Şimdi Ara

Nabu vs marvel's skyfathers (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerçek bilgi

    sonunda hikayeyi bilen bir arkadaşımız geldi şahsen ben de ordaki spectre'yi bilmiyodum anlattığınız iyi oldu teşekkürler hocam :D
    Sanki birtek milyarderdahi biliyor hikayeyi ?

    Shrimp6 ile Hadeyan bilmiyormuş gibi konuştunuz da.
  • Gerçek bilgi kullanıcısına yanıt
    milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Valla tüm argümanların yabancı forumların ne dediğine bağlı ise ona diyebilecek bir şeyim yok herkes inanmak istediğine inanmakta özgür. Kanıt at dedin attım, açıklamamı da yaptım. Millet ne diyordan ziyade Franklin, Nabu'yu ne ile alıyor onu featler ile gösterebilirdin.

    Ayrıca Nekron + Mordru VS Franklin konusunda Franklin diyene geçmiş olsun :D :D Nekron Vs Franklin konusuna baktıysan orada FR'nin yanına Galactus'u veriyorlar. Ona rağmen millet "emin değilim" vs diye yorumlar atmış. Gerçi bu forum didikleyip orada işine geleni almak çok ideal değil benim açımdan ancak eğer yeterince ararsan iki taraf içinde benzer iddiaları benzer sayılarda bulmak mümkün.

    Ayrıca Mordru diye küçümsediğin kişi Kaos Lordlarından biri ve yendiği diğer Kaos ve Düzen Lordlarının enerjilerini çalabiliyor. Kendisinin DC zaman çizelgesinde bir başlangıcı ya da sonu yok. Tamamen enerjiden ibaret vede ebedi bir varlık. Zamanın sonundan sonra bile var olacağı söylenegelir. (Franklin gibi doğan ve ölen bir şey değil yani.)

    Kendisi bir 5. Boyut cini olan Thunderbolt'un konağı ile bağlantısını kesip onu postalamıştır. Öte yandan Franklin bir araya gelen 3 sıradan Celestial'ı geri ayırabilmek ve akabinde dövüşebilmek için yardıma muhtaç idi.

    Yine aynı Mordru eğer engellenmese idi Speed-Force'un bir kısmını yiyip o gücüd de kendisine alacaktı.

    Earth-247 Evreninin tüm büyü gücünü emip, ölü olan Legion of Supervillains'ı tekrar diriltmiştir.

    Ve Mordru ile başa baş giden Nabu'nun gücü sınırlıydı. Doctor Fate üzerinden bağlantı kuruyordu JSA ile. Daha sonra NABU kendi enerji formu ve kutsal emanetleri ile Spectre'nin karşısına geçtiğinde, tüm DC büyücülerinden daha fazla dayandı Spectre'ye karşı ve Spectre tam gücüne yakındı üstüne üstlük bir ton büyü gücü emmişti. En sonunda NABU kafasındaki bir plan gereği "Büyü" kurtulsun diye kasten kendini öldürtür. (Elbette Spectre eninde sonunda öldürecekti ancak bu umduğu gibi olmayacaktı belli ki)

    Franklin'in Galactus'un yardımı ile 3 Celestial dövme hariç neyi var ? Tabi ki bu çok önemli bir güç gösterisi ve elbette Franklin'de müthiş bir potansiyel var ve kendisi üst sınıf bir madde manipülatörü ancak karşısında saf enerjiden olma ve mistik enerjiyi yönlendirebilen bir şampiyon var.

    Ve Zaten Kismet = Eternity olayından bahsettim. Kismet -> Düzen Lordu ve Nabu en güçlü düzen lordu benim diyor ve diğerleri onaylıyor.


    @milyarderdahi

    Kardeşim kusura bakma da sıkmışsın. Spectre, DoV Captain Marvel'dan 2-3 tane yumruk yedi sonra aldı ayağının altına bir dayak yeme falan yok adam 9. Büyü Çağına son verdi. Bu süreçte Phantom Stranger, NABU, Amethyst, Shazam(büyücü olan) gibi tiplerle dövüştü bunların hepsi evrensel+ tipler ve hepsini devirdi. Spectre zayıf falan değil ve LT'nin bir sürü kendinden güçsüz tipten geçici süreliğine dayak yediği olay var.

    Ayrıca LT'nin gücü Spectre gibi çoklu evrenlerdeki büyü gücüne odaklı (Spectre artı olarak Presence'ın bir parçası) Marvel'da çok fazla evren yok olup da Living Tribunal zayıf düşünce Master Order, Master Chaos ve In Betweener'ın karışımı olan Logos'dan tek yedi. Aynı elemanları geldi daha sonra Galactus dövdü düşün LT ne kadar güçten düşmüştü. Yani LT'de , Spectre'den çok matah değil hatta sınırsız-bağımsız Spectre > LT .

    Spectre, NABU'yu çıldırdığı anda öldürdü çünkü çıldırdığı anda Presence'ın dikkatini çekti ve NABU savaşmayı bıraktı. NABU savaş alanında ölmedi zaten oradan uzaklaştı nereye gittiğini de bilen yok ancak ölüyorum dedi diye öldü diyoruz. Senin sandığın gibi Spectre çıldırınca öldü diye bir şey yok.

    ______________________________________________




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Kardesim niye sıkayim. Turkcesi blogta var, isteyen acip okur ogrenir. Spectre ayaginin altina almadi istersen bir kontrol et cizgi romani. Shazam buyu gucu ile dolunca bir guzel patakladi Spectreyi, hikayedeki diger karakterlerde bunu soyluyor. Bir sure dovustukten sonra Enchantress cok fazla gucu aktardigi icin kotu yanina yeniliyordu ve Shazama buyu aktarimi duruyordu. Ondan sonra Spectre ustun geldi. Spectre kendini uzaya attiginda, Eclipsonun kollarinda bitap yatiyordu ve neredeyse beni yeneceklerdi, yeniyorlardi diyordu. Yani Spectre, Shazamo dovemezdi eger Enchantress buyu aktarimini kesmeseydi.



    Senin evrensel+ taniminla genel tanim farkli sanirim biraz. Franklin, Eternity gibi karakter icinde cokluevrensel dedin. Phantom sanirim öldürülemezdi, Spectrede onu fareye cevirdi. Shazam ise bir skyfather seviyesinde bence belki biraz daha guclu. Nabu ise Yasli Tanrilar ile kafa kafaya gidebilir. Spectre dedigin gibi zayif degilse o zaman en fazla coklu galaksi gucune sahip. Evrensel bile olamaz bu hikayedeki Spectre.



    LTnin gucu buyuye degil Kozmik guce endeksli. Yeni evrende henuz guc dengeleri kurulmadi. Evrenlerden guc aldigi icin LTnin zayif olmasi beklenir bir sey. Milyonlarca cokluevrenden tek bir evrene dusunce haliyle o da zayifladi. Dcde LTnin ustunde olan gucler arasinda ben Spectreyi saymazdim. Presence, Over Monitor, Lucifer, Micheal falan derim.



    Dedigin seyi zaten yazdim. Nabu zaten olecegini biliyordu. Amaci Spectrenin sahibinin dikkati cekmekti. Bunu yazdim. Ayrica savasirlarken Spectreyide cildirmasi icin kiskirtti. Kendini öldürürken Spectre icin son akıl kirintilari vs. diyor. Ve sonra dunyaya donerken "Umalim ki bu cagdaki son gorevimi yerine getirmeye yetecek kadar dayanabileyim" diyor. Ayrica yine seride Spectre bir seferinde Nabuyu yenemedigini soyluyor, Nabuda onu duzeltiyor, o ben degildim, Fate idi diyor. Sanirim Spectrede zayiflayabiliyormus degil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyarderdahi -- 1 Eylül 2018; 22:6:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Hocam o spectre dov shazama yeniliyordu az daha o konuda haklısın fakat dov marvel çok guçlü ve ayrıca spectre nin o vs deki gücü ile nabu vs sindeki gücu bir degil.

    Nabu ile kapısırken max gücünde idi dığer duzen lordlarını da öldürüp iyice güçlendi hani belkide lt den bile güclü bir hale geldi yinede nabu bi hayli kapıştı ve nabu ölmek istemese de evrenler yok olana kadar kapışırlardı gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Bu arada nabuyu yenemediğini söylemiyor.Spectre diyor ki seni ilk seferinde kolayca yendim bu sefer ne farklı olan diyor.Nabu da diyor ki o ben değildim dr fate idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shrimp6 S kullanıcısına yanıt
    Hocam maximum gücünde olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tam gücünde Spectrenin bambaşka featleri var. Bence LTden güçlü olmuyor bu seride. Birkaç tane düzen lordunun birleşik gücü LT için hiçbir şey bile değildir. Nabu ne düzeyde bilmiyorum ancak Spectre bence o seride güçsüz düşmüştü.
  • Shrimp6 S kullanıcısına yanıt
    Tamam ben biraz yanlış yazmışım hocam. Şimdi tekrar baktım, sayfa bu.
    Nabu vs marvel's skyfathers
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milyarderdahi

    Hocam maximum gücünde olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tam gücünde Spectrenin bambaşka featleri var. Bence LTden güçlü olmuyor bu seride. Birkaç tane düzen lordunun birleşik gücü LT için hiçbir şey bile değildir. Nabu ne düzeyde bilmiyorum ancak Spectre bence o seride güçsüz düşmüştü.
    LT için hiçbirşey bile değil mi ? :D ''HİÇ BİRŞEY'' peki hocam.
  • Doctor Fate kullanıcısına yanıt
    :D ne yani Nabu, Shazam ve diğer düzen lordlarının birleşik gücü LTye tehdit mi olur diyorsun? LT bunlardan çok çok çok çok çok üstün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milyarderdahi

    :D ne yani Nabu, Shazam ve diğer düzen lordlarının birleşik gücü LTye tehdit mi olur diyorsun? LT bunlardan çok çok çok çok çok üstün.
    Hayır LT daha üstündür ama HİÇ BİRŞEY demek çizik bile veremezler demek gibi birşey :D

    O kadar da değil
  • Beyler şu sahne hangi çr den ?

    Nabu vs marvel's skyfathers
  • Klasik Gerçek bilgi hemen marvel yener nabu spectre falan hikaye fr hepsini sololar yaşasın marvellllllllllllllllllll.
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Benim tanımla genel tanım farklı mı ? Genel tanımı nereden edindiğine bağlı .

    Misal ben genelde değerlendirme kriterlerini çok düz ve yanıltıcı bulduğum ancak çok "genel" olan bir yerin değerlendirmesini atayım mesela

    http://vsbattles.wikia.com/wiki/Doctor_Fate_(Classic)#Doctor%20Fate%20(Kent%20Nelson)

    Nabu Low-Multiversal kabul ediliyor. Yani ben "Universal+" diyerek aza indirgeyen tarafım abartan değil. Bu "genel kanı" ya dair kanıtım idi. Gerçek feat için ise;

    Nabu vs marvel's skyfathers


    Nabu ona Kaos ve Düzen arasındaki savaşı anlattığında "Multiverse" çapınca/boyunca bir savaş olduğunu söylüyor.

    Kaos ve Düze Lordları bio-kartında ise (resmi olan) şu ibare var.

    Nabu vs marvel's skyfathers

    Cümlenin sonunda

    "Kaos ve Düzen arasındaki bu ebedi boğuşmaca sadece dünyanın bulunduğu evreni değil diğer pek çok sayıda farklı gerçeklik ve boyutu da tehdit ediyor"

    ---------------------------------------

    Franklin'e multiversal dedin olayına gelince ben o konuda kendimi açıkladım ben çokluevrensele direkt tehdit değil ancak birden çok evrene tehdit manasında söyledim yani evrensel + demek istedim (ya da low-multiversal) hangisini seversen.

    Ve senin "genel kanı" diyebileceğin tipler de aynısını demişhttp://vsbattles.wikia.com/wiki/Franklin_Richards

    Bak tekrar diyorum ben bu sitenin tamamen yıkım gücüne ve de şaşaya dayalı görüşlerini sevmiyorum (özellikle mangalarda) . Ancak bulup bulabileceğin en popüler en "genel" tier sitesi bu. Ve gördüğün gibi ben adamlara evrensel diyerek adil davranıyorum zira millet multiversal diyor.

    -----

    Her neyse konuya gelince. Senin şu mantığın hatalıydı baştan.

    "Captain Marvel, dünyadan çektiği büyü ile Spectre'yi tokatladı o zaman spectre dünyadaki büyü kadar güçlü. Spectre için o seride "Tüm bir evrenin büyü gücüne karşı" diye ibare vardı. Biz hikayenin dünya kısmını okuyoruz sadece. Onu geçtim. Sen bir gücün nasıl katlandığını sana bir bilgi verilmedikçe doğru tahmin edemezsin hocam.

    Misal Örnek; Superman Güneş de 15dk kalınca gücü 3 katına çıkmıştı bir kaç macerasında. Senin mantıkla şöyle oluyor;

    "15 dakika da 3 kat ise 5 dakikada 5 kattır o zaman 1 saat kalsa 60/5=12 o zaman 1 saat sonunda 12 kat güçlü"

    Maalesef yanlış.

    10dk da 2 kat artınca adam 20. dakika da 4 kat olmayacak çünkü adamın güneş enerjisi her 5 dk da bir sıfırlanmıyor. Mantıken aritmetik değil algoritmik artacak.

    15 dk da 3 birim ise bu adam 15. dk sonunda zaten 3 X Superman olmuş sonraki güç artırmaları 3x supermane gelir 20. dakikada 4 katına değil 6 katına çıkar çünkü 2x3

    15. dk sonunda zaten 6x Supermandir artık 20. dakika da 20x2 den 40x Superman olur. Anlatabiliyormuyum. Adam her 5 dk da bir bir önceki formunun iki katı oluyor en başındaki halinin değil.


    Aynı o hesap, Shazam, Amethysts, Phantom Stranger, Blackbriar Thorn, Zatanna, Doctor Fate, Enchantress, Etrigan, Shazam vs gibi gezegenselinden , çoklu galaksisinne pek çok adamın gücü Spectre gibi birinde katlanarak artabilir zaten. Sonuçta bize bir formül verilmedikçe

    "ya dünya kadar emenden dayak yiyen de dünya kadar güçlüdür" Saçma bir mantık. Captain Marvel base haliyle zaten güneş sistemi levelinde biri. Onca büyü gücünden sonra Galaksi mi olacak ? CAptain Marvel'ın efendisi Shazam zaten galaksi+ biri galaksi ya da çoklu galaksi ayarı biri bu adamı dövebiliyorduysa neden tüm büyücüler bu çözümü ön plana sürdüler. Demek ki ortaya çıkacak güç bundan daha fazla.

    Nitekim öyle elma-armut matematiği ya da düz mantık her zaman tam yerini bulmayabilir. Hikayedeki dokuya ve dizayna da bakmak gerek.

    Ki bu Nabu'nun ya da Doctor Fate'in Spectre ile ilk dövüşü falan değil bayağı rutin aralarında o yüzden Nabu, Spectre'ye "Her zaman ki gibi şaşkınlık içerisindesin, o dövüştüğün elçim Doctor Fate idi.." diyor .. Oradaki "Her zamanki gibi" lafı aralarındaki ilişkiyi açıklıyor zaten.

    Phantom Stranger'ı fare yapmak da kolay iş değil. Aynı Phantom Stranger ile Spectre'nin (sanırım new 52 zamanı idi) dövüşü sırasında The Presence'ın The Voice hali (köpek) ikiliyi ayırdı ve "İkiniz buna devam ederseniz bilinen gerçekliğin sonu olacak dedi."

    Phantom yavrum sen dayak yersin demedi. Yani Spectre'nin Phantom'u büyü de alt etmesi bile zaten başlı başına "Galaksidir canım en fazla" yaklaşımını buruşturup çöpe atar hocam.


    ---------------------------

    Konuya dönersek.

    Franklin de Nabu'da çok fazla feat sahibi tipler değil.

    Ancak Nabu'nun bir kaç avantajı var.

    1.si FR'den daha uzun soluklu, istikrarlı ve şaşalı bir itibarı var. Adam kozmoz için olmazsa olmaz şeylerden biri Bir Düzen Lordu ve "En Güçlüsü" (En azından 9. Büyü Çağı için)

    2.si Nabu'nun elçisi Doctor Fate'in gücünden yola çıkarak Nabu için bir şeyler düşünebiliyorsunuz

    3.sü İkisi için çizilen tasvir çok farklı;

    FR, geçmişteki çocuk halinden aldığı enerji ile Galactus'U diriltip onun açlığını bir süreliğine bastırıp son gücüne getirdi ve son güç Galactus yanında iken 3 sıradan Celestial dövebildiler. Öte yandan Nabu, taa klasik çağlardan beri Spectre gibi hyperversal bir adam ile mücadele ediyor (yenemiyor belki ama zorluk çıkarıyor), içinde Kismet, Dominus, Amethyst , Shazam, Mordru gibi çoklu galaksi - çoklu-evren arasında gezen bir grubun en güçlüsü.



    Zaten ben ilk mesajımda direkt "Nabu alır" ya da "Nabu > FR" gibi bir şey yazmamıştım. Yazdığım şey "FR, Nabu çapında birini almak için yeterli şey göstermedi" idi.




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    fr vs mordru + nekron + bir isim daha vardı adını unuttum neyse bahsettiğim konuda 1 kişi hariç hepsi fr alır demiş linkini atmıştım önceki sayfalararda vardı. dediğin Nabu bu kadar güçlüyse sizin dc sıralamasındaki yerini haketmiyor demek. tam gücüne yakın spectre ile dövüşebiliyorsa Cosmic armor süperman filanda mı üstün bu ? peki size göre marvelde yenecek en düşük karakter kim onuda söyleseydiniz ?

    Edit: Yabancı forumlarda yazan kişilerde bizim gibi kişiler kafalarından sallamıyolar. nedenini söylüyolarda google çevirince cümle devrik oluyor o yüzden anlıyamadım tek anladığım cümlenin başında yada sonunda olan fr alır lafı idi attığım linklere girerseniz görebilirsiniz zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerçek bilgi -- 2 Eylül 2018; 2:40:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doctor Fate

    Sanki birtek milyarderdahi biliyor hikayeyi ?

    Shrimp6 ile Hadeyan bilmiyormuş gibi konuştunuz da.

    Alıntıları Göster
    öyle anladıysanız yanlış anlamışsınız ama hikayeyi hadeya'nın okuduğunu bilmiyordum onuda söyleyim. shrimp de çok fazla detay vermedi zaten ?
  • Öyle anladım :D



    Sonunda hikayeyi bilen biri diyince :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doctor Fate kullanıcısına yanıt
    hadeya'nın hikayeyi okuduğunu bilmiyorum zaten shrimpte pek bilgi vermedi hikaye hakkında :D
  • Hocam okumadan bu konu hakkında yorum yapamazdı ki :D



    Yani yapardı ama Spectre vs NABU olaylarına yorum yapamazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doctor Fate kullanıcısına yanıt
    yabancı sitelerde bir ton lafı dönüyor bu hikayelerin aynı zamanda dc wiki veya marvel wiki de bazı önemli olayları kısa şekilde anlatılıyor.
  • Herneyse... Kapışmanın sonucuna hala varılmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.