Şimdi Ara

namaza basladim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 vakit olmasada her gun 1-2 vakit kiliyorum

calistigimdan dolayi hepsini kilamiyorum ama is cikisinda veya disaridayken bir camiye ugrayip o vaktin namazini kilmaya calisiyorum

evdeysem de bir aksam veya yatsi patlatiyorum

bir hafta falan oldu insallah kilmaya devam edecegim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kullanıcı adını da değiştir

• Namaza mâni olan işte hayr yoktur.

Gidip hiç olmazsa farzını kılıp geleceksin.

Camiye gidemiyorsan bir seccade al yanına, müsait bir yerde kılarsın.

Namazı özürsüz kazaya bırakmak, kılmamak o kadar büyük günah ki, içki içmek günahından bile çok ve 4 rekatlık namazın kılınacağı her vakit geçtikçe, günahı da 4 kat artıyor. Sadece 24 saatte bile bir tek kılınmayan namazın günahı müthiş derece çoğalıyor.. Bu yüzden bu akla hayale sığmayan sayıdaki günahlardan kurtulmak için kılınmayan namazları da kaza edip kurtulmak lazım. Ne olursa olsun, nerde ve hangi ortamda olsun namazı asla terketmemek gerekiyor.

Şu kitap sana çok yardımcı olacak; pdf olarak indirip hemen okumaya başlayabilirsin...

www.hakikatkitabevi.net
    Namâz Kitâbı - Hakikat Kitabevi
    https://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 25 Şubat 2025; 9:48:27 >

• dekareme kullanıcısına yanıt

Hatta sokağa falan karton koyup trafiği engelleyerek namaz kıl. Mesai saatinde izinsiz kaybol ve müdürün odasının önüne seccade ser kıl falan.

çalışırken kılacak yer yok hocam ofiste

kitap olarak da kuran yetmez mi hocam koskoca allah'ın yazdığı kitap

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Dekarmetre hocayı rahat bırak hocam

• Namaz yerine biraz cukulata ye. Oda dopamin salgilar. Mutlu olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaldiraçtaki takinti seviyem
    4 ay önce açıldı
    Siliniz
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    ben ramazanda ofiste kuran okuyom (sesli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Şubat 2025; 11:23:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun hocam

namaz kılan insan hayatın bir amacı olduğunu anlamaya yakın demektir. kılmayanlar ise hayatı amaçsız anlamsız geçici zevkleri sonsuz sanıp hayata anlam kattığını sanarak yaşarlar.

namazın da pek bahanesi olmaz. bilinci yerindeyse her insan namaz kılmak zorundadır.

askerdeyken de yer sıkıntısı olurdu, bir karton kutu bulduk, arşiv odası gibi küçük bir odada karton üzerinde, karton oladığı zaman cekedi yere serip üzerinde kılmaya çalışırdım.

hayatta yapacağı en önemli öncelikli iş namaz kılmaktır bir insanın. bunu bilerek her vakti kılmak lazım.

ayette Allah "en hayırlı iş Allah'ı anmak (olan namaz kılmak)tır." diye uyarıyor. yani bir milyon insanın hayatını kurtarmak bile farz namazdan daha hayırlı olamıyor, sünnet namazdan daha hayırlı olabilir ancak. farz namaz en önemli en hayırlı iştir.

Kur'anda detayları yoktur namazın, onu öğretmek Peygamber Efendimiz (sav) e görev kılınmıştır.

mümkün olduğunca bir yer ayarlamak, yer bulmak imkansızsa! oturduğun sandalyede kıbleye dönüp rüku için az eğilerek, secde için biraz daha eğilerek (tam yere paralel olmak da şart değil oturarak kılınca) namaz kılınabilir.

ehemmiyetini şöyle anlatmak doğru olur; savaşta iken bile cepheden bir kısım asker yer değiştirip arkaya geçerek namazını kılar. savaş meydanında olmak bile namaz kılmamak için bahane edilse geçerli değildir. imkan varsa 5 dk geriye geçip kılınır.

Allah hepimize hayırlı akıl fikir versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Şubat 2025; 11:29:11 >

• baltalimanı seks ofisi kullanıcısına yanıt

İnsan olarak daha birbirimizi anlamaktan aciz iken, Kur'an-ı Kerim'i nasıl anlayacaksın? Her arapça bilen Kur'an-ı Kerim'i anlasaydı, tüm arap milleti alim olurdu. Tüm insanlar Kur'an-ı Kerim'i anlasaydı, peygamberlere lüzum kalır mıydı? Din, fıkıh ve ilmihal kitaplarından öğrenilir. Namazda hangi süreler okunur, namazlar kaç rekattır, namazı bozanlar,

vacipleri sünnetleri müstehapları, bunlar Kur'an-ı Kerim'de yazmaz. Peki bunları nerden öğreneceksin? Cenabet olduğun zaman gusül abdestinin nasıl alınacağı ve daha birçok şey hep fıkıh ve ilmihal kitaplarından öğrenilir.

Ofiste mutfak veya birkaç metrekarelik boş, kullanılmayan bir alan yok mu hiç? Yok ise ve cami uzakta ise namazı kazaya bırakmamak için ofisin kuytu bir yerine gidip hemen orda farzı kılabilirsin

Şu linkte detaylı bilgileri bulacaksın

dinimizislam.com
    Kur’anda her şey açık değildir - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=423

dinimizislam.com
    Kur’an-ı kerimi herkes anlayamaz - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=469

hocam kul aklı fikriyle mevla bulunmaz ben bu adamın kuran'ı benden daha iyi anladığını nereden bileceğim güveneceğim de dinleyeyceğim

namazı kuytu bir yerde kılacaksam niye kazaya bırakayım hocam kılmış oluyorum ya işte

• jubeii kullanıcısına yanıt
    yiyorum hocam arada ama güzelleri pahalı oluyor namaz bedava

• Nasıl böyle bir kırılma noktası yaşadın?

Namaz kılacak yer yok diyorsun, bu da kazaya bırakma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Kazaya bırakmamak için kuyu yer bul ve vaktinde kıl demek istedim...

Ayrıca bu sayfadan direkt şu videoyu oynattığında çok güzel bir menkıbe bulacaksın, dinlemeni öneririm

https://youtu.be/FjLZShpRdbs?si=VtPHVYkWqg9cD3Zf&t=575

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 25 Şubat 2025; 11:53:1 >
    he pardon hocam yanlış okumuşum

teşekkürler

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam alışkanlık ediniyorum memnunum

fakat hayattaki en hayırlı iş olduğuna da inanmıyorum açıkçası

Tövbe de  

Ayet meali o yazdığım. Şüphe etmek bile insanı dinden imandan eder. Aman hocam ne yaptın.  

İman işleri riskli işler. Niyet kötü değildir diye umuyorum. Ama ayet ve Hadis varsa önünde, sakın ha öyle şey mi olur deme hocam. Ayete muhalefet mümkün değil zaten inanan biri için. Hadis için bile peşin peşin muhalefet etmek karşı çıkmak, inanmıyorum demek imandan eder insanı. Uydurma Hadis yok mudur, var deniyor. Aklına yatmazsa bile bu yalandır deme ama ona göre de hareket etme. Yani uygulama ama peşinen karşı da çıkma. Çok riskli.

Namaz kılmak bütün günahları temizleyebilir. O kadar büyük bir iştir ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    parantez içindeki namaz kılmak kısmı yorum

• oraya o parantezi koymak kolay değil hocam alimler için. bunun kırk bin tane yorumu olmasa ayetin arasında açıklama ekleyemez kimse.

namazda her rekatta olmazsa olmaz okunan Fatihanın anlamına bakarsanız. "Din gününün tek sahibi olan Allah'ım bizi doğru yola ilet, kendisine nimet veriklerinin yoluna, diğerlerinin değil." anlamında dua ediyoruz.

o talep ettiğimiz dosdoğru yol hem bu dünyada doğru olmak hem de ahirette nimet verilenlerden olmak, mahşer yerinde gölgelenmek, cennette nimetlenmek. o yolun sonunda da sırat köprüsü var. sırat zaten yol demek. doğru yola bu dünyada girip son köprüye kadar ayrılmadan gitmeyi diliyoruz.

Bu dünya da da öteki tarafta da doğru olmayı diliyoruz, bunun için dua ediyoruz. namaz duadır.

Bir hadis vardır Kurban Bayramı ile ilgili; "Kurban bayramının ilk günü sabahı öğle namazına kadar kurban kesmekten daha hayırlı bir iş yapmış olamaz kimse" diye. çünkü öğle namazının farzı var, o sırada o namazdan daha hayırlı bir iş yoktur. bazı hocalar bunu okurken öğle namazına kadar kısmını okumazlar ama aslında namaz kurban kesmekten de hayırlıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.