Şimdi Ara

Naziler Ari ırk olduğunu neye göre iddia etti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
16.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Ari(Aryan) ırkının soyu Hindistan'dan ve İran civarlarından geliyor. (İran = Aryanların ülkesi) Hitler Ari ırk olarak sarı saç ve mavi göz tanımlarını yapıyor ama Perslere baktığımızda siyah saç , kahverengi göz ve kara ten rengi görüyoruz. Hitler bunu neye göre iddia ediyor ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nazilerin "Ari Irk" İddiası: Bilimsel Temel Yoğunluğunun Eksikliği

Nazi rejimi, kendi ideolojisinin merkezine "Ari ırk" kavramını yerleştirmişti. Bu kavram, Almanların ve onlarla ilişkili grupların üstün bir ırksal grubu temsil ettiğini ve diğer tüm ırklardan üstün olduğunu öne sürüyordu. Ancak bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilimsel temel yoktur.

Naziler, "Ari ırk" teorisini desteklemek için fiziksel özellikler, dil ve tarih gibi çeşitli faktörleri öne sürdüler. Ancak bu özellikler diğer insan gruplarında da yaygın olarak bulunmaktadır ve üstünlük iddiasını destekleyecek bir kanıt oluşturmamaktadır.

Aslında genetik araştırmalar, tüm insanların tek bir Afrika kökeninden geldiğini ve herhangi bir "saf ırk"ın bulunmadığını açıkça göstermiştir. İnsan çeşitliliği, uzun bir evrim sürecnin sonucudur ve ırksal kategoriler sosyal yapıların bir yansımasıdır.

Nazilerin "Ari ırk" iddiası, bilimsel gerçeklikten yoksundu ve ırkçılık, anti-Semitizm ve soykırım gibi korkunç suçları haklı çıkarmak için kullanıldı. Bugün bu yanlış ve zararlı ideolojinin reddedilmesi ve insanlığın ortaklığının tanınması çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • esas olan, köşeli yüz ve dar alın yapısı diye biliyorum. hatta tibet'e araştırma ve keşiflere gittiler bu yüzden. atlantis'den gelen yarı tanrı soyundan olduklarına dair kaynak bulabilmek için.
  • Kendi menfaatinden önce toplumun menfaatini düşünen ve insanların hakkına tecavüz etmeme konusunda incelmiş, ahlakı tam kimse arı(ınmış) kişidir.

Gerisi yalan dolan birilerinin keyfince uydurmasıdır. Başkasının keyfini yazacak halim yoktu, kusurumu af edin.

Selamlar..
  • Hitler Türkler şımarmasın diye Türk soyundan geldik demedi. En yakın benzerlik olan Ari ırkından geldiklerini söyledi.
    Aryanları Kürtler ve Çingeneler temsil eder.
  • İncilde (hangisi bilmiyoum) bir hikaye varmış. Atlantis gibi, kayıp kıta Mu gibi, yer altında sanırm yaşayan sarı saçlı mavi gözlü çok üstün ile bir medeniyet. Seçilmiş insanları mı üstün ınsanlar mı öyle bir şey. Bu hikayeyi referans alıp üstün ırkız, bakın biz de sarışın mavi gözlüyüz diyerek, kendilerinin onların yeryüzündeki temsilcileri mi, çocukları mı vs vs olduğunu iddia etmişler.

Açıkcası kaynak veremeyeceğim, hikayeyi dinleyeli çok uzun zaman oldu. Hikayeyi anlatan abim de o an hem araç kullanıyordu hemde Türkçe bilmiyordu.
    "They actually believed this story" dedi güldük baya, hatırladıklarım bu kadar.

Bizim @Serdar biliyordur aslında, Almanyada yaşıyor o.
  • Almanyada hitleri yükselten ve ülkenin hakimi yapan gerçek sebebe bakmadan "ari ırk" teorisini anlayamayız...

O sebep 1. dünya savaşı yenilgisi, almanyanın maruz kaldığı hakaret ve büyük tazminatlardır. Hitlerin çıkış noktası alman milli gururunu inciten 1. dünya savaşı yenilgisinin gerçek sebebidir. Yani yahudilerin hakim olduğu bir sistem tarafından yenildi almanya. Günümüz dünyasının tüm zenginliğinin, ekonomik gücünün ve silah sanayiinin de hakimi olan süper yahudi zenginler meselesi...

Ari ırk teorisinin hedefi kesinlikle yahudi imparatorluğunu yok etmektir. Ama günümüzde de olduğu gibi o kadar güçlüler ki hitleri ve almanyayı bir kere daha hem de çok daha ağır biçimde yenilgiye uğrattılar 2. dünya savaşıyla. Üstüne de fiziksel devletlerini dünya yüzüne filistine kurdular hitler sayesinde...

Ari ırkın kastettiği sadece beyaz ırktan insanlardır. Hedef dünyayı sömüren yahudi zenginlerini yok etmektir. Her ne kadar doğru gibi görünse de iki ucu boklu değnek misali hitlerin de yahudi zenginlerinden kalır yanı yoktu. Onun da yöntemi yanlıştı. Nitekim dünyayı kana boğdu ve kendisi de yok olup gitti...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

İncilde (hangisi bilmiyoum) bir hikaye varmış. Atlantis gibi, kayıp kıta Mu gibi, yer altında sanırm yaşayan sarı saçlı mavi gözlü çok üstün ile bir medeniyet. Seçilmiş insanları mı üstün ınsanlar mı öyle bir şey. Bu hikayeyi referans alıp üstün ırkız, bakın biz de sarışın mavi gözlüyüz diyerek, kendilerinin onların yeryüzündeki temsilcileri mi, çocukları mı vs vs olduğunu iddia etmişler.

Açıkcası kaynak veremeyeceğim, hikayeyi dinleyeli çok uzun zaman oldu. Hikayeyi anlatan abim de o an hem araç kullanıyordu hemde Türkçe bilmiyordu.
    "They actually believed this story" dedi güldük baya, hatırladıklarım bu kadar.

Ben Japonlardan bahsettiğini biliyorum.

Ari ırk derken onları kastediyormuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Almanyada hitleri yükselten ve ülkenin hakimi yapan gerçek sebebe bakmadan "ari ırk" teorisini anlayamayız...

O sebep 1. dünya savaşı yenilgisi, almanyanın maruz kaldığı hakaret ve büyük tazminatlardır. Hitlerin çıkış noktası alman milli gururunu inciten 1. dünya savaşı yenilgisinin gerçek sebebidir. Yani yahudilerin hakim olduğu bir sistem tarafından yenildi almanya. Günümüz dünyasının tüm zenginliğinin, ekonomik gücünün ve silah sanayiinin de hakimi olan süper yahudi zenginler meselesi...

Ari ırk teorisinin hedefi kesinlikle yahudi imparatorluğunu yok etmektir. Ama günümüzde de olduğu gibi o kadar güçlüler ki hitleri ve almanyayı bir kere daha hem de çok daha ağır biçimde yenilgiye uğrattılar 2. dünya savaşıyla. Üstüne de fiziksel devletlerini dünya yüzüne filistine kurdular hitler sayesinde...

Ari ırkın kastettiği sadece beyaz ırktan insanlardır. Hedef dünyayı sömüren yahudi zenginlerini yok etmektir. Her ne kadar doğru gibi görünse de iki ucu boklu değnek misali hitlerin de yahudi zenginlerinden kalır yanı yoktu. Onun da yöntemi yanlıştı. Nitekim dünyayı kana boğdu ve kendisi de yok olup gitti...

Hitler'in Yahudi zenginleriyle silah alış-verişini, anlaşmaları,para desteklerini bilmeyen bir insan kalmış mı yahu günümüzde.Şaşırdım doğrusu.Hitler'in ordusundaki yüksek rütbeli yahudi subayların bilinmemesi ise beni daha da şaşırttı.Bunlara şaşırdım ama asıl şu diyeceğime çok şaşıyorum:bir lider dünya savaşının kaderini belirliyor ve bu kader sonucunda bir yahudi devleti kuruluyor.Bunu dahi yorumlamaktan aciz varlıkların bu dünyada insan muamelesi görmesi beni en çok şaşırtan olay olmuştur.

• Benim bildiğim o zamanlarda düşünülen teoriye göre Hint-Avrupalıların çıkış noktası Hindistanın kuzey bölgeleriydi. Oradan çıkan sarışın-beyaz kavim Avrupaya göç etmişti. Aryan terimide aslında Avrupa dillerinde değil Hint ve İran dillerinde kullanılır. Saf, temiz anlamına gelir. Genel olarakta beyaz ten,sarı saç, mavi göz gibi çekinik ve uç özellikler kişinin tektip bir soydan geldiğini ve safkan olduğunu gösterebilir.(Afrika ve Sibirya halklarıda bu bakımdan daha safkan denilebilir.) Kuzey Avrupalı Germen kavimleride genelde beyaz-sarışın olduğu için ve o dönemlerde bilim ve teknolojide çok ileri oldukları için kendilerini teorideki Aryanlarla bağdaştırdılar. Mu vs, hikayeler ve Antisemitizm de bu düşünceyi tetikledi.
    Bu arada bildiğim kadarıyla Hint-Avrupa göçüne dair o teori artık terkedildi. Ukrayna bölgesinde çıkan Hint-Avrupalıların bir kısmı Avrupaya bir kısmı İran-Afganistan-Hindistana gitti. Büyük ihtimalle yerel halklarla karışarak şimdiki hallerini aldılar. Bu yerel halk etkisi nedeniyle de fiziksel görünüşleri farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

İncilde (hangisi bilmiyoum) bir hikaye varmış. Atlantis gibi, kayıp kıta Mu gibi, yer altında sanırm yaşayan sarı saçlı mavi gözlü çok üstün ile bir medeniyet. Seçilmiş insanları mı üstün ınsanlar mı öyle bir şey. Bu hikayeyi referans alıp üstün ırkız, bakın biz de sarışın mavi gözlüyüz diyerek, kendilerinin onların yeryüzündeki temsilcileri mi, çocukları mı vs vs olduğunu iddia etmişler.

ben de yukarıdaki mesajda bunu yazmıştım. genetik arındırma işlemleri ve çılgın deneyler bu yüzden yapıldı. amaçları o kayıp kıtadan gelip yeryüzünde melezleşerek özelliklerini kaybeden eski tanrılar gibi olmak. tekrar arınarak saf ırk olduklarında tanrı soyuna tekrar sahip olacaklardı. bunun için fransa'da kutsal kase arıyorlardı. tibet'e gidip rahiplere danıştılar. himmler'in ciddi bir bütçe ayırdığı da gerçek bu tür şeylere. pagan ayinleri yapmalarından tutun düşmana saldırma zamanlamaları büyük çoğunlukla bu olaylarla bağlantılıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Almanyada hitleri yükselten ve ülkenin hakimi yapan gerçek sebebe bakmadan "ari ırk" teorisini anlayamayız...

Hitler'in Yahudi zenginleriyle silah alış-verişini, anlaşmaları,para desteklerini bilmeyen bir insan kalmış mı yahu günümüzde.Şaşırdım doğrusu.Hitler'in ordusundaki yüksek rütbeli yahudi subayların bilinmemesi ise beni daha da şaşırttı.Bunlara şaşırdım ama asıl şu diyeceğime çok şaşıyorum:bir lider dünya savaşının kaderini belirliyor ve bu kader sonucunda bir yahudi devleti kuruluyor.Bunu dahi yorumlamaktan aciz varlıkların bu dünyada insan muamelesi görmesi beni en çok şaşırtan olay olmuştur.

Yorumlarınız takip ettiğim kadarıyla genellikle kırıcı ve hakeret içeriyor. Düşüncelerinizi paylaşmanın daha nazik bir yolunu bulursanız eminim daha fazla ciddiye alınırsınız

• quote:

Siz bu komplo teorilerinizle kafanız kumda yaşamaya devam edin, dünya sizin sandığınız gibi değil

• hitler kendi çıkarlarına göre açıklama yapmıştır orası belli zaten.

ari ırk kimdir nedir hiç kafa yormayın derim. insanız nihayetinde hangimiz saf kalmışız ki ...kaçımız tam orta asya türkü meraktan araştırmak çok güzeldir tabi ama araştırırken internete dikkat edin..Türk kaynaklar dünyayı biz kurduk der belki...arap kaynak biz yaptık der....yunan a baksan biz sahibiz der..

• Almanya da 1. Dünya Savaşından sonra halkın tutunması ve birleşmesi gereken bir dala, bir fikire ihtiyaç vardı,
    bence Nazilerin ırki yaklaşımı fantastik hikayelerden daha çok halkı belirli bir çatı altında toplama çabasıyla açıklanabilir.
    Bu konuda bazı yönetimler dini kullanır bazıları ırkı bazıları daha farklı yaklaşımları...
    Sonuçta Hitler sarışın olmadığı gibi Alman ordusunda savaşanlarında tamamı sarışın (veya genetik olarak çekinik özellikleri kendinde toplamış)
    değildi hatta benim bildiğim kadarıyla son Berlin savunmasını Fransız gönüllü birlikleri yapmıştır.
    Yani fantastik değilde tarihi ve sosyal yaklaşımlar daha iyi fikir verebilir...
  • Ari ırk olayının bir benzeri de Türkiye Cumhuriyeti kurulurken, ulus devlet olmak için insanları Türklük adı altında birleştirirken ( asimile de denebilir, bakış açılarına göre) yaşanmıştır..
  • Mesajım meclisten dışarı;

Aptallara göre insanlar;
    Irk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar.
    Halbuki olay bu kadar komplike değildir.
    İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar:
    İyi insanlar ve kötü insanlar...

[Albert Einstein]
  • Arı saf temiz vs demek hiçbir ırk arı değildir.gen havuzu başkalarıyla karışır yani baştan sona değişmez kalmaz bu arkadaşın dediği gibi 1. dünya savaşından sonra siyah bıyıklı saçlı hitlerciğimiz sosyolojik bütünlemeye ihtiyacı vardı tek amaç budur...
  • blog.milliyet.com.tr/hitler-in-yahudi-askerleri/Blog/?BlogNo=15976

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

biraz ağır olmadı mı ? alman ordusunda yahudi subay var mı ? bilmem ama Rothschild ailesini araştıırın bakın neler çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

quote:

Siz bu komplo teorilerinizle kafanız kumda yaşamaya devam edin, dünya sizin sandığınız gibi değil

zuhahauha, kafan kumda yaşıyorsun diyene bak, o kadar araştırması yapıldı, adına kitap bile yazıldı, ismini unuttum, alman ordusundaki 150bin yahudi askerden bahsediliyor, ne komplo teorisi

Yav he he, Türkiyeyi de siyonistler sabetaycılar yönetiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.