Şimdi Ara

[NAND] htc HD2 (Leo) için Android Kurulum Rehberi (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.099
Cevap
7
Favori
289.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Batuist Hocam,HTC hd2 nın her turlu özelliğini bu forum ve sızlerın sayesinnde cozuyoruz. en son yukarda verdiğin ve senınde kullandıgını söylediğin senselı Cotullanın stock romunu 1 gb data Img Olarak kurdum. sd kartım 16 lık 6 class ama ne yaptıysan 4 veya 2 GB lık sanal hafıza olusturamdım sadece 1024 yanı 1 gb oluyor. olsun sımdılık 1 Gb ta yeter sanırım . ama 3 kez yenıden kurulum yaptım. hatta bır seferınde sd kartı kullanmadan dırek nanda bu romu kurdum. Wifi yi calıştıramdım. wifi baglanıyor. hata vermiyor. ama internet ve diğer özellikleri devrede değil. diğer eksik calışmayan özellık göremedim. sız veya diğer arkadsalrdan bu WİFİ sorununu cözen oldu mu acaba. tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ineversmoke

quote:

Orijinalden alıntı: topsakalc

arkadaşlar bu yeşil htc yazısıyla bende bakışıyorum şu anda bu sorunu nasıl çözdünüz? bilgisi olan paylaşabilirmi acaba???

Bunun genellikle iki sebebi olur.

1-Rom, telefonla uyumlu değildir(data2/ext vb işlemler için sd kart hazırlanmamıştır, yada rom tmous içindir vs) Çözüm: Yeni bir rom edinmek.

2-Kurulum tamamlanamamıştır, bir eksiklik yaşanmıştır. Çözümü: Olaya en başından yeniden başlanır.

ewet ext işlemini yapmadım ancak data2sdfolder diye bi klasörden bahsediyor bunu kendimizmi oluşturacaz bide update.zip ten bahsediyor bunu nerden edineceği onu bilemiyorum? birde partisyonda 1gb önermiş benim kartım 2 gb 512 m yapsam bundandolayıda bi sıkıntı olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topsakalc -- 18 Ocak 2011; 0:40:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

bende kurdum. hatta şu an bunu kullanıyorum. daha önce denediğim 2 cw tarzı yüklemede bendede takılma oluyordu ama bu sefer olmadı. bir de mccmin forumunda bekleme süresi ile ilgili bir şeyler diyorlardı. uzun sürebilirmiş galiba? yalnız bende locations nedense çalışmadı. servere bile bağlanmıyor. onun dışında bir sorun yok. performans ise quadrant 1188, kullanım ise bazı durumlarda sıkıntılı. ayrıca belirtmek istiyorum adw launcher çok güzel ya. 4d ana menü sayfalar arası geçiş 3d menüde hareketler gerçekten çok hoş.

mccm en son güncelleme çıkartmış. onu yüklemedim daha. bunun dışında kerneli 10.4 yaptım.

Valla 5-10 dakika arası bekledim işin doğrusu, 2 defa kurmayı denedim olmayınca bataryayı çıkarıp eski romu kurdum.

Sende durum nasıldı?

HTC logosu ile kaç dakika bakıştın :)

2-3 dk civarı tuttu. bende anlamadım niye bu kadar kısa sürdü :)) önceki 2 denememde en az 10 dk beklemiştim, olmayınca değiştirmiştim. ama bunda sorun çıkmadı. forumda 30dk yazanlar var. orada ne diyolar genellikle? bir de ben şimdi 5.1 e geçersem yaptığım ayarlar ve yüklediğim programlar gidecek mi?

hafıza durumu 0.8 gb gösteriyor. galiba bunun da bataryası çok gidiyor. birazdan yatıp sabaha kadar açık bırakacağım. bakalım ne kadar gidecek.

ayrıca belirteyim ben mag 1.12, cw 1.0.2 kullanıyorum. mccm 5.0 yüklerken adımları yavaş yavaş uyguladım. mesala bazı adımlarda usb kablosunun çıkarılması gerektiğinden bahsetmiş. ufak detay ama önemli olabilir. finaller bitiminde tekrar baştan kuracağım. o zaman kartı 2 gb ext4 olarak ayarlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 18 Ocak 2011; 1:30:41 >

• Arkadaşlar bana app2sd yi destekleyen bir rom lazım hafıza kartımı 1024 mb ext4 olarak düzenli bir şekilde hazırladım ve hazır vaziyette bana şimdi bunu app2sd destekleyen bir rom linkini verirseniz çok teşekkür ederim . şimdiye kadar hep ilk kurulumda anlatılan romu kullandım ama hafıza sorununu aşamadım
  • arkadaşım bende bütün uygulamalar tel hafızasına geliyo sd karta atamıyorum market access yükledim ancak ayarlarını bulamıyorum market accesside astro üzerinden buluyorum orda settings diye bi menüsü yok biraz daha açıklayıcı olabilirmisin ?
  • radio rom u yüklediniz mi cihazınıza bende de aynısı oldu ilk sayfadaki adımlar dikkatli okuyarak uygulayın
  • quote:

quote:

quote:

bende kurdum. hatta şu an bunu kullanıyorum. daha önce denediğim 2 cw tarzı yüklemede bendede takılma oluyordu ama bu sefer olmadı. bir de mccmin forumunda bekleme süresi ile ilgili bir şeyler diyorlardı. uzun sürebilirmiş galiba? yalnız bende locations nedense çalışmadı. servere bile bağlanmıyor. onun dışında bir sorun yok. performans ise quadrant 1188, kullanım ise bazı durumlarda sıkıntılı. ayrıca belirtmek istiyorum adw launcher çok güzel ya. 4d ana menü sayfalar arası geçiş 3d menüde hareketler gerçekten çok hoş.

mccm en son güncelleme çıkartmış. onu yüklemedim daha. bunun dışında kerneli 10.4 yaptım.

Valla 5-10 dakika arası bekledim işin doğrusu, 2 defa kurmayı denedim olmayınca bataryayı çıkarıp eski romu kurdum.

Sende durum nasıldı?

HTC logosu ile kaç dakika bakıştın :)

2-3 dk civarı tuttu. bende anlamadım niye bu kadar kısa sürdü :)) önceki 2 denememde en az 10 dk beklemiştim, olmayınca değiştirmiştim. ama bunda sorun çıkmadı. forumda 30dk yazanlar var. orada ne diyolar genellikle? bir de ben şimdi 5.1 e geçersem yaptığım ayarlar ve yüklediğim programlar gidecek mi?

hafıza durumu 0.8 gb gösteriyor. galiba bunun da bataryası çok gidiyor. birazdan yatıp sabaha kadar açık bırakacağım. bakalım ne kadar gidecek.

ayrıca belirteyim ben mag 1.12, cw 1.0.2 kullanıyorum. mccm 5.0 yüklerken adımları yavaş yavaş uyguladım. mesala bazı adımlarda usb kablosunun çıkarılması gerektiğinden bahsetmiş. ufak detay ama önemli olabilir. finaller bitiminde tekrar baştan kuracağım. o zaman kartı 2 gb ext4 olarak ayarlayacağım.

arkadaşım radio rom sürümün nedir peki? belki ondan oluyodur

• birde bu last step olayını çözemedim bu update zipi nerden buluyoruzda yüklüyoruz yoksa yüklemek gerekmiyomu nasıl oluyo ya kafayı yiyecem nerdeyse ilk defa böle bişi geliyo başıma
  • üstadlar 34 dk dır yeşil htc yazısı bana bakıyor ben on bakıyorum 3 4 kez kaldırdım baştan kurfum ne ettiy sem olmuyor yardım pls
  • quote:

ewet ext işlemini yapmadım ancak data2sdfolder diye bi klasörden bahsediyor bunu kendimizmi oluşturacaz bide update.zip ten bahsediyor bunu nerden edineceği onu bilemiyorum? birde partisyonda 1gb önermiş benim kartım 2 gb 512 m yapsam bundandolayıda bi sıkıntı olurmu?

Bahsettiğiniz klasörler indirdiğiniz rom dosyasının içinde var, step1-2-3... diye gidiyor.

O adımları eksiksiz yapmalısınız, rom'u yayınlayan 1gb alan oluşturun diyorsa da bunu oluşturmak lazım.

Benim sd kartta 2gb, sorun olmaz kalan alan yeterli.
  • quote:

bir de ben şimdi 5.1 e geçersem yaptığım ayarlar ve yüklediğim programlar gidecek mi?

Yüklediğin programlar kalacak, ext bölümü bunun için. Yükleyeceğin yeni romda bu formattaysa yani uygulamaları ext bölümüne atan o romda aynı alanı okuyacağından eski romuna yüklediğin uygulamaları yeni romuna da yüklenmiş olarak bulacaksın.

Zaten bu iş bu espriden dolayı geliştirilmiş.

Ayarlar konusunda ise durum farklı deniyor, uygulama tecrübem olmadığından kesin bir şey diyemiyorum.

quote:

galiba bunun da bataryası çok gidiyor.

İmilka'nın rom'u görsellik ve bekleme durumunda batarya tüketimi açısından harika, beklemede 2ma dolaylarında bir tüketim var.

Fakat gel gelelim çalışma zamanında eğer ekran parlaklığını kısmazsan bazen 600ma bile görebiliyorsun :)

quote:

Bütün adımları titizlikle uyguladım ama fazla beklemedim, belki hatam o oldu. Bir ara tekrar dener yeşil HTC logosuna daha uzun süre bakarım :)

Yanlız magldr 1.12'nin sadece win7 için kullanıldığını okumuştum, onunla da nand anroid kuruyorsun yani?

• quote:

arkadaşım radio rom sürümün nedir peki? belki ondan oluyodur

Radio 2.15.50.14, sorun bununla ilgili değil.

quote:

birde bu last step olayını çözemedim bu update zipi nerden buluyoruzda yüklüyoruz yoksa yüklemek gerekmiyomu nasıl oluyo ya kafayı yiyecem nerdeyse ilk defa böle bişi geliyo başıma

İndirdiğin dosyada aynı isimdeki klasörün içinden çıkıyor update.zip.

Kurulum bitip, telefon açıldıktan sonra romu yayınlayan ayarlarını yap, telifonu yeniden başlat cwm'ye gir ve update.zip'i çalıştır demiş.

Ben bu adımı da uyguladım kurulum tamamlanmadığı halde, ama olmadı :)

quote:

üstadlar 34 dk dır yeşil htc yazısı bana bakıyor ben on bakıyorum 3 4 kez kaldırdım baştan kurfum ne ettiy sem olmuyor yardım pls

Bu romun yayınlandığı başlık xda'da kilitlenmiş. Bence romda bir sıkıntı var.

• quote:

Bu romun yayınlandığı başlık xda'da kilitlenmiş. Bence romda bir sıkıntı var.

ama kuran arkadaşlar var onlar nasıl kurdular ki o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabil21

quote:

Orijinalden alıntı: stilock

Android uyumlu Navigasyon programı elinde olan varmı?

http://hotfile.com/dl/96338196/aaa1fc3/YolBul.rar.html

IGO Güncel harita, rardan çıkartıp klasörü ve .apk dosyasını sd kart a atın, sonra .apk yı telefona kurun.

Tşk ederim. Kurdum gayet başarılı.Artık bu romdan vazgeçmem bildiğim tüm özellikler sorunsuz çalışıyor

"prj_build_v0.3.2" diye aratın eğer bulamazsanız ben update etmeye çalışırım.

• arkadaşlar, market e bağlanıyorum ancak uygulama inderemiyorum, "uygulama indirilecektir" diyor başlatıyor ama indirmiyor.. sizce sorun neden kaynaklanabilir ? Daha öncede yazmıştım cevap alamadım kimseden yardımlarınızı bekliyorum. Birde telefon rehberinde hem sim karttaki hemde telefondaki kişiler gözüküyor. "Kişileri Ara" dan giriyorum rehbere, burada sadece telefondaki kişileri nasıl görüntüleyebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinbahadir

Sevgili Batuist Hocam,HTC hd2 nın her turlu özelliğini bu forum ve sızlerın sayesinnde cozuyoruz. en son yukarda verdiğin ve senınde kullandıgını söylediğin senselı Cotullanın stock romunu 1 gb data Img Olarak kurdum. sd kartım 16 lık 6 class ama ne yaptıysan 4 veya 2 GB lık sanal hafıza olusturamdım sadece 1024 yanı 1 gb oluyor. olsun sımdılık 1 Gb ta yeter sanırım . ama 3 kez yenıden kurulum yaptım. hatta bır seferınde sd kartı kullanmadan dırek nanda bu romu kurdum. Wifi yi calıştıramdım. wifi baglanıyor. hata vermiyor. ama internet ve diğer özellikleri devrede değil. diğer eksik calışmayan özellık göremedim. sız veya diğer arkadsalrdan bu WİFİ sorununu cözen oldu mu acaba. tesekkurler.

sanal hafıza oluşturamadığından kastını anlayamadım!! şayet telefonun uygulamalar vs. için kullanacağı data imaj boyutunu kasdediyorsan eğer onu artırmanın yolu kurulum sırasında -ki hatta henüz rom u kurmadan- data klasörünün içindeki "config" adlı text dosyasında imaj boyutunu önce ayarlaman gerekiyor. mesela ben onu kendim için 2048MB olarak ayarlamıştım ve uygulamalar için 2GB yer ayırdım.. telefonun hafızasına baktığımda 1.7GB boş alan görüyorum mesela.. sanrım sen başka bör yöntem mi denemeye çalıştın anlamadım.. sadece dediğim gibi yap.. birde tüm romu silmeden herşeyi fırılayabilirsini mesela.. yeni bir imaj dosyası oluşturabilirsin.. yani bir neyi romu restlemek gibi birşey.. bunun için telefondan file explorer tarzı bir program kullanarak sd kartın içine gir. bahsettiği config dosyasını açarak imaj dosyasının boyutunu yeniden düzenle.. artık ne kadar istiyosan.. mesela benim gibi 2GB hafıza istiyorsan 2048 yaparak kaydedip çık. daha sonra aynı klasör içerisinde "to_copy_again_delete_me" isimli bir dosya göreceksin. o dosyayı sil ve telefonu yeniden başlat.. yeni imaj dosyan oluşturulacaktır. ama daha önce kaydettiğin ve kullandığın tüm uygulamalarda silinecektir bilgin olsun..

kolay gelsin.. sorun olursa yine sorarsın...!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

arkadaşlar, market e bağlanıyorum ancak uygulama inderemiyorum, "uygulama indirilecektir" diyor başlatıyor ama indirmiyor.. sizce sorun neden kaynaklanabilir ? Daha öncede yazmıştım cevap alamadım kimseden yardımlarınızı bekliyorum. Birde telefon rehberinde hem sim karttaki hemde telefondaki kişiler gözüküyor. "Kişileri Ara" dan giriyorum rehbere, burada sadece telefondaki kişileri nasıl görüntüleyebilirim?

bana da bazen oluyor wi-fi bağlantısı olsada ayarlardan baktığımda "xxx ağına bağlanmaya çalışıyor..." diyor.. kapatıp tekrar açınca indirmeye başlıyor.. aynı sorunun olduğu sıra ayarlara gidip bağlantılara bakarmısın direkt bağlandı mı diyor yoksa yazdığım gibi bağlanmaya çalışıyor mu diyor?? bağlantı oluyor ama ayarlarda öyle gözükünce indirmiyor..

• arkadaşlar soruma cevap verebilecek kimse yokmu ya sd kartıma 1024 mb lik partion oluşturdum ama app2sd destekleyen rom bilmiyorum bunu destekleyen bir rom öneriniz olmayacakmı? bu 3. mesajım yardım edin lütfen
  • @stilock ve diğer 'prj build' kullanan arkadaşlar: Bende yaklaşık 2-3 gündür "prj build clean desire" rom kullanıyorum. Fakat, 2 husus çok dikkatimi çekiyor.

1) Bu rom Desire temelli (Desire based) bir rom. Desire HD değil. Desire ve Desire HD'nin orjinal romları arasında da ufak tefek, kullanıcıların hoşuna gidebilecek ince özellikler var. (Skins,HTC Hub vb.) Özellikle HTC Hub'ın .apk dosyasını bulursam, sanırım hepimiz bundan faydalanabileceğiz ve bu çok büyük bir sorun haline gelmeyecek.

2) Son günlerde , bir çok kişiden telefonla konuşurken sesin bazen boğuk , gürültülü , anlaşılmaz olarak geldiğini duydum. Bunun üzerine yaklaşık 1 haftadır bu romu kullanan bir arkadaşımı aradım ve konuşurken onunda sesinin boğuk ve gürültülü olduğunu farkettim. Bu rom'dan mı kaynaklanıyor yoksa ufak bir ayarı var mı?

Onun haricinde kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ROM benimde. Temiz, en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

arkadaşlar, market e bağlanıyorum ancak uygulama inderemiyorum, "uygulama indirilecektir" diyor başlatıyor ama indirmiyor.. sizce sorun neden kaynaklanabilir ? Daha öncede yazmıştım cevap alamadım kimseden yardımlarınızı bekliyorum. Birde telefon rehberinde hem sim karttaki hemde telefondaki kişiler gözüküyor. "Kişileri Ara" dan giriyorum rehbere, burada sadece telefondaki kişileri nasıl görüntüleyebilirim?

bana da bazen oluyor wi-fi bağlantısı olsada ayarlardan baktığımda "xxx ağına bağlanmaya çalışıyor..." diyor.. kapatıp tekrar açınca indirmeye başlıyor.. aynı sorunun olduğu sıra ayarlara gidip bağlantılara bakarmısın direkt bağlandı mı diyor yoksa yazdığım gibi bağlanmaya çalışıyor mu diyor?? bağlantı oluyor ama ayarlarda öyle gözükünce indirmiyor..

yok direkt bağlı şimdi kontrol ettim yine de.. biliyorsun ben sd den kullanıyorum android i, ilk yüklendiğinde markete bağlanıyordu sonra bilmiyorum ayarlarda bir değişiklik mi oldu, nereye bakmam gerektiğinide bilmiyorum.. durum böyle yani, yardım bekliyorum ama henüz çıkmadı..

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.