araştırmalara göre vejetaryenler, et yiyenlere göre kalp hastalığına %30, kansere %40 daha az yakalanmaktadırlar" Vejeteryanım sağlıklı besleniyorum .

Böyle birşey yazmak istiyordum iyi oldu. Evet metobolizmanın işleyişini aksatabilir vejeteryan yaşam ve bunun sıkıntıları bir süre görülebilir vejeteryanlarda, fakat günümüzdeki etin sağlıksızlığı metebolizmamın işletişinin handikapları da bir nevi ortaya çıkartmasını kolaylaştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 21 Aralık 2013; 20:51:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

çevremde et yemeyen insanları görüyorum hastalıktan ölüyorlar bitkin haldeler sürekli.hergün istanasız 200-250 gr et (hindi-et-balık) 2tam yumurta 250gr yogurt 100-150gr arası peynir tüketiyorum.meyve sebzede önemli ama et sütün yeri farklıdır etin etten başka ikamesi yoktur.

Evet et yememenin başlı başına sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yeterli birşey olduğunu kimse söylemiyor lakin burda. Vejeteryan veya vegan bir insanın o yaşam şekline göre beslenme şeklini oturtması, yeri geldiğinde sporunu da yapması unutulmaması gereken gereksinimlerdendir. Sadece politik veya ideolojik bir bakış açısıyla alınmış bir karar yalnızca bu yönlerde kişiyi değiştirir veya faydası olur.
    Bak benim çevremde de çok var, hepsi gayet sağlıklı fakat protein eksiklerini bazılarında - beslenme ve spor gibi kısımlarda eksiği olan '' rahatlıkla görebildim ben etçil/otçul takılırkenki halimle. Yeri geldi arkadaşımın ıkınarak açamadığı bira kapağını - çevir aç- parmağım dokunduğu anda açtığım oldu, burada da ona birşey söyleyedim çünkü onun seçimiydi. Ben ayı gücünde olabilirdim ama o da benim için zararsız bir bitki kadar kuvvetsiz fakat besleyici bir arkadaştı ki zararsız ziyansız hümanist evladın biriydi.
    Fakat bu çok nadir gördüğüm bir tecrübeydi. Geçen yaz Yunanistanda bir komin etkinliğe katıldım - adına önem yok- katılan insanlar genelde veje/vegan idi fakat ben öyle kısrak gibi akıcı vücutlu insan hayatımda görememiştim o ana kadar, bu dediğim insanları gözlemlerim kadarıyla '' doğayla bütünleşmiş, sevgi ve sabır katsayıları yüksek '' şeklinde tanımlayabilirim, ki aralarında hayatı boyunca yaşamını ormanlarda kendi tipilerinde - büyük eski kızılderili çadırı - geçiren, ormanda yaşamasına rağmen hâla et yemeyip - onlar benim kardeşim, nasıl kıyarım onlara - diye etoburluk hakkında yorumları olan gayet dinç insanlar da vardı.

NEDEN VEJETARYEN-VEGAN OLMALIYIZ(VİDEOLU)

Mesela şu kızda onlardan biri, 2-3 hafta önce bir süreliğine bizim evde misafirimizdi, onunla beraber geçirdiğim 5 günde onu gözlemlemek ve sevmekle geçti zamanım. Kendisi vegan idi, yaptığı envai çeşit yemekten birini anlamadım, hayatımdaki en sağlam çorbayı ( vegan ) elinden yedim. Yaklaşık 6-7 yıldır vegan, taş gibi bir kız ( tecrübeyle sabit ) taş gibi olduğu gerçeğini güçlendirecek şekilde de isveçten hindistana bisikletle tek başına gittiğini de söylemeliyim sanırım. Her gün yogasını yapıyordu, ben onu izliyordum.
    Sonra gitti, hala yolda ...

Yani demek istediğim arkadaşım, evet anlıyorum oturmuş bir düzenimiz var ve buna karşı çıkmak bazen bişeyleri altüst edebiliyor ama umarım yeni bir düzen kuracak kararılığa ve duyarlılığa getirirsin kendini.
  • The Beatles kullanıcısına yanıt
    ben kendimi değiştirmek istemiyorum ki vücut geliştirmeyle ugrasıyorum ve yukarıda yazdığım besinler olmazsa olmaz şeyler benim için.Ben böyle mutluyum bahsettiğin kişide öyle mutluysa sorun yok
  • bazı kişiler foto koymuş bu kişiler vejetaryen diye inan christian bale ve brad pitt et yemiyordur
  • Hayvanları seviyorum diye et yemiyorum kafası nedir. Eee bende bitkileri seviyorum bitki yemiyorum sadece hayvan etiyle besleniyorum. Bir problemi olan var mı?
  • eğer et yemezsem ölürüm bu kadar basit ciddi anlamda her öğünümde etli bir şey var
  • Sadece hayvan etyle beslenilmez. İlla ki bitki yemek zorundasın. Ya da erken yaşta ölürsün. Ama sadece bitkiyle besleniliyor. Kan yok şiddet yok, ailesindne koparılan canlılar yok.
    Brad Pitt ,Gandhi Steve Jobs, Clinton, bazı fitnessciler, Hitler, Öcalan filan çok var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Beatles

Tamam canım da sorun orada. Endüstriyel dünya yaratıyor artık zorla o hayvanları satmak ve zenginleşmek için, senin işaret ettiğin ilahi gücün yaşamaları için verdiği doğal alan yerine fabrikalara tıkıp, onları doğal olmayan çekilde zorla çoğaltıp 4 duvar arasına tıkıyorlar, bir nevi yeni bir doğa kuruyorlar onlara ama senin ilahı varlığın verdiği dünya gibi temiz olmayan, dışarıya pislik kusan ve doğal döngüyle alakası olmadan umursamazlık yapılarak bize pazarlanmak için üretiliyor.
    Ben sana git geyik avla demiyorum, vejeteryan da ol demiyorum fakat konu hakkındaki yorumlarını biraz tartarak yapmaya çalış. lakin islam dininde kediye su vermediğinden cehenneme düşmüş azap çekmiş bir kadınla ilgili hadisler de var. dinde niyet çok önemlidir, köpeğe su veren fahişeyi allahın affetmesi gibi hadisler de vardır. Dindar biri olsam net bir şekilde bu günaha ortak olup olmamak için bi durup düşünürüm.

haklısın
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.