Şimdi Ara

Mysql Trigger problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum geçen yıl
  • Cevaplayan Üyeler 3
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 7
  • Ortalama Mesaj Aralığı 26 gün 5 saat 42 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 4
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • shaftman (7 mesaj) Joshualinekano (5 mesaj) mahoni_38 (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (9 mesaj) Mobil (4 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    233 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Merhaba benim iki adet tablom var . Birinci tablodan veri girilince ikinci tabloya atıyor buraya kadar sorun yok.
    Sorun birinci tabloya ikinci bir kayıt eklerken trigger hem yeni kaydı hemde gidip eski kaydı ikinci tabloya ekliyor.
    Yardımcı olabilecek biri var mı =?



    |
    |
  • Teğmen
    181 Mesaj
    Trigger kodunu paylaşır mısın?



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
  • Teğmen
    233 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    INSERT INTO Lojistik (TartimTarih, TartimSaat, AracPlaka, AracDorse, IlkTartim, SonTartim, Net, TarNo)
    SELECT TartimTarih, TartimSaat, AracPlaka, AracDorse, IlkTartim, SonTartim, Net, TarNo
    FROM Tartim





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaftman -- 11 Mart 2019; 20:50:49 >
  • Teğmen
    181 Mesaj

    insert ederken tartım tablosundan bütün verileri çekiyorsun ona dikkat et.
    |
    |
    shaftman kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    233 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    aslında tek ihtiyacım bu çünkü lojistik tablosunda sadece iki kısma lojistikcinin ekstre bir şey eklemesini istiyorum fakat sorun şu ki bir kayıt yapıyorsun sonra diğer kayıtı yaparken bir önceki kayıdı da bu trigger tekrar ekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaftman -- 11 Mart 2019; 21:18:42 >
    |
    |
    Joshualinekano kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Teğmen
    181 Mesaj
    Öyle de sen burda her insertten sonra tartım. Tablosunun tamamını select edip eklendiğinden 5. Eklemen de ilk eklediğin satır 5inci kez eklenmiş olacak 2. Eklediğin 4üncü kez diye gidecek. Bunu engellemek için select cümleciğinin where şartına

    Tartim.TarNo = new.TarNo gibi bir şart eklemen lazım ki sadece yeni eklenen satırı ekleyebilirsin.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    233 Mesaj
    Konu Sahibine Özel


    INSERT INTO Lojistik (TartimTarih, TartimSaat, AracPlaka, AracDorse, IlkTartim, SonTartim, Net, TarNo)
    SELECT TartimTarih, TartimSaat, AracPlaka, AracDorse, IlkTartim, SonTartim, Net, TarNo
    FROM Tartim
    where Tartim.Tarno = new.TarNo


    şeklinde mi ?
    |
    |
    Joshualinekano kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    181 Mesaj

    Evet



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    shaftman kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    233 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    çok teşekkürler lig tv ister misin :)
    |
    |
    Joshualinekano kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    181 Mesaj

    Rica ederim bende mevcut ihtiyacı olan birine verebilirsiniz



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    shaftman kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    233 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: Joshualinekano

    Rica ederim bende mevcut ihtiyacı olan birine verebilirsiniz
    merhaba aylar sonra şunu fark ettim.

    Update yaparken satırlar çift çift eklenmeye başladı nedendir acaba
  • Yarbay
    2738 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: shaftman

    merhaba aylar sonra şunu fark ettim.

    Update yaparken satırlar çift çift eklenmeye başladı nedendir acaba

    Alıntıları Göster
    Trigger yerine addProduct gibi bir stored procedure ekle. o işlem yapıldığında yapacağın tüm . işlemleri tek bir transaction içinde yap bitir. Veri bütünlüğü için illa trigger kullanmanız gerekmez. Trigger da benim sevmediğim yan bilinmezlik. Yani sen insert yapıyorsun ama bir veya bbir kaç trigger bambaşka işlemler yapıyor. Bu da çok hata yapmaya yol acabiblir ve test edileblir gelmiyor.




  • Teğmen
    233 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    Trigger yerine addProduct gibi bir stored procedure ekle. o işlem yapıldığında yapacağın tüm . işlemleri tek bir transaction içinde yap bitir. Veri bütünlüğü için illa trigger kullanmanız gerekmez. Trigger da benim sevmediğim yan bilinmezlik. Yani sen insert yapıyorsun ama bir veya bbir kaç trigger bambaşka işlemler yapıyor. Bu da çok hata yapmaya yol acabiblir ve test edileblir gelmiyor.

    Alıntıları Göster
    yeni nesil bir derleyiciye başlayınca insan afallıyor.

    if ve where kullanarak sorunu hallettim. Teşekkür ederim mahoni
    |
    |




Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Instagram takipçi satın al
Pubg mobile uc
Radyo Dinle
Google Play Kodu, LOL RP, Oyun Satış Sitesi
konkasör
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,391
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.