Arkadaşlar bakın fanatik bir gs lıyım ama asla gerçekleri görmezden gelip kör taraftar olmadım.
BJK nin sorunu;
- Yönetim bence kendi içinde sürekli çelişiyor ve karar vb anlarında sürekli ayrılığa düşüyor. - Transferleri başkan sanıyorum 1-2 menejerin aklıyla kendisi yapıyor. - Akıl almaz transfer yanlışları yapıyor, akıl almaz paralar ve cezalar ödeniyor. - Bu başkan hayatında red edilmeye alışık değil. Başarısızlığa alışık değil. Dışlanmaya kovulmaya alışlık değil. Esasen kendisi de gitmek istiyor ama nafile engeller var. Kulübe verdiği borç paralar, çetrefili çözülmemiş durumlar ve de başarısızlık sonucu gittiğinde arkasından konuşulacak muhtemel ağır sözler.. - Kesinlikle BJK da başarılı olmak istiyor ama kesinlikle vizyonu yetmiyor.
TÜPÇÜ tanımlaması yanlış değil ki hakaret te değil adamın şirketleri gaz ve tüp satıyor bunda ne var ki?
Erken tepki verilmesi yanlış olduğu düşüncesindeyim. Skor yorumculuğu ülkemizin futbolu yorumlama hatasından başka bir şey değil.. Bu takım geçen sene gerilerden gelerek (6.lıktan) şampiyonluğu elde etti ki kimse boşuna diğer takımlar kötüydü bahanesinin arkasına sığınmasın. Bu sene sezonu erken açan fb ve gs erken form tutunca rakiplerini bir şekilde yenerek morallenmeleri bir avantaj oluştursa da ben her iki takımdan da ciddi puan kayıpları bekliyorum. Son maçtaki 3-0 lık skor maçın hakkı olmadığı gibi verilemeyen kırmızı kart ile bir maçın seyrinin ne kadar değişebileceğini mantık çerçevesinde değerlendirebiliriz. Eleştirilen Beşiktaş hakkında aynı oyun nedeniyle alabileceği bir galibiyet sonrasında övgülerin ağızlardan çıkacağı aşikardır. Son dk. da Gençlerbirliği maçında Ekrem'in topu direkten dönmeyip içeri girse aynı futbolu oynayan takıma yapılan yorumlar farklı olacaktı. Biz skor yorumları yapmayı seviyoruz. Evet futbolda netice önemlidir. Beni skor olarak tatmin etmese de şimdilik, beşiktaş'ın futbolunun ligdeki sıralamasını yansıtmadığını düşünüyorum. Bu takıma güveniyorum ben..
çocuklar inanın inanın çocuklar güzel günler göreceğiz güneşli günler....
Verilmeyen kırmızı kartın 2 sn öncesinde bjk li futbolcu alenen eline çarpan topğu çarpma durumundan çıkarıp anlık refleksle eli ile önüne düşürüyor.Futboldan anlayan herkes bunun sarı kart ve gs lehine atış olduğunu iyi bilir.
Diğer konu BJK geçen yıl komedi tiyatrosuna soyunan kendi takımım GS ve rakip fb nin garip tesadüflü ortak işgüzarlıkları, kadroların lakayıtlığı ve teknik kadroların yetersizliğinden kaplumbağa bjk ye geçilmiştir. Bunun tekrar olabilmesi bence 100 yıl da bile zor gerçekleşir. Yani 2 büyük takımın altta ki 3.takıma yol vermesi olayının bir kez daha tekrarının beklenmesi çeşme fatihi Musti ve bazı taraftarların maalesef kendilerini kandırmalarından ibarettir. Bu BJK den hiç bir şey olmaz arkadaşlar. Bu yıl ki genel tahminlerimde 2 durum öngörmüştüm..
1.Si Sivas bu yıl çok kötü durumlara düşecek. Bunun sebebi anlamsız şekilde teknik kadro ve yönetim havalanması, teknik kadronun işi sıkı tutmayı bırakması futbolcunun eline düşmesi, arkadaşlık ortamının kesinlikle zarar görmesi, sakatlıklar, yanlış transferler, (Bu arada bu yıl transfer ettikleri Buoaza adlı futbolcu Sivasta bir restoran da yemek yerken şef garsonun BOŞ konuşmaları sonucu (Sivas ta donacaksın, yollar kapanır, vb vb vb) aldığı peşinatı menejerine iade edip sözleşme feshi ile kulüpten ayrılmıştır.) doğru dürüst transferin de yapılmaması nedeniyle.
2.Si BJK geçen yıl aldığı 2 kupanın rahatlığıyla takımın son haftalarda gerçekten de oynadığı iyi futbola ALDANARAK yeterli transferleri maddi olanaksızlıkları nedeniyle de yapmamasından sonra kılavuz istemeyen köy misali bu durumlarının beklediğim gibi olduğu
BJK medyasının ısrarla Serdar ÖZKAN ın kaçırdığı gollere umut bağlaması, GS nin Kewel ile NET 2 pozisyonu harcamış olasını görmemesi, durumlarının daha da kötüye gitmesine yol açacaktır.(Bunlar gol olsaydı BJK 7-8 lik olurdu bilesiniz)
BJK nin durumu kısaca şudur ;
Sağlam DAYAK yiyen boksör ün maç nakavt ile bittikten sonra "acımadı ki acımadı ki" gibi serzenişindenj ibarettir.
'Verilmeyen kırmızı kartın 2 sn öncesinde bjk li futbolcu alenen eline çarpan topğu çarpma durumundan çıkarıp anlık refleksle eli ile önüne düşürüyor.Futboldan anlayan herkes bunun sarı kart ve gs lehine atış olduğunu iyi bilir. ' Eline çarpan topu öarpma durumundan çıkartıp anlık refleks ile öne düşürme yorumu çok Erman Toroğluvari bir yorum olmuş.. Fantasik.. Bunun sarı kart ve gs lehine atış olarak değerlendirmek görüşüne katılmayanların da futboldan anlamadıklarını iddia etmek sanırım fazla önyargılı bir yaklaşım olmuş..
Verilmeyen k.kart pozisyonundan önce Erns'tin eline 'çarpan topun' el ile cezalandırılması sanırım futbol programlarında hakemin yorumu olarak değerlendirilecek belki de pozisyonu göstermek için zaman bile harcanmayacaktır. Yorumlar yapılırken ağırlıklı olarak taraftar gözü ile süzülmesi farklı fikirler yaratması normaldir. Bu kadar hızlı bir şekilde el'e çarpan topun sadece çarpma olarak değerlendirmek kimseye hatalı karar değerlendirmesi yaptıramaz. Kalecinin eli ile ceza sahası dışında oynamasını atlamak art niyet içerir. Bu kart maçın kırılma anıdır. Gs 10 kişi kalsa Bjk maçı çevirirdi yada çeviremezdi ayrı bir tartışma konusudur ama en azından 7-8 gol fantazisi yapanların karşılarında 3.lig takımı olmadığını bilmeleri gerekir.
Beşiktaş'ın ve taraftarın son yıllardaki hakem hatalarından artık gına gelmesi nedeniyle sıkıntı ne yazık ki büyük. Ne yazık ki hakemler ne Fenerbahçe stadında ne de Ali Sami Yen'de ev sahiplerine kolay kart gösteremiyor. Cesaret edemiyorlar. Gözlerine perde iniyor. kimseye hak geçilmesin.. geçen sene Tello'nun taç çizgisi üzerindeki aparkatını göremeyen yan hakemler olmasın... Trabzon deplasmanında göğsüne gelen topu el olarak gören ve Rüştü'ye k.kart gösteren gözler Leo Franco'ya da görsün ve uygulasın.... Korkmasın.. Sinan Engin korur
Geçen sene Delgado 1 dk.içinde 3 kere biçliyor ve kendisinin ne kadar kolay kart gördüğü konusunda hakeme serzenişte bulunurken oyundan atılırken dünkü maçta deplasmanda oynayan fenerbahçe futbolcuları hakeme darp üzerine darp yaparken kırmızı kartı bir türlü çıkartamıyor. Tabii bu arada futbolcuları çileden çıkaratan kararlar veren hakemin oyun yönetimi için ayrı bir başlık açılır..
Sonuçta Beşiktaş yenilmiş olsa da Türkiye'de 'takım oyunu' oynayan en iyi takımlardan biridir... Skor yazarlığı yapıp skora göre harika takım yaratıldı öngörüsünde bulunanlar yakın bir zamanda bir takımdan fark yediği zaman kendilerine gelecektir. Defansif orta sahası kopuk, uyumsuz bir defansa sahip gs nin ayakları yerden kesilmiş durumda...Etkili forvetlerini, hücum gücünü inkar etmek futbola inkar etmektir...Ancak yorumları taraftar gözlüğünü çıkartarak yapmaya çalışalım..
Beşiktaş'ın tek bir sıkıntısı vardır... o da Nihat'dır... Nihat geldiğinden bu yana forvet hattında sorun başlamıştır. Ne oyun tarzı ne de oynadığı mevkiide verimliliği bulunmamaktadır. Bulunamayacaktır da... Elinde Bobo,Nobre,Holosko gibi hücum gücü olan bir takımı tek forvete bağlı bırakmak...Hele hele o forvet de Nihat gibi topu ilerde tutabilen bir oyuncu değilse takım tabii ki sorun yaşar. Bu konuda en etkili isim Bobo'dur.. Hem fiziği hem de topu perdeleyebilme özelliği ile rakiple top arasına girebilen etkili bir oyuncudur. Oynadıkça da kendine güveni artacaktır..
Her neyse Gs'yi galibiyetinden dolayı tebrik ederim.. Darısı İnönü'de bizim başımıza... Bugün şampiyonlar ligi ilk maçında Beşiktaş'a başarılar diler, tüm taraftarımıza mutluluk yaşatan bir gece geçirtmesini temenni ederim.
---Özel not: 12 dev adama yaşattıkları keyiften dolayı sonsuz teşekkürler....
Sende mi bürütüs ?
Beşiktaş iyi top oynuyor,böyle devam ederse iyi sonuçlar kısa zamanda gelecektir.
Ben Galatasaraylıyım ama ilk golü attıktan sonra diken üstündeydim diyebilirim. Beşiktaşın bu oyunla bu kadar puan kaybetmesi tamamen şansızlıktır. Galatasaray ali samiyende BJK ya yenilseydi hiç şaşırmazdım. Çünkü hiç yoktu oyunda. Beşiktaşın da şansı yanında olmayınca sonuç hüsran oldu. Mustafa Denizli bana göre iyi bir teknik direktördür. Geçen sene gerilerden geilp şampiyon olacağı sıralarda tüm Türkiye Mustafa Denizli yi övüyordu. Şimdi ise herkes cephe almış. Futbol işte böyle nankör bir oyun. Beşiktaşımıza bir GS li olarak Man United karşısında başarılar diliyorum. Umarım bu maçla birlikte çııkışa geçerler... Tabata içinde bu kadar erken konuşmak çok saçma. Biraz bekleyelim.
Son derbi, derbi değildi ki. Anadolu takımı maçları daha zevkli.
İki takım da vasat oynadı. İki takımın da defansı berbattı. Beşiktaş mahalle takımı gibiydi zaten. Galatasaray farkı açabilirdi de. Bu pohtan futbolla maç berabere de biterdi gerçi.
Hele ki ilk gol bilgisayar oyununda bile zor atarsın. Rüştü bu maçtan sonra öz eleştirisini yapabilmiştir umarım.
bu başlığı hatırlıyorum....bir zamanlar ne olacak bu fenerin hali diye atılıyodu....
Yapılan yorumlara inanamıyorum.Bir Beşiktaşlı olarak bu sezon ilk defa maçı üzülerek değil gayet olumlu düşüncelerle izledim.Kendi taraftarımızca 90 dk. sövülen S. Özkan'ın yerine, yedekte bekleyen BOBO HOLOSKO ve NOBRE üçlüsünün üçü birden oynasa acaba bu kadar gol pozisyonuna girebilir miydi ?Üstelik Serdar'ın bu kadar maç eksiği varken. Durum şu; yenen 2 golde Rüştü' nün payı çok çok büyük.Bu maçta sadece Rüştü'nün değil Hakan Arıkan'ın oynadığı düşünülse maçın böyle biteceğini kim hayal edebilirdi. Mustafa Denizli Beşiktaş' a geldiğinden beri en önemli hamlesini bu maçta yaptı bence.Galatasaray'ı çözdüğü gibi MAN UTD' yi de çözerse çok iyi oynayıp bu sefer galip de gelebiliriz.
Beşiktaş ilk üç haftada gerçekten kötüydü ama son iki maçtır puan alma haricinde toparlanma eğilimine girdi. Galatasaray ise 5 haftayı kayıpsız atlatmasına rağmen düşüş eğilimine girdi. Galatasaray'ın savunma ve ön libero arızaları bir süre sonra lig yarışında geriye düşmesine sebep olabilir. Fenerbahçe'de düşüş eğilimine girdi ama savunma hatları sağlam olduğu için zirveden kopmayacaklardır. Beşiktaş, Kayserispor maçını alırsa şayet, ben tahmin edilenin aksine ilk yarının sonlarına doğru zirveye çok yakın bir yerde hatta Fenerbahçe'nin beklenenden fazla puan kaybetmesi durumunda zirvedede ligi bitirebileceğini düşünüyorum. Ligin sonunda da Fenerbahçe ile Beşiktaş ilk iki sırayı paylaşırlar diye tahmin ediyorum. Ama tabii Beşiktaş'ın forvet hattının çabucak forma girmeside şart.
Ninemin bıyıkları olsa dedem olurdu. Bu BJK den bir şey olmaaaz. Umutlanmayın hayal kurmayın. Sezonu 6.bitirmesi mucizedir iddialıyım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme