Şimdi Ara

ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yaklaşık 6-7 yıldır bilgisayar mühendisliği isteyen ve bilgisayara ilgisi olan biriyim. İlgi derken oyun oynamaktan bahsetmiyorum. Geçen sene 23 bin yapmıştım ve odtü itü için mezuna kalmıştım. Mezun senemde düzgün bir şekilde çalışamadım ve 8k yapabildim. Bir sene daha mezuna kalacak psikolojim yoktu. İYTE ceng yazdım ve geldi ama şu an ne yapsam bilmiyorum. Tabii ki baya araştırarak ve geleceğini bilerek yazdım ama şimdi gerçekten gideceğimi anlayınca bir kaldım. Ben her zaman odtü itü ya da bilkent olarak bakmıştım. Biliyorum her şey üniversite değil ama yine de göz ardı edilemez artıları oluyor. Gerçekten bilgisayar mühendisliği diye tutturmam değer miydi diye sorguluyorum. Eskiden ne yapar ne eder ben iyi bir yerlere gelirdim diyorum ama artık inanılmaz bir özgüvensizlik ve başarısızlık hissi var üstümde. Hani seneye tıpa bile geçebilmeyi düşünen durumdayım ki ben asla ama asla tıp istemedim. Birkaç ay önceki halim şimdiyi görse inanmazdı. Tıpa büyük ihtimal geçmem ama İtü mat müh ya da işletme müh düşünüyorum. Bazen de diyorum okuduğum bölümü hayatım boyunca yapacağım o yüzden en azından sevdiğim bir bölümdeyim. Ya tabii ki her türlü bir sene okuyacağım ve o sene içinde karar vermeyi düşünüyorum. Siz nasıl bir yol izlerdiniz? Çok içimde kaldı ve birileriyle paylaşmak, fikrini almak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar mühendisliği için bu kadar üniversite takıntısı yapmanı anlayamadım ki iyte gayet iyi bunun sebebini çevrendekilerin brifingleri ve kendi araştırma yetersizliğin olarak görüyorum
    Yani gerçekten ilgiliysen bunu hiç takmaman gerekir
    İlgin olan şeyi düzgün şekilde artı ve eksileriyle değerlendir ve karar ver

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haklısınız iyte gerçekten çok fazla imkanı olan güzel bir okul. sizin dediğiniz gibi büyük ihtimal bu takıntım çevremden kaynaklı. teşekkürler

• İstediğiniz bölümü okuyun fakat ülkemizde maalesef işini seven oranı çok düşüktür. Neyi isteyip neyi istemediğinizi tam bilmiyorsunuz muhtemelen haklı olarak. Maaş, kariyer, gelecek kaygısı vb nedenlerle insanlar sevdiği işi pek yapamaz :) Kariyer planlarınızı kurarken sevmekten çok maddiyat, mesai saatleri vb hususları esas alın bence :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :(((

• 6-7 yıldır bilgisayar müh isteyen ve ilgisi olan birisiysen şırnakta da okusan okumaya devam et derdim ki gayet iyi bir üniversite iyte. tıp tutan sıralamalı ünilerde bile ilgisi olmadan iyi sektör diye seçen o kadar öğrenci var ki… tutkulu olan ve orta üstü bir üniden çıkanların iyi yerlere geleceğine eminim ben. devam et ilgin olan alana yoğunlaş 2-3te, 4te de part time çalışmaya başlarsın. 4te iş bulamazsan da alana yoğunlaşmaya proje yapmaya devam edersin mezun olunca girersin işe. ilgisi olup severek seçip 8klık üniye girenlerin başarısız olacağı bir durumda değil şu an yazılım sektörü. üniyi yatarak geçirmediğin sürece problem yok ki ilgin varsa yatarak geçirmezsin uğraşırsın bir şeylerle geliştirirsin kendini. gereksiz stres oluyorsun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnowyOwl -- 9 Eylül 2022; 4:31:53 >
  • sanırım hepiniz haklısınız. her ne kadar umursamak istemesem de etrafımdaki herkes durmadan neden tıp yazmadın ya da itüde odtüde başka mühendislik gelmiyor muydu, haa o bölüm de iyi bölüm ya falan dedikçe kendime olan güvenimi azıcık olsa da kaybettim. umarım bu senem güzel geçer ve tekrardan kazanabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım
    4 yıl önce açıldı
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Sizce ne yapmalı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.