Camp Nou (ya da Nou Camp) İspanya'nın Barselona şehrinde bulunan ve 100.000 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük futbol stadyumudur
La Liga'nın önemli klüplerinden FC Barcelona iç saha maçlarını bu stadda yapar. Ayrıca Katalonya Millî Futbol Takımı'nın da sahasıdır
24 Eylül 1957 tarihinde açılan stadyumun hemen yanında, FC Barcelona kulübünün 8.500 kapasiteli kapalı spor salonu Palau Blaugrana, onun yanında da FC Barcelona B'nin maçlarını yaptığı Mini Estadi bulunmaktadır.
(Palau Blaugrana'dan bir görüntü) FC Barcelona'nın yeni bir stad ihtiyacı vardı çünkü eski stadları Camp de Les Corts daha fazla büyütülemiyordu.
(Camp de Les Corts, 1930) 28 Mart 1954'te yeni stadyum Nou Camp'ın inşası başladı.
Camp Nou inşaatı devam ediyor.
1957 yılında resmi açılışı yapılmıştır.
Stadyum, tarihte birçok önemli olaya ev sahipliği yapmıştır. 1982 FIFA Dünya Kupası için kapasitesi 125.000'e çıkartılmıştır. Daha sonra UEFA'nın kuralları gereği kapasitesi düşürüldü.
Stadyumun kapasitesinin 15.000 arttırılması hedeflenmektedir. Eğer bu gerçekleştirilirse Nou Camp, dünyada May Day Stadyumu ve Salt Lake Stadyumu'nun ardından 3. en büyük stadyumu olacaktır
sağol
Böyle konuları görmek güzel
quote:
Orijinalden alıntı: aboxzux
Böyle konuları görmek güzel
Aynen.
Trollere özenip saçma sapan konular açacağınıza, doğru düzgün adamlara özenip bu tip konular açın.
Fazla resim yoktu kusura bakmayın, çok iyi fikirlerim var bu konular hakkında. Ben teşekkür ederim
Diğer arkadaşın da ismi elzemsen'di heralde.Kız olsam size grup yaptırırım
quote:
Orijinalden alıntı: cnruzn
Diğer arkadaşın da ismi elzemsen'di heralde.Kız olsam size grup yaptırırım
Bu nasıl yapıldı serisi video değil miydi lan? Şu an uğradığım hayalkırıklığını anlatamam. Başlıkları görüyordum bir ara zamanım olunca hepsini izlerim diyordum kendi kendime.
quote:
Orijinalden alıntı: SebaStianbjK
Bu nasıl yapıldı serisi video değil miydi lan? Şu an uğradığım hayalkırıklığını anlatamam. Başlıkları görüyordum bir ara zamanım olunca hepsini izlerim diyordum kendi kendime.