Şimdi Ara

NEDEN VEJETARYEN-VEGAN OLMALIYIZ(VİDEOLU) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
12
Favori
5.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

@Pre-clinic
    aslında sandığınız gibi insan hem et hem ot tüketmesi gereken bir canlı değil.
    Dişleriniz olsun, elleriniz olsun, sindirim sisteminiz olsun siz bir otçulsunuz.
    Videoya zaman ayırırsanız daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

@serty23
    öncelikle vegan değilim.Halen et tüketirim.Hatta daha demin et yedim
    Et tüketen insana cani gözüyle bakmıyorum.Ama aslında bakılması lazım.
    Fakat içinde bulunduğumuz zamanda bu imkansız.

Herneyse diğer yorumlarınıza değinecek olursam.
    Aslında bitkilerde etler kadar faydalıdır.Hatta hiçte öyle az bir protein içermezler.
    Videoda da bahsediyor.et ve süt ürünlerinde kolestrol bulunur.Bizde zaten kendi kolestrolümüzü üretiyoruz.
    Ve dışardanda aldığımız için belli bir süre sonra yüksek kolestrol oluşuyor.
    Hasta oluyoruz.
    Ama et yemesek ot yesek lif kazanacağız kolestrol yerine.
    Buda aslında bizi güçlendirir.
    Videoda da bahsediyor.Otçul hayvanlara bakınız.Hangisi bir deri bir kemik.hangisi güçsüz?
    Diyeceksiniz onlar sürekli yiyor.Çünkü bünyeleri bunu gerektiyor.Biz sürekli ot yiyemeyiz.
    Ama otu çeşitlendirirsek et e gerek kalmaz.
    Burada ki sorun aslında genel olarak Ot ürünlerine değer verilmiyor.
    Çünkü Et ve süt ürünleri sektörlerinde çok büyük paralar dönüyor.Ve insan hayatı gerçekten hiçe sayılıyor.
    Herkes etteki proteinden bahseder.
    Şöyle iyi böyle iyi.
    Ot dedin mi adama ot yenir mi yahu cevabını alırsınız.
    kimse et hakkında edindiği bilgileri otlar için edinmek istemiyor.
    Çünkü öyle anlatılıyor bize videodan da anlayabileceğiniz gibi.
    Ne yemek istediğimizi seçme lüksümüz yok.Çevremiz neyse bizde oyuz.
    Videoda da örnek mevcut.Videoyu burda anlatmak istemiyorum ama bir bebeğin önüne hayvanları koysanız hangisinin boğazına dişlerini geçirir ki?
    yani doğuştan otçuluz aslında.
    Ete gerçekten ihtiyacımız yok.
    et yemezsek ölmeyiz.ya da güçsüz düşmeyiz.Hatta uzun yaşarız.
    Ama bize anlatılan bu değil...

Kardesim iyi guzel tamamda hayatin boyunca et yemek gibi zevki tatmadan nasıl yasayasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolfBlood

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Carter

quote:

Orijinalden alıntı: Boş Konuşan İnsan

quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

quote:

Bu vegancılık şeye benziyor, hani diyelimki vefat ettin ve organlarının bir hastaya ihtiyacı var.Ama sen gelipte organlarını bağışlamıyorsun ve senle beraber o hastada vefat ediyor.Ve sen o zavallı hastanın organına muhtaç olduğunu bile bile vermiyorsun.

Hayvanlar da aslında bize et, süt, yumurta gibi ürünler vermek için yaratılmıştır.Kendileri istemiyor diye bir şey yok, bize o besinleri vermek zorundalar.Etrafına bi bakarsan istersen herşeyin insanlar için yaratıldığını anlayacaksın.

Bu kadar önyargılı olduğun için siz veganları kınıyorum.

Arındırılmış hiç kullanılmamış taptaze bir beyin. Helal be kardeş. Bu kanıya nasıl vardığını anlatırsan daha mutlu oluruz. Hayvanların kesilmeyi istediğini nerden çıkardın. Sen kendini başka bir canlı için seve seve feda eder misin? Diyelim ki istiyor hayvanlar neden ölürken mutlu gözük müyorlar?

Kitabımızda geçmesine gerek yok, sadece biraz düşün.o koskoca fillerden küçücük karıncalar bile bizim yararımıza, yaptıklarıyla yada verdikleri ürünlerle.

Peki o zaman hiç bir canlıdan beslenmeyip (bitkilerde dahil)açlıktan ölelim mi ? sen şimdi diyeceksin onlar acı çekmezler diye, o zaman ben de sana bana söylediğin şeyi söylüyorum, o bitkilerin yenilmek istediğini, acı çekmediği kanısına nerden varıyorsun ? unutma onlarında bir sinir sistemi var, onlarda acı çekerler.bizim istediğimiz parfümler, besinler, eşyalar için yapılan katliamları nasıl açıklıyorsun peki.

hem diyelim ki o kadar hayvanlara acıyorsunuz, et yiyenlere cani diyorsunuz (genelleme yapıyorum) o halde hep beraber ot yemeye başlayıp, dünyada ki tüm bitkileri bitirip hem hayvanlar hem de insanların açlık içinde ölmesini izlemeye başlayım ne dersin ? tüm insanları bitkiler asla besleyemez, etin verdiği mineral seviyesine ulaşması için bir çok çeşitten bolca yemek gerekir ki bu bizi ya obez yapar ya da bizim sindirim sistemimize ağır zararlar verir.

şimdi cüzdanından biraz para alıp git bi balıkçıya balık yemeye git ;)

Bitkilerin sinir sistemleri yoktur.Bu arada nick-yorum uyumunun üstünde birşey yapıyorsun.

Nick-yorum..

Birşey sorucam siz nickimin anlamını ne zannettiniz?(yanlış anlamayın yorumdaki ile nickimin arasında hiçbir bağ yokda)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WolfBlood

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

quote:

Bu vegancılık şeye benziyor, hani diyelimki vefat ettin ve organlarının bir hastaya ihtiyacı var.Ama sen gelipte organlarını bağışlamıyorsun ve senle beraber o hastada vefat ediyor.Ve sen o zavallı hastanın organına muhtaç olduğunu bile bile vermiyorsun.

Hayvanlar da aslında bize et, süt, yumurta gibi ürünler vermek için yaratılmıştır.Kendileri istemiyor diye bir şey yok, bize o besinleri vermek zorundalar.Etrafına bi bakarsan istersen herşeyin insanlar için yaratıldığını anlayacaksın.

Bu kadar önyargılı olduğun için siz veganları kınıyorum.

Arındırılmış hiç kullanılmamış taptaze bir beyin. Helal be kardeş. Bu kanıya nasıl vardığını anlatırsan daha mutlu oluruz. Hayvanların kesilmeyi istediğini nerden çıkardın. Sen kendini başka bir canlı için seve seve feda eder misin? Diyelim ki istiyor hayvanlar neden ölürken mutlu gözük müyorlar?

Kitabımızda geçmesine gerek yok, sadece biraz düşün.o koskoca fillerden küçücük karıncalar bile bizim yararımıza, yaptıklarıyla yada verdikleri ürünlerle.

Peki o zaman hiç bir canlıdan beslenmeyip (bitkilerde dahil)açlıktan ölelim mi ? sen şimdi diyeceksin onlar acı çekmezler diye, o zaman ben de sana bana söylediğin şeyi söylüyorum, o bitkilerin yenilmek istediğini, acı çekmediği kanısına nerden varıyorsun ? unutma onlarında bir sinir sistemi var, onlarda acı çekerler.bizim istediğimiz parfümler, besinler, eşyalar için yapılan katliamları nasıl açıklıyorsun peki.

hem diyelim ki o kadar hayvanlara acıyorsunuz, et yiyenlere cani diyorsunuz (genelleme yapıyorum) o halde hep beraber ot yemeye başlayıp, dünyada ki tüm bitkileri bitirip hem hayvanlar hem de insanların açlık içinde ölmesini izlemeye başlayım ne dersin ? tüm insanları bitkiler asla besleyemez, etin verdiği mineral seviyesine ulaşması için bir çok çeşitten bolca yemek gerekir ki bu bizi ya obez yapar ya da bizim sindirim sistemimize ağır zararlar verir.

şimdi cüzdanından biraz para alıp git bi balıkçıya balık yemeye git ;)

Bitkilerin sinir sistemleri yoktur.Bu arada nick-yorum uyumunun üstünde birşey yapıyorsun.

Nick-yorum..

Birşey sorucam siz nickimin anlamını ne zannettiniz?(yanlış anlamayın yorumdaki ile nickimin arasında hiçbir bağ yokda)

yanlış anlaşılmasın sözüm size değil hocam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C5AA60993 -- 15 Aralık 2013; 12:54:19 >
  • Yanlış anlamadan dolayı özür dilerim.
  • canım iskender çekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

videoyu izlemedim vaktim yok ama şunu söyleyim yetersiz beslenmekten hasta olan kaç vejeteryan soluğu hastanede aldı sayısı belli değil.

hani sallanırda bu kadar sallanmaz...5 senedir vegan/vejetaryenim.Vegan/vejetaryen gruplarındayım türkiyedeki vegan ve vejetaryenlerin %80 ini tanırım.Onlarcada yakın arkadaşım var daha 1 tanesinin rahatsızlandıgını görmedim.6 ayda bir kan testlkerimi yaptırırım et yiyen bütün arkadaşlarımdan daha iyi sonuçlarım.Kalbini kırmızı etin yağına vurupta kaç kişi ölüyor biliyormusun yılda ? 200.000 kişi türkiyede... Amerikada bu rakam yılda 500.000 kişidir... Bunun sebebide ettir özellikle kırmızı et ve hayvansal yağlar.

sallamak ya da tavır almak gibi bir amacım yok sadece sağlık alanında olduğum için bunları biliyorum dostum 5 yılda birşey olmayabilir ama daha ileri bir sürede seni görmek isterim. hayvan gibi ete yığılın demiyorum bende ama dengeli beslenme diyede birşey var hem sürekli et yemek hemde vegan olmak ikiside eşit derece tehlikeli sen mutlu oluyorsan öyle takıl birşey demedik
  • quote:

quote:

quote:

videoyu izlemedim vaktim yok ama şunu söyleyim yetersiz beslenmekten hasta olan kaç vejeteryan soluğu hastanede aldı sayısı belli değil.

hani sallanırda bu kadar sallanmaz...5 senedir vegan/vejetaryenim.Vegan/vejetaryen gruplarındayım türkiyedeki vegan ve vejetaryenlerin %80 ini tanırım.Onlarcada yakın arkadaşım var daha 1 tanesinin rahatsızlandıgını görmedim.6 ayda bir kan testlkerimi yaptırırım et yiyen bütün arkadaşlarımdan daha iyi sonuçlarım.Kalbini kırmızı etin yağına vurupta kaç kişi ölüyor biliyormusun yılda ? 200.000 kişi türkiyede... Amerikada bu rakam yılda 500.000 kişidir... Bunun sebebide ettir özellikle kırmızı et ve hayvansal yağlar.

sallamak ya da tavır almak gibi bir amacım yok sadece sağlık alanında olduğum için bunları biliyorum dostum 5 yılda birşey olmayabilir ama daha ileri bir sürede seni görmek isterim. hayvan gibi ete yığılın demiyorum bende ama dengeli beslenme diyede birşey var hem sürekli et yemek hemde vegan olmak ikiside eşit derece tehlikeli sen mutlu oluyorsan öyle takıl birşey demedik

50-60 yaslarında 30-40 yıldır vegan arkadaşlarım var bak vejetaryen demiyorum "vegan" yani süt ve süt ürünleri de tüketmeyen insanlar.Hepside hemcinlerinden sağlıklı.Ama herşeyin bir usulu var.Sen vejetaryen oldum diye dengeli beslenmezsen yani sadece ekmekle suyla beslenirsen tabiki hasta olursun.Ama baklagillerini mantarını soyanı yani vejetaryenken ne yiyecegini bilipte bu diyeti yaparsan hiçbirşey olmaz.

Mimi Kirk 50 senedir vejetaryen 75 yasında bir kadın... (sağdaki sarışın)

Bunlarda yıllardır vejetaryen ve vegan beslenen ünlüler , yani bunlar aptal da bilmiyorlar yanlış beslenme oldugunu dimi..

NEDEN VEJETARYEN-VEGAN OLMALIYIZ(VİDEOLU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 15 Aralık 2013; 20:38:13 >
  • quote:

o zaman buyrun buda tıp dünyasıda en yaygın son derece güncel makalelerin bulunduğu bir siteden yalnız 1 tane örnek
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21872435

daha fazlası için orayı inceleyebilirsiniz. bakın bakalım bilim adamları neler konuşuyor bana ünlülerle gelmeyin
  • Şaka gibi ya yapılan araştırmalara bakın 100 yaşın üstünü gören insanların tek ortak noktası süt ve süt ürünlerini düzenli olarak tüketmeleridir.
    Ayrıca et ürünleri insan için en lezzetli yiyeceklerdir. İsterse ölüm tehlikesi olsun yinede et yemekten vazgeçmem.
    Yok aynı vitaminler bitkilerdede varmış bilmem ne. Kokoreç tadı veren bitki varmı ?
  • Sebzeyi hiç sevmeyen tam bir et hastası biri olarak diyorum ki hayvanlar insanlar için var onlardan yararlanalım diye var.

Hem öyle doğal denge bozulur
  • quote:

quote:

o zaman buyrun buda tıp dünyasıda en yaygın son derece güncel makalelerin bulunduğu bir siteden yalnız 1 tane örnek

daha fazlası için orayı inceleyebilirsiniz. bakın bakalım bilim adamları neler konuşuyor bana ünlülerle gelmeyin

boşver yabancı kaynakları kimin ne ettiği belli olmayan al sana türkçe kaynak

http://www.diyabet.gov.tr/content/files/yayinlar/kitaplar/beslenme_bilgi_serisi_1/a13.pdf

Son yıllarda özellikle gelişmiş batı toplumlarında vejetaryenliğin
    yayılmasında, sağlık gerekçesi başta gelmektedir. Çalışmalar vejetaryen
    beslenme ve sağlık arasında pozitif bir ilişki olduğunu göstermektedir.
    Genellikle kalp damar, yüksek kan basıncı, diyabet, şişmanlık ve bazı
    kanser türleri vejetaryenlerde vejetaryen olmayanlara kıyasla daha az
    görülmektedir. Araştırmalara göre vejetaryenler, et yiyenlere göre kalp
    hastalığına %30, kansere %40 daha az yakalanmaktadırlar.

arastırma kaynakları ise

1. Anon. Position of the American Dietetic Association and
    Dietitians of Canada: Vegetarian diets. Am J Dietetic Assoc,
    2003; 103 (6): 748-765.
    2. Baysal A. Beslenme. Hatiboğlu Yayınları,2007,Ankara.
    3. Baysal A. Vejetaryen beslenmesi: Beslenme ve sağlık yönünden
    değerlendirilmesi. Beslenme ve Diyet Dergisi, 1995: 24 (2);
    181-194.
    4. Baysal A., Başoğlu S., Karabudak E. Vejetaryen Yemekleri,
    Özgür Yayınları, Mayıs 2001, İstanbul.
    5. Dunham L., Kollar LM. Vegetarian Eating for children and
    adolescents, J Pediatr Health Care, 2006;20:27-34.
    6. Haddad EH, Sabate J, Whitten CG. Vegetarian food guide
    pyramide: a conceptual framework. Am J Clin Nutr, 1999;70
    (suppl):615S-9S.
    7. Hu, BF. Plant-based foods and prevention of cardiovascular
    disease: an overview, Am J Clin Nutr, 2003; 78 (suppl):544S-
    551S.
    8. Larson Duffy R. Amerikan Diyetisyenler Derneği’nin Geliştirilmiş
    Besin ve Beslenme Rehberi, Çeviri editörleri: Yücecan S, Pekcan
    G, Besler T, Nursal B,Acar Matbaacılık, 2003, İstanbul.
    9. Merdol T, Başoğlu S, Örer N. Beslenme ve Diyetetik Açıklamalı
    Sözlük, Hatiboğlu Yayınları, 1999, Ankara.
    10. Messina V, Melina V, Mangels A.R. A new food guide for North
    American vegetarians, Am J Dietetic Assoc, 2003; 103 (6):
    771-775.
    11. Sabate J., Ratzin-Turner R. Vegetarian Nutrition. CRC Pres,
    2001.
    12. Star N.B. Adolescent, pregnant, and vegetarian: A turbulent
    time for a teen. J Pediatr Health Care, 2001; 15:35-37.
    13. TC. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü;
    Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi, 2004, Ankara.
    14.http://www.european-vegetarian.org
    15.http://www.ivu.org/
    16.http://www.geocities.com/RainForest/Vines/4482
    17.http://www.vrg.org/

Bütün kaynaklarda şunu söyler 5 senedir bunu araştırıyorum , "vegetaryen diyette beslenmenize ekstra dikkat etmeniz lazım" olay budur.Dikkat edersen bir sorun yaşamassın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CacikForBaris

şu hayatta etten daha güzel bişey yok

çok takdir ettim
  • Biz insanız ve protein ,bazı asitler ve vitamin ihtiyacımızı bitkilerden karşılamamız imkansız.vejeteryanlık saçmalıktan başka birşey değil.
  • quote:

quote:

quote:

boşver yabancı kaynakları kimin ne ettiği belli olmayan al sana türkçe kaynak

http://www.diyabet.gov.tr/content/files/yayinlar/kitaplar/beslenme_bilgi_serisi_1/a13.pdf

Son yıllarda özellikle gelişmiş batı toplumlarında vejetaryenliğin
    yayılmasında, sağlık gerekçesi başta gelmektedir. Çalışmalar vejetaryen
    beslenme ve sağlık arasında pozitif bir ilişki olduğunu göstermektedir.
    Genellikle kalp damar, yüksek kan basıncı, diyabet, şişmanlık ve bazı
    kanser türleri vejetaryenlerde vejetaryen olmayanlara kıyasla daha az
    görülmektedir. Araştırmalara göre vejetaryenler, et yiyenlere göre kalp
    hastalığına %30, kansere %40 daha az yakalanmaktadırlar.

arastırma kaynakları ise

1. Anon. Position of the American Dietetic Association and
    Dietitians of Canada: Vegetarian diets. Am J Dietetic Assoc,
    2003; 103 (6): 748-765.
    2. Baysal A. Beslenme. Hatiboğlu Yayınları,2007,Ankara.
    3. Baysal A. Vejetaryen beslenmesi: Beslenme ve sağlık yönünden
    değerlendirilmesi. Beslenme ve Diyet Dergisi, 1995: 24 (2);
    181-194.
    4. Baysal A., Başoğlu S., Karabudak E. Vejetaryen Yemekleri,
    Özgür Yayınları, Mayıs 2001, İstanbul.
    5. Dunham L., Kollar LM. Vegetarian Eating for children and
    adolescents, J Pediatr Health Care, 2006;20:27-34.
    6. Haddad EH, Sabate J, Whitten CG. Vegetarian food guide
    pyramide: a conceptual framework. Am J Clin Nutr, 1999;70
    (suppl):615S-9S.
    7. Hu, BF. Plant-based foods and prevention of cardiovascular
    disease: an overview, Am J Clin Nutr, 2003; 78 (suppl):544S-
    551S.
    8. Larson Duffy R. Amerikan Diyetisyenler Derneği’nin Geliştirilmiş
    Besin ve Beslenme Rehberi, Çeviri editörleri: Yücecan S, Pekcan
    G, Besler T, Nursal B,Acar Matbaacılık, 2003, İstanbul.
    9. Merdol T, Başoğlu S, Örer N. Beslenme ve Diyetetik Açıklamalı
    Sözlük, Hatiboğlu Yayınları, 1999, Ankara.
    10. Messina V, Melina V, Mangels A.R. A new food guide for North
    American vegetarians, Am J Dietetic Assoc, 2003; 103 (6):
    771-775.
    11. Sabate J., Ratzin-Turner R. Vegetarian Nutrition. CRC Pres,
    2001.
    12. Star N.B. Adolescent, pregnant, and vegetarian: A turbulent
    time for a teen. J Pediatr Health Care, 2001; 15:35-37.
    13. TC. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü;
    Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi, 2004, Ankara.
    14.http://www.european-vegetarian.org
    15.http://www.ivu.org/
    16.http://www.geocities.com/RainForest/Vines/4482
    17.http://www.vrg.org/

Bütün kaynaklarda şunu söyler 5 senedir bunu araştırıyorum , "vegetaryen diyette beslenmenize ekstra dikkat etmeniz lazım" olay budur.Dikkat edersen bir sorun yaşamassın.

ne söylediği bilinmiyor dediğin yer pubmed adamım tüm dünya tıbbı orada dönüyor neyse sen öyle devam et dediğim gibi beni ilgilendirmiyor ben sadece ortaya söyledim
  • saçmalamayın kardeşim ya ben hergün tost yerim hep kuru yerim arada sırada 1.5 kıymalı söylerim bazen 2 öğün bazen 3 öğün yeri gelir peynir ekmekle karnımızı doyururuz herhangi bir sağlık problemimde yok günü geçirenlerdenim ben
  •  NEDEN VEJETARYEN-VEGAN OLMALIYIZ(VİDEOLU)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

Biz insanız ve protein ,bazı asitler ve vitamin ihtiyacımızı bitkilerden karşılamamız imkansız.vejeteryanlık saçmalıktan başka birşey değil.

tam tersine sadece bitkiliern üretebildiği 12 önemli amino asiti bilmiyor olmalısın. hayvanların özel olarak insana ürettiği hiçbirşey yok.

hayvan etindeki bütün proteinmler vitaminler vs. de onların yediği bitkilerden geliyor normalde. (tabi ki bitkiler o aminoasitleri hayvanlar gibi daha yararlı bi şekilde proteine dönüştürüp bize sunmaz. fakat hayvanlar da malesef öyle harika yetiştirilmiyor bunu da söylmek istedim)

tabi ki şu anki hayvanlar dopinglerle yüklemelerle şişirildiği için öyle faydalı olduğunu falan düşünmeyin yediğiniz etin. öyle doğal koşullarda çayırlardaki bitkiden pösürden gerekli besinleri size taşıyan hayvanlar eskide ki gibi kalmadı

böyle konustuguma bakamyın vejetaryan falan değilim eti ben de severim fakat malesef yediğimzi etin kalitesiz oldugunu da gereksiz oldugunu da biliyorum. ama lezzeti başka oluyor..

aslında bazı açılar tarafıundan evet gerekli olabilir protein konusunda haklsınız fakat malesef protence aşırı zengin etler de yok.. fiyaltar uçuk ve etler kalitesiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 15 Aralık 2013; 22:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T_Ice

quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

Biz insanız ve protein ,bazı asitler ve vitamin ihtiyacımızı bitkilerden karşılamamız imkansız.vejeteryanlık saçmalıktan başka birşey değil.

tam tersine sadece bitkiliern üretebildiği 12 önemli amino asiti bilmiyor olmalısın. hayvanların özel olarak insana ürettiği hiçbirşey yok.

hayvan etindeki bütün proteinmler vitaminler vs. de onların yediği bitkilerden geliyor normalde. (tabi ki bitkiler o aminoasitleri hayvanlar gibi daha yararlı bi şekilde proteine dönüştürüp bize sunmaz. fakat hayvanlar da malesef öyle harika yetiştirilmiyor bunu da söylmek istedim)

tabi ki şu anki hayvanlar dopinglerle yüklemelerle şişirildiği için öyle faydalı olduğunu falan düşünmeyin yediğiniz etin. öyle doğal koşullarda çayırlardaki bitkiden pösürden gerekli besinleri size taşıyan hayvanlar eskide ki gibi kalmadı

böyle konustuguma bakamyın vejetaryan falan değilim eti ben de severim fakat malesef yediğimzi etin kalitesiz oldugunu da gereksiz oldugunu da biliyorum. ama lezzeti başka oluyor..

aslında bazı açılar tarafıundan evet gerekli olabilir protein konusunda haklsınız fakat malesef protence aşırı zengin etler de yok.. fiyaltar uçuk ve etler kalitesiz

kusura bakmada kardeşim bazıları etlik hayvanları doğru düzgün yetiştirmiyor diye ben et yemekten vazgeçmem.vazgeçmemeliyimde zaten.o kalitede ve yoğunluktaki proteini kenara atamazsın.tamam o bir kısım etleri hormonla falan filanla geliştirdikleri doğrudur.bu durumda kaliteli eti sen bulucaksın.güvenilir yerden alıp yersin.ki ben biz öyle yapıyoruz
  • quote:

videoyu izlemedim vaktim yok ama şunu söyleyim yetersiz beslenmekten hasta olan kaç vejeteryan soluğu hastanede aldı sayısı belli değil. insan yaratılış gereği hem et hem ot tüketmesi gereken bir canlıdır. sadece ot yiyerek hayatınızı sürdüremezsin bir yerde illa patlak veriyor. ki eğer yok ben almadıklarımı dışarıdan ilaçla alıyorum diyorsanız o ilacın kaynağınında bir hayvan olabileceğini unutmamak lazım

aynen katılıyorum

en basitinden demiri ele alalım, hani derler ya çay içmeyin demir alımını engeller diye, işte ıspanaktaki demirin emilimini çay engelliyor ama kırmızı etteki demiri ister yanında çay iç ister kahve iç tamamen sindiriyorsun; bu tek örnek bile hayvansal gıdaların çoğu zaman daha elzem ve daha üstün olduğunu kanıtlıyor, aynı şey omega-3 için de geçerli, örneğin semizotu yiyerek omega-3 almaya çalışırsan kasalarca kilolarca yemen lazımken onun yerine haftada yiyeceğin 2 dilim somon balığı bütün ihtiyacı karşılayacaktır, evet aşırı kırmızı et yemeyelim ama tamamen vegan beslenmek kadar da saçma bir şey olamaz, diyorlar ki kırmızı et için kesilen danalar karbon salıyor küresel ısınma yapıyor, o zaman kuzu yenebilir, kırmızı et ve beyaz et olmadan sırf sebze meyve ile ne sağlık olur ne beslenme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boldy.Marry

quote:

Orijinalden alıntı: Uçurtma Avcısı

2 yıldır vejetaryenim. sağlıklıyım . hayvanları sevdiğim için ve onların öldürülmesine karşı olduğum için et yemiyorum . et yiyene de yemeyene de saygım var

hocam 1 günlük öğününüzü yazarmısınız. Hiç poğça filandamı yemiyorsunuz çünkü herşeyin içinde yumurta filan var . ??

vegan değilim . et yemiyorum sadece onun dışında yumurta süt peynir vs. tüketiyorum
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.