Şimdi Ara

Narkoz nasıl birşey? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
21.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Révoltant

ya bilmiyorum da ilerde lazım olursa narkoz inş olmaz bana etki edermi diye düşünüyorum.
    niye diye sorarsanız 20lik dişlerin çıkması için alttan üstten en arka 2 dişi çektirdim 1 rer ay arayla ya doktor ilk uyuşturucu iğne vuruyor 5dk bekliyor alıyor penseyi bi yokluyor sanki iğne vurmamış gibi ya dedim doktor dur hepsini hissediyorum doktor baktı bana allah allah dedi normalde uyuşması lazım 2.de kesmedi 3. yada 4. iğnede artık gitmişti his sonra burnumdan bi parça alıcaklardı pamuğa döktü uyuşturu davayı koydu buruna 10 dk sora geldi ben uyuşmuştur dedim adam hart diye bi soktu ince davayı hareket etsem daha kötü olcak dedim yapıcağınız işin yani tabi hiç bilmiyorumda nasıl bir şey narkoz acaba keser mi bizibu arada biraz uzun oldu kusura bakmayın

Narkoz arkandan kıs kıs gülüyor.Hissettim

• quote:

Orijinalden alıntı: brnk

çok pis kafa yapıyo her akşam çekiyoz arkadaşlar annesi emekli doktor ayarlıyo onlar

ARTI 10000000000000000000000000 ÇOK SAĞOL KARDEŞ SEN BENİ GÜLDÜRDÜN ALLAH DA SENİ GÜLDÜRSÜN
  • Küçükken yemiştim ilk narkozu sünnet olurken.. 3-5 saniye geçmedi uçtum, kalktığımda derin bi acı vardı önümde Pedere yumruk attığım rivayet edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 98687 -- 3 Eylül 2010; 0:03:37 >
  • 3-4 saniye sonra gidiyorsun. Koldan hafif bir yanma hissi gibi bir şey geliyor. Sonra galiba tüm vücuda gidiyor. Ben narkozu yediğimde hemşire bana saçma sorular soruyordu. "Bayılıyom ben yeaa" diyip bayılmıştım, orasını hiç unutmadım.
  • Narkozu yedim gözümü kapayip açtim dengemi sağlayamiyordum yürüyemiyordum
  • küçükken sünette yemişimdir heralde hiç bilmiyorum
    Yorumlar süper ya baya güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: S!LENT SCREAM

narkoz vücuduna girdikten sonra hemşire sana alakasız şeyler sorarken lan kablonu çekiveriyolar :)

en güzel anlatım

yalnız ben ameliyattan çıkarken böle baya uyuşuğum.. sedyeyle götürüolar.. bi an doktorumun sesini duydum.. gözlerimi açamıodum.. anılcım nasılsın demişti.. ben iyiyim siz nasılsınız demiştim o an herkesden gülme sesi geliodu ama benim kafa hala narkozun etkisinde baygın dinliodum öle..
  • Damardan verilen ilaç narkozla birleşince Karşı konulamaz bir kendinden geçme olayı oluyor.göz kapaklarını açık tutmaya çalışsanda bunu başarıyorsun ama 5 saniye . Sonra iptalsin. Uyandıktan sonra ise akşamdan kalma hali başlıyor.
  • Bu zamana kadar 4 kere genel anestezi yemiş biri olarak bence muhteşem anlatılmaz yaşanır o derece en son yediğimde gözümü bir açtım uyanma odasındayım anestezi doktoru başımda dedim tuvalete gitmem gerekiyor bana ördek getirmesin mi dedim olmaz yapamam bir uyandım odamdayım yani bana göre güzel bir şey keşke her sene bir kez yesem narkoz
  • son 8 saatim falan var narkoz yemeye. hadi bakalım deneyimlerimi bende anlatıcam burda
  • 4 kez narkoz 1 kezde belden uyuşturularak ameliyat oldum.Gözlerin kapanmaya başlıyor yavaş yavaş.Sonra gözlerini ne kadarda açmaya çalışsan fayda etmiyor.Sonrada uyuyorsun.Heleki uyandıktan sonra 2 saat sana su ve yemek vermeyi kesince çok koyuyor.
  • ben de fazlasıyla narkoz aldım normal geliyo artık bana.son ameliyatımda kötüydü.burundan ameliyat olmuştum 1 hafta sonra hapşurmayla birlikte kılcal damarda bi patlak oldu tekrar ameliyata almak zorunda kaldılar.karnım toktu (biliyosunuz ki ameliyattan 6 saat önce bişey yedirip içirmiyorlar) neyse ben heycanlandım.heyecanlanınca tansiyonum da çıktı.yatırdılar ameliyat masasına verdiler narkozu.bazı hastalarda narkozu verdikten sonra titremeler ve kusma oluyormuş.genelde karnı tok olanlara.bi korku sardı beni anlatamam.sonra başladım titremeye daha önceleri de narkoz aldım ama hiç başıma gelmedi böyle bişey.o saniyelik anda aklıma anestezi filmi geldi.anam dedim anestezideki gibi olacak.Allah'tan kusmamışım ki kusmuğunla boğulma tehlikesi geçiriyormuşsun.titreye titreye uyudum ki tansiyon 17 ye 11 di.gözümü bir açtım olmuş bitmiş herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0d3a -- 3 Eylül 2010; 1:40:26 >

• bazıları abartarak anlatmış.Hiç korkulcak bir şey yok. Ben bebekliğimden beri en az 10 tane ameliyat geçirdim.(çok ciddiyim.) kimse benden iyi bilemez onu. 2 türlü yapılıyor. Biri koldan iğneyle biri burnuna maske gibi bir şey geçirip koklatıyorlar.Koklatarak yapılan narkoz çok ama çok kötü kokuyor. Böyle dayanmıyorum ben o kokuya çok korkardım o kokudan. Bir keresinde de beyinden uyutulmuştum o en fenası.Canlı canlı ağzından ve burnundan küçük küçük borular sokuyorlar çok kötü bir acı , ayrıca ameliyattan sonra çok zor konuşuyorsun , yutkunamıyorsun , boğazın dilin , burnun falan tüm solunum yolların acıyor uzun bir süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamikaze57 -- 3 Eylül 2010; 2:10:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze57

bazıları abartarak anlatmış.Hiç korkulcak bir şey yok. Ben bebekliğimden beri en az 10 tane ameliyat geçirdim.(çok ciddiyim.) kimse benden iyi bilemez onu. 2 türlü yapılıyor. Biri koldan iğneyle biri burnuna maske gibi bir şey geçirip koklatıyorlar.Koklatarak yapılan narkoz çok ama çok kötü kokuyor. Böyle dayanmıyorum ben o kokuya çok korkardım o kokudan. Bir keresinde de beyinden uyutulmuştum o en fenası.Canlı canlı ağzından ve burnundan küçük küçük borular sokuyorlar çok kötü bir acı , ayrıca ameliyattan sonra çok zor konuşuyorsun , yutkunamıyorsun , boğazın dilin , burnun falan tüm solunum yolların acıyor uzun bir süre.

• Bizde narkoz verdiğimiz hastalara say deriz.
    Ehehehee. sayamıyorlar.
    Bel kemiği anestezisi ise çok sakat.
    ama bazen hasta şu ne bu ne şöyle olacakmı dedikleri anda hocanın kafası şişiyor, verdiriyor narkozu...
    6sn sonra da hoca başlıyor dır dır dır.
    O esnada ben ve arkadaşlarım hocaya narkoz yapmayı düşünüyoruz ama nafile..
  • kücüktüm kolum dirsekden kırılmıştı hasteneye girdik once koluma uyusturucu igne yaptılar,sonra sıcak sabunlu beze sardılar sedyedeyım tabi hemsireler bi bu odaya bi o odaya goturup getiriyor.en sonunda ameliyathaneye girdik.beni sedyeden alıp ameliyat masasına yatırdılar once koluma bi igne daha yaptılar sonra naber nasılsın falan felan maskeyi bi taktılar 5 saniye sonra iletişim koptu uyandıgımda kolum alcıda 2 platin takılmıs 7 dikiş atılmış yatakda yatıyodum hemsireler yemek getirmis kac yıl gecdi hala unutmam burundan ameliyat olacam onun ıcın alıstırmam lazım kendımı yıne

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

bazıları abartarak anlatmış.Hiç korkulcak bir şey yok. Ben bebekliğimden beri en az 10 tane ameliyat geçirdim.(çok ciddiyim.) kimse benden iyi bilemez onu. 2 türlü yapılıyor. Biri koldan iğneyle biri burnuna maske gibi bir şey geçirip koklatıyorlar.Koklatarak yapılan narkoz çok ama çok kötü kokuyor. Böyle dayanmıyorum ben o kokuya çok korkardım o kokudan. Bir keresinde de beyinden uyutulmuştum o en fenası.Canlı canlı ağzından ve burnundan küçük küçük borular sokuyorlar çok kötü bir acı , ayrıca ameliyattan sonra çok zor konuşuyorsun , yutkunamıyorsun , boğazın dilin , burnun falan tüm solunum yolların acıyor uzun bir süre.

tamam daha vurma öldüm. Korkulacak bir şey yok derken ucunda ölüm yok yani gayet güvenilir bir şey demek istedim. Diğer kalınlaştırdıklarını neden belirttin anlayamadım ? (yeşil ve kırmızı)

evet yalan mı söylüyorum beyinden uyuturken ağzından ve burnundan borular sokup beynine bir şey yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamikaze57 -- 3 Eylül 2010; 2:33:26 >

• quote:

Geçmiş olsun kardeş, baya bi badire atlatmışsın anlaşılan..

• quote:

Orijinalden alıntı: cefa

quote:

Geçmiş olsun kardeş, baya bi badire atlatmışsın anlaşılan..

çok sağol aslında daha da olmam gereken ameliyatlar var ama maalesef eğitimimi yarıda bırakamam. Bu bahsettiğim ameliyatlar uzun vadeli ameliyatlar. Küçükken 1. , 2. sınıfa falan giderdim okula gitmesem de bir şey olmazdı. Ama şuan liseye falan geçtim artık büyüyünce bakacağız.

• Hocam ameliyathanede gözünü açtığın zaman, yatağına götürülüyorsun. Ama o esnada konuşulanları duyuyorsun cevap vermekte güçleniyorsun + gözünü bile açamıyorsun.

10,9,8,7,6,5... Diye sayarken bir bakmışsın uyumuşsun. Benim de annem hastaneden emekli, baya malzeme var, narkoz varsa gidip bir koşu bayılayım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.