Şimdi Ara

Günümüzde Adam Gibi Türkçe Şarkı Yapan Sanatçı Kaldı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
3.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Popu: Müziği "uptısss uptısss" şeklinde basslardan ibaret. Belki tek bir (saçma sapan) elektronik enstrümanla yapılmış basit bir ezgi ile yapılmış, sanatsal herhangi bir değer barındırmayan, "müzik" demeye bin şahit gerektiren basit mi basitlik abidesi. Lirikleri ise birbirinden saçma, hiçbir anlam barındırmayan, birbiri ile hiçbir alakası olmayan, kafiye yapmak uğruna sanatçı dediğimiz kişiliklerin uydurdukları saçma sapan sözlerden ibaret. Örnek sanatçı olarak vereceğim kişi, pek çok kesim tarafından dinlenen: Serdar Ortaç

Türk Rockı: Yine tekdüze bir melodiye sahip ezgiler, elektro gitar ve baterinin, diğer estrümanların duyulmamasına sebep olacak kadar öne çıktığı müzik. Ve yine o eski şarkılardaki anlamları taşımayan lirikler. Sanırım 3 kategori arasında en adam gibi kalanı Türk Rockı.

Türk Rapi: Aslına bakarsanız rapi müzik olarak bile görmüyorum ama bu eleştriyi, rapi müzik olarak tanımalayanlar olduğu için yapıyorum. Beat dediğimiz arkaplanda çalan şeylerin doğru düzgün bir ezgisi bile yok. "Dum çık, çıkıtıs" şeklinde yapmacık kafa şişiricilerden ibaretler. Şarkılar tekdüze, müziğe uyum yok. Açıkçası bana göre rapin, fon müzik üzerine siir okumaktan bir farkı yok. Lirikleri çok anlam içeriyor gibi görünüp, dikkatli dinlendiğinde hiçbir anlam içermeyen sözlerden ibaret.

İncelemeyi günümüz jenerasyonunun en çok dinlediği 3 müzik türü üzerinden yaptım. Yoldan geçen 100 insana sorsanız en fazla 2-3 tanesinden "Türk Sanat Müziği dinliyorum" cevabını alabilirsiniz diye böyle yapmaya karar verdim. Ben 2-3 senedir yabancı müzik dinlemeye başladım sırf bu yüzden. Ama Barış Manço, Cem Karaca gibi zamanında gerçekten sanat yapmış şahsiyetleri hâlâ dinlerim.

Örneğin Travis grubunu ele alalım. Benim en çok dinlediğim gruplar arasındadır. Ve akustik gitardan tutun, bas gitarıyla elektro gitarına kadar tüm estrümanlar kendini belli eder, her biri birbiriyle uyumlu(armonik) fakat farklı ezgiler çalar. Ve şarkının genelinde her biri birbirini tamamlar. Şarkı dinlerken söze fazla dikkat etmeyen biriyim, bu sebeple sözlerin İngilizce olması herhangi bir problem teşkil etmiyor. "Neden bizimkilerin sözlerini de inceledin öyleyse?" diye sorarasanız, "müziğinde birşey bulamadım, belki sözünde birşey bulurum ümidiyle ona yöneldim" derim.

Özet: Gavur yapıyor abi.

• Yaşar ne güzel şarkılar yapıyordu.
  • %100 haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Yaşar ne güzel şarkılar yapıyordu.

offfff deme beee

pek türkçe dinlemiyorum ama murat kekilli, nev falan iyi
  • Türkiye'de popu Serdar Ortaç yapıyor, dünyada Robbie Williams. Durum bu, içler acısı bir haldeyiz.i
  • ne işin var popla felan
    hemen duman dinle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • popu sallada tsm yapanda yok

avuçlarımda hala sıcaklığın var, inan
    "unuttum" dese dilim yalan, billahi yalan
    hasretindir içimde hep alev alev yanan
    "unuttum" dese dilim yalan, billahi yalan...
  • pentagram
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustimania

ne işin var popla felan
    hemen duman dinle

tarzları hoşuma gitmiyor. Ölü gibi.
  • Soner Sarıkabadayı iyi bence.
  • gökhan türkmen
    emre aydın
    mustafa ceceli
    demet akalın.
  • Ne zaman MTV çıktı. O akımdan etkilenen tüm ülkelerde adam gibi müzik yapılamaz oldu. Herşey ticaret oldu. Türkiye'de de ne baba adamlar vardı. Aslında hala var ama adamlar gerizekalı apaçi, popçu insanlar yüzünden kendilerini gösteremiyorlar. Aslında gerekde görmüyorlar. İyi yapıyorlarda bence.
  • Türkçe rap diye bir şey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Ne zaman MTV çıktı. O akımdan etkilenen tüm ülkelerde adam gibi müzik yapılamaz oldu. Herşey ticaret oldu. Türkiye'de de ne baba adamlar vardı. Aslında hala var ama adamlar gerizekalı apaçi, popçu insanlar yüzünden kendilerini gösteremiyorlar. Aslında gerekde görmüyorlar. İyi yapıyorlarda bence.

Katılıyorum.

@The Prestige lakin var.
  • vereni arıyorummmmmmm veren söylesinnnnnnnnnn şarkısı varadı onu değiştirmiş seveni yapmış bumu şarkıcılık
  • Vallahi ben hep eskileri dinlerim,yeni çıkan ne şarkı söyleyenleri tanırım ne de şarkılarını bilirim.Bazen televizyonda kanallar arası denk geldiğim zaman dinliyorum da ne sözlerde anlam var ne söyleyende ses.
  • Haluk Levent
    Şebnem Ferah
    Teoman
    Erdal Güney
    Pinhani
  • Bülent Ortaçgil
    Halil Sezai Paracıkoğlu
    bu adamları öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Bülent Ortaçgil
    Halil Sezai Paracıkoğlu
    bu adamları öneririm.

Bülent Ortaçgil iyidir, evet.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.