Şimdi Ara

neden giyiniyoruz ? (evrime sorulmuştur)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • madem ki evreldik ilk başta kıyafetlerimiz yoktu, geliştikçe ürettik ve giydik AMA NEDEN ?

    soğuk yüzünden olamaz diye düşünüyorum çünkü ona göre evrimleşirdik (kutuplar veya çöldeki insanlar gibi)

    yani ilk başta çıplaktık ve bunu doğal algılamıştık, sonra ne oldu da bu algı değişti ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECERN -- 1 Ekim 2015; 21:43:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • sanırım forumda kimse bilmiyor bunu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utanma duygusu değil midir bu. Utanma duygusu evrimsel süreçte nasıl ve neden oluşur orasını bilmiyorum, bunu biri açıklarsa güzel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chtsydn -- 1 Ekim 2015; 22:16:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrimciler tüylerimizin dikilmesini maymundan gelmemize bağlıyorlar.Hata evrime ispat olarak gösteriyorlar.Ama tüylerin dökülmesine nasıl bir hikayeleri var ben de merak ediyorum doğrusu.Hadi izleyelim görelim.Birazdan dökülür evrimciler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide neden utanalım ki madem ki ilk böyleydi bunu kabullendik ?

    bu yemek yemek kadar basit bir olgu değil midir ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THECERN

    iyide neden utanalım ki madem ki ilk böyleydi bunu kabullendik ?

    bu yemek yemek kadar basit bir olgu değil midir ?

    Şu an çıplak vaziyette sokağa çıksan utanmaz mısın? Utanırsın aklın yerindeyse. E neden utanıyoruz orasını da evrimciler izah etsin bizde öğrenelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrimin tıkandığı konulara bir yenisi daha eklendi hayırlı uğurlu olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THECERN

    evrimin tıkandığı konulara bir yenisi daha eklendi hayırlı uğurlu olsun

    Tıkandığını sanmıyorum illa ki bir açıklaması vardır.

    Ayrıca tıkandığı diğer konular hangileriydi ki yenisi eklendi diyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chtsydn -- 1 Ekim 2015; 23:32:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THECERN kullanıcısına yanıt
    bunu bende sorguluyorum ancak günümüzde dini inançlar gereği,hava durumu ve hava atma amaçlı giyiniliyor.yabani bi hatta yaşasaydık en azından don yapardık diye düşünüyorum.zira bu "modern" hayatta bile herşeiymiz uçkurumuza endeksli
  • Önemli bir işim olduğundan dolayı yazamıyordum fakat “tıkanma” falan gibi sözcükler geçince cevap vermek zorunluluk oldu. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki; giyinme ihtiyacı başlı başına bir evrim değil insanın ve doğanın evrimi dolayısıyla ortaya çıkmış bir zorunluluktur.

    İnsanın vücudundaki uzun tüyleri kaybetmesi bir milyon yıldan önceye dayanıyor. Bunun evrimsel sebepleri ile ilgili hipotezler mevcut. Tüylerimizin zayıflaması dolayısıyla derimiz güneşten gelen zararlı ışınlara karşı açık hale geldi. Yine burada da evrim devreye girdi ve derideki pigmentler ortaya çıktı. Deri renkleri farklılaştı. İnsanlar muhtemelen çok çok uzun yıllar çıplak vaziyette yaşamlarına devam ettiler.

    Fakat, tabi ki yaşadıkları çağlarda keskin hava değişimleri de olmaktaydı. Av teknikleri vs. geliştikçe insanlar kıyafet gerektirmeyen iklimlerden soğuk iklimlere doğru da göç etmekteydiler. İnsanların kıyafet giymesinin başlıca sebebi aslında sizin de yazdığınız üzere hava şartlarından korunmaktır diye düşünmekteyim. Bunun yanı sıra; hastalıklardan korunma, yaralanmalardan korunma, diğer canlılardan korunma, cinsel ilgi yaratma gibi sebepler de giyinmeye etki etmiş sebepler olabilir.




  • Bi evrim sitesinde diyor ki , insanın tüyleri döküldü , çünkü çıplak vücut terleyerek daha çabuk vücut ısısını düşürür.O zaman çıtalar çırılçıplak kalmalıydı.Çünkü onların bizden daha çok vücut ısılarını düşürmeye ihtiyaçları var.Bir çıta 120 km hıza çıktığında vücudu çok şiddetli hararete maruz kalır.Eğer hızını kesmezse beyni duman olur.Bizim o kadar hararete maruz kalacağımız durumlar yok.Biz ormanda ceylan kovalamayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bill Russell kullanıcısına yanıt
    Bu cevap beni tatmin etmiyor şimdilik, sizi tatmin ediyor mu?
    Diyorsunuz ki insanlar muhtemelen çok uzun yıllar çıplak (çıplak derken aynı zamanda kılsız bir vücuttan da bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla, yazım sıranız o şekilde) vaziyette yaşadılar. Peki bu geçen uzun sürede bir kıyafet dahi yapamayan insan zorlu hava şartlarıyla nasıl başa çıktı, nasıl hayatta kaldı?
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Maymundan gelmedik, maymun grubundaki goriller, şempanzeler, orangutanlarla aynı atadan geldik evrime göre. Ben, kıyafet zorunluluğun vücudumuzun dikleşmesiyle gelen bir utanma duygusuyla oluştuğunu düşünüyorum. Utanma duygusu da sadece insanlara özgü bir şey değildir, mesela kediler de dışkılarını gömerler utandıkları için. Neyse istediğim kadar uzun uzun yazsam da siz bu görüşü kabul etmeyeceksiniz. Bu arada size bir tavsiye vereyim, kendi dininize hoşgörü dini diyorsunuz ya hiç alakası yok. İnsanları sürekli olarak "aha geldi evrimciler", "aha kemalistler geldi" vb. tarzından görüşlerine göre katogrize ediyorsunuz ama biz "aha geldi müslümanlar" desek yer yerinden oynar hoşgörü beklersiniz. Beklediğiniz hoşgörüyü keşke sizler de uygulayabilseniz.
  • İnsanlığın oluşumu çok uzun yıllara dayanıyor peki sizcede neden insan tekrardan başka bir varlığa evrilmedi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence farklı ve güzel görünme hissiyatinden kaynaklı olarak hayatımıza girdi. İnsanların kıyafetlerle daha güzel gözükmesiyle yaygınlaşmış ve insanlığın kültürüne yerleşmiş olabilir. Tabii bir çok şeyin etkisi vardır (Doğal koşullar vs).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

    İnsanlığın oluşumu çok uzun yıllara dayanıyor peki sizcede neden insan tekrardan başka bir varlığa evrilmedi

    Suan dunyadaki yasamıs tum canlıların %2 si yasıyor, kuresel ısınma vs sadece insanlıgın ve bazı baska turlerin sonunu getirecek dünyada yasam ise tekrar devam edecek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrimleşen ilk primatlar Afrikada idiler yani sıcak bölgelerde. Isı kaybı için tüyleri seyrelttiler falan.... 200 bin yıl önce ilk anatomik olarak insan diyebileceğimiz türün 50 bin yıl öncesine kadar dışarı pek açılmamışlar anlaşılan. Soğuk memleketlere gitmeye başlayınca da giyinmeyi akıl etmişler. Kıyafetlerle soğuktan ölümcül derecede etkilnilmemesiyle birliktede önemli bir evrimleşme olmamış. Hiç olmamış demiyorum bu arada. Gözlerin çekikleşmesi, vücudun yağ tutması en basit örnekleridir.(Modifikasyon)- (İhtiyaca göre şekillenme yani.)

    Sonuç: Kıyafetin sebebi soğuktur büyük ihtimalle. Afrika kabilelerinin genelde açık giyinmeleride buna örnek olabilir. Utanma falanda etkisizdir, alışmayla alakalı bu. Zaman içinde kıyafet bir statü göstergesi olup hatın vazgeçilmezlerinden olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkor

    Maymundan gelmedik, maymun grubundaki goriller, şempanzeler, orangutanlarla aynı atadan geldik evrime göre. Ben, kıyafet zorunluluğun vücudumuzun dikleşmesiyle gelen bir utanma duygusuyla oluştuğunu düşünüyorum. Utanma duygusu da sadece insanlara özgü bir şey değildir, mesela kediler de dışkılarını gömerler utandıkları için. Neyse istediğim kadar uzun uzun yazsam da siz bu görüşü kabul etmeyeceksiniz. Bu arada size bir tavsiye vereyim, kendi dininize hoşgörü dini diyorsunuz ya hiç alakası yok. İnsanları sürekli olarak "aha geldi evrimciler", "aha kemalistler geldi" vb. tarzından görüşlerine göre katogrize ediyorsunuz ama biz "aha geldi müslümanlar" desek yer yerinden oynar hoşgörü beklersiniz. Beklediğiniz hoşgörüyü keşke sizler de uygulayabilseniz.

    Hocam hipotezinizi güzel bir şekilde açıklamışsınız Ama sizce de bir dini/etnik grubu gördüğünüz insanlar üzerinden mi değerlendirirsiniz? Yanlış anladıysam geri dönmenize bile gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuylerin neden döküldüğünü bilmiyorum. Fakat giyinme ihtiyacı soğuktan dolayı ortaya çıkmıştır muhtemelen Yukardaki arkadaş yazmış zaten. Senin dediğin gibi neden soğuğa karşı evrilmedik, çünkü evrim 1 günde olmaz. Soğukla karşılaştığımız an da giyinmeye başladığımız için, evrime ket vurmuş oluyoruz bir nevi. Giyindiğimiz için artık soğuğa karşı kıl gibi bir mekanizma oluşturmamıza gerek yok. Bir nevi giysiler bizim kılımız tuyumuz oluyor.
    Yine buraya konu açıp cevap alamayınca oo evrimi çökerttik demenin bir mantığı yok. Bura dünya evrimi savunma platformu değil. Biz burda evrimsel biyologlar olarak bulunmuyoruz. Googlea sorularını ingilizce yazarsan %100 cevap bulursun. Yine Turkçe yazarsan da cevap bulma ihtimalin var. Bu konuyu tek düşünebilen insan sen değilsindir sanıyorum.

    Utanma konusuna gelirsek. Utanma toplum olarak yaşamaya başlamamız ve kurallarla yaşamamıza dayanıyordur muhtemelen. Full time giyinik dolaşan nesiller bir sure sonra çıplaklığa alışıksızlaşmaya başlamıştır. Herkes birbirini hep giyinik görüyor ve bu nesiller boyu devam ediyor. Bir sure sonra çıplaklık fazlasıyla alışılmadık bir şey olacaktır. Bu yuzden de çıplak kalan insan utanacaktır. Çünkü toplum davranışlarına ters düşen bir hareket yapıyor. Ortada ayıp diye somut bir gerçek yoktur. Ayıp, topluma aykırı davranışa denir. Toplumla yaşamaya başlamak demek bu kuralları benimsemek demektir. Doğal olarak toplumdan farklı davranışlar sergileyen birisi, mesela tüm kabilesi giyinikken soyunan birisi utanacaktır. Yine onun utanması karşı tarafa onun yanlış bir şey yaptığı izlenimini verecektir. Bunun yanında bu soyunan kişi zaten topluma aykırı hareket ettiğinden de dışlanacaktır. Bunun da boyle olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha geçen hafta bu soruyu düşünmüştüm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.