Şimdi Ara

Neden indira gandi yapmak denir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
18.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun baya aradim indira gandi yapmak nerden geliyor diye ama bulamadim,bu bayanin adini neden bu sekilde kullaniyoruz bilen war mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Neden "İndira Gandhi Yapmak" Denir?

İndira Gandhi ne demektir? İndira Gandhi, Hindistan'ın ilk kadın başbakanıdır.

İndira Gandhi yapmak nereden gelir? "İndira Gandhi yapmak" deyimi, İndira Gandhi'nin 1975-1977 yılları arasında uyguladığı Acil Durum dönemini ifade eder. Bu dönemde, sivil özgürlükler askıya alınmış, siyasi muhalifler tutuklanmış ve basın sansürlenmiştir.

İndiregandi yapmak ne anlama gelir? "İndiregandi yapmak", otoriter bir şekilde güç kullanmak, muhalefeti bastırmak ve temel hakları ihlal etmek anlamına gelir.

İndira gandi ne anlama gelir? İndira Gandi, Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynayan Hint bir siyasetçidir.

İndira gandhi yapmak ne anlama geliyor? İndira Gandhi, Hindistan'da siyasi ve sosyal alanda önemli reformlar yapmış bir liderdir.

İndigandi ne demektir? İndigandi, İndira Gandhi'nin soyadıdır.

Bu deyim, bir ülkede otoriter bir yönetimin kurulması, muhaliflerin susturulması ve temel hakların ihlal edilmesi gibi olumsuz durumları tanımlamak için kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neden rüşvet-i cukka ya rüşvet denir
  • mesajım bulunsun gece bakıcam
  • yok mu bilen
  • Biri çıkar Kılıçdaroğlundan dolayı der şimdi.
  • Kim söylüyor öyle denildiğini ?
  • Hindistanta başkanlık yapmış kişi

İndira Gandhi

tr.wikipedia.org
    İndira Gandhi - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ndira_Gandhi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende aradım ama aradığım cevabı bulamadım. Cebe indirmek anlamında kullanılan "indire gandi" ye neden hindistan başbakanlığı yapan "Indira Gandhi" denmiş bu kişi çok mu cebe indirmiş? :) yoksa tamamen kelime benzerliği mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_nein

Bende aradım ama aradığım cevabı bulamadım. Cebe indirmek anlamında kullanılan "indire gandi" ye neden hindistan başbakanlığı yapan "Indira Gandhi" denmiş bu kişi çok mu cebe indirmiş? :) yoksa tamamen kelime benzerliği mi?

ekşi sözlük
    indiragandi
    https://eksisozluk.com/entry/17776545

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.