Şimdi Ara

Neden bütün hobiler bu kadar çok pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hobiler mi çok pahalı ben mi çok fakirim anlayamıyorum gerçekten.

Geçen sene bir bitkili bir akvaryumum vardı. Ortalama resimdeki boydaydı ve bitkiler daha azdı.

Ben geliştirmek güzelleştirmek istedikçe beklemediğim abuk subuk masraflar çıktı misket gübresi sıvı gübresi dış filtresi ısıtıcısı su düzenleyicisi bitkisi co2si derken baktım olmaz böyle beni aşıyor dağıttım akvaryumu.

Uzun süredir gitar çalıyorum 5-6 yıl oldu o zamandan beri 80 liraya aldığım sesi çok çok kötü bir gitarla idare ettim. Para biriktirdim dedim tamam bir gitar alıcam. En dandik akustik gitar 500 liradan başlıyor. Biraz daha koyayım üstüne düzgün birşey alayım dedim aşşağıdaki gitarı aldım indirimden 800 liraya.

Yeni gitarı almadan önce mızıkaya merak sardım (Kaan Tangöze sağolsun) başlangıç seviyesi bir mızıka 65 lira birde ayaklık aldım yanına 25 lira yanında kapo pena derken 100 lirayı geçti onlarda.

Dedemin bana aldığı Yamaha Ybr 125 motorum var. İmkanım olsa en azından bi Honda Cbr 250 istiyorum ama sıfırı 16600 lira 2. eli 10000 liradan başlıyor.

En son bisiklete merak sardım. Düzgün bir bisiklet alıp uzun tur yapmak istiyorum. Yol bisikletleri muhtemelen 1. lintekinden başlıyor 1200 lira. Bende 2. linktekini düşünüyorum şuan o da 1500 lira (1420 civarı gitti gidiyorda vardı).
    https://www.decathlon.com.tr/triban-100-yol-bisikleti-id_8377732.html
    http://www.hepsiburada.com/carraro-28-cr-race-012-bisiklet-p-HBV000003KSLX

Ekipman cart curt derken yine çok pahalıya patlayacak seneye kaldı bu yüzden.

Bunların çoğu gereksiz pahalı değil mi gerçekten?

• Akvaryum hobisi gerçekten çok masraflı. Ki sen bitkili akvaryum kurmak istemişsin. O daha da masraflı.
  • Alım gücü çok düşük ve toplumda hobi kavramı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Hepsi masraflı hocam sadece akvaryum olsa yine iyi. Düzgün bir yol bisikleti (giriş seviyesi) 1200 liradan başlıyor. Taytı ayakkabısı pedalı bile hiç beklemediğiniz masraflar çıkartıyor.

Yinede bitkili akvaryum olayı çok güzeldi. İlerde bir gün düzgün bir işte çalışmaya başlar düzenimi oturtursam bütçe ayırıp istediğim gibi high tech bir akvaryum kurmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Alım gücü çok düşük ve toplumda hobi kavramı yok.

hobi yapamıyorsan bulgur ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liseye başlamadan önce bulgur pilavını severdim liseye başladım öğlen haftanın 5 günü 6 defa filan bulgur çıkıyor içimde bulgur ağacı çıktı artık evde bile yiyemiyorum .
  • döviz kurlarından kaynaklı. hobi olarak baktığımız hiçbir şeyin üretimi ülke içinde gerçekleşmiyor.
    hobilerin bir de ekstralarını düşünürsek iyi paralar gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    16 yıl önce açıldı
    Neden bu kadar ucuz?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Liseye başlamadan önce bulgur pilavını severdim liseye başladım öğlen haftanın 5 günü 6 defa filan bulgur çıkıyor içimde bulgur ağacı çıktı artık evde bile yiyemiyorum .

yiyemiyorsan şükret

• quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Alım gücü çok düşük ve toplumda hobi kavramı yok.

hobi yapamıyorsan bulgur ye

Onu bana değil,konu sahibine söyle.

• En basitinden spor yapsan beslenmeye,kıyafete,takviyeye ve salona iyi para harcıyorsun.
  • Aslında keşke dağıtmasaydın,her bitki o kadar masraflı değil.Mesela elodeayı petshoptan alsan tanesine 5 lira fiyat çekiyorlar ama biyerden sonra elinde cidden çok fazla çoğalıyor.Haliyle elinde bol olan hobiciler ya bedavaya yada çok ucuz fiyatlara veriyorlar.Zaten akvaryumun olmazsa olmazı kaliteli bir dışfiltre,onu aldıktan sonra kafan rahat olur yok pipo gibi ucuz şeylerle uğraşırsan 1 haftaya kalmadan suyun pislik içinde kalır.

Ayriyetten hobi yapmak Türkiyede pahalı,hangi hobiyi yaparsan yap.Yurt dışında acayip ucuz mesela o linkini attığın btwin bisiklet taş çatlasa 400 euro civarı yurt dışındaki birine göre hiç bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 14 Temmuz 2017; 17:43:45 >
  • hoja akvaryum gitar mızıka boş iş.
    bu dünyada en önemli şeylerden biri sağlık.
    sağlığı en kolay spor yaparak iyi durumda tutabilirsin. bu nedenle spor hobileri tavsiye ederim.
    bisiklete parayı bas acıma.
    bi de gördüğüm kadarıyla biraz mükemmelliyetçisin. bu kadar abartma. yani gitar çalıyosam gitarın en iyisi bisikletse en süperi falan... gitarı yada akvaryumu yada başka bişeyi hayatının ana konusu getirip varını yoğunu ona döküp tüm odak noktanı o haline getirmene gerek yok. idare eder bişey yap yeter. ya hep ya hiç olmasın yani.
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    Hocam müzik gibi güzel birşey varmı ya ?

Boyum kısa zaten fitnesa gidip vücut yapsam puhaha cep herkülü olucam gitmeyip göbek yapıyorum tombalak enişte oluyorum.

Hocam harbiden yani şuan baksanız internette 500 liranın altında bir akustik gitar bulamazsınız. O gitarada 500 vereceğime 300 koydum üstüne taş gibi gitar aldım. Bugüne kadar gitar çalmıyormuşum oyuncakmış o bu harbiden enstürman. Gösterdiğim bisiklet te 1. si en ucuz yol bisikletlerinden 2. si de yine giriş seviyesinde bir bisiklet ki 60km turlar için yeterli olsa bile 150km gitmek filan zor olabilir onunla. Ha biraz mükemmeliyetçilik olabilir yani 500 verip kullanmamak yerine 800 verip hep kullanırım. 1200 verip kullanmayıp evde durması yerine azıcık daha dişimi sıkar 2000 verir sürekli kullanırım.

Hayatın ana konusu getirmek değilde en azından gitar çalıyorum dediğimde belli bir seviyenin üstünde olmak isterim (ki bence öyle olması gerekir 4 akor öğrenip 1 ini basamayan adam gitar çalıyorum diye geziyor okula getiriyor gitarı). Yada akvaryumum var dediğinde 10 litreye 5 japon atıp 1 ay yaşadılar olley be demek yerine güzel bir akvaryum kurmak gerekiyor sonuçta onlarda bir can. Hobiye önem vermeden başlayınca 3 ayda bıkılıyor. Letgoya filan girerseniz her taraf giriş seviyesi gitar giriş seviyesi keman giriş seviyesi bisiklet gibi şeyler dolu.

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    Cep herhülü istesenizde olamazsınız hocam doğal şartlar altında.

Diğer türlü bende bisiklet alacaktım vazgeçtim kurlardan dolayı.

İkinci ele yönelin benden tavsiye ve bisiklet olarak KRON XC 250 ikinci el temiz 400-500 liraya bulabilirsiniz.
  • Benim hobim parasızlık

• klavye fiyatlarına bakayım dedim en dandik elektro piyano 1000 lira
  • Tek hayalim suzuki scooter adress 110 almak onuda ailem izin vermiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye için cidden pahalı, ben de rubuk küplere uğraşıyorum, Türkiye'de zaten kaliteli küp satan bir yer yok mecbur AliExpress ten aldım. Yabancıların 3-3,5 Euro verdiği bir küp için ben 15 lira veriyorum. Daha iyi daha kaliteli veya daha büyük (4x4x4 veya 5x5x5) küp için başkaları 7-8 Euro verirken benim 30 lira vermem gerekiyor. Bu yüzden Türkiye'de hobi ile uğraşmak için zengin olmak gerekiyor. Başka yolu yok

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Yol bisikleti istiyorum hocam oldukça eskide olsa iyi giden bu ayarlarda bir bisikletim var zaten.
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Ehliyet yok mu ki ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.