Şimdi Ara

Navigasyon ekranı neden türkiyedeki arabalarda yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben hep görüom bu alamancıların arabalarında ekran gibi biişii var orda gps ten harita gösteriomuş türkiyede varmı bu yoksa ne zaman gelcek..ücretli mi

• Navturk var, sitesiwww.navturk.com
  • tr 100 sene geridede ondan yok
  • Opsiyon olarak sunuluyor Navigasyon ozelligi. Fakat TR de olmadigi icin kimse fark veripte almak istemiyor.
  • abartma be dostum okadarda deyıl trde kullanılıyor sunada bır kamyonlarda ve bı arkadasın arabsında var floryada taktım uk konsolosluna tak dıye goturdu bızı tek seyı ıngılızce konsuyordu alet:D
    quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

tr 100 sene geridede ondan yok
  • turkiyede opsiyonel olarak sunuluyor navigasyon sistemi.
    daha fazla yaygin bir ag kurulu olmadii için sistem de pek yaygin diil.
    ist un bazi yerlerinde ,aynı sekilde ankaranın bazi yerlerinde kullanilabiliyor.
  • megane 2lerdede war astralardada var focuslardada ama getirmiyolar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyede arabaya 100 milyonluk şeyi bile koymamaya çalıştıklarından 600-700 ytl tutan ve güvenlik elemanı olmayan şeyi tabiki getirmezler. Navturk bütün Türkiyeyi kapsadıktan sonra yaygınlaşmaya da başlayabilir ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Opsiyon olarak sunuluyor Navigasyon ozelligi. Fakat TR de olmadigi icin kimse fark veripte almak istemiyor.
  • Teknik altyapı yok, onun için navigasyon da yok. Teknik altyapı olsa bile bir de maliyet unsuru var. Sanırım 2-3 milyardan aşşağı olmaz. Herkezin işine yarayan bir şey de değil. İstanbul da kesin gerekir de diğer iller de hiç gereği yok. Uluslar arası da seyahat etmek gibi bir lüksümüz yok. Daha navigasyona gelene kadar dünya kadar halledilmesi gereken iş var...
  • benim bildiğim kadarıyla şu anda istanbulun ve ankaranın bir kısmı için yol çizimleri mevcut ve hazırlayan firmalar patent filan almaya çalışıyor ... eninde sonunda bizde kullanırız bunları ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sith

benim bildiğim kadarıyla şu anda istanbulun ve ankaranın bir kısmı için yol çizimleri mevcut ve hazırlayan firmalar patent filan almaya çalışıyor ... eninde sonunda bizde kullanırız bunları ...

Şüphesiz ki bir süre sonra bizde de standart donanımda bile navigasyon olacaktır. Bundan 10 sene önce klima opsiyoneldi. 20 sene önce abs, hava yastığı, ebd... gibi özelliklerin adını bile bilmiyorduk. 30 sene önce koltuk arkasının yatar olması, yan dikiz aynalarının içeriden kumanda edilmesi... bir hayaldi. Hatta hatırlıyorum da, o yıllarda 4'lü flaşör bile önemli bir özellikti. Bekleyip göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 28 Ağustos 2006; 23:48:40 >
  • navturk diye bir cihaz var. çok güze ve kullanışlı.kuzenim kullanıyor arabasında.fiyatı700-800ytl civarındaymış.ayrıca sadece istanbul,ankarada kullanılıyo filan da değil.kuzenim nereye yolculuk yapsa orda kullanıyor.izmirde küçük bi köy yolunu bile gösteriyordu.onun dışında kuzenim izmirden istanbula kolayca bu cihaz sayesinde gidebildi...ayrıca şehir içinde (bu özellik istanbul,ankara,izmir gibi büyük şehirlerde geçerli olabilir)benzin istasyonu, okul, hastane, üniversite,otel,tiyatro salonu, konser salonu, vs. gibi aklınıza gelecek bir çok yeri de gösteriyor.adresi tam olarak girdiğinizde kapıya kadar götürüyor yani.ayrıca sesli uyarılar da türkçe.
    bu navturk adındaki cihaz sanırım boğaziçi üniversitesi tarafından geliştirilmiş.6 ayda bir güncelletmek gerekiyormuş.
    bence türkiyede bir ilk olmasına rağmen gayet gelişmiş bir cihaz, fiyasko değil. ayrıca istanbul,ankara gibi trafiğin yoğun olduğu ve yolların bu kadar karışık olduğu şehirlerde araba kullanmayı ve ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor. bu cihaz sadece arabada değil elde de taşınabiliyormuş.yedek bataryası filan var sanırım.faydalanmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: sedna_mb

navturk diye bir cihaz var. çok güze ve kullanışlı.kuzenim kullanıyor arabasında.fiyatı700-800ytl civarındaymış.ayrıca sadece istanbul,ankarada kullanılıyo filan da değil.kuzenim nereye yolculuk yapsa orda kullanıyor.izmirde küçük bi köy yolunu bile gösteriyordu.onun dışında kuzenim izmirden istanbula kolayca bu cihaz sayesinde gidebildi...ayrıca şehir içinde (bu özellik istanbul,ankara,izmir gibi büyük şehirlerde geçerli olabilir)benzin istasyonu, okul, hastane, üniversite,otel,tiyatro salonu, konser salonu, vs. gibi aklınıza gelecek bir çok yeri de gösteriyor.adresi tam olarak girdiğinizde kapıya kadar götürüyor yani.ayrıca sesli uyarılar da türkçe.
    bu navturk adındaki cihaz sanırım boğaziçi üniversitesi tarafından geliştirilmiş.6 ayda bir güncelletmek gerekiyormuş.
    bence türkiyede bir ilk olmasına rağmen gayet gelişmiş bir cihaz, fiyasko değil. ayrıca istanbul,ankara gibi trafiğin yoğun olduğu ve yolların bu kadar karışık olduğu şehirlerde araba kullanmayı ve ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor. bu cihaz sadece arabada değil elde de taşınabiliyormuş.yedek bataryası filan var sanırım.faydalanmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

sora sora bağdat bulunur ne gerek var masrafa.. hoca senin kuzende yani izmirden istanbula gelmek büyük olay yani navigasyon olmasa gelemicek herhalde valla ben tr nin her tarafını elimle koymuş gibi bulabiliyorum..

• türkiyede bugun sağa donulmeyen sokak tabelesı ertesi gun sola dönülmez olarak değişiyor navigasyon alt yapısınını oturtmak çok zor oluyo bu yüzden 10 seneden onca zor navturk'ü de inceledim oda sağa dön dediğinde o sokağa girilemeyebiliyor
  • cathedral izmirden istanbula gitti derken sadece istanbul,ankara gibi şehirlerde değil bi çok yerde kullanılıyor demek istedim.demek ki senin navigasyon cihazına filan ihtiyacın yokher arabaya senden bi tane lazım desene işte o da navturk olsa gerek

mozdemir555 katılıyorum sana.ama bunda bence mühendislerin bi suçu yok.türkiye de her an herşey değişebiliyor haliyle...ama şöyle de iyi bir yönü var.o yoldan gitmediğin zaman sana yeni bi yol öneriyor.tek yoldan değil yani...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.