Şimdi Ara

Elon Musk’tan Tesla’ya ültimatom: Ya daha fazla hisse verin ya da geliştirmeler dursun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’tan Tesla’ya ültimatom: Ya daha fazla hisse verin ya da geliştirmeler dursun
    Elon Musk, Tesla'ya bir ültimatom verdi: şirketteki sahipliğini yüzde 25'e çıkaracak ya da yapay zeka ve robotik gelişimini azaltacak. Milyarder, halihazırda elektrikli araç devinin yüzde 13'üne ya da yaklaşık 411 milyon hisseye sahip, ancak yüzde 12 daha verilmediği sürece mutlu olmayacak gibi görünüyor.



    Musk’tan Tesla’ya ültimatom



    Kendi X/Twitter platformunda yazan Musk, Tesla'daki sahipliğinin yüzde 25'e çıkmaması halinde açıkça Tesla'ya "firmayı yapay zeka ve robotik alanında lider olacak şekilde büyütmekten rahatsız olacağı" uyarısında bulunuyor.



    Musk, Tesla'nın dörtte birine sahip olmadan -ki bunun etkili olmak için yeterli olduğunu ancak devrilmeyecek kadar da fazla olmadığını söylüyor- Tesla dışındaki ürünleri inşa etmeyi tercih edeceğini söyleyerek tehdidini devam ettirdi. “Tesla'nın bir değil, bir düzine girişim olduğunu anlamıyor gibisiniz. Tesla'nın yaptıkları ile GM arasındaki farka bir bakın.”



    Ayrıca Bkz.Tesla’nın insansı robotu tişört katlayabiliyor, fakat işin içinde bir “ama” var



    Musk, Tesla'da kendisiyle benzer hisselere sahip olan Fidelity gibi büyük yatırımcıların neden "işe gelmediklerini" de soruyor: “Hisse senedi sahipliğinin tek başına yeterli motivasyon olmasına gelince, Fidelity ve diğerleri de benimle benzer hisselere sahip. Neden işe gelmiyorlar?”






    Öte yandan Tesla'nın azalan kar marjları, Musk'ın uyuşturucu kullandığı iddiaları, diğer şirketlerdeki görevleri ve CEO'nun genellikle düzensiz davranışları nedeniyle zaten endişeli olan yatırımcıların son yazısını okumaktan memnun olmayacaklarını varsayabiliriz.



    Musk ayrıca Tesla yönetim kurulunu harika olarak nitelendirirken, kendisine yeni bir tazminat planı verilmemesinin nedeninin Tornetta davası olduğunu belirtti. Dava geçen yıl Delaware'de görüldü ancak henüz bir karara varılmadı.



    Elon Musk’tan Tesla’ya ültimatom: Ya daha fazla hisse verin ya da geliştirmeler dursun
    Musk, yüzde 25'in Tesla'daki mükemmel sahiplik miktarı olduğunu ve Facebook tarafından kullanılana benzer çift sınıflı bir oylama yapısına razı olacağını yineledi. Ancak bu, halka arz sonrası yasadışı bir yeniden yapılandırma anlamına gelebilir. Musk, 2022 yılında neredeyse 40 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı ve paranın çoğunu Twitter'ı satın almak için kullandı.



    Öte yandan Musk’ın yönetim anlayışı daha önce gördüklerimize hiç benzemiyor, bunu kabul etmek gerek. Mesela Tesla, dışarıdan bakıldığında bir elektrikli otomobil şirketi gibi görünüyor. Ancak içine girdiğinizde yüksek teknoloji, yapay zeka, robotik ve enerji şirketine dönüşüyor. SpaceX, bir ticari uzay şirketi ama Starlink ile internet sağlayıcı halini alıyor. X, bir sosyal medya ama satın alımdan sonraki gidişat “her şeyin uygulaması” fikrine yolculuk ediyor. Bir şirkette çok fazla iş yapmak her zaman yatırımcıları memnun etmez. Tesla’nın yapay zeka da veya insansı robotu Optimus’ta başarısız olmasının etkisi hissedilir. Musk, daha fazla oy ile kararlarının kısıtlanmamasını istiyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/101541-elon-musk-issues-ultimatum-tesla-increase-share-or.html







  • Yakında defederler.

  • Twitter ı satın almak için sattığı hisseleri tehdit ederek mi geri almak istiyor?

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Defederlerse starlink x ve yapay zeka entegrasyonunu başka araç firması için yapar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayorumyapmakicinuyeoldum S kullanıcısına yanıt

    bence yani komple sadece kendi düşüncem, ki içeriyi kimse bilemez ; bu adamı sadece kendisini deli dahi diye pazarlamayı iyi bildiği ve şimdiye kadar dışarıdan iyi para toplayabildiği için elde tutuyorlar.


    adamı şutlasan şu an ve yıllardır bilinen teslanın şişirilmiş hisse fiyatlaması tepetaklak olmakla kalmaz şarampol turizme bile dönebilir, o yüzden saçma sapan konuşmalarına zordan katlanıyorlardır. Ai kendisini kanıtlamaya devam ediyor ama ai bu adamın elinde oyuncak değil ki, her isteyen dünya para saçıp kendi aisini yapılandırabiliyor diye biliyorum.

  • Starlink projesiyle düşündüğün ön yargıları kırdı eğer ılıman biri olmasaydı güçlü devletler tarafından alaşağı edilirdi.

    Yoksa düşünsene gök yüzünde her yere internet için uydu atacaksın devletlerde sana dokunmayacak.Bu popüleriteden farklı birşey görünen ortaklarından daha güçlü oluşum destekliyor.

    Bak yemen bile dünya ticaretinde işleri aksatabiliyor.

    Hiç bir devletin elona karışmaması mucize


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mucize diye bir şey yoktur

    Starling Amerikan Uzay Kuvvetleri projesidir

    Space Ship yeni Amerikan Uzay Kuvvetleri projesidir

    2018 yılında kurulan Amerikan Uzay kuvvetlerinin mottosu 30 dakikada dünyanın herhangi bir yerini müdahale etmektir

    Bu müdahale tekrar kullanılabilen starship gemilerinin gidip atmosfere sekip drone dökmesiyle olacaktır

    Bu binlerce minik dökülen dronların iletişimi nasıl sağlanacak

    Starling ile



    Siz hala elenmaz Mars'a gitmek için çalışıyor internet sağlamak için çalışıyor mu sanıyorsunuz



    Gelmiş geçmiş en büyük silah baronundan bahsediyoruz

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    büyük teknolojiler zaten genelde savaş zamanı ortaya çıkıyor haliyle 3. dünya savaşına doğru giderken bazı yeni şeylerle karşılaşıcaz , adamlar projelerini 30 ar yıllık yaptığı için biz hala türban meselesinden uzağa gidemedik ülkece.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu kafayı nasıl bu hale getirdin

  • Eskiden açık ara rakipsiz pazar lideriydi ama şimdi Çinliler hem arabada hemde pilde açık ara pazar lideri oldu Elon Musk bu saatten sonra ağzı ile kuş tutsa gene lider olamaz. Bu kimsenin muska 160milyar dolarlık hisse vereceğini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WTFunny -- 23 Ocak 2024; 4:0:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.