Şimdi Ara

Nano Bor Power'ı test eden var mı? TEST EDİLDİ... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
3
Favori
103.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin fikri ve seçimi kendinedir ancak ben tasarruf beklentisi ile Borpower ürünlerini tercih etmedim. Çünkü bunun kullanım şartlarına uygun olarak değişebileceğini düşünüyorum. Uzun vadede aracımın motoruna sağlayacağı katkıları sebebiyle araştırdım ve yağ-filtre değişiminde ekledim. Aracımın çekişinde artış ve motor titreşiminde hissedilir azalma gördüm. Bunun yanında soğuk havalarda çalışma süreci ve ilk yağlamayı kolaylaştırdığı düşüncesindeyim. Zaten diğer marka katkılar yerine en ciddi ve kurumsal yapı olarak NNT Borpower ürünleri bana mantıklı geldi. Web sitelerinden bazı test ve sertifikalarada ulaşabilirsiniz.

• Aracımın garantisi devam ettiği için servis ustası koydurmadı motor arıza verir bundan bilirler dedi elimde var isteyen olursa hepsiburadadan almıştım ilgilenen varsa pm atsın uygun fiyat...
    http://www.hepsiburada.com/Liste/nnt-bor-power-nano-teknolojik-ms-250-motor-yag-katkisi-092090/productDetails.aspx?productId=otm092090&categoryId=26005
  • quote:

Orijinalden alıntı: synapsis_tk

Arkadaşlar konuya ben iyice araştırdım piyasada gözümü korkuttular
    aracıma katkı koymadım,araştırmalarım sonucunda bunları
    buldum.
    Reklam kurulunun bu ürün hakkında yanıltıcı reklam vermekten dolayı kararı resmi gazetedede yayınlanmış.enerji bölümünde.linki aşağıda;
    http://www.resmi-gazete.org/gundem/duyurular/reklam-kurulu/reklam-kurulu-163--basin-bulteni.html
    sizde inceleyin...

RESMİ GAZETE DE Kİ METİN:

V- ENERJİ

1) 2008/250- NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. adlı firmaya ait tanıtım broşürlerin ve anılan firmanınwww.nnt.com.tr adresli internet sitesinde yer alan "S 250 Gold, Marine, Nanolube, MS 250, MS 600, GBX" adlı ürünlere ilişkin tanıtımlarda yer alan "BORPOWER ® bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor´un eşsiz özelliklerinden yararlanarak hareketli motor parçalarındaki Sürtünmeyi yüzey kaplama ve bilye yatağı etkisi ile en az seviyeye indirir. BORPOWER ®'nin etkinliği aktif maddelerinin (MCDP ve nanobor) nanokristal özelliklerinden kaynaklanır. Bu nano parçacıklar NNTnin üstün tecrübe ve birikimi ile benzeri olmayan nano teknolojik yöntemlerle üretilmiştir. BORPOWER ® kati yağlayıcılar sınıfındaki en etkili Nano yağlayıcı katkı maddesidir. Örneğin içerdiği aktif maddelerden biri olan nanobor katı yağlayıcı maddeler arasında en düşük sürtünme değerine sahiptir (…)" şeklindeki ifadeleri ispatlar nitelikteki 'bilimsel' çalışmaların gerçeği yansıtmaması dolayısıyla bahsi geçen tanıtımların tüketicileri aldatıcı nitelikte olması gerekçesiyle Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'e uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

Buna göre bor katkısının tamamen palavra olduğu tescilleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaerturk11

Forumdaki yorumları okudum,her kafadan ayrı bir ses çıkıyor,kullananda yorum yapıyor ama kullanmayan daha çok konuşuyor.Dedim ne olursa olsun BorPower kullanıcam.
    BorPower'ı 20 gün önce yağı ve filtreyi değiştirtip aracıma uyguladım, hemen bir değişiklik gözlemlemedim,ancak 100-200 km sonra gerçekten motorun sesinde ve çekişinde fark oldu. Motor sesine alışkın olduğunuzdan arabanın gerçekten rahatladığını hissediyorsunuz.
    Yakıt tasarrufu konusuna gelince; şehir içinde belki çok iyi gözlemliyemiyebilirsiniz ama şehirlerarası yolculukta motor katkısının yanında Bor Power'ın birde yakıt katkısı varmış onunla birlikte kullandım ve yaklaşık % 5 civarında bir tasarruf sağladım diyebilirim.Tabi bu sizin aracı kullanım alışkanlıklarınıza göre de farklılık gösterebilir.
    Şunuda belirtmek isterim ki,BorPower'ın Avrupa'da dünya teknoloji müzesinde sergileniyor olması beni bir Türk olarak çok gururlandırdı ve duygulandırdı.
    Bor katkısı kullanmayı düşünenler ve marka arayışı içinde olanlar varsa garantisi ve sigortası olan BorPower marka ürünlerden kullanmanızı tavsiye ederim.
    Bende önceleri ön yargıyla yaklaştım ama şuan gördüğüm faydalardan sonra paramın karşılığını aldığımı düşünüyorum.
    Saygılar.

Sadece tek mesaj atıp gitmiş,bir daha uğramamış. İnsanın aklına acep sadece bu mesajı yazmak içinmi üye oldu sorusu geliyor...

• ben sadece şunu sormak istiyorum amacım eleştrikmek değil yada kötülemek anlamak istiyorum

şimdi bu castrol mobil devamlı reklamlarında bile görürsünüz milyon dolarlık ar-ge için yapdıkları labaratuarlar bilim adamları kimyagerler falan var.. ayrıca içerde bir çok fabrikalardan bedava aldıkları test araçları üstünde deneyler yapıyorlar..

sorum şu bu markalar beceriksizmidirki ya kardeş bak piyasada borpower yada motorsilk denen bir ürün var şunlardan birer tane alıp test edelim labaratuarlarımızda araçlarımız üstünde bakalım ne faydası var dememişlermidir bence eminim demişler ve test etmişlerdir..

benim fikrim şudur bu testler sonucunda kısa vadede değil ama uzun vadede araçların motorlarında olumsuz etkiler gördüler zararlar gördüler ve bu yüzden yağlarına koymuyorlar..

Dikkat ederseniz bu ürünleri kullanan kullanıcılarında yorumları hep ilk anlık bir haftalık yeni yorumlar yani.. yeni koymuşlar araçlarına.. önemli olan yeni değil uzun vadede kullanım sonucu yapılıcak yorumlar..

bir arkadaş motor yağının ömrünü uzatır kullanmaz yağ firmaları demiş ama mobil 1 0w 40 ın zaten motordaki ömrü 55-70 bin km arasıdır.. tabi servisler falan kimse önermez o kadar uzun yağ değişimini o başka...

ve anlamadığım ikinci şey ise borpower epey satış yapdı ama labaratuarlarında bir tane sıfır araba alıpda bu aracı 100 bin km periyodik yağ değişimlerinde bor kullanıp sonra motoru açıp içini gösteren bir deney test niye yapmıyorlar millet böylece susar.. en azından borda faydasını ispatlamış olur.. borpower firması yıllardır piyasada siz hiç böyle bir test yapdıklarını duydunuzmu..

yada bulsunlar bir vatandaş yada taksici denek olarak sıfır aracına adam 100 bin km ye kadar bor koysun bor power firması aracın bütün bakımlarınıda kendi yapsın kendi kontrolünde hatta her yağ değişiminde çıkan yağıda ünv ye teste yollasınlar olurda sürücü arada habersiz yağ değiştirmiş olabilir 100 bin km sonra vatandaşın aracının motorunu söksünler açsınlar her keze göstersinler içini eğer dedikleri gibiyse zaten motorun içinin tertemiz çıkması lazım.. eğer motorda teflon yada o tür bir etkisi varsa motorun hem içi kapkara hemde parçalarının aşınmış kanalların tıkanmış olduğu görülür öyleysede vatandaşa sıfır motor alırlar zararını telafi ederler zaten sigortalarıda var deniyor sigortadan alırlar..

dikkat ettinizmi hiç bu tip testleri yok.. yapsalar her kez susar her kezin ihtiyacı böyle bir test.. kanıt ispat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 7 Aralık 2011; 4:34:20 >

• Katılıyorum,

Dikkat ederseniz şu "yakıt tasarruf cihazı" balonunda da olay böyle...

Bor çok faydalı, yok şöyle, yok böyle deniliyor ama adam gibi yapılmış bir test yok etrafta.
    Noter huzurunda göstersenize, "resmi" evraklarla tespitler yapıp onay alsanıza.

Hem de en büyük pazarlama, en büyük reklam işte.

Bakın Peugeot nasıl yapılmış testleri reklam haline getirdi mesela;
    407 1.6 dizel ile bir depoyla 1000 küsür km yaptılar, 100km'de oldukça düşük bir yakıt tüketimi ile...
    Bu yolculuk sırasındaki tüketimi noterle de tespit ettiler.
    Sonrasında da gazetelerde, internette çatır çatır reklamını yaptılar.
    "Şu şartlarda, şöyle gidildi, şu kadar yakıt tüketildi, ortalama yakıt tüketimi şu kadar elde edildi, aha bu da noter belgesi" diye...
  • Bir çok ürün kullandım hiçbiri işe yaramadı. Ama linkteki üründen almıştım sanki biraz iyiye fark varmış gibi hissettim.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/nano-bor-x-benzinli-motor-bor-madeni-yakit-katkisi-842277/productDetails.aspx?productId=otm842277&categoryId=26005
  • bende mersedes 300 Se aracıma kullandım.hiç faydasını görmedim.motorun yağı simsiyah oldu kısa zamanda bu özellik iyi temizlediği sonucuna varılır.ama ne ses azaltı nede yakıt.kullanma talimatı sanki aldatmaya yönelik .çünkü yeni yağ değişimi ve sıcak motora konulur ibaresi sanki aldatmaca.zaten yağ değiştiğinizde kısa sürede olsa yukarıdaki tüm olumlu görüşleriniz katkıyı katmasanız bile gerçekleşecektir.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bende 94 model kia sephia var 16 subap çift egzantrikli dohc motorlu
    3 yıldır bende önce ilk aldığım gibi motor yağını castrol 5w 40 la değiştirmiştim memnundum sonraki yağ değişiminde 0w 40 önerdiler kullandım
    ama motordaki en ufak rulman sesini bile duymaya başladım ve araba yağ eksiltmeye başladı yaklaşık 8000 km yolyaptım 1 lt
    eksiltti 0w40 yağla sabahları ilk çalıştığında bi beyaz duman atıyordu ısınınca kesiliyordu
    kompresor yapınca yanık yağ kokusu burnuma geliyordu zorlayınca 5000 devirden sonra yine yank yağkokusu geliyordu fazla yağ eksiltmeye başladı.
    bende son olarak 1 hafta önce 10w 40 yağ ile beraber nnt borpower koydurdum ilk çalıştırmadan yaklaşık 10 dakika sonra
    motoru stop etti sandım okadar sessiz çalışmaya başladıki
    ertesi gün motor sesini duyamadığım için kalkışlarda fazla gaz vermeye başladım patinajla kalktım
    performansı çok hissedilecek kadar değil ama artış gösterdi
    7000 devirde 2. viteste 90 yaptım banamısın demedi.
    şimdi arada bir sıkıştırıyorum hiç bir sorun yok.
    soğuk günlerde bile ilk çalıştırmada çıkan beyaz dumanda kayboldu gün geçtikçe iyiye gidiyor.
    yakıt tasarrufuna daha bakamadım ama %10 ila 15 düşetü sanırım 1 lt benzinle 12,5 13 km yol yapıyordu şehir içi şimdi bakalım neolacak
    sonuçları 1 2 hafta içinde yazarım tekrar.
    kısacası ben çok çok memnun kaldım pisikolojik misikolojik bişey değil kanlı canlı önümde.

• bugun konu hortlatma gunu herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus777

Aracımın garantisi devam ettiği için servis ustası koydurmadı motor arıza verir bundan bilirler dedi elimde var isteyen olursa hepsiburadadan almıştım ilgilenen varsa pm atsın uygun fiyat...
    http://www.hepsiburada.com/Liste/nnt-bor-power-nano-teknolojik-ms-250-motor-yag-katkisi-092090/productDetails.aspx?productId=otm092090&categoryId=26005

Teklifim hala geçerli...

• arkadaşlar kesinlikle kullanın derim leon 1.4 tsi turbolu aracıma koymuştum inanın anlaşılır derecede
    fark ortaya çıkmıştı ,fark göremeyenlerle ilgili bişey diyemiyorum uzman degilim ama
    1 defa denemenizde faydalı olabilme ihtimali çok yüksek , garanti demem hoş olmaz ama kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim .. aracımı geçenlerde sattım şimdi yeni aldıgım araca almayı kesinlikle düşünüyorum birde yukarılarda bir arkadaş 100.000 km den önce hiçbir araca tavsiye etmemiş ama bildigi için söylediğini düşünmüyorum sadece tahminde bulunmuş olabilir kesinlikle sıfır araçlara koyulabilir mekanik bileşenler tam uyum içerisinde olmadıgından bu uyum boşlugunu bor power dolduracaktır ve fazla yakıt durumunuda belli bir ölçüde azaltacagınıda düşünüyorum
  • otomatik yada yarı otomatik dsg 1.4 golfte bu borpower denen katkı maddesi kullanılabilir mi? Kullanılmalı mı?

edit:imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRaSpIRIN -- 25 Mart 2012; 1:37:50 >
  • Forumda bu konudaki tüm mesajları sabırla okudum. 93 model 2000cc DOHC motor Hyundai Sonata'm var. Şu anda bir de 2005 otomatik Sonata aldım. 10x40 castrol ve her 2 veya 3 yağ değişiminde borpower kullanırım. Sakin bir sürücüyüm. (yaştan olsa gerek..javascript:void(AddText('')) )
    Tecrübeli bir sürücü olduğumu söylememe gerek var mı bilmem? Tam 42 yıldır her çeşit araç kullandım. Ayrıca mekanik olmasada teknik tarafımda vardır biraz. 30 yıl bilgisayar sistemleri ile uğraştım. Bor Power la tanıştığımdan bu yana gözlemlediğim şeyler kesindir.
    1. Motor harareti daha kontrollu, yazın sıcağında bile.
    2. Sakin sürücü olduğumu söylemiştim. Güce ihtiyacım olduğunda motorun daha fazla tork ürettiğine yemin bile edebilirim.(Özellikle LPG deyken)
    3. Normal şartlarda LPG li bir araç(Zavolli sıralı) zaten yağ eksiltir. 10.000km de sadece 150-200 gr kadar yağ eksiltiyorum. Yağ değişiminide 15.000 civarında yapıyorum. Ancak değiştirdiğimde bile yağın hala evsafını kaybetmemiş olduğunu gözlemliyebiliyorum.
    4. Bu bahsettiğim motor şu anda 407.000km.de ve yaklaşık olarak 225.000 li km.lerden bu yana Bor Power kullanıyorum. Yakıt tahminen 22-23 krş şu aralarda. (LPG litre fiyatı 2,30TL Milangaz)
    5. Kesinlikle satıcı ve yakınlarıyla hiçbir şekilde ilişkim yok. Reklam yapmıyorum.
    6.Yeni aracıma da gönül rahatlığıyla 10x40 castrol ve Bor Power koydum.

• ARKADAŞLAR İSMİM KAMİL.
    KONUYU TEKRAR HORTLATIYORUM BELKİ AMA BU KONUDA İNTERNETTE PEK FAZLA BİLGİ YOK.
    İLK ARACIM 1991 MODEL LPGLİ ŞAHİNDİ. HER YAĞ DEĞİŞMİNİ TOTALDE YAPTIRIYORDUM İÇİNE İSMİNİ BİLMEDİĞİM TAKSİ YAĞ VE KATKI MADDESİNİ EKLETİYORDUM. 300-500KM SONRA BPDEN AÇIK YAĞ EKLETİYORDUM VE BİR SONRAKİ YAĞ DEĞİŞİMİNE KADAR SIKINTI OLMUYORDU. KATKI MADDELERİ İŞE YARARMI %50 DİYEBİLİRİM.DİĞER %50 KISIM ŞOFÖR VE ARAÇ BAKIMDAN KAYNAKLANIR.

KATKI MADDELERİNDEN ALDIĞIM İYİ İZLENİMLER;
    -1972 MODEL FORD TANUS (RAHMETLİ BABAM KULLANIYORDU)ARAÇ 100KMYİ GEÇMİYORDU VE MUĞLA SAKAR GEÇİDİNDE HARARET YAPAN BİR ARAÇTI. MUĞLA KÖYCEĞİZE GİDERKEN YAĞINI DEĞİŞTİRİP 404 KATKI MADDESİ EKLETTİK 150KM GÖRDÜ VE SAKARDA HARARET YAPMADI.
    -ŞAHİN ARABAM BENDE 2 SENE KALDI İLK BAŞTA 0,30KRŞ ŞEHİR İÇİ 0,26KRŞ(MİNİMUM)Ş.ARASI YAKIYORDU. DÜZENLİ YAĞ DEĞİŞİM VE %50DİĞER SEBEPLER(LASTİK,HIZLI KULLANMAMA 90KM SABİT,ATEŞLEME SİSTEMLERİ,ALDIĞINIZ YAKIT(DEVAMLI AYNI YERDEN ALIN)VS.) 1 SENE SONUNDA(20.000KMDE) ARAÇ Ş.İÇİ 0,25KRŞ Ş.ARASI 0,19KRŞ YAKIYORDU.
    -SON OLARAK TEMMUZ 2012DE İSTANBULDAN 1994 MODEL DAİHATSU Hİ-JET ALDIM. ADAMLAR MOTORA KATKI MADDESİ ATMIŞLAR(DUMAN KESİCİ) YANİ BENİ KAZIKLAMIŞLAR.ARAÇLA İSTANBULDA BANA ARABAYI SATANLARLA BİRLİKTE 3SAAT GEÇİRDİM ARABA İLK MARŞTA HAFİF DUMAN ATIYOR SONRA KESİYORDU.SAĞLAM DİYE ALDIM VE İSTANBULDAN GELİRKEN YAĞINI DEĞİŞTİRDİM(OPETTE)ACAYİP YAĞ YAKIYOR VE MOTORDAN ÇOK SES GELİYORDU.SHELLDEN KARBİRATÖR TEMİZYELİCİ DUMAN KESİCİ YAKIT KATKI MADDDESİ ALDIM VE İSTANBULDAN İZMİRE 172,00TL BENZİNLE GELDİM İSTOP ETMEDEN VE ZORLANMADAN(10KMYİ 3SAAT KOCELİ TRAFİĞİNDE DUR KALKLA GEÇTİ). YAĞINI EKSİK ETMEDİM AMA 2 DEFA 200GR 300GR YAĞ EKELDİM İZMİRE KADAR SONRAKİ HAFTA YİNE KATKI MADDESİ EKLEDİM VE ÇEŞMEYE DENİZE GİTTİM 50TLLİK BENZİNLE ALLAHA ŞÜKÜR YİNE YOLDA BIRAKMADI. DAİHATSU SERVİSİNE GÖTÜRDÜM 4500TLYE SIFIRLARIZ MOTORU DEDİLER.SANAYİYE GİTTİM 1500-2000TL DEDİLER ARABAYI 3250TLYE ALDIM MOTOR YAPTIRMAYA GEREK YOK ŞİMDİLİK.DAYIMDA (MOTORDAN ANALAR) YAĞINI EKSİK ETME DUMAN KESİCİ AL SENİ İDARE EDER DEDİ. YANİ NEYMİŞ BOR KATKILI VEYA DİĞER KATKI MADDELERİ İDARE ETMEK İÇİN KISA VADEYİ BİRAZ DAHA UZATMAK İÇİN BİR NEVİ BANKA KREDİSİ FAİZİ GİBİ YANİ ARACINIZA BAKIM ŞART AMA 1000TL TUTUYOR SİZDE PARANIZ OLASIYA KADAR KATKI MADDESİ VS DENİYORSUNUZ NE KADAR UZATIRSANIZ BAKIMI KATKI MADDELERİNE,YAĞ DEĞİŞİMİNE ÖDEYECEĞİNİZ SIKLIK VE TUTAR (FAİZİNİZ) O KADAR ARTAR ;)

ÇOĞU FİRMA PARA KAZANMAK ADINA SATIYOR. SHELL BP GİBİ PETROL OFİSİ GİBİ YERLEDEN YAĞINIZI HAVA FİLTRENİZİ YAĞ FİLTRENİZİ LPGLİ İSE LPG FİLTRESİNİ DÜZENLİ DEĞİŞTİRİN(SERVİSİNDE DE YAPTIRABİLİRSİNİZ) KATKI MADDESİNİN ZARARI YOK BENİM GÖZLEMLEDİĞİM. BUGÜN DUMAN KESİCİ VE DEVAMLI YAĞ DEĞİŞİMİ YAPTIRDIĞIM YERDEN YAĞ DEĞİŞTİRECEĞİM VE BOR KATKISI EKLETECEĞİM GÖZLEMLEDİĞİM BİLGİLERİ PAYLAŞACAĞIM Kİ ARAYAN KAFASINDA SORU İŞARETİ OLANLARA BİR NEBZE FAYDAMIZ DOKUNSUN.SON OLARAK ARACINIZA NE KADAR GÜZEL BAKARSANIZ SİZE O KADAR GÜZEL BAKAR.

NOT: ARAÇ ALIRKEN YAĞINI DEĞİŞTİRİN VE KATKI MADDESİ KOYDURMAYIN;)ZORLAYIN HERŞEYİNİ.

• Yaklaşık 5bin km sonra bakıma gireceğim.. Bakım için opelgm.com sitesinden bakım seti aldım bakım seti alana bor power 35TL kampanyası vardı onuda aldım. Aracım dizel ve 150bin km üzerinde olduğu için motor gürültüsü daha fazla gibi geliyor. Bor power sesi azaltır motoru korur dediler. Forumu okudum herkes farklı bir şey söylemiş, en iyisi denemek dedim ve aldım. Castrol 5W-40 Edge ile birlikte deneyeceğim. Bakalım neler olacak..
  • Konu hortlamışken birde ben hortlatayım. 10 gün önce Metro marketten One1Shot alayım dedim. Arka sıralardan bir kutu seçtim aldım daha kapak açılmamış şeklinde. Ödemeyi içindeki kutuya bakmadan marketin otoparkında motora doldurdum. İş yerine geldim (10km civarı) işyerinde kutuya baktımki motor yağ katkısı diye aldığım meğerse şanzuman yağ katkısı imiş. Kutu içeriğini hangi zaat değiştirdi artık bilemiyorum :) Direk NNT ye tel açtım bu durumu sordum sorun yaşayıp yaşamayacağımı bana sorun vermeyeceğini ama bor powerde ndaha az faydası olacağını belirttiler. Bu katkıda nano kristaller bor powerden daha inceymiş. 1 gün sonra Giresuna gittim Oradan 4 5 kez Trabzona gittim geldim, Giresunda yaylalara gittim. Özellikle çocukluğumun geçtiği bir yaylaya çıktım. Öyle bir yolu varki 25km lik yolu 4 saatte alabildim oda sadece 1. vites. Araçta 4 yetişkin (ben ve bir kişi daha 90+ yız) 2 çocuk varken. Aracım 2005 cerato ve daha 52bin km de. Bu şartlarda bile hararet ibresinin 90 a geldiğini bile görmedim. 4 saat boyunca 2. vitese çıkamadığım halde. Araç üstelik LPG li. LPG ye geçiş daha önceki durumlara göre daha çabuk olmasına karşın hararet ibresi 1 kez dahi 90 ı görmedi. İlk yağ değişimden sonra Bor power kullanmayı kesinlikle düşünüyorum. Yakıt durumuna gelince bu göreceli bir durum oldu. Gidiş sırasında Bursada Opetten full depo (43 lük depo 28 de doluyor 35 lt alıyor ama baya bir beklemek gerekiyor bende 28 lt de dolu kabul ediyorum) 28 Lt gaz aldım 328 km de bitti. Ankara şehir içi çıkışta sağda Milangaz dan biraz zorlayarak 32lt civarı gaz aldım ve 423 km yaptırdı. Bir sonraki gazı Samsun çıkışı shellden 28lt aldım 280 km de bitti. Opet ile 100kmde 8.5 Milangaz ile 7.5 Shell ile 10 lt. Bu durumda yakıta etkisi varda yokda denmez. İstasyonda istasyona ve yakıttan yakıta etkiliyor :) Özellikle Akçabattan aldığım gaz ile 5 kişi ile 140 150 yapan arabanın tek kişi 110 a bile çıkamadığını görünce :)

Bu tecrübeden sonra bana göre (Motor yağ katkısı yerine motora şanzuman yağ katkısı koyduğum halde :) )
    - Bor katkısının yakıta etkisi konusunda yorum yapmamak en iyisi.
    - Sesdeki azalma hissediliyor. Ancak %100 sessiz motor değil %10 20 arasıdır.
    - 5 kişi ve bagajı full dolu (50kg lik fındık çuvalı ile :) ) rampalarda devirden kolay kolay düşmeden hatta 4. viteste hızın artması(Yol Bursa-Ankara-Samsun-Trabzon yoludur)
    - 4 saat boyunca 1. viteste rampa tırmandığım halde hararet ibresinin 90 bile olmadığını görmek üstelik LPG li araçta iyi bir etken

Üsteki yazdıklarım tamamen tecrübe ve yaşanmışlıktır.

• valla bence işe yaramıyor, bir sürü video falan çekmişler ama insanın aklında bir sürü soru işareti var hatta yağ değişimde kullanmak gerekiyomuş ?

bu sitede bir sürü video falan varhttp://boraraba.com
  • Merhaba arkadaşlar. Ben önceden 206 kullanıyordum ve her yağ bakımında bor kullanıyordum fakat herhangi bir faydasını görmedim. Aracım 200.000 km de idi. Yağ yakması yoktu. Dediğim gibi bir faydasını görmedim. Sonra 150.000 km de bir Mercedes Vaneo aldım. Sonra yine hadi bir deneyeyim dedim 2 yağ değişimde tam onların istedikleri gibi kullandım ama yine bir fatda görmedim. Ben aracımı uzun km ler kullanırım ve her gün kullanırım. Bir çok yerde aracım nasıl gider nasıl durur çok iyi bilirim. Kısacası pek faydasını görmedim. Sonra serviste tekrar bir yağ değişimine gittim. Reklam gibi olacak ama bu sefer köklü bir firma denemeye karar verdim. Bu firma MOBİL ve WÜRTH firmaları. Öncelikle yağımı değiştirmeden önce WÜRTH yağ temizleme ürününü kullandım. 15 dakika aracımı rolantide çalıştırdım. Servise gelmeden önce yakıtımı nerdeyse sonuna kadar bitirmiştim. Sonra depo dibine kadar inince WÜRTH mazot katkısı koydum. Araç mazot katkısı var iken rolantide çalıştı. Fırsattan istifade carbon clean yapayım dedim :)). Sonra yağımı karterden boşalttım. Üst taraftan çektirtmedim. Normalde MOBIL 10-40w kullanıyordum bu sefer tam sentetik 5-40w kullanma kararı aldım. Birinin litresi 20 tl diğeri ise 35 tl. Yağımı tamamen değiştirdikten sonra üzerine WÜRTH yağ katkısını ekledim. Şimdi sevgili arkadaşlar aracımın çekişi yakıtı çok değişti. Bunu nedeni tam olarak WÜRTH ten midir yoksa 5-40w yağdanmıdır bilmiyorum ama ben sonucunu biliyorum. Ben faydasını gördüm. Siyah duman atıyordum arada bir o da baya azaldı. Hoşuma giden tarafı şu oldu. WÜRTH ün ne yağ katkısında ne de mazot katkısında şu kadar tasarruf yaparsın şu kadar performans artar demiyor. Sadece korumasını ve bakımını anlatıyor. Ben ne zaman WÜRTH yakıt katkısı koysam bariz bir şekilde aracımın performansı artıyor ama hissedilir şekilde de yakıtım artıyor. Kısacası sevgili arkadaşlar ben kullandım memnunum. Tavsiye ederim. Önemli olan tümden bir bakım yapabilmektir. Yağ, katkı, mazot sürücü bunların hepsi iyi olursa ancak sonuca ulaşabilirsiniz derim ben. HERKESE KAZASIZ GÜNLER.

• nede olsa ülkemizde çıkıyor ülkemizde üretiliyor

KULLANMAYA DEVAMMMMMM
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.