E-5 te rodeo yapıyoruz...............................
quote:
Orjinalden alıntı: Duratorq
anadolu yakasında gülsuyu-cevizli arasında sağ şeritteki büyük çukurdan dolayı aracın sağ ön jantı eğdim ben geçen cumartesi.
son anda farkettim,solda da araba vardı kaçamadım küt diye bir sesle çıktım çukurdan.
şu an ciddi iyileştirmeler yapılması gereken yerler var.
özellikle avrupa yakası bu konuda bizden daha kötü durumda bence,orada daha çok çukur ve bozuk yol mevcut.
kuzenimde içine göçürtmüş aynı yer sanırım. ondan sonra neden sol şeritten sağ şeride geçmeyiz işte bundan geçmeyiz.
quote:
Orjinalden alıntı: oldsalt
quote:
Orjinalden alıntı: Duratorq
anadolu yakasında gülsuyu-cevizli arasında sağ şeritteki büyük çukurdan dolayı aracın sağ ön jantı eğdim ben geçen cumartesi.
son anda farkettim,solda da araba vardı kaçamadım küt diye bir sesle çıktım çukurdan.
şu an ciddi iyileştirmeler yapılması gereken yerler var.
özellikle avrupa yakası bu konuda bizden daha kötü durumda bence,orada daha çok çukur ve bozuk yol mevcut.
Bir de forumda sol şeritten gidenleri eleştiriyorlar Mecburen mecburiyetten..
ben otoyolun ortasında ki derin çukur yüzünden gecenin 3 ünde lastik patlattım ve lastik değiştirmeye çalışırken belimi incittim. Geçmedi bel fıtığı başlangıcı olmuşum. Tam sopalık bunlar:D Metrobuste tiksinç bişey. bikere bindim inene kadar ter sucuk oldum. Buluşmamı iptal ettim valla metrobus yüzünden.
Ömer hocam tamam ben abartıyorum da buraya jantımı yamulttum diyen adamlar mı abartıyor acaba? Tamam fikirlerinize saygı duyuyorum ama bazen akp sempatizanlığı gözünü kör ediyor. E-5'in her tarafını geziyorsun da Avrupa yakasında nereye geliyorsun Allah aşkına? Gerçekten benim gibi köprüden Beylikdüzü'ne kadar E-5'in neresinde hangi şeritten gidilir biliyor musun? Mesela ortadaki bariyerler söküldüğü için sol şeridi traşlanan kısımlar, oralarda koca koca yarıklar var. Bunlardan haberin var mı? Araba şerit değiştiriyor oralarda, bunlardan haberin var mı?
Birkaçımız hariç metrobüse kötü diyen yok. Benim de evimin Merter'de, okulumun Acıbadem-Hasanpaşa'da olması nedeniyle metrobüsten çok memnunum. Çok kalabalık oluyor, otobüsler rampaları tırmanamıyor diye havalandırmaları bile açılmıyor filan. Ama alışmaya çalışıyoruz, katlanıyoruz.
coşkunum benim akp sempatizanlıgı falan yaptıgım yok önce onda anlaşalım, eger ekşi okuyorsan orda airlanga die bi user var onun gibi biraz olaylara tepkiyle yaklasan biriyim okadar. eger bakmadıysan onun yazılarına bir bak ne demek istedimi anlarsın.. ayrıca e5 yollarının cidden her yerine surekli gidiyorum. okulum hadımköyde, okula gittigimde kaldıgım evim beylikduzunde, ailem pendikte yasıyo.. kısacası istanbulun şu duz e5 güzergahının maksimum seviyede uzun bir sekilde kullanıyorum ben tabi tem i de kullanıyorum tabiki yollarda hiç olmaması gerektigi kadar kotu yerlerde var ama cok basit bir duz mantıkla benim söledigim şu;
bu yolların buyuk bir kısmı eski yeni dökulen asfatta (yama asfaltlar hariç) bu tarz cok çirkin goruntuler olusmuyor ama metrobus yapmaya karar verdikten sonra sadece metrobus yapabilirsiniz hem metrobusu hem e5 asfaltını yapıp duzeltemezsiniz aynı anda 2 işi yaparsanız arabalar nerden gidecek
onun haricinde cogu arkadasım mezun oldu ama gecen seneye kadar biz haftada bir beylikduzunden bebge veya ortakoye veya daha da ilersinde kale diye bir mekan var oraya en kotu 2 haftada giderdik bazen 2 bazen 3 araba gittimiz oluyodu. ne jant yamultanı oldu ne baska birsey birazda şans meselesi jant yamultacak kadar derin e5 cukuru ben gormedim senelerdir bana denk gelmedi demekki okadarını bilemicem..
E5 türkiyenin en çok kullanılan yolu.Yol daraltılacagına dahada genişletilmesi lazımdı.Metrobüs yerini E5 üzerine Tramway metro hattı yapılması lazımdı.Şuanki haliyle gerçekten çok çirkin gözüküyor.Kültür başkenti istanbula bu görüntü hiç yakışmıyor.E5 teki sürücülerin şuan çekti işkenceyi Avrupa insan hakları mahkemesine götürmek lazım.
metrobüsün yapılması-geliştirilmesi-işletilmesi çok olumlu, otomobil sahipleri bence biraz rahatlarından feragat etmeliler zira esas olan- öncelik verilmesi gereken toplu taşımadır.
ama e5'in hali içler acısı, şeritlerin darlığından geçtim, yollardaki çukurlar ve tümseklerden sürekli slalom halinde araç sürülüyor.
her sene kar yağdı yollar o yüzden böyle yaza düzelecek diyorlardı, bu sene kar da yağmadı yine değişen bir şey yok hatta her zamnkinden beter.
herhalde seçim ulufelerine harcamaktan yollara harcayacak para kalmıyor
kimsenin metrobüs neden yapıldı keşke yapılmasaydı dediği yok ama metrobüs yapacaksın diye kendine seçim yatırımı yapacaksın diye canım E5 i katletmeyeceksin.Bitti güzelim E5 rezil kepaze oldu nerde o eski koca koca geniş şeritler.Tiksiniyorum ve tırsıyorum artık oradan geçmekten.Bir anlık birisinin dalgınlığı zincirleme kazayı getirir.Bakın bu E5 bu haliyle kalsın çok ciddi kazalar yaşanacak buradan söylüyorum.Bütün herşeyiyle uluslarası normlara aykırı yol rezil kepaze durumda.
Benim gibi sefaköyde oturanların elini kolunu bağladı metrobüs. bir yere gitmek istediğimizde e-5 girmek zorunda kalıyoruz. araçsız da e-6dan gidebilmek neredeyse imkansız. metrobüs yapılmadan önce leventten gelen arkadaşımın servisini bekliyordum. trafik yüzünden 4 saatte geldi. metrobüs yapılırken çekilen trafikte 6 saatte anca gelebildi. isyan edip işten çıktı, kimbilir şuan durum nedir.. biz, yani çevrem, genelde avcılara gidip gelmeye, daha doğrusu o yolda bir birimizle kapışmaya bayılırdık. (gece) yol boş olduğu için basardık, nede olsa arabada çıkmıyor. metrobüs daha yeni gelmiş... benim yollardan haberim yoktu. avcılar rampasını çıkarken hafif sağa bi eğim var. orda önümdeki aracı solladım, kendimi direk sol şeride attım. kendimi metrobüsün bariyer adını verdiği halatlarının dibinde buldum. yollar o kadar daraldı ki, iki otomobil + bir kamyon yan yana gelemiyor neredeyse. gel gelelim metrobüs dediğimiz olaya, cevizlibağ dan mecidiyeköye kadar otobüslerin içinde nefes alamıyorsunuz... otobüsler rampalardan çıkamıyor o derece. ki bir çoğunda ya sorun var, yada şoförler piyangodan çıkmış. her frene basışında otobüs üst üste iki kere çakar mı yaa? güya yenibosnadan içeri metroyu uzatıcaklardı. dört gözle bekliyorduk, ne çıktı.. inş. kılıçdaroğlu bişeyleri düzeltir, bizde ona duacı oluruz, zamanı gelincede gerekli koltukta görürüz.
Otoyolları, sokakları, caddeleri ve asfaltı bozan, kıran, delen, işlevsiz ve işlemez hale getiren:
1) Aşırı sayıda araç 2) Kalitesiz satıh 3) Nizamsız onarım 4) Önlenemeyen etkenler 5) İstikrarsız yol çalışması
Şimdi sorunun çözümü için geliştirilecek önerilere bizden daha çok kafa patlatanlar vardır, fakat araç sayısını azaltmak için otomobil paylaşımı, toplu taşımacılık, geniş yollar, sayısı arttırılan tünel, köprü, üstgeçit, Akşemseddin Viyadüğü vb. gerekir. Bence bu yolların bu kadar trafik kullanıcısını kaldırmamasının sebebini biraz da kendimizde aramak lazım. Sabahları trafikteki otomobillere bakıp "oohh ne âlâ, Muâllâ, herkes kendi sıcak, yumuşak otomobilinde, kemer takılı, 104.0 Hakan Gündüz, Çorum kaloriferi açık, camlar kapalı, depo yarım, lastikler 32, ooohhh oooohhhhhhh OOHHH!!!" ama sonra bir de aynaya bakıyorum; ben de aynı durumdayım. İğneyi batırdık, şiitiriverdik, peki çuvaldızdan bu korku niye o zaman?
Her insanın kanına serotonin salgılatması için dışarıdan onaylanma, beğenilme, kabul görme, arzulanma, şişko ve pahalı bir arabada sisleri yakarken hafif cis-tak sesleri ile kendini gösterme ve sessiz "Ben başardım!" çığlığını atma ve bunu duyurma ihtiyacı var: su götürmez bir gerçek bu. Her otomobilde sadece tek bir kişinin bulunmasının TEK SEBEBİ bu değil ise de (!) BİR SEBEBİ. Ülkemizde bazı durumlar (özellikle güvenlik) daha iyi olsaydı ben de aracıma 3-4 kişi alırdım ama işte bu her zaman uygun olmuyor. Komşumu, durakta dolmuş bekleyen tanıdığımı vb. alırım mesela ama zil zurna yabancıyı herhalde alamam...
A.B.D.'de CAR POOLING = 4 veya 5 kişilik otomobilinle başkalarını, karşılıklsız, olarak taşıma fikri geliştirilmiş, otobanlarda, yoğun trafiğin olduğu yollarda özel şeritler açılmış, hatta güya CAR POOLING yaptığını göstermek için şişme mankenler (erkek kılıklı, merak etmeyin) bile $10'dan satılmıştır.
Herkesin ortak bir noktada buluşabileceği bir çözüm yolunun acilen bulunması ümidiyle.
Sevgilerle kalınız,
Taner Göde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme