Şimdi Ara

Neden Sony Değil Nikon veya Canon nadiren Pentax

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğraf makinası alırken iki marka en çok tavsiye edilen olarak görüyoruz.
    Canon ve Nikon

internetten araştırdığım kadarıyla özellik ve fiyat olarak sony lerin daha kapsamlı
    ve fiyatlarının daha uygun olduğunu gördüm.

Örneğin Sony A580L nin Canon 550D nin Nikon 5100D nin fiyat olarak hemen hemen eşdeğerde olduğu
    özellik olarakta sonynin daha kaliteli olduğu kanısına vardım.

ve şu sonucca vardım insanlar tercih etmiyosa bi bildikleri vardır dedim kendi kendime.
    ve merak ettim arkadaşların bildiklerini.

yorumlarınızı bekliyorum

• Eskiden gelen bir alışkanlık.
    Sony nin zamanında ürünlerinin az bulunuyor ve bundan dolayı pahalı oluyor olması.
    Sony nin bu işe el atmak için Minoltayı satın almasının yakın zamana denk geliyor olması.
    Sony nin fotoğraf makinesi işine yeterince eğilmediği dönemlerde Canon ve Nikon un alıp başını yürümesi. Bu yüzden de 3. parti firmaların lens üretirken önceliği canon ve nikon a vermesi. hali hazırda ff sınıfında canon ve nikon un dışında bir firma yok. Haliyle bütün profesyoneller ff de bu markaları tercih ediyor.
  • ilgilendiğin ve bilgilendirdiğin için teşekkürler
  • Merhaba,
    Diğer arkadaşın da belirttiği gibi,Sony dslr sisteme Konica-Minolta'yı satın alarak geçtiği için bu sınıfta henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başladı.Nikon ve Canon ise,oturmuş marka imajları ve geniş ekipman parklarıyla bu sistemde yıllardır lokomotif olmaya devam ediyorlar.
    Aslında bu markalar arasında aman aman bir kalite farkı yok,ama üst satırda da belirttiğim gibi özelllikle ekipman çeşidinin fazlalığı ve yerleşik marka imajlarından dolayı Canon ve Nikon daha fazla tercih ediliyor.
    İyi günler hoşçakalın..

@Piêr Dé Sans

"FF sınıfında Canon ve Nikon dışında bir firma yok." demişsiniz ama yeterince yaygın olmasa da Sony'nin de FF sınıf gövdeleri var. (Alpha 850 ve 900)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 7 Mart 2012; 17:10:32 >
  • Sony sana daha cazip geliyorsa Sony al tabi. A580 iyi bir govde.
  • buna benzer bir konuyu da, eğer yanlış hatırlamıyorsam pentax isimli arkadaş açmıştı. "Neden Pentax kullanmıyorsunuz" diye güzel bi konu olmuştu o da.
  • ben "nadiren pentax" kelimelerine takildim.
    neredeyse her konunun altinda bir "pentax kr" tavsiyesi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halen Sony a6000 alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sony gövdeleri çok sevmeme rağmen tercih etmeme sebebim iyi lensleri çok ama çok pahalı (Her markada öyle olsa da ikinci el satmaya çalışsanız başınıza dert oluyor :) )... Fakat hakikaten iyi lensleri var CZ sağolsun :)

cz 35mm 1.4f , cz 135mm 1.8f gibi :)

Fakat sevmediğim ve asla alışamayacağım şey elektronik vizör kullanması :)

Ayrıca istediğiniz lensleri bulmak zor... TR ikinci el piyasasının iyice gelişmesi için en aşağı 3 yıl gerek...

Nikon , Canon'un bana cazip gelen tek tarafı lens çeşitliliği... Her kesim için lensleri mevcut (Ucuz lens bulabildiğiniz gibi pahalı lensleri de şak diye bulabiliyorsunuz satmaya çalıştığınızda çok beklemiyorsunuz) ... İkinci eller canavar gibi kaynıyor :D :D

Benim sevdiğim objektif tarzını Pentax benimsediği için tercihim ondan yana oldu... Hem ulaşabiliyorum hemde istediğim performansı alabiliyorum :)

Ama gövdeleri karşılaştırırsan eğer pek bir fark yok aralarında artık Sony , Canon , Pentax , Nikon hepsinin performansı birbirlerine çok yakın ve bizim için yetiyor da artıyor :)

Neden pentax'ı tercih ettim... K7-K5 dizaynına hastayım :) Gözüme hitap ediyor :) Boyutları benim için harkulade çünkü çanta taşımıyorum/sevmiyorum. Yağmur , kar gibi etmenlerden tırsmıyorum güven veriyor. Lensler yine aynı şekilde küçük ve keyifli mont cebimde taşıyorum :)

Foto karakter olarak da beğendiğim 3 marka var bunlar Nikon , Pentax , Sony... Canon foto karakterini pek beğenmiyorum. Ama en sevdiğim lensler Canon'da :)

• Sony'nin lens fiyatları yanında genel olarak bütün ürünleri çok pahalı.1 milyar dolar zarar açıklayan bir firmanın bazı şeyleri baştan göz geçirmesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

ben "nadiren pentax" kelimelerine takildim.

O forumdaki otomatik cevap özelligi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Neden pentax'ı tercih ettim... K7-K5 dizaynına hastayım :) Gözüme hitap ediyor :) Boyutları benim için harkulade çünkü çanta taşımıyorum/sevmiyorum. Yağmur , kar gibi etmenlerden tırsmıyorum güven veriyor. Lensler yine aynı şekilde küçük ve keyifli mont cebimde taşıyorum :)

Foto karakter olarak da beğendiğim 3 marka var bunlar Nikon , Pentax , Sony... Canon foto karakterini pek beğenmiyorum. Ama en sevdiğim lensler Canon'da :)

K-5/7'nin gövde dizayni benimde cok hosuma gidiyor. Ama FF Pentax olmamasi direk o opsiyonu silmeme yol acti. Pentax'in FF cikartmayip 645D gibi bir model gelistirmesi halen sacma geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Sony'nin lens fiyatları yanında genel olarak bütün ürünleri çok pahalı.1 milyar dolar zarar açıklayan bir firmanın bazı şeyleri baştan göz geçirmesi gerekiyor.

+1500

Nex 5N acayip tuttu.Marka fanatiği olsun olmasın hemen her kesimden kullanıcı ve profesyonel Nex 5 N yi oldukça başarılı buluyor fiyat olarak da gerçekten çok uygun.

Ancak kullananlar Nex 7 ninde aynı şekilde bir çok noktada başarılı olduğunu söylüyorlar ve elle kontrol olanakları da fazla olduğundan daha çok beğeniliyor ,, 5N kadar yaygın olmamasının nedeni pahalı olması ve bir çok insan fiyatının düşmesini bekliyor.

Şimdi Sony gibi zarar içinde olan ,kara geçmek isteyen ve fotoğrafçılık ta diğerlerine göre yeni ve tutunmak isteyen bir firma eğer akıllı ise bu trendi hemen değerlendirmeli.

NEx 5N gibi başarılı ancak Nex7 gibi manuel kontrol imkanı fazla yeni bir modeli derhal çıkarmalı yada nex 7 nin mp si düşük ve biraz kırpılmış özellikli modelini çıkarmalı ve satışlarını artırmalı.

Aksi takdirde Bu son Nex lerden ürken Panasonic te,(oly om 5 ile bir deneme yaptı) aynasız çıkaracağı sürekli dile getirilen Canon da bir model çıkartır ve bir kısım müşteri o tarafa yönelir.Yada hangisi daha iyi çıkacak diye beklemeye geçer ve satın alma kararını erteler.

• Bana göre alacağın makinanın kalitesinin ve fiyatı kadar 2. eli de önemlidir.Aynı zamanda lens olanakları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

ben "nadiren pentax" kelimelerine takildim.

Pentax ı bende inceledim k-5 ini özellikle lakin
    internetten nerden alabileceğimi araştırdığımda çok fazla seçeneğim olmadığını gördüm.
    Canon ve Nikon da durum şöyle önümüze gelen ilk tekel bayine girip "abi bi canon iki de lens alcam deyip" alabileceğiniz durumda neredeyse
    gördüğüm pazarda bi zayıflık var nekadar kaliteli olursa olsun ulaşması kolay olmalı bi lens için yurt dışından getirmek içi uğraşılmamalı.
    hertarafta rahatlıkla bulunamayan ürünün doğal olarak da kullanıcısı az olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Bana göre alacağın makinanın kalitesinin ve fiyatı kadar 2. eli de önemlidir.Aynı zamanda lens olanakları.

Tamamen katılıyorum ++++++
  • Hocam Şahsen Sony A35 Aldım gerçekten menmunum 550d İle ikisi arasında kalmıştım iyikide seçmişim diyorum
    Aradaki Fiyat farkına 50mm f1.8 Alacağım ve şahsen çok daha kaliteli Fotoğraflar ortaya çıkaracağına eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Hocam Şahsen Sony A35 Aldım gerçekten menmunum 550d İle ikisi arasında kalmıştım iyikide seçmişim diyorum
    Aradaki Fiyat farkına 50mm f1.8 Alacağım ve şahsen çok daha kaliteli Fotoğraflar ortaya çıkaracağına eminim

daha önce canon veya nikon kullandınızmı acaba?
  • bir yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek istedim;
    sony'nin geçen yıl için açıkladığı zarar doğrudur ancak bunun en büyük nedeni uzakdoğuda, özellikle sony'nin üretim yaptığı bölgelerdeki sel felaketleridir.
    sadece sony değil uzakdoğulu (kore, tayland vs) çoğu firma büyük kayıplar yaşadı.
    hatta mutlaka farketmişsinizdir tayland'da üretimi yapılan harici harddisklerin fiyatında anormal bir artış oldu.
    ayrıca zararın diğer nedenleride playstation serverinin hacklanmesi, sony'nin tv konusundaki planlama ve pazarlama başarısızlığı (samsung ve lg piyasanın ucundan baya baya tutundular), cep telefonu konusundaki beceriksisizliği (ericsson ile ilişkiyi bitirdiler şimdi önleri açık) vs vs..
    yoksa ezelden beridir dünyanın bir numaralı elektronik firması, hatta dünyanın bir numaralı firması, zamanında vhs kasetleri, walkmanları -ki ipod'un babası diyebiliriz- yakın zamanda hddvd karşısındaki bluray başarısı olan bir firma zararı elektronikten anlamıyor olduğu için değil, başarısız yöneticileri ve doğal afetlerden dolayı zarar etmiştir.
    fotoğraf makinesi özelinden bakarsak şöyle bir durum var,
    minoltayı satın almasından sonra baya baya ilerletti bu işi. gittikçe hem daha kaliteli makineler yapıyor ve diğer rakipleriyle fiyat konusunda da rekabetçi olmaya başladı.
    a77 gibi sınıfında harika bir makine çıkardı.
    aynasız sınıfta nex gibi yenilikçi ürünler sundu.
    sanıyorum lens konusunda da muhafazkarlığını bıraktı diğer üreticilere de kendisine lens yapma konusunda yetki verdi (bu konuyu tam anlatamadım ama geçenlerde bir yerde okumuştum buna benzer bir olay)
    ve tahmin ediyorum canon ve nikon'un ardından çok iyi bir "üçüncü" olacak.
    sony'e sempatim vardır her zaman inşallah bir gün onları da geçerler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ardasarp

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Hocam Şahsen Sony A35 Aldım gerçekten menmunum 550d İle ikisi arasında kalmıştım iyikide seçmişim diyorum

daha önce canon veya nikon kullandınızmı acaba?

Kısa bir süre D3100 Kullanmıştım birde D90 550D Kullanmadım fakat gidip test etdim.
    Hocam Bendede Canon nefreti var 550D'yi sevemedim bir türlü D3100 Çok güzeldi fakat Lens fiyatlari yüzünden seçemedim
    D90 İçin 2.El değil 3.El bile razıydım fakat malesef 1500 TL'Ye bulamadım 18-55 ile Kaliteli bir body bulsam hemen Şimdi Vatan için bahane bulup iade ederim
    Bende A35 + 18 -55 + 8 GB Hafıza Kartı + Çanta ile aldım
    A35 Aldığım için içim rahat ama Hala D90 İçin içim yanar İnşallah bu duyguyuda lenslerle kapatıcaz
    Pentax K-R'de düşünmüştüm fakat Body basit gelmişti Diğer çeşitler arasında Böyle mükemmel bir makine fakat Niye böyle bir Body anlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahocan -- 7 Mart 2012; 22:25:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

K-5/7'nin gövde dizayni benimde cok hosuma gidiyor. Ama FF Pentax olmamasi direk o opsiyonu silmeme yol acti. Pentax'in FF cikartmayip 645D gibi bir model gelistirmesi halen sacma geliyor.

Valla hocam ben lensleri FF dizdim :)
    Hiç kaçarı yok FF çıkartacaklar :) Gerçi çıkarttıkları zaman alacak mıyım ? ? ? İhtiyacım var mı o ayrı konu :D
    Benim korkum şudur... K01 gibi bir gövde çıkarttılar (Özellikleri ve imaj kalitesi güzel ama o ne dizayn yaw ? ? ? Tuğla :D )... Adamlar sırf "biz farklıyız" diyerek eciş bücüş garip bir FF gövde de çıkartabilirler...

Ama tahminim şu yöndedir. Eğer ola ki FF gövde çıkartırlarsa yine "farklı" olacaktır... Belki küçük AF olmayan bir gövde yapabilirler (Leica hesabı)...
    Benim hayalim K5 gövdesinin içine FF sensör :)

NOT:Daha önce K7'nin içine KX'in sensörü soksunlar dedim adamlar K5 i çıkarttılar hayatlarının satışını yaptılar :D :D

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.