Şimdi Ara

Neden ASLA İnşaat Mühendisliği Okumamalısınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
7
Favori
37.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede beyaz yakadan ziyade nitelikli ara eleman olmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turistof Kolomb

Hocam 10 inşaat müh. arkadaşınız var ise kaç tanesinin çalışma koşullarının iyi olduğnu söyleyebilirsiniz.

Rusya'nın artık Türkiye'den gelecek işçilerde / mühendislerde hali hazırda oturma izni olanları kabul edeceğini onayladığı yasadan da haberiniz var mı? (Bunun anlamı rus vatandaşı olmayan ya da rusyada x sebep ile (evlilik gibi) oturma izni olmayanlarin işe alınmasının engellediğine dair)

Yurtdışında da yurt içinde de çalışmış, yabancı dil bilen ve bir sovyet ülkesinde yaşayan birey olarak yazıyorum bunları.

Kendimize yalan söylemeyelim.
    Hocam bunca tecrübelerine rağmen böyle konuşman şaşırtıyor beni. 10 inşaat mühendisi arkadaşlarımdan kalifiye olanlar halini beğenmese de dolgun maaşlarla çalışıyorlar. Türkiye koşullarına göre gayet iyiler. Üniversiteyi karı kızla parti yaparak geçirmiş olanlar ise şantiyede 3 kuruş için sürünüyorlar veya işsizler. Yakın bir arkadaşımdan bahsedeyim sana. Kocaelinde okumuştu yanlış hatırlamıyorsam üniversitesinin ismini hatırlamıyorum başka bir ilde de olabilir ama çok iyi bir üni olmadığını biliyorum. Bu arkadaşım biraz iş beğenmez bir insan. Mezun olur olmaz işe girdi (2-3 sene önce) maaşı kısa sürede 4 ün üzerine çıktı ama belli bir süre sonra çok yoğun deyip bıraktı işi. Aslında çalışma şartları kötğ değildi fakat dediğim gibi biraz iş beğenmez bir insan. İşten Cuma çıkış yaptı ve pazartesi yeni işine başladı. İşten ayrılmadan son hafta iş aramaya başlamıştı ve direkt olarak buldu. Yeni işini beğenmedi ordan ayrıldı başka bir yere girdi. Oradan da ayrıldı şimdi bizim şirkete geri dönecek ve bu süre içerisinde işsiz kalmadı hiç. Bu arkadaş zeki bir eleman kafası basıyor ve tekla gibi programları kullanmayı biliyor özellikleri bunlar. Dolgun bir cv si yok yabancı dili yok ingilizce dışında.

Yani kalifiye eleman her zaman iş bulur. Ve çok stresli bir iş istemiyorsa daha az maaşla daha rahat iie girer.

Birde burda önemli olan şey biraz da şu: Mesleğine uygun olmak. Ezberi seven tıp veya hukuk okusun matematiğe fiziğe kafası basmayan adamın inşaat okumasının çok bir mantığı yok zira şuan böyle birini hiçbir şirket tutmak istemez. Mesleğin sevilerek yapılması önemli fakat yetenek te en az o kadar önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar müh mezunu olan biri olarak bence bu bölümü okumak da gereksiz. İşe girerken adamlar senın programlama bilgine bakıyor. Bi kursa gitsen 1 senede 4 yılda öğrendiginden fazlasını ögrenırsın. İmza yetkisi vs yok sonuçta adamların umrunda değil senın diploman. İyi bir yazılımcı olunca zaten iş buluyosun hertürlü..

Boğaziçi odtü vs de okuyosanız o ayrı bir durum, saçma salak bölüm okusanız bile sektörde tutunuyosun hertürlü. Ülke bitmiş.
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    + firmalar şirketler artık her neyse stajyer alırken bile mülakat yapıyor , bazıları hiç almıyor . Alanlar mezun olmuşsun gibi beklentiler içerisindeler . Senden 40 tane özellik bekleyenler var . Kendi mühendisinin yapmayıp bırakıp gittiği işi stajyere bedava yaptırmaya çalışan insanlar duyuyoruz . Yarın işe başvuracaksın adam senden herşeyi isteyecek , herşeyi sen yap belki iki kişilik iş belki 3 ama tek kişi maaşı vereyim derdindeler . Kimse sen okulda ne eğitimi alıyorsun umursamiyor , belki de piyasada o derslerin bir değeri yok çünkü yapılan işe bir katkısı yok veya alakalı değil. Sen ortalama kas , her dersi öğrenmeye çalış ama beklentiler neden a kolunda daha fazla bilgin yok , neden şunu da öğrenmedin olsun. O yüzden gidip mühendislik falan okumasın kimse . Yaşıtları hem hayatını yaşar hem kafa kullanmaz ama daha çok para kazanır . Sende dersleri yüksek not ile geçmek için yırtındıgınla kalırsın . Yada okuyun formasyon alıp öğretmen olun bilmiyorum böyle bir ihtimal varsa yani.

• KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Hocam niye duruyorsun bırak o zaman

• Bir apartman yaparsın, bir yıl sonra biter. Çalıştığım firma iş almaz ise yeniden iş ararsın. Metro olur dört senede biter yine iş ararsın. Ararsın da ararsın. Bütün ülkeye yeterinden fazlası ile inşaat yapılmış durumda 150 bin kişiye iş çıkmaz.

• Şuan inşaat sektörü batık durumda.

O yüzden uzak durun.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Bugün okula başlayan beş yıl sonra minimum beş yıl tecrübeli 150bin inşaat mühendisi bulacak karşısında.
    Söylüyoruz, umut satıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Turistof Kolomb

Bugün okula başlayan beş yıl sonra minimum beş yıl tecrübeli 150bin inşaat mühendisi bulacak karşısında.
    Söylüyoruz, umut satıyorlar
    Yıllar boyunca insanlara "okula gitmezsen adam olamazsın" yalanı pompalandı. Memur zihniyetini zaten aptal anne ve babalar pompalıyordu, bir de bununla birleşince bugünkü nesil ortaya çıktı. Onların gelecekte halini düşünmek bile istemiyorum. Zaten ahlaki olarak çökmüş durumdalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Yıllar boyunca insanlara "okula gitmezsen adam olamazsın" yalanı pompalandı. Memur zihniyetini zaten aptal anne ve babalar pompalıyordu, bir de bununla birleşince bugünkü nesil ortaya çıktı. Onların gelecekte halini düşünmek bile istemiyorum. Zaten ahlaki olarak çökmüş durumdalar.

Alıntıları Göster
    İyi insan olmak, pratik beceriler öğretilmeyisin sonucu bunlar.
    Enstrüman mı çalıyor, spor mu yapıyor, hobileri neler. Bunlar olmadan ot gibi üniversite yalanı ile pompalandik. Sonucu bu

• Bilgisayar neden çok düşük bilen var mı ?
  • spartan hoplite kullanıcısına yanıt
    Bilişim dünyası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SİZE RUSYA'DA ÇALIŞIRSIN YAUĞĞĞV DİYENLER OLACAKTIR!!
    Neden ASLA İnşaat Mühendisliği Okumamalısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turistof Kolomb -- 27 Şubat 2019; 1:13:49 >
  • Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yolun sonuna gelmişim, bitti bitecek okul. Ben yeni giren arkadaşlar için dedim,önlerinde yaklaşık 5-6 sene olacak okulu bitirmeleri için(bu sene+5 sene okul hazırlık ile uzatmadan bitirirlerse). Şu an bile piyasada bir sıkıntı varsa 6 sene sonrasında önlerinde fazladan bir çok kişi olacak. Ben bilgi vermek için yazdım, bu saatten sonra girip okuyanların okulu bırakacak hali yok herhalde
    Benim iyi kötü bir yol planım var,bir sorun çıkmazsa kendimi kurtarırım ama sektör gün geçtikçe darlaşmasına rağmen okul ve kont. sayısı artıyor. Göz göre göre bunları söylememek üniye yeni başlayacak arkadaşlar için kötülük olur. Ben burada hem kendimin,hemde çevremin tecrübelerini aktardım. İsteyenler tabi ki yinede girsin okusun.
    Sözlerim inşaat için değil bütün mühendislik dalları için. Sadece inşaat olarak aygılamayın. Sizin işinizi ya da mühendislik mi okudunuz bilmiyorum ama üniye yeni girecek arkadaşlara boşa umut pompalamak doğru olmaz. Önlerini daha iyi görmelerini sağlamak lazım.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinde kesinlikle haklısın. Mühendislikte iş okulda öğrenilmiyor zaten illaki alana gidip görmek,güzel stajlar yapmak,teknik gezilere katılmak ve sektörden insanlarla iletişimde olmak gerekli. Açıkça söylüyorum,bugün iyi bir staj yapmak için gerekli ilk şey ne okulun ne not ortalaman,ilk sırada torpil var. Referansın ne kadar kuvvetliyse seninde oraya girmen o kadar yüksek ihtimal. İş konusuna gelince, biriken adam sayısı yüzünden asgari ücrete kadar düştü düşecek maaşlar yeni başlayanlar için. Ondanda sizin dediğiniz gibi max. performans bekleniyor.
    Arkadaşların içini çok karartıp heveslerini kırmayayim diye fazla da yazmak istemiyorum ama durum bundan ibaret. Açıkçası gireceği bölüm hakkında iş yapan iyi bir referansı yoksa o bölüme gitmesini tavsiye etmem mühendislik alanında arkadaşların. Bazıları " ne anlatıyor bu?" diyebilir ama zaman geçtikçe "haklıymış" diyecekler

• buroigil B kullanıcısına yanıt
    Yurtdışına giderken en kolaylık sağlayacak meslek bilgisayar mühendisliğidir çünkü en global is o. Ayrıca daha çok ve daha rahat kazanırsın

• Hele ismine güvenip de Teknik Üniversitelerde hiç okumayın.Okul bitmiyor.Ama şunu da söyleyeyim iş arayıp da bulamayan bir arkadaşım yok.Bu arada imza kısmını görmeyenler için veya gizli bırakanlar için yazayım,KTÜ'de İnşaat okuyorum uzatmalı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 27 Şubat 2019; 12:13:52 >
  • Diferansiyel denklemleri bilgisayara çözdürmek için nümerik metodlar kullanmak gerek. RK4 ile çözdürürsen kesin sonuç alamazsın. Bazen analitik çözüm yapmak daha iyidir. Eğer analitik çözüm çok uzun sürecekse bilgisayara başvurulur. Zamandan kazanılır gerçeğe çok yakın bir sonuç elde edilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.