Şimdi Ara

Neden ASLA İnşaat Mühendisliği Okumamalısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
7
Favori
37.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖNCE VERİLER


    Neden ASLA İnşaat Mühendisliği Okumamalısınız?


    Neden ASLA İnşaat Mühendisliği Okumamalısınız?


    Neden ASLA İnşaat Mühendisliği Okumamalısınız?


    1.Şuan 2018 verileri ile 113bin meslek odasına kayıtlı inşaat mühendisi var.

    2.Bu rakama devlette çalışan inşaat mühendisleri ve mezun olmuş ve parası olmadığından ya da gerek görmediğinden kaydolmamış mezunlar dahil değil.

    3.İnşaat üretim değil tüketim sektörüdür.

    4.Çalışma saatleri ve şartları rezildir.

    5.Size kendinizi geliştirin dil öğrenin masalları anlatacak olanlar olacaktır. Dilinizi de öğreninin progrmaınızı da fayda etmeyecek.

    6.Kariyer nette girin bakın 2kişilik işe 10bin+ başvuru

    7.Her yıl gelen 6000 civarı mezun.

    8.Dünyada beliren ekonomik belirtisizlikler

    9.Kredilerin yüksekliği ve malzeme fiyatlarının uçmuş olması

    isteyene daha çok sebepler söyleyebilirim halen yazmak isteyen yazabilir.

    SİZE RUSYA'DA ÇALIŞIRSIN YAUĞĞĞV DİYENLER OLACAKTIR!!
    Neden ASLA İnşaat Mühendisliği Okumamalısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turistof Kolomb -- 27 Şubat 2019; 1:14:18 >







  • Sadece inşaat değil diğer mühendisliklerde aynı. Şu an ne olursanız olun piyasada mühendis ihtiyacı yok. Türkiye üretmiyor katma değeri yok,çoğu işin başında mühendis olmasa da o iş yapılır zaten,çok büyük projelerde de yurtdışından firma gelip ihalede alıyor zaten,o da bize kalmıyor.
    Açıkça söylemek gerekirse şu an hiçbir üniversitede hiçbir mühendislik yazmak mantıklı değil. Bilgisayarda yazılım kısmı kendini kurtarabilir onun harici fos. Çünkü ihtiyaç yok. Nereden baksanız 750bine yakın mühendis var Türkiye'de. Bu sayı giderekte artacak,200e yakın uni var her sene mantar gibi ürüyor mühendislik fakülteleri. Çok değil 10 seneye kadar belki daha erken 1 milyon mühendis olur Türkiye'de. Ne olacak bu kadar adam merak konusu çünkü sektörün ihtiyacı yok. Artık öğrencilerin başka alanlara yönlendirilmesi lazım,zamanında öğretmenlik popülerdi şimdi kimse yazmak istemiyor atanma zorlukları yaşandığı için,3-4 seneye iş bulamayacak mühendisler şu an bile iş yok adam akıllı. Konu gerçekten haklı,bende 3.sınıfım(inşaat değil) şu an ve piyasanın durumu kötü açıkçası her mühendislik kolunda. İş garantisi isteyen tıpa gitsin,puanı yetmeyen ftr röntgen vs vs tıpla ilgili bir şey yazın, ona da yetmezse veterinerlik yazın büyükşehirlerde çok güzel iş. Muhendislik çok güzel meslekti ama çok şişti ve ihtiyaç fazlası adam çıktı. Hem okuması zor hem iş sıkıntı,eziyete gerek yok. Şu an okuyanlar devam edecek tabi yapacak bir şey yok ama üniversiteye yeni girecek arkadaşlar alternatiflere yönelsin en güzeli.
    Dost tavsiyesi..
    özel sektörde bir süre çalışmış, pek çok mülakata girmiş ve şu an kamuda çalışan bir elektrik elektronik mühendisi olarak odtü itü Boğaziçi Bilkent harici mühendislik okumayın diyorum. Özel sektör tıka basa mühendis kaynamakta ve çok az yeni pozisyon açılmakta. Bu yeni pozisyonlara saydığım okullardan mezun veya torpili olan adamları alıyorlar. Geriye de bir şey kalmıyor. Kıyıda köşede kalmış ufak firmalarda çalışmak ise eziyet. Bilgisayar kursu, yabancı dil falan hikaye, iş tecrübesi istiyor adam, yeni mezunsan da etiket lazım. Yabancı dil öğrenirseniz tercüman olarak daha çok para kazanırsınız emin olun. (İngilizce hariç bir dil olacak ama)

    Şu an kpss'de müthiş bir rekabet var çünkü özel sektör berbat durumda. Kamuya girmek için can atıyor herkes.

    Son bir husus da, biliyorum herkes tıp sevmez, zorla da güzellik olmaz, ama mühendislikte yaş 40'a varınca hayat çok acımasızlaşıyor. beyin yaşlandığı için teknik işleri yapmakta zorlanıyorsunuz ve şirkette sırıtıyorsunuz, çok tecrübeli veye yönetici olabilecek sosyal yeteneklere veya torpile sahip değilseniz o yaşlarda işsiz kalabilirsiniz ve bu da çok acı bir durumdur. Hayatın acımasızlığını insan ne yazık ki 18 yaşında bilemez. Tıp ise yaştan etkilenmez, hatta yaşlı ve tecrübeli doktor daha iyidir. Şarap gibi değerin yaşlandıkça artar mühendisliğin tersine.

    bir de yukarıda arkadaş bahsetmiş, okulda öğrendiğin şeyler genel olarak teorik çöplük, özel sektörün işine yaramaz. 3-5 sene tecrübe lazım. Sabahlara kadar ders çalıştığın günlere lanet edersin. O derece üzer insanı. Sen diplomanı zor alırsın, zengin çocuğu parayı basıp kolay bir okulda okur ve alır, zoruna gider insanın. Kısacası mühendislik yıpratıcı meslektir. Çok para kazansan da huzurun olmaz, hep stres koşuşturmaca. Devlete gireyim desen çok zor ve iş tatmini olmaz, evraklarla falan uğraşırsın ama kafan rahattır.
    Meslektaşınız olarak hiçbir kısmına katılmadığımı söylüyorum.
    İnşaat mühendisliği (iş bulabilirse) en rezil rüsva çalışma şartlarına sahip bölümdür. HİÇBİR zaman kurumsal bir firma bulamazsınız. En iyisi dahi rezildir. Kafanız hep doludur ve gereksiz streslerle doludur hayatınız.
    İnşaat mühendisliği "asla" okunmaması gereken bir bölüm değildir. Boş okunmaması gereken bir bölümdür. İnşaat sektörü bitti diyor herkes fakat biz küçük çaplı bir proje ofisi olmamıza rağmen yoğunluktan iş geri çeviriyoruz bazen. İnşaat ölmez meslektir heryer beton da olsa o betonlar eskiyecek ve yıkılıp yeniden yapılacak. Fakat şuan ki ülke koşulları zaten zor birde yıllardır betona olması gerektiğinden çok daha fazla yatırımı yaptıkları için kendini geliştirmemiş inşaat mühendislerinin tamamı işsiz. Bilgisayar mühendisi olan birisi yatarak mezun olsa bile illa ki iş bulur fakat inşaat mühendisi bulamaz şuan. Durum bu.
    Meslek boş değil aslında hiçbir mühendislik dalı boş değildir hepsinde çok iyi yerlere gelebilirsin yalnızca şöyle bir risk var ya çok iyi olursun mesleki tatminliğe ulaşırsın ya da yıllarca sürünürsün pişman olursun verdiğin yıllara ben çalışmam kendimi geliştirmem mesleğimle kafayı bozmam diyenlere şiddetle hemşirelik okumasını tavsiye ediyorum 21-22 yaşında 4-5 k para ile kolayca hayata atlarsınız
    Hocam üniversite okumak sadece Türkiye'de değil artık dünyada da giderek anlamsızlaşan bir durum.

    Bilgisayar mühendisliği de okusanız eem de okusanız birçok sırf kredi dolsun amaçlı anlamsız derslerle ve hoca egoları ile uğraşacaksınız.

    Serdar Kuzuloğlu'nun dediği üzere dünyanın varoluşundan beri bilgiye erişimin en kolay olduğu çağdayız.

    Ben yazılım üstüne düşülüp uzaktan kişisel gelişim taraftarıyım.
    okumayın, kendinizi yakmayın. değmez. değmeeeeez. en süper okulda kendini süper geliştirerek okusan da değmeeeeez. liseden sonra att ye polisliğe kasan arkadaşınız evlenir çocuğa karışır cebinde parasıyla ağırlığı olur siz de elinizdeki cv ile şirket şirket gezer cahil ik cılara kendinizi beğendirmeye çalışırsınız
    Ülkede para kalmadı halk zar zor meyve sebze alır hale geldi bu ekonomik durumda inşaat okumaktansa gider gıda mühendisliği okurum daha iyi istediğin kadar dil öğren kendini geliştir ülkenin inşaat işi sona erdi.
    Türkiyede yeniden endüstri makine ee bilgisayar öne çıkacak türkiye yerli sanayiye dönüyor yavaştan gördüler en ufak sıkıntıda nasıl gizli ambargo yediğimizi.

    Makine mühendisliği okuyorum pratik zekası olmayan konuşmayı bilmeyen saf salak adamlardan yine bi yol olmaz yine gider sanayii de bi fabrikada 2-2.5k ya çalışırlar ama yabancı dilini bilen işini bilen konuşmasını bilen zeki bir makine mühendiside yeniden altın çağını yaşayacak tr de. Mühendislik mezun olam işe girem memur gibi çalışam türü bir meslek değil mühendis üretir amacınız işe girmek değil iş kurmak olsun.
    Ama şunuda söliyeyim 100 makine mühendisinin 90 ı çer çöp adamlar zar zor okulu bitirip işe girem kafasında olan insanlar.
    İnsaat yazılması o kadar mantiksiz bir bölüm değil ki, sirasina gore en iyi bölümlerin basinda geliyor bence. 20k yapip yildizda endustri okumak veya 40k yapip saçma sapan vakıfların bilgisayarlarini okumak yerine boun ve itude inşaat okumak bana sorarsanız cok daha mantıklı. Revacta bir is kolunun vasat elemanı yerine dususte bir iş kolunun (sonsuza kadar dusemeyeceginin herkes farkinda bence) en iyi elemani olmak daha mantıklı geliyor
    Yapay Zekanın Yanıtı

    İnşaat Mühendisliği Okunmamalıdır: Bilmeniz Gerekenler

    İnşaat mühendisliği, altyapı projelerini planlama, tasarlama ve inşa etmekle ilgilenen karmaşık bir disiplindir. Okul hayatı zorlayıcı ve kariyer yolu da zorlu olabilir. İnşaat mühendisliği okumayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

    • Zorlu Eğitim: İnşaat mühendisliği programları, matematik, fizik ve yapı mekaniği gibi konuları içeren yoğun bir müfredat gerektirir. Uzun çalışma saatleri ve zorlu projelerle karşılaşmaya hazır olmalısınız.
    • Uzun Çalışma Saatleri: İnşaat mühendisleri, proje teslim tarihlerini karşılamak için genellikle uzun saatler ve hafta sonları çalışmak zorunda kalırlar. Şantiyelerde veya ofislerde fiziksel olarak yorucu koşullarda çalışmayı beklemelisiniz.
    • Stresli Çalışma Ortamı: İnşaat projeleri genellikle zaman ve bütçe kısıtlamalarıyla karşı karşıyadır, bu da stresli bir çalışma ortamına yol açabilir. Mühendisler, projeleri yönetmekten, takım çalışmasına kadar çok çeşitli sorumluluklarla karşı karşıyadır.
    • Rekabetçi Pazar: İnşaat mühendisliği mezunları için iş piyasası rekabetçidir. İş bulmak için mükemmel akademik başarılar, güçlü bir özgeçmiş ve değerli deneyimlere sahip olmanız gerekir.
    • Fiziksel Zorluklar: İnşaat mühendisleri, şantiyelerde çalışırken fiziksel olarak zorlu koşullarla karşılaşabilirler. Ağır ekipman kullanmak, yükseklerde çalışmak ve sert hava koşullarına maruz kalmak gerekebilir.

    İnşaat mühendisliği okumanın bazı avantajları da vardır. Ancak, bu alanın zorluklarını ve beklentilerini anlamak önemlidir. İnşaat mühendisliği okumak isteyip istemediğinize karar vermeden önce bu faktörleri dikkatlice değerlendirmelisiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilgisayar okunur mu hocam? bilgisayar mı ee mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trouble48

    bilgisayar okunur mu hocam? bilgisayar mı ee mu ?
    Hocam üniversite okumak sadece Türkiye'de değil artık dünyada da giderek anlamsızlaşan bir durum.

    Bilgisayar mühendisliği de okusanız eem de okusanız birçok sırf kredi dolsun amaçlı anlamsız derslerle ve hoca egoları ile uğraşacaksınız.

    Serdar Kuzuloğlu'nun dediği üzere dünyanın varoluşundan beri bilgiye erişimin en kolay olduğu çağdayız.

    Ben yazılım üstüne düşülüp uzaktan kişisel gelişim taraftarıyım.
  • trouble48 T kullanıcısına yanıt
    bilgisayar tabiki
  • Hocam Fen lisesindeyim Hedef Odtü İnşaat İlk 15 bin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmaths

    Hocam Fen lisesindeyim Hedef Odtü İnşaat İlk 15 bin
    Hayırlı olsun hocam. İlk bine girin inşallah
  • Turistof Kolomb kullanıcısına yanıt
    ODTÜ İNŞAAT 20 k

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnşaat mühendisliği "asla" okunmaması gereken bir bölüm değildir. Boş okunmaması gereken bir bölümdür. İnşaat sektörü bitti diyor herkes fakat biz küçük çaplı bir proje ofisi olmamıza rağmen yoğunluktan iş geri çeviriyoruz bazen. İnşaat ölmez meslektir heryer beton da olsa o betonlar eskiyecek ve yıkılıp yeniden yapılacak. Fakat şuan ki ülke koşulları zaten zor birde yıllardır betona olması gerektiğinden çok daha fazla yatırımı yaptıkları için kendini geliştirmemiş inşaat mühendislerinin tamamı işsiz. Bilgisayar mühendisi olan birisi yatarak mezun olsa bile illa ki iş bulur fakat inşaat mühendisi bulamaz şuan. Durum bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buroigil B kullanıcısına yanıt
    Meslektaşınız olarak hiçbir kısmına katılmadığımı söylüyorum.
    İnşaat mühendisliği (iş bulabilirse) en rezil rüsva çalışma şartlarına sahip bölümdür. HİÇBİR zaman kurumsal bir firma bulamazsınız. En iyisi dahi rezildir. Kafanız hep doludur ve gereksiz streslerle doludur hayatınız.
  • Gemi inşaa niue yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    Gemi inşaa niue yok
    oda kayıdı şart mı hocam?
  • Makina muhendisligi okunurmu hocam
    Karar verme arefesindeyim bana akil ver

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    Makina muhendisligi okunurmu hocam
    Karar verme arefesindeyim bana akil ver
    Okula bu yıl başlasan önünde 4 yıl var. Haziranda mezun olacaklar da var toplam 5. Her sana zaten kafadan 5bin mezun. 25bin mezun + 110bin + devlet dairelerindeki makine müh.leri. Hesabını sen ver hocam.
  • buroigil B kullanıcısına yanıt
    Bence haklısınız..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okumayın, kendinizi yakmayın. değmez. değmeeeeez. en süper okulda kendini süper geliştirerek okusan da değmeeeeez. liseden sonra att ye polisliğe kasan arkadaşınız evlenir çocuğa karışır cebinde parasıyla ağırlığı olur siz de elinizdeki cv ile şirket şirket gezer cahil ik cılara kendinizi beğendirmeye çalışırsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekleme de yapayım şu günden sonra inşaatı top5 ünide okumayan en fazla çaycı olur hayatı boyunca boş gezer 40 yaşında ne arabası ne evi olur kendini yakmak isteyen gitsin okusun top5 harici ünide biz burda yazıyoruz keyif olsun diye değil burnunuz dikine gidip okuyabilirsiniz inşaat bitmez yeaahiyaaa diye SİZİN İÇİN DAHA NE YAPALIM KARDEŞLERİM BUNLARI YAZINCA NE KARIMIZ NE ZARARIMIZ VAR İNŞAAT MÜHENDİSİ OLMAYIN OLMAYIN

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    Peki odtü?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz paylaşımları rakip eleme çabaları olarak görüyorum, zamanında TYT-AYT bölümünde bu tarz paylaşımlar yapılırdı. Hatta tıp için bitti falan diyenler bile vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-08210B126

    Bu tarz paylaşımları rakip eleme çabaları olarak görüyorum, zamanında TYT-AYT bölümünde bu tarz paylaşımlar yapılırdı. Hatta tıp için bitti falan diyenler bile vardı.
    öyle görmeye devam et çok güzel bir ihale bekliyor seni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.