Şimdi Ara

Neden idrar oturarak yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Leiden Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki Hollandalı araştırmacılar oturarak işemenin mesanenin daha hızlı ve tamamen boşalmasını kolaylaştırdığını kanıtladı. Bu da mesane torbasında idrar artığı kalmamasını ve sağlığa tehdit olan bu sıvının vücuttan tamamen uzaklaşmasını sağlıyor. Bu, dünyadaki faidesi.


    Ayakta idrar yapılınca, sıçrama kaçınılmaz hale gelir ve paçalara idrar sıçramasının önüne geçilemez. İdrar sıçratmak, kabir azabının sebeplerinden biridir.


     Peygamber efendimiz "Aleyhisselam" buyuruyor ki:

    (Kabir azabının çoğu, üzerine idrar sıçratmaktan olacaktır.) [İ.Mace, Nesai, Hakim, Dare Kutni]


    (İdrardan sakının! Çünkü kabirde ilk hesap bundan olacaktır.) [Taberani]


    Resulullah efendimiz, iki kabir yanında durup, (Bunlardan biri idrar sıçramasından sakınmadığı için, diğeri ise, Müslümanlar arasında söz taşıdığı için, kabir azabı çekiyorlar) buyurdu. (İbni Mace)


    Bu konuyla ilgili başka Hadis-i Şerifler de mevcuttur. Burda 3 tanesini naklettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 7 Şubat 2024; 10:19:4 >







  • Eyvallah.


    Yalnız, belirteyim. Hollandalı araştırmacılar, mesane torbası açısından meseleye bakıp, oturulması gerektiğini söylemiş.


    Paylaştığın hadislerde ise sadece sıçratmayın geçiyor.


    E şimdi, çok güzel pisuvarlar var, yapısı gereği asla sıçratmıyor...


    O yüzden oturarak idrar yapılması konusunda diğer hadisler varsa nakletmen uygun olur, senin açından.


    Şimdi gelelim; benim fikrime. Çok merak ediyorsunuz biliyorum, ben eve pisuvar takılması gerektiği taraftarıyım, bu konuda kimseyi ikna edemedim.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Konuda; sıçratmamak için sakınırken aynı zamanda otomatikman ikinci bir faide de elde edildiğini vurgulamak istedim. Hadislerde sıçratmamak gerektiği belirtiliyor ki bu da ancak oturarak idrar yapmakla mümkün.


    Pisuvarlarda iri olmasa da sprey zerreciği boyutunda minör sıçramalar mevcut; hangi açıdan olursa olsun sıçrıyor çünkü idrar tazyikli olarak yüzeye çarpıyor. Diyelim ki hiç ama hiç sıçratmayan çok özel tasarıma sahip olsunlar. Bu sefer de, yine mesanede bi miktar idrar kalacağı için oturarak idrar yapma faidesi elden kaçmış oluyor...


    Pisuvardayken idrar aletini temizlemek mümkün olmuyor; bu yüzden temizlenmemiş şekilde iç çamaşıra sızıyor ve kokmalara sebep oluyor.


    Umumi helalarda, pisuvardayken tüm milletin içinde ve yanyana konfor alanınızın sınırları içinde hiç tanımadığınız insanlarla beraber ihtiyacınızı gideriyorsunuz ama direkt tuvalete girince orda tek başına işinizi rahatça halledebiliyorsunuz ve rahatça da idrar aletini temizleme imkanı mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 7 Şubat 2024; 13:5:46 >




  • Ne saçma hadis bunlar. Kabirde azap varsa nie yargılanıp cennete cehenneme yolluyorlar elemanlar. Kabirde azap çektirip ardından


    "Kanka tamam seni ölçtük biçtik cennete git " mi diorlar. Adam ölür ölmez cehenneme atsınlar o zaman.


    Hadisi nakledenlerin yazdıkları uçuk kaçık hadisleri buraya zaten yazamam. Fikir hürriyeti yok. Anadolu müslümanları sadece diyanetin servis ettikleriyle yetindiği için bunlardan bi haber gezinirler.

  • Dostum makalenin linkini atar mısın? Ayakta yapınca idrar kalıyor dediğin 1ml falan, ayakta da yapsan oturarak da yapsan kalıyor o kardeşim. Bir söz var ya ne kadar sallarsan salla son damla hep dona düşer...

  • jubeii kullanıcısına yanıt

    Her hadis eklediğim konuya senin gibi bir din düşmanı muhakkak damlayıp içindeki pislikleri kusarak o konuyu pisletmeye ve provoke etmeye çalışır; ben de nerde kaldı bunlar diye bekliyordum açıkçası, yani buraya gelip çemkirmene hiç şaşırmadım. Hak olanın düşmanı çok olur.

  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

    https://tr.mashable.com/health-wellness/10159/ortamlarda-satilacak-bilgi-oturarak-cis-yapmak-erkekler-icin-daha-saglikli-bilim-son-sozu-soyledi#:~:text=Sa%C4%9Fl%C4%B1k%20ile%20ilgili%20nedenler,ve%20tamamen%20bo%C5%9Falmas%C4%B1n%C4%B1%20kolayla%C5%9Ft%C4%B1rd%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1%20kan%C4%B1tlad%C4%B1.


    Oturarak yapınca mesanede kalmıyor, idrar yolunda kalıyor. Erkeklerin idrar yollarında, yapısı gereği otursa bile birkaç damla idrar, idrar yolunda kalıyor. İşte bu yüzden hakiki ilmihal kitaplarında idrar sonrası erkekler hemen abdest almamalı, yürüyerek, öksürerek veya sol tarafa yatarak istibra etmesi, yani idrar yolunda damlalar bırakmaması gerektiği yazılıdır. Fıkıh kitaplarında buna istibra deniyor. Nasıl ki çömelerek dışkılamak, oturarak dışkılamaktan daha faydalı ve etkili ise, işte oturarak veya çömelerek idrar yapmak ta ayaktakinden daha faideli, etkili ve iyidir.


    İstibra

    Sual: İstibra nedir?

    CEVAP

    İstibra, idrar yolunu idrardan temizlemek demektir. Erkeklerin yürüyerek, öksürerek veya sol tarafa yatarak istibra etmesi, yani idrar yolunda damlalar bırakmaması vaciptir. İdrar damlası kalmadığına kanaat gelmeden abdest almamalıdır. Bir damla sızarsa, hem abdest bozulur, hem de çamaşır kirlenir. Çamaşıra avuç içinden az sızarsa, abdest alıp kıldığı namaz mekruh olur. Daha çok sızarsa, namaz sahih olmaz.





  • Asıl kaynak makale para istiyor ne saçma ya... Birkaç damla kalsa ne olur kalmasa ne olur, donuna düşüyor zaten birkaç damla onu napıcaz her tuvaletten sonra don değiştirebilirsin.


    Pek gerekli olmayan bir eylem sonuçta oturarak da yapsan ayakta da yapsan idrar yolunda ya da mesanede kalıyor yani son atomuna kadar dışarı atamazsın sonuçta...

    İstibra gibi tekken kombosu misali ritüellere de gerek olduğunu sanmıyorum, dinen kendini tamamlanmış hissediyorsan yap tabii  

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Yauw ben küfretmedim, dalga geçmedim. YAzılanı ciddi alıp akıl süzgecimden geçirip bi sav sundum. Hadis dediğin yazıların akıl süzgecinden geçemediğiyle ilgili. Neden iddiamı çürütmek yerine "senin gibi zındıklar gelip cevap yazıo" diorsun.


    Esasa cevap ver bende kıçımın üstüne oturup gideyim. Yoksa bende biliom Din su gibidir. Neresinden tutarsan tut herkesin cevabı doğrudur. Çünkü ben akıl süzgecimden geçirirken, müslüman 1400 sene önce nerden geldiği belli olmayan nakledicilerin yazdıklarıyla analiz eder. Orda akıl askıya aılınır.


    Beni iknayı geçtim yüzbinlerce hadisi daha müslümanlar içtihat haline geitirp topluca kabul edememişler. Birinin kabul etitğini diğeri dinden çıkmakla suçluo. Benim gibi zındığa sıra mı geliyor.



    Canım abim dinin işi kilotun beyazlığı olmamalı. İdrar torbasındaki idrarla ilgileniosa din durup düşüncen. Dünya savaşları , bedbaht hayatlar, insanların birbirlerine yaptıkları, yanlış işedikleri için olmuyor. Külotları sarı olduğu için olmuyor. İnandığın din bunlara vakit ayırmamalı. Ömür kısa yapılcak iş çok. İnsan Realitesinden uzak olduğu için benim gibi zındıklar çoğaldı. Hayata hizmet etmeyen din yaşayamaz yaşatamaz. O sebeble 2023 yılında din insanları değiştirmiyor, insanlar dini değiştiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 7 Şubat 2024; 14:58:46 >




  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

    Şöyle söyleyeyim: namaza başlamadan önce leş gibi olan iç çamaşırım, namaza başladıktan sonra tertemiz ve lekesiz olmaya başladı. Bir kimse, namaz kılmasa bile sırf islamiyetin bu istibra emrine uysa, iç çamaşırı tertemiz olur, beyaz renkte ise, ön taraf sarı-beyaz dahi olmaz. İdrar sonrası direkt üstünü giyip dışarı çıkarsan iç çamaşırına birkaç damla sızar. İstibra yapıp biraz öksürmek veya tuvalette mesela 20 adım dolanmak kalan damlaları da dışarıya çıkaracağı için iç çamaşırına idrar sızma tehlikesi de ortadan kalkacaktır. Bunları kafamdan atmıyorum, istibra yaptığım için iyi biliyorum. Kitapta yazılan aynen çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 7 Şubat 2024; 14:52:3 >
  • Herkes senin gibi bir yaratıcının olduğunu düşünecek değil. Haddini bil. Bilimsel bilgiyi ver. Tıraşı kes.

  • Bu tür şeyler İslamiyet öncesi hatta başka coğrafyalara gidenler veya eşi tüccardır uzak diyarları kültürleri bilir ondan bahseder ...


    Tıpkı domuz eti yenilmemesi, tıpkı sünnet etme gibi . Bunlar zaten İslamiyet ten çok daha eskilerden gelen kültürler arası etkileşimler ticaret yolları vs ortamlar vesile olur ...


    Hatta Hz. Muhammed Asya ya gitmiş inanış vs birçok şey fikir almış ta deniliyor . Bir de Hz. Muhammed in etrafında Romalı Hristiyanların eğitim görmesi de var ...


    Kur'an-ı Kerim i ilk yazanlar not alanlar arasında Süryani Keldani ler de var ...


    Olaya bu geniş çerçevede ele almak daha doğru olacaktır ..

  • can_celik kullanıcısına yanıt

    Senin gibilerin bir süre sonra konuma damlayıp, içindeki pislikleri kusup sonra da toz olacaklarını ve bunları beklediklerimi, yukarda bir üyeye mesaj yazarken belirtmiştim. Yalnız sen çok geç kaldın, hiç gelmeyeceksin sandım.


    Kendini tuvalette ıkınır gibi kasmana gerek yok; zira sen de iyi bilirsin ki bir ateist, zaten oraya 3 hadis değil de, daha fazla hadis yazsam bile inanmaz, okumaz. O sadece bilimsel bilgiyi alır ve gider. Konuda onuu rahatsız edecek birşey yoktur. Müslüman olan her ikisini de alıp gider. Senin gibi anlayışı kıt vahşi ateistler ise, konuyu provoke ederek birşey yapacaklarını sanır amma sadece havasını alıp gider! Sana burdan ekmek çıkmaz, hiiiç boşa uğraşma...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 7 Şubat 2024; 21:17:19 >
  • Bu yaşa kadar çoğunlukla ayakta işedim ama paçama veya başka bi yerime idrar gelmemesini sağlayacak kadar zekam var çok şükür.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.