Şimdi Ara

n cap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

• iki videoyuda defalarca seyrettim esc testlerinide seyrettim gözle görülür yuh be dedirtecek bir fark göremedim.bendemi bi noksanlık var birde siz bakıverin.

yaya korumasından emniyet kemeri limitörü falan devreye girmemiş vs den 3 yıldız fark olurmu. ben bu ncapa iyice uyuz olmaya başladım. yaya korumasınında neden dahil edildiğini anlamıyorum.halk arasında bu test hep araç güvenliği ile ilişkilendiriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 9 Nisan 2012; 2:36:02 >

• Ben de euro ncap testlerine bakarak yorum yapanlari anlamiyorum ve gicik oluyorum.

Bu bakarak anlasilacak bir sey olsa adamlar bilmemkac tane sensor koyup, bilgisayarlarla darbe olcup, milisaniyelerle airbaglerin acilma hizina bakmazdi degil mi? Mantigin boyle olmasi lazim.

Adamlar ellerine biralarini cipslerini alip uzaktan bakarak, aralarinda aman aman bir fark yok buna 4 buna 5 verelim demiyorlar ki.

Biz orada sadece savrulan bir manken goruyoruz ama belki kaburgasi kiriliyor, belki bacagi kiriliyor, ayagina pedal giriyor. Ya da arkadaki cocuklardan birinin boynu kiriliyor. Bunlari bakarak anlamak mumkun degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 9 Nisan 2012; 4:13:11 >

Orijinalden alıntı: Beamer

Ben de euro ncap testlerine bakarak yorum yapanlari anlamiyorum ve gicik oluyorum.

Bu bakarak anlasilacak bir sey olsa adamlar bilmemkac tane sensor koyup, bilgisayarlarla darbe olcup, milisaniyelerle airbaglerin acilma hizina bakmazdi degil mi? Mantigin boyle olmasi lazim.

Adamlar ellerine biralarini cipslerini alip uzaktan bakarak, aralarinda aman aman bir fark yok buna 4 buna 5 verelim demiyorlar ki.

Biz orada sadece savrulan bir manken goruyoruz ama belki kaburgasi kiriliyor, belki bacagi kiriliyor, ayagina pedal giriyor. Ya da arkadaki cocuklardan birinin boynu kiriliyor. Bunlari bakarak anlamak mumkun degil.

http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=58

tamam ben gözlerime aldandım. meğerse sensörler daha önemli. avrupalılar 150 tane sensör koyuyorda bu amerikalılar dediğin gibi cips+kola alıpmı vermişler güvenli araç diye bua aracı.
    compass la patriot arasında fark yok .aynı araçlar.bunlar tiguan spo ile aynoı derecede güvenlidir demişler.peki buna ne diyeceksin .sanırım bunların sensörü bozuktu yanlış ölçtüler.yada ameriakn mankenlerde 12 kaburga avrupalı mankenlerde 13 kaburga vardı.

• Euro NCap testleri benim için önemli. Çünkü bu testler olmasa güvenilirliğini nerden bileceğiz. Markalar arabalarının daha sağlam olmasını istiyor ncap oldukça sağlamlık rakabeti, yeni güvenlik sistemleri çıkıyor. Bence gayet başarılı bir ölçüm mekanizması. Ben yeni araba çıktımı ilk ncap testlerine bakarım.
  • Puanlama çok farklı. ABD NHTSA'de her yılın kümülatif değeri dikkate alınıp sıralama yapılır dolayısıyla başarı model yılının başarısına oranlıdır, IIHS farklı, N-CAP farklıdır. N-CAP puanı yukarda tutup her sene ayarlama yapmaz, "puanı zor verelim bir 10 sene gitsin"dir. Testler arası mutlak bir kıyaslama içi sensör verilene bakmak gerekir. Yakın zamana kadar manken standartları aynıydı, aynı SAE kodlu standart mankenler kullanılıyodu. Son zamanlarda takip etmiyorum.

Sistemler şeffaf, sensör verilerine tek tek ulaşılabiliyor ama "ön bahçede" değiller. Biraz araştırınca ulaşılıabiliyor.
  • Aradaki en önemli fark önden çarpmada

1)Jeep darbeyi yüksek olduğu için çok alttan alıyor. Bu da darbenin sönümlenmesini zorlaştırıyor

(Farkındaysanız kaput nerededeyse zarar görmeden çarpışma platformunun üzerine kadar uzanıyor)

2) Volvo yapı olarak burnu aşşağıda tasarlanmış. Bu yüzden ön kısım tüm yüzeyiyle darbeyi karşılıyor.

3) En üstteki arkadaşın belirttiği gibi bizim gözle göremediğimiz faktörlerde etkili olmuştur

iyi forumlar

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.