< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kumru Balkona Yumurtalamışsa Ne Yapmalı?
Kumrular, balkonlara sıklıkla yumurtlarlar ve bu durumla karşılaştığınızda doğru adımları atmanız önemlidir. İşte kumru yumurtasına rastladığınızda izlemeniz gereken adımlar:
- Kuluçkaya Yatmasına İzin Vermeyin: Kumru yumurtası gördüğünüzde, kuluçkaya yatmasına izin vermemelisiniz. Yumurtalar hareket ettirilirse veya rahatsız edilirse, kumrular onları terk edebilir.
- Yumurtaları Kurtarın: Yumurtalar balkonda güvenli bir yerde değilse, onları dikkatlice alın ve yumuşak bir beze veya kağıt havluya sarın. Yumurtaları mümkün olan en kısa sürede kurtarmak önemlidir.
- Sıcak Tutun: Yumurtaları ılık ve karanlık bir yerde saklayın. Yumurtaları çok sıcak veya çok soğuk tutmayın. İdeal sıcaklık yaklaşık 37-38 santigrat derecedir.
- Nemli Tutun: Yumurtaları nemli tutmak da önemlidir. Nemli bir bez veya kağıt havlu ile yumurtaların üzerine kapatın.
- Profesyonel Yardım Alın: Yumurtaların çatlamaya yaklaştığını görüyorsanız veya kuluçka sürecine aşina değilseniz, profesyonel yardım almak için bir yaban hayatı rehabilitasyon merkezine veya veteriner kliniğine başvurun.
Önemli Notlar:
- Yabani kuşlara dokunmak yasal olarak yasak olabilir. Profesyonel yardım almak için yerel yaban hayatı yönetmeliklerini kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
- Kumru yumurtaları hassastır ve dikkatli bir şekilde ele alınmaları gerekir.
- Kumru yumurtalarının kuluçka süresi yaklaşık 14-16 gündür.