Şimdi Ara

nam-ı diğer Omega 38,5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yanlış ya da eksik bildiğim şeyler olabilir peşinen kusura bakmayın...

Saatin genel özellikleri:
    Mekanizma; 38,5 L T1 (15 jewels)
    Üretim yılı: 1938
    Tepe hariç çapı: 47 mm
    Cam: hesalit
    Materyal: Çelik
    Kadran: Seramik

Saatimiz budur;

nam-ı diğer Omega 38,5

Saatimizin hesalit camında çizik bulunmamaktadır, ya çok iyi muhafaza edilmiş ya da sonradan sildirilmiştir, bana geldiğinde bu şekildeydi. Üzerindeki zinciri orjinal olmayıp, yeni alınmıştır. Her ne kadar seramik kadran görsel olarak çok hoş dursa da, bu saatlerdeki en büyük sorun da yine kadrandır; kadranın belli bölgelerinde çökme, göçme ya da kadranın geneline yayılmış çatlak pek sık görülmektedir. Şükür ki bizim saatin kadranı tam anlamıyla "mint" kondüsyondadır. Saatimiz "Open Face" denilen, camın bulunduğu ön kısımda açılabildiği bir saattir, bu şekilde mekanizma komple sökülmeden de saatin kadranı temizlenebilir veya camı değiştirilebilir.

nam-ı diğer Omega 38,5

Arka tarafa geçersek; arka kapakta her hangi bir baskı ya da gravür bulunmayıp, düzdür. Ki bu tuhaf bir şekilde bence saatin hoş yanlarından biridir.

nam-ı diğer Omega 38,5

Saatin arka kapağını açtığımızda, arka kapağın iç kısmında Omega amblemini görmekteyiz. İkinci kapak ise yine aynı dış kapak gibi baskısız ve düzdür. Bu ikinci kapata yine kasaya birleşik haldedir.

nam-ı diğer Omega 38,5

İkinci kapağıda açtığımız zaman sarı sarı parlayan saatin esas güzelliği karşımıza çıkmaktadır.

nam-ı diğer Omega 38,5

Saatin şükür ki mekanizmasıda dışı gibi pırıl pırıl ve güler yüzlüdür.

nam-ı diğer Omega 38,5

Mekanizmada Breguet zemberek kullanılmıştır. 18000 vuruşludur ve güç kapasitesi 30 saat civarıdır. Balansın altında 38,5 L T1 yazısı okunabilmektedir. Mekanizmanın sesi bir hayli güzel ve kuvvetlidir, size elinizde bir mekanik saat taşıdığınızı kafanıza vura vura hissettirir.

nam-ı diğer Omega 38,5

nam-ı diğer Omega 38,5

Tabii ki cep saatlerini artık günümüzde aktif olarak kullanmak pek mümkün değil lakin evdeyken onu elinize alıp oynamak ya da çalışırken sesini dinlemek ayrı bir keyiftir. Benim görüşüm saatle ilgilenen birisin koleksiyonunda mutlaka, en az bir cep saati olması yönündedir, onlar zamana meydan okuyan güzel amcalardır...

nam-ı diğer Omega 38,5

• Sayın eddy, inceleme yazınız çok güzel ve bir o kadar samimi olmuş.
    Benim de çok ilgimi çekmekte bu tip yadigâr saatler. Bu serüvene yeni atılıyorum, ancak ilerde mutlaka bu tip bir saate sahip olmak isterim. Emeğinize sağlık..
  • Çok çok güzel bir saat için çok çok güzel bi inceleme. Allah nazardan saklasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler arkadaşlar daha güzelleri sizlerin olsun
  • bunun kol saati olsa çok güzel olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATOM ANT

bunun kol saati olsa çok güzel olurdu

Zaten bu saatleri, kol saati haline getiriyorlar gayette yüksek fiyatlardan satıyorlar.
  • inceleme için teşekkürler çok güzel bir zaman makinesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 3 4 5 Sayılarıyla 28'i Bul
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nefis bir inceleme ...

evet sanırım bir cep tiktagı almanın zamanı geldi
  • serkanky teşekkürler

bayguru geç bile kaldın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.