130 kiloyum nasıl zayıflayacağımı bilmiyorum. Her gün et yiyecek kadar param yok. Yağdan nasıl kilo verebilirim? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nasıl Yağdan Kilo Verilir?

-
-
Yağ yakacaksın işte, koşu yap. En etkili ve ucuz yöntem koşu yapmaktır.
-
130 kg olup da yağdan kilo vermeyi sorman saçma. sen ver de nasıl veriyorsan ver
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diyetisyene git 2 dk da kilo veriyosun (Ciddiyim akrabamdan biliyorum) -
Kardeşim yorum yapmak için yorum yapma. Yağdan kilo vermekten kastım kas kaybetmemek. Kilo vermek kolay ama yağdan vermek zor anladın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C24846982 -- 8 Mart 2021; 23:47:21 >
allah’a şükür okuduğumu anlama yeteneğim var merak etme. ne demek istediğini anlıyorum sen de benim ne demek istediğimi bal gibi anlıyorsun
zaten 130 kg’sın 180 de boy olsa en iyi ihtimal yüzde 50 yağ oranın var demektir. vücudunda 65 70 kg yağ var. sen kilo ver de onlar gider merak etme.
her neyse daha da anlamazsan laf anlatmayacağım
Low carb
or
keto
Profesyonel destek al diyetisyen e git,belediyelerin felan ücretsiz diyetisyenleri var sanırım
-
günlük alman gereken kalorinin 400 daha azını al 250-300de spor yap verirsin hocam rahatca yağdan zaten ilk 20-30 kiloda falan cok zorlanmazsın yağdan gider %20-25 lere düşmedikce kastan gitmez diye biliyorum ben
-
hocam bu kadar agresif olmaya gerek var mı? Mesela aşırı antrenman yaparsa 130 kg olmasına rağmen belki kilo verir ama güçsüz kalır kas yıkımına uğrar olamaz mı öyle olmuyor muquote:
Orijinalden alıntı: askmeafavourallah’a şükür okuduğumu anlama yeteneğim var merak etme. ne demek istediğini anlıyorum sen de benim ne demek istediğimi bal gibi anlıyorsun
zaten 130 kg’sın 180 de boy olsa en iyi ihtimal yüzde 50 yağ oranın var demektir. vücudunda 65 70 kg yağ var. sen kilo ver de onlar gider merak etme.
her neyse daha da anlamazsan laf anlatmayacağım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada benim konu sahibine tavsiyem kesinlikle interval koşu
Uzman filan değilim sadece kendi çapımda spor yapıyorum söyleyeyim bunu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun hocam demek istediğimi anlamışsınız. Önceden çok ağır bir diyet yapmıştım. 15 günde 10 kilo verdim ama kendimi çok rahatsız hissetmiştim. Sonra kiloları aynen geri aldım. Ve omuzlarım küçülmüştü bildiğiniz kaslardan vermiştim. O yüzden yanlış bişry yapmayayım diye açtım bu konuyu. Arkadaşımla spora başlayacağız, orada koşu bandında çalışırım. Teşekkürlerquote:
Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD
Bu arada benim konu sahibine tavsiyem kesinlikle interval koşu
Uzman filan değilim sadece kendi çapımda spor yapıyorum söyleyeyim bunu -
Çok aç kalmaman gerek yoksa kasların gider ve sağlığın tehlikeye girer.
Sadece koşarsan sağlıksız verirsin yine kasın gider.
Öncelikle ne sağlıklı ne değil bunu anlaman gerek. İlla et yemen gerekmiyor sağlıklı ne varsa onları yiyeceksin. Sabah illa sana 2 yumurta 50g peynir 1 dilim kepekli ekmek falan yazmak gerekmiyor kalk sağlıklı olan şeyleri ye işte abartmadan. Günlük toplamın 2000-2500 kalori etsin aşağı yukarı hesaplamaya çalış. Bol sebze, bol su, acıkınca maden suyu. Kendine limonlu elmalı mandalinali maden suyu hazırlayabilirsin mesela. Acıkında kalk kefir iç, içemiyorsan sade kefir ile rondodan meyve geçir öyle iç. Ya da süt iç yanında 3-5 tane çerez ye kuru üzüm ye. Kendini aç bırakırsan yemeğe saldırırsın, aç kalmamaya çalış yeterli ve dengeli beslen
Hareket konusuna gelirsek ne yapsan kardır. Ara sıra sabahları aç bir şekilde tempolu yürüyüşe çık 1 saat kadar. Hayat tarzını değiştir, yürümekten çekinme. 30dk yürüme yolu varsa binme bir şeye çık yürü. Bisiklet sürebilirsin daha uzak mesafelere falan... Bazı akşamlar evde squat şınav mekik gibi hareketler yapmaya çalış. Bunlara compound hareketler deniyor yani çok fazla kas çalıştıran hareketler. Hani bakabilirsin compound workout falan yazsan çıkıyor hareketler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 9 Mart 2021; 0:49:51 >
-
Kolay gelsinquote:
Orijinalden alıntı: Guest-C24846982
Sağolun hocam demek istediğimi anlamışsınız. Önceden çok ağır bir diyet yapmıştım. 15 günde 10 kilo verdim ama kendimi çok rahatsız hissetmiştim. Sonra kiloları aynen geri aldım. Ve omuzlarım küçülmüştü bildiğiniz kaslardan vermiştim. O yüzden yanlış bişry yapmayayım diye açtım bu konuyu. Arkadaşımla spora başlayacağız, orada koşu bandında çalışırım. Teşekkürler
Alıntıları Göster
Spor salonunda gidecekseniz muhakkak hocadan danışmanlık alın umarım hocanız nitelikli birisidir. Ben belediyenin salonlarına gidiyordum hep o yüzden hocalar nitelikliydi mesela hepsi besyo mezunu alanında uzman kişiler. Söyleyeceklerimi muhtemelen biliyorsunuzdur ama
Kas yaparken mantık şudur, ağırlık kaldırırsınız, kaslarda mikro düzeyde yırtıklar oluşur; iyi beslenme+iyi dinlenme(uyku da çok önemli) sonucunda o yırtıkları vücut onarır, kas kütlesi daha büyük hale gelir. Yani kas yapmak için antrenman %25, %37,5-37,5 da dinlenme ve beslenme derler. Dinlenmezseniz kaslardan gider bu net.
Aynı mantıkla kilo vermeye de bakarsak eğer siz vücudu son raddesine kadar zorlar, deli gibi dinlenmeksizin kardiyo yaparsanız vücut kas kütlesinden harcar istersen 160kg ol. Bizzat bir arkadaşımı da hoca uyardı koşu bandına çıkıp öyle deli gibi kardiyo yaparsan sadece kendini bitirirsin dedi. Bu işin süreç olduğunu unutmayın, dinlenmek antrenman yapmak kadar önemli. Vücudunuzu kas yıkımına sokacak kadar ağır ve aralıksız antrenman yapmayın ve tabii ki hocanıza danışın derim. Tekrar söyleyeyim benimki kişisel, kısıtlı bilgime dayanan tavsiyeler. Alanında uzman kişilerle konuşmanız daha faydanıza olur diye düşünüyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yürüyeceksin hocam başka yolu yok,spor yapmadan kilo vermeye kalkarsan hem deri boşluyacak hem de verdiğin şey sadece su olacak. -
120 gün hiit kardiyo yap 80 kg olursun
kalori açığı yapıp, spor yapıcaksın, hiit kardio etc. kas yapacaksın az çok. ne kadar kas o kadar az yağ.kilolu ve spor yapmayan insanlarda yağ yakımı ve kas insası cok hızlı oluyor düzenli yaparsanız
hergun et yemen şart değil. millette kim ögretiyor bunları ya. yok et yemek lazımmıs yok antreman %25 gerisi uyku ve yemekmiş hepsi yalan dolan. sanırsın dünya sampiyonasına hazırlanıyor millet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 9 Mart 2021; 11:20:4 > -
Hocam günlük makro hesabı var ya hani. Günlük alınması gereken protein miktarı var. Ben 130 kilo adamım günlük almam gereken protein miktarı en az 150 gram. Et yemeden nasıl alacaksın bu miktarı kas yıkımı olmaması için :Dquote:
Orijinalden alıntı: Rajeeshkalori açığı yapıp, spor yapıcaksın, hiit kardio etc. kas yapacaksın az çok. ne kadar kas o kadar az yağ.kilolu ve spor yapmayan insanlarda yağ yakımı ve kas insası cok hızlı oluyor düzenli yaparsanız
hergun et yemen şart değil. millette kim ögretiyor bunları ya. yok et yemek lazımmıs yok antreman %25 gerisi uyku ve yemekmiş hepsi yalan dolan. sanırsın dünya sampiyonasına hazırlanıyor millet.
-
mercimek ye, diger sebzelerden ye? mercimekte de protein var, kalorisi tavuktan düşük her gun et yemen sart değil. o hesaplar genelde kaslı insanlar için. sen buyuk ihtimal az kas cok yagsın. senin hedefin kilo vermek mi body builder olmak mı ? boşuna böyle ince detaylara girmeye gerek yok. et yiyemem spor yapmıyım o zaman bunlar bahane. kervan yolda düzülür. kendinizi korkutmayın böyle şeylerle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 9 Mart 2021; 11:24:4 >
En Beğenilen Yanıtlar

Yağ yakacaksın işte, koşu yap. En etkili ve ucuz yöntem koşu yapmaktır. |
Benzer içerikler
- fotoğrafla yakışıklılık testi
- uçakta sucuk taşınır mı
- kene duvara tırmanabilir mi
- ağacı kurutmak için dibine ne dökülür
- boğazda kalan hap erir mi
- elektrikli bebek arabası
- deprem güvenlik bilgileri
- dc açıldı mı
- dünyanın en büyük vinci
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X