Şimdi Ara

Neden cola içene özenti denmez de alkol alana özenti denir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alkol almıyorum ama yine de merak ettim

• Yapay Zekanın Yanıtı

İçki İçene Ne Denir? Cola İçene De Özenti Denmezken Alkol İçene Neden Denir?

Alkol tüketen kişilere "özenti" denilmesinin, cola içenlere denilmemesinin arkasında çeşitli nedenler yatmaktadır.

Toplumsal Normlar: Toplumda, alkol tüketimi genellikle yetişkinliğe geçişle ve sorumluluk sahibi olmakla ilişkilendirilir. Bu nedenle, gençlerin alkol içmesi, bu toplumsal normları çiğnemek olarak görülebilir ve "özentilik" olarak etiketlenebilir.

Sağlık Riskleri: Alkol, cola gibi alkolsüz içeceklerin aksine, aşırı tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Alkolün bağımlılık yapma potansiyeli, karaciğer hasarı ve kalp hastalığı gibi sağlık riskleri, alkol tüketenlerin özentilikle suçlanmasının bir başka nedenidir.

Yasallık ve Yaş Kısıtlamaları: Çoğu ülkede, alkol tüketimi yasal yaş sınırlamalarına tabidir. Reşit olmayanların alkol içmesi yasa dışıdır ve bu nedenle "özentilik" olarak görülebilir.

Kültürel Farklılıklar: Bazı kültürlerde alkol tüketimi yaygın olarak kabul edilirken, diğerlerinde tabu olarak kabul edilebilir. Bu kültürel farklılıklar, alkol tüketen kişilerin "özenti" olarak etiketlenme olasılığını etkileyebilir.

Sonuç olarak, alkol tüketen kişilere "özenti" denilmesinin, toplumsal normlar, sağlık riskleri, yasal kısıtlamalar ve kültürel farklılıklar gibi bir dizi nedeni vardır. Bu nedenler, cola içenlere "özenti" denilmemesine karşılık gelmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neden su içene özenti denmez acaba?
  • Kolaya daha alışkın olduğumuzdan olabilir.
    Birde bir çocuk kola tüketse abes görülmez ama alkol görülür.
  • alkol alana özenti dendiğini ilk defa duydum. belki küçük yaşta olup da zorla alkol içmeye çalışan çocuklar için deniyo olabilir. yetişkin biri için böyle bişey söylenmez.
  • Çünkü Eşşeğin ........ Dolayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü özentiler.

Adam geliyor daha 16 yaşında velet konu aynen söyle "offf abii dün ne biçim içmişiz varya hebede hübede." lan oğlum hadi zevk için içtiniz diyelim.. Bu muhabbet ne kime hava atıyorsun altı üstü alkol aldın kafan dağıldı 3 5 saat sonra dehşet bir baş ağrısı ile uyandın hepsi o kadar işte..

Lise tuvaletinde sigara içmek yok sınıfa bira sokmak yok bir yerden bulup esrar sarmak bunların hepsi full özentilik ben aykırıyım coolum moduna girmeler başka bir şey değil.
  • Alkol içene özenti diyen adamlar alkol almaktan korkan ya da maddi durumlarından dolayı alkole para harcayamayan adamlardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 40 yıllık alkoliğim böyle kafa görmedim.

• küçük yaşlar yani liseliler 20 yaşın altı için kesinlikle özenti kendine topluım içinde mevki edinme yarışı, saygı görme çabasından başka birşey değildir, içmiyorum alkol arada ortam olursa bir iki tek ama lisede felan hiç içmedim, birde face fotosuna biralarla rakılarla resimlerini koyana fitim, bi haltmış gibi adam olmuş delikanlı olmuş havalarında olmalarına deliriyorum açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: a tea monologue

küçük yaşlar yani liseliler 20 yaşın altı için kesinlikle özenti kendine topluım içinde mevki edinme yarışı, saygı görme çabasından başka birşey değildir, içmiyorum alkol arada ortam olursa bir iki tek ama lisede felan hiç içmedim, birde face fotosuna biralarla rakılarla resimlerini koyana fitim, bi haltmış gibi adam olmuş delikanlı olmuş havalarında olmalarına deliriyorum açıkcası

Bir söz varya Türkiye'nin %5 i nargile içer %95 i nargileli foto yükler
  • ben diyil resimler konuşsun

• Çünkü kimse kola şisesini kaldırıp ''kola içiyom khanki'' foto çek demez. Ama alkol alanlar sanki dünyayı kurtarmışta kutlama yaparmış edasında o şişeyi yada üstünde efes pilsen yazan bardağı göstermek için özel çaba sarfeder. Özentilik budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 22 Nisan 2013; 17:31:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5 aptal akım yarattı ülkede böyle bir durum oldu yani. Şahsen ne sigara ne alkol kullanıyorum. İstesem çok da rahat kullanırdım ailem beni özgür bırakıyor yani ama istemiyorum. Hadi içki sigara kullanıyorsun tabikide saygı duyarım ama facebook a twitter a resim atmalar filan bence çok aptalca. Beni 3-5 liralık bir sigara bir bira karizma yapacaksa kişiliksiz olmayı tercih ederim.
  • yasak şeyler ilgi uyandırır da ondan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Çünkü kimse kola şisesini kaldırıp ''kola içiyom khanki'' foto çek demez. Ama alkol alanlar sanki dünyayı kurtarmışta kutlama yaparmış edasında o şişeyi yada üstünde efes pilsen yazan bardağı göstermek için özel çaba sarfeder. Özentilik budur

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Çünkü özentiler.

Adam geliyor daha 16 yaşında velet konu aynen söyle "offf abii dün ne biçim içmişiz varya hebede hübede." lan oğlum hadi zevk için içtiniz diyelim.. Bu muhabbet ne kime hava atıyorsun altı üstü alkol aldın kafan dağıldı 3 5 saat sonra dehşet bir baş ağrısı ile uyandın hepsi o kadar işte..

Lise tuvaletinde sigara içmek yok sınıfa bira sokmak yok bir yerden bulup esrar sarmak bunların hepsi full özentilik ben aykırıyım coolum moduna girmeler başka bir şey değil.

+1

Özenti Liseliler.
  • Yaş ile alakalı,alkol dikkatli tüketilmesi gereken bir şey,20 yaşını geçen hiç kimseye alkol içiyor diye özenti demezsin,ama 16 17 yaşındaki çocuk içerse denecek başka bir şey yok,daha tadını bile almıyordur.Keyif almadan içen çok insan var.20 yaşını geçipte hala özentilikten içen illaki var,onların zaten doğal seleksiyonla soyları tükenir
  • Ergenler dertlenince niye kola degil de alkollu icecekler icip triplere girer? Bunu sorgulaman gerekiyor.

Her alkol alan ozenti olmuyor. Ben de 2-3 haftada bir alkol alirim. Ama ozentiligi bu eylemin niteligi belirler.

Kimse kola ictigi icin bir bok oldugunu sanmaz. Ama ergenler alkol alinca adam olduklarını saniyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sane Man

Yaş ile alakalı,alkol dikkatli tüketilmesi gereken bir şey,20 yaşını geçen hiç kimseye alkol içiyor diye özenti demezsin,ama 16 17 yaşındaki çocuk içerse denecek başka bir şey yok,daha tadını bile almıyordur.Keyif almadan içen çok insan var.20 yaşını geçipte hala özentilikten içen illaki var,onların zaten doğal seleksiyonla soyları tükenir

Avatarında ne güzel sigara içiyosun yakışıklı

• başlıga iyi güldüm :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.