Şimdi Ara

Narkoz nasıl birşey?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
21.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hiç ameliyat olmadım.Çok şükür inşallah olmamda..
    Ameliyat olan arkadaşlarım anlatıyor narkozu yiyince direk uyuyorsun diye.Şöyle düşünüyorum şimdi bana narkozu verseler ben bayılmam yani.Kendimi tutarım.Yatınca 1 saatte uyuyamayan bir adam olan ben 3 sn'de gitmem yani.O duyguyu merak ediyorum.Nasıl gidiyorsun uykunmu geliyor noluyor?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

• narkoz vücuduna girdikten sonra hemşire sana alakasız şeyler sorarken lan kablonu çekiveriyolar :)
  • Çok süper yan etkileri var narkoz yüzünden ayak parmaklarımı çıtlatasım geliyodu delirmiştim ben 7 sn de gittim..
  • kendini tutmak senin elinde değil ki ben narkozu içime çekmiştim ameliyat olurken yani derin bir nefes aldığını düşün ve iletişimin koptuğunu düşün
  • Uykuya nasıl daldığını hatılamıyosun ya, narkoz yiyince de aynı.İlk aldığında herşey normal,sonra gözler ağırlaşıyor,sonra da nasıl uyuduğunu hatırlamıyosun.
  • çok pis kafa yapıyo her akşam çekiyoz arkadaşlar annesi emekli doktor ayarlıyo onlar
  • Doktor bana bişeler sordu o esnada kolumdan iğne yaptılar falan 3-4 sn yede gittim zaten ilk bi kafamın kenarlarında baskı gibi bişe hissettim sonra gittim zaten ameliyattan çıkınca narkozluyum tabi ağlamışım çok hareket etmişim kan falan akmış hep kolumdan bende hatırlıyorum hayal meyal niye bu akdar çok kanıyo falan dediklerini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kafa yapıyo birader.ucuyosun resmen
  • ben ameliyet oldum acayip birşey çekiyorsun doktor senle konuşuyor bir bakıyorsun ameliyattan çıkyorsun...:)
  • Öbür konuya da aynısını yazmıştım hocam.

--> uyku
    --> narkoz

yukardakiler için de şöyle diyim. ilk narkoz yediğimde küçüktüm baya. tepinmişim baya. ama bi de geçen ay ameliyat oldum. çok sakin uyandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 2 Eylül 2010; 21:35:12 >
  • Ameliyat masasına yattım. Üç tane teknisyen var beni ameliyata hazırlıyorlar. Sol elimin üstünde de daha önce hazırlanmış serum girişleri falan var.

Teknisyen, sol elimin üstündeki serum yerinden şırıngayla şeffaf bir sıvı enjekte etti bana. Meğersem narkozmuş. Eder etmez bütün vücudumdaki sıcaklık bir anda yükseldi. Gözlerim çıkacak, beynimd sıkışıyormuş gibi oldu. Lan bana birşeyler oluyor demeye kalmadı gözümü odada açtım. Ameliyat falan bitmiş.

Ama kendine gelirken yan etkisi, istifra ediyorsun. Ben etmedim. Fakat dünya bir oyana bir bu yana dönüyordu.

Beynin uyandığının farkında ama hiçbiryerini kontrol edemiyorsun, dengen olmuyor. Yatakta ters dönüyorsun devamlı. Birde ben devamlı bittimi bittimi diye inleyip durmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 2 Eylül 2010; 21:39:22 >

• Anında gözler kapanıyor hatta direnmeye çalış başaramıyorsun
  • masaya yattım hemşire heyecanımı almak için naber tuttugun takım ne falan soruyodu sonra serum gibi bişeyi bileğimden bi verdi gözlerim çizgifilimlerde kafasına bişey düşen tom gibi dönmeye başladı ve gerisini hatırlamıyorum (gözlerin gerçekten dönüyor ve 2 snde gidiyosun nekadar çabalasanda )
  • Hacı narkozu yiyince karşı koyma imkanın yok. Direk gidiyorsun yani hatırlamıyorsun bile nasıl gittiğini. Ben bademcik ameliyatı oldum 3 hafta önce. Narkou verdi 5-10 sn sonrası yok. Gözümü odada açtım kafam bir dünyaydı.

Dilim falan dönmüyordu sarhoş gibi konuşuyordum. Acayip bir uyku hali vardı kolumu kaldıracak halim yoktu. Ama çok güzel ya olsa da çeksek valla

Yan etkileri de var tabi narkozun. Kusan falan çok oluyor ben kusmadım.
  • 5 saniyede etkisini gösteriyor,uyandıktan sonra bir süre çift görüyorsun herşeyi
  • etkisini göstermesi 4-5 saniye sürüyor , hemşire saçma sapan seyler söylüyor mesela hadi 10 a kadar say gibi ama 5 e kadar sayamadan paket oluyosun
  • Güzelmiş ama Allah korusun ben korkarım.Saolun beyler cCc
  • Narkozu veriyorlar. Hava yapmak için 10'a kadar say diyolar artizler. 5'e kadar sayamadan gidiveriyosun gülüyorlar arkandan. narkoz böyle bir şey işte.
  • benim konumun yarısı buraya taşınmış ben de yarın geçiricem bi operasyon bakalım nası olacak merak ediyorum açıkçası. Özellikle narkoz işini merak ediyorum. Morfin yedim damardan. Onun kadar güzel kafa yapan bişey yoktu. Bayılma gibi bi durum söz konusu değil ama kırık olan köprücük kemiğimi elle yerinden çıkarsalar oha kemik lan deyip gülerdim yani ona da o anda

başka morfinin tadına bakan var mı?
  • Aynısını ben dedim. Narkozcu dalga geçti. Sonra harbiden masada 10'dan geriye saydı. 10-9-8-7-6-5-4-3.. ve dayanamadım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.