Şimdi Ara

Arka koltuk tabanında su birikmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 hafta arabayı kullanmadım. Bugün temizlik esnasında sağ arka koltuk tabanında baya bi ıslaklık oluşmuş bastırdığımda su vardı tabanda. Belki deha öncede olmuş olabilir ama arkaya hiç bakmadığımdan bilemiyorum.
    Sorun ne olabilir acaba fikirleriniz varmı??

Arabanın Arka Koltuk Su Alması: Nedenleri ve Çözümleri

Arbanızın arka koltuğunda su birikmesiyle mi karşı karşıyasınız? Bu yaygın bir sorun olabilir ve bir dizi nedenden kaynaklanabilir.

Arka Koltuk Su Almasının Nedenleri:

• Hasarlı Contalar: Kapı contaları, pencere contaları veya tavan contaları hasar görebilir ve suyun içeri sızmasına neden olabilir.
    • Tıkalı Drenaj Delikleri: Arabanızın tavanında veya kapılarında su tahliye etmek için drenaj delikleri bulunur. Bu delikler tıkanırsa, su birikebilir.
    • Paslanmış Paneller: Arka koltuk zemini paslanabilir ve suyun sızmasına izin verebilir.
    • Hasarlı Klima Boruları: Klima borularında hasar, kondens suyunun birikmesine neden olarak arka koltuğu ıslatabilir.
    • Talimat Verilmeden Araç Yıkama: Aracın arka kısmına basınçlı su tutulması, contalardan ve diğer giriş noktalarından su sızmasına neden olabilir.

Arka Koltuktan Su Almasını Giderme:

• Hasarlı Contaları Onarın: Hasarlı contaları değiştirin veya onarın. Bu işlemi kendiniz yapabilir veya bir tamirciye başvurabilirsiniz.
    • Drenaj Deliklerini Temizleyin: Drenaj deliklerini bir tel veya havayla temizleyin. Tıkanıklıkları giderdikten sonra suyun düzgün bir şekilde tahliye olduğundan emin olun.
    • Paslı Panelleri Onarın: Paslı panelleri pas sökücü ile temizleyin, ardından astarlayın ve boyayın.
    • Klima Borularını Kontrol Edin ve Onarın: Klima borularında hasar olup olmadığını kontrol edin. Hasar varsa, boruları değiştirin.
    • Aracı Yıkama Talimatlarına Uyun: Aracın arka kısmına basınçlı su tutmaktan kaçının. Bunun yerine, düşük basınçlı bir hortumla nazikçe yıkayın.

Arka koltuk su almasını giderdikten sonra, sorunun tekrar etmemesi için periyodik olarak contaları ve drenaj deliklerini kontrol edin. Bu önlemler, aracınızın arka koltuğunun kuru ve rahat kalmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim arabamda da çok yağmur yağdığında, arka koltuğun altında az miktarda su oluyor. arka cam aşırı buğulanıyor. ben arka camdan kaynaklandığını düşünüyorum.Ama camcılar "arka camda boşluk yok" deyip camı sökmüyorlar.suyun stoplardan girdiğini be bagajdan içeri aktığını düşünüyorlar.
    sorunun camdan kaynaklandığını düşündüğümden,en yakın zamanda camı söktürüp tekrar taktıracağım.

Bu arada aracın markası,modeli nedir?

koltuklarda problem yok gibi acaba kapıda sonradan ilave haporlör var. Sebeb olurmu acaba

fakat kullanıcı bi süre sonra arka koltuğundaki ıslaklık sebebi ile şüphelenmiş,

bagaj döşemesi kaldırılınca stepnenin su içinde olduğu görülmüş.

Fren yapıldığında ya da bu gibi ivmeli harekette, su taşıp bagaja oradan da

kumaşın emmesi suretiyle koltuklara ulaşmış.

Su oradan oraya nasıl gider demeyin, elinize biraz pamuk alın, sadece ucunu suya değdirin,

suyu nasıl emdiğini görünce bu olaya da abartı gözüyle bakmazsınız :)

Ben duyduğum bir olayı anlattım :)

Ancak suyun nereden nasıl oraya girdiğini bilmiyorum, öğrenirsem yazarım :)
  • Bir tanıdığımızın astrasında ön sürücü koltuk altında su birikmesi oluyordu. Acaba herhangi bir hortum mu patladı çatladı yada fitillerden mi geliyor diye araştırıp dururken suyun aracın yağmur kanallarının tıkanması sonucu içeri girdiğini anladık. Ön kaput altındaki ön camla kesişen bölgede bulunan su kanalı yaprak , çamur , toz toprak sonucu tıkanmış ve o kanaldan gidemeyen sular içeriz sızmış.
    Belkide sizdede benzer bir durum söz konusudur , arka bagajdaki su kanallarının tıkalı olup olmadığını kontrol edin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaklaşık bir ay önce benim arabanın arka koltukta ıslanma vardı, aradım taradım günlerce düşündüm, en sonunda arkaya giden cam yıkama hortumu çatlamış olduğunu gördüm. her su sıkışımda yarısı da arka koltuğa gidiyormuş, pololarda da arka cam yıkaması olduğundan bir bak derim.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.