Şimdi Ara

Neden millette boya takıntısı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizden başka bu şekilde olan bir ülke var mıdır?
    Kaza her zaman mümkün, atıyorum sağ kapı boyanmış.Ee boyansın ne olacak?Çizikle, göçükle eski püskü görünümle gezmek yerine tertemiz gezmek daha iyi değil mi?

    Veya atıyorum sağ arka camurlukla, sol ön kapı değişmiş.Ee değişebilir bunlar hayati öneme sahip parçalar değil ki.

    Dışındaki en ufak boyaya takıntı yapan adam, içindeki deformeleri, tuşların silinmesini, klima mazgallarındaki kırıklığı dert etmiyor.


    Not:Galerici değilim, satılık boyalı aracim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Alacağım araçta baktigim şeyler:
    1-)Kazası varsa, tamiri yetkili serviste mi yapılmış.Yine servis bakımlı mi ona bakarım.
    2-)Kullanan kişinin profili.Titiz binmiş mi yoksa eşek gibi kullanmış mi


    Onun dışında vay efendim sol arka camurlukta boya varmış uzak durun...Böyle bir mantık yok

    Tarcanlar ekspertizin youtubeda bir sürü videosu var,dışarıdan çiçek gibi gözüken arabalar pert çıkıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu boya mevzusunu ben de bilmiyorum neden bu takıntı var cidden? Kaza yaptığını gizlemeye çalışanlara karşı bi önlem olarak mı oluşmuş bi takıntı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü her söylenenin bir fazlası çıkıyor gerçekte. Kimse dürüst değil.
    Lokal boya denilen araba 2 parça boyalı, 2 parça boyalı dediklerinde çıkma/değişen, 2-3 parça değişen dedikleri Airbag açmış göğüs kaplama, komple boyalı denilen araçlar da her tarafı macunlu oluyor.
    Üçkağıtçı galerici ve alsatçılar yüzünden ben 2 parça boyayı geçen araba görünce sayfayı kapatıyorum. Hele tramersiz değişeni yada boyası varsa hepten uzak dururum.
  • Neden mi var ?


    Soba başında sigarası ile airbag tamiri yapan

    ön konsola kemik kullanmadan direk tornavida ile dalan ustaların elinden geçmiş arabadan ne hayır bekliyorsun ?
  • Dürüst olmayan insanlar yüzünden, adam kapıyı çocuklar çizmiş bu sebeple boyattım diyor halbu ki önü başka arkası başka araçtan kaynak yapılmış
  • zamaninda 1 parca boya diye millete pert araba kakalayan galeriler önculugunde, gunumuzde 1 parca cizik boyasi denip pertten dönme araclar yuzunden boyadan korkuyor millet. adam 2 parca boyali diyor kaza fotosu var mi diyorum yok. neden yok kimbilir ne hale geldi araba. bunlarin otesinde elin gavurunun 10 bine aldigi arabaya 100 bin verdigimiz icin bu takinti. araclar avrupadaki gibi 2 3 maasla alinsa kimse boyaya bakmaz

    ben boyali araba alirim ama nasil
    1. kaza fotosu olacak plaka gorunur vaziyette
    2. hasar kaydi olacak kaza 2 binlik 5 binlik ki 30 binlik mi bilecem
    3.hasar kaydinin yuzde 50si kadar indirim yapacak. 10.000 hasar kaydi varsa 5000 indirim gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden doblo çok var ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. Güvensizlikten. Araba piyasası it kopuk dolu. Pert arabayı toplayıp keyfekeder boyalı diye satıyorlar. İnsanlar da boyasız olursa üç kağıt yapamazlar diye onlara yöneliyor.


    2. Zamanında çakal galericiler araç alırken şurası burası boyalı diye fiyat kırdılar. Bu uygulama yaygınlaşınca kendi başlarını da yedi. İnsanlar değer kaybı olmasın diye boya istemiyor.
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Bunun boya ile ne alakası var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senneanlarsindumbelek

    Bunun boya ile ne alakası var?
    Piyadaki arabaların %90 temizlik boyalı

    Ama airbag açmış gizleniyor söylemiyorlar bile

    Tarcanlar ekspertiz abone olup 2-3 videosunu izleyin alakayı anlarsınız
  • Ikinci dediginiz sebep mantıklı

    Bunun dışında bir de eskiden bu boya işleri kod kullanılarak vb. yapılmıyordu.Boyali araçlarda gözle çok rahat fark ediliyordu boyalı olduğu.Bu eskiden gelen olay devam ediyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir tampon sürtmesinde oluşan çizikleri serviste yaptıracağım. Çiziklerin fotosunu da çekeceğim. Aracı satarken de adama ''Kaza budur, servisin yaptığı budur.'' diyeceğim. Adam ne olduğunu görecek, bilecek. Serviste de fotolara, işlemlere bakacak.

    Mevzunun boya olduğunu düşünmüyorum. Araba neden boyandı, sorusu kafa karıştırıyor. Sahtekarlar olanı söylese sorun olmaz.
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Tarcanlarin, onay otonun tüm videolarını ızledim izliyorum.

    Sami Tarcan, zaten bir videosunda kendi de dedi,ben ağır hasar kayıtlı araba alırım yeter ki piyasadan uygun olsun, çıtır hasarlı olsun(yani kaput değişebilir ama ekseni kaymasın vb) şeklinde.Eklenmis araç almam dedi.Bence siz 2-3ten fazlasını izleyin.

    Airbag olayı bambaşka bisey.Eksperler bakmıyorlar söylemezseniz.Olay şu zaten dışardan boya olmayan araçlar airbag açmış oluyor.Hani boyaya takıyorsun, airbag açmış araba alıyorsun.Ben de diyorum ki kaporta-şase-podye-motor varken, aracın bakımlarına-temizligine bakmak varken sol arka camurluktaki boyaya bakmak akıl işi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el piyasası çakallarla dolu adam sürttüm boyattım diyor arabanın yanına gidiyorsun bakıyorsun yanlarken kaldırıma çıkmış ondan boyatmış. Ya da güneş yanığından diyor halbuki araba kazalı. Hadi bunlar oldu diyelim ama millet gidiyor boyasız parası çekiyor arabalara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay önce sağ ön kapı sacı değişik sağ arka çamurluk lokal boyalı bir araç aldım.

    İlk defa 2.el araba aldım ancak aklıma göre bir araç bulunca 3'e 5'e bakmadan aldım.

    Sadece ve sadece arka çamurlukları değişen bir araç almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü adam arabanın parçasını macundan tekrar yapıyor üstüne boya çakıp millete kakalıyor ki bunları galericiler al satçılar senelerce yaptı, sonra ufak çiziği olan araçları sen bunu çizmişsin diyip sahibinden ucuza alıp pahalıya biniciye sattı. Bu algı yüzünden insanlar boyalı araçlardan korkuyor.

    Şimdi bir de ekli arabalar çıktı, makineyle baktığında 1 2 yerde lokal boya görünüyor adam efsane işçilik yapmış oluyor sonra ufak bir hata ile öğreniyorsun ki meğer araba ikiye bölünmüş adam onu gizlemek için o kısmı lokal boyalı gibi göstermiş .

    Bizim memleketimizde insanların aklı şeytanlığa çalıştığı için bu tarz durumlarla karşılaşmamak için kişiler ulan boyası bilmemnesi olmasın çiziği varsa da öyle kalsın kendim göreyim boyatmak istersem kendim boyatırım kafasında oluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airbag açılıyor tamir ediliyor mu , emniyet kemeri dirençle kandırılıyor, şase ve önemli parçaları anakart bilgisayar devrede çatlak vs olabilir ileride sorun açar, motor şanzıman sesli çalışır, araç içeri fazladan ses alır, yapılan kaza çok ciddi değilse sorun olmaz park halinde sürme, dokunma, düşük hızda çarpışma vs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boya değil de yalan takıntım var.Aracı kaza yaptığından dolayı boyatan görmedim.Herkes çizikten dolayı boyatıyor ne hikmetse ve ne hikmetse hiç komple boyalı araba yok hepsinin avuç içi kadar boyası var.
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    Hocam park halinde ki Volvo xc60 marka aracıma çöp kamyonu surtmesi sonucu on tampon, panjur, sis farları ve xenon farlar değişti. Kaskodan yaptırdık fotoğrafları, tarihi ile beraber tutanağın bile fotoğrafı duruyor. Sorgulama yapıldığında aynı tarihte bu kaza sonucu 25.000 hasar kaydı görünüyor. Benim hatasız boyasız aracımı yalnızca plastik aksamı değişti diye muadillerinden 12-13 bin TL daha mi ucuza satmam gerekecek? Bu nasıl bir ölücülük?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodletting.

    Boya değil de yalan takıntım var.Aracı kaza yaptığından dolayı boyatan görmedim.Herkes çizikten dolayı boyatıyor ne hikmetse ve ne hikmetse hiç komple boyalı araba yok hepsinin avuç içi kadar boyası var.


    Kesinlikle hocam. Mevzu ülkede bu kadar kaza olurken hiçbir aracın kazadan kaynaklı tamir edilmemiş olması. Araç hasar yediyse şasisinde direklerinde sorun yoksa tamir edilir hasarsız olanın altında satılır.

    Ancak iskelette veya motorda ağır hasar varsa araba dikiş tutmaz. Bu arabaları tamir etseniz de ne kadar tamir ederseniz edin hasarsız gibi olamaz. Binilecek kadar toplanır piyasasının çok altımda satılır. Bilerek aldıysanız zaten gayet güzel binilir.

    Örneğin airbag açmış 3-5 kaporta hasarlı (şasi hasarsız) yeni model bir bmw'yi airbagsiz olarak bile toplayıp ona göre satarsanız büyük ihtimalle ucuz bir hasarlı polo'dan şahinden palio'dan daha güvenli olur.

    Ancak gerçeklere gelirsek arkadaşlar sigorta şirketleri gerizekalı değil araçları perte fantezi olsun diye ayırmıyorlar. Hasar almış aracı orjinali gibi toplayabilirsiniz ancak bu gerçekten masraflı olur. Kendi aracımla tır dorsesine arkadan çarptım. Aracın şasisine ve direklerine hasar gelmedi ancak kaput-çamurluk-kapı-cam far vs vs araç değeri ortalama 15 lira iken 5-7 lira arası kasko ödeme yaptı, 5 bin civarı da ben ödedim yetkili servise ve araç kazadan önceki halinden daha iyi kondisyonla servisten çıktı. Ki bu araçta patlayacak airbag vs yok.

    Millet kar gözüyle baktığı için kazalı arabayı kusursuz olacak şekilde toplamaları mümkün değil. İllaki bir yerlerden çalacak ki kar etsin. Buna göre değerlendirin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.