Şimdi Ara

Müzik Setine Ekstra Amfi Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
7.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bende 2+1 müzik seti mevcut. Ürünümün ses kalitesi oldukça kaliteli yalnız bass çıkışı ve subwoofer olmadığı için basslarda biraz yetersiz kalıyor.

Üzerinde 1x AUX RCA Girişi mevcut.

Aliexpresde satılan Mini amfi mevcut arkadaşıma aldık gayet güzel. 2x15w hoparlör çıkışı ve 1x20w subwoofer çıkışı mevcut ayrıca 1xAux RCA girişide mevcut.

Google'da baktığımda RCA Çoğaltıcı aparatlar olduğunu gördüm. Bu aparatı alsam ve gerekli RCA Kabloları alsam istediğime ulaşırmıyım ? Hoparlör ses çıkışlarını müzik setimden Subwoofer çıkışını Mini amfiden almak istiyorum.

Bahsettğim aparat ;

Yani bi nevi çoğaltma yapacağız. Sistemime bi zarar, kalitesizlik yada çalışmamazlık gibi birşey olurmu sizce ? 3.5mm Jak pc girişine bağlanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 24 Ekim 2017; 16:10:45 >

• Bu müzik setindeki basss, diğer 12v luk anfiden az mı,,

Elinizde extradan subwoofer var ise , 12v luk anfinin wofer çıkışına bağlayıp, bası bir miktar fazla hissetmek normal, 12v luk anfi , jvs setten fazla bass mı veriyor, üstümü başımı yırtmaya başladım 😂,

Çözüm,, müzik setinin line in girişi ile, mini anfinin line in girişi birleşecek,,, birleşen line in girişleri, ses kaynağına bağlanacak, bu sayede ses kaynağının sesi, hem mini anfiden hemde müzik setinden gelecek,,

Resimde paylaştığıniz dağıtıcı değil, ek uzatıcı,,
    https://ae01.alicdn.com/kf/HTB13P90fywIL1JjSZFsq6AXFFXaY/30-cm-2-font-b-RCA-b-font-Erkek-1-font-b-rca-b-font-Kadın.jpg , size bunun tam tersi lazım,, veya bundan lazım iki adet, benimde beynim yandı 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Ekim 2017; 17:1:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Müzik setinin bası Belli bile olmuyor boğuluyor seste. Extra subwoofer var elimde, bu mini amfi oldukça güzel. Müzik setiyle paralel nasıl bağlarım düşünüyorum bi sıkıntı çıkarmı diye. Yoksa bas vuruşlarını beğendim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Tekrar özetliyorum. Jvc teybimde bass çıkışı yok. Ses çıkışları çok iyi. 12v amfide ise bass çıkışı var ve tatmin edici.

Yırtma üstünü başını sen bize lazımsın

Bu gösterdiğin aprattan 2 tane alsak bağlantıları güzelcene yapsak,

Dediğin gibi hem amfide hemde müzik setinden ses çıkıcak.

Fakat kalite bozulur mu? Ses seviyesi düşermi bunlae önemli

Edit : bu kablonun görevi sesi hoporlöre iletmek değilmi bence kalite düşmez diye düşünüyorum sonuçta sunwoofer gücünü teyipten değilde 12v amfiden alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 24 Ekim 2017; 17:18:20 >

• Yani araç amfilerinde kullanılan Y kablodan alırsak 1 Erkek 2 Dişi çıkışlı, bağlantısı şu şekilde olmalı sanırsam ;

2 adet kablo alacağım.
    1 adetini Right(+)
    1 adetini Left (-)
    Çıkışlarına bağlicam, amfi ve 3.5mm pcye bağlanacak olan RCA Kablomdan gelen + ları 1. Kabloya - leri ise 2. Kabloya takacağım.

Özetle teybin 2 çıkışını 4 çıkış yapmış bulunmaktayız. Doğrumu , yanlışım varsa düzeltin?

Bu durumda orjinal 2 hoparlörü teybime, subwooferi 12voltluk mini amfiye bağlicam. Eğer istersem mini amfi çıkışına 2 hoparlör daha bağlayabilirim, sonuçta gücü amfi verecek haksızmıyım?

Sayın eminfirtna bu durumu çözersek sana bişeyler ısmarlicam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 24 Ekim 2017; 17:42:4 >
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Bir yerde yanlışlık var, veya ben sizi anlamadım,,

Hine detaylı yazarım, 1-2 saat sonra...

Müzik setinin line in girişi ile, küçük anfinin aux in girişi >> sağ ve sol ayrımına dikkat edilerek birleşecek,,

Bu birleşen ortak L ve R noktasına ise, ses kaynağının MP3 çalar PC, TV her ne ise , L R audio line out çıkışı bağlanacak ve bu şekilde, tek ses kaynağı çıkışı ses sinyali, hem müzik setinden hemde mini anfiden gelecek.

Dediğiniz Y kablo olayı doğru, sonuçta 1>2 olacak.

Kabloları iyisinden alınız, orta yani

• MEMATİ hocam ben tam olarak ne istediğinizi anlayamadım. Bu cümle bana karmaşık geldi "Hoparlör ses çıkışlarını müzik setimden Subwoofer çıkışını Mini amfiden almak istiyorum." Emin-fırtına hocam sizin sorunuza yanıt veriyor ve yardımcı oluyor fakat ben olayı farklı şekilde yorumlamak istiyorum.

Sizi memnun etmeyen ne ?
    Müzik sistemini nasıl hale getirmek istiyorsun ?
    Nasıl bir müzik sistemine kavuşmak istiyorsun ?

Bu sorularımı yanıtlayın lütfen. Yapmak istediğinizi yaptırmak için çabalarız amenna ama yaptığınız iş gerçekten verimli hoşunuza gidecek bir iş mi ? Bunu yapıpta yeterli gelmeyecek sisteme ulaşırsanız içinizde bir burukluk olur. Emin hocam bilir sağolsun kaç kez amfi , müzik işlerime el attı. Attı ama fikri ben sundum o yanıtladı benim hatam fikirdeymiş. Önce ne istediğimizi bilelim ardından buna yoğunlaşalım. Sizin kendi düşüncenizin ne olduğunu anlayıp bunu geliştirelim. En sağlıklısı bu olur yoksa siz buraya ne sorarsanız biz ona yoğunlaşıp sorunu çözeriz. Sorunuzun temelini geliştirmek daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 24 Ekim 2017; 20:15:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayara Amfi bağlama
    14 yıl önce açıldı
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle konuma geldiğin için teşekkürler.

Şuan JVC marka japon malı 2 hoparlör ve 1 teyipten oluşan müzik setim var. Gayet güzel çalıyorlar ama bass konusunda yetersiz.

Arkadaşıma aliexpresden görseldeki mini amfiyi aldık ve oldukça beğendik.

Teybimin arkasında 1adet aux rca çıkış olduğu için subwoofer yada başka birşey bağlayamıyorum.

Amacım bu mini amfiyle teybimi paralel şekilde bağlamak mini amfiden bass sesi müzik setimden ise normal ses almak istiyorum.

Umarım açıklayıcı olmuştur
    Yeni alacağım Y kablo ile Müzik setimdeki AUX L ve R çıkışlarını ikilemiş olucam.

Mini amfiden ve Pcye Giden RCA kablolarımın L ve R uçlarını dikkatlice yeni kabloma takıcam.

Kabloyuda iyi Almaya çalışıcam. Ama soru işaretlerim şunlar >

Ses kalitesinde bozukluk olurmu yada cihazıma zarar gelirmi ?

İkincisi mini amfiye ekstradan 2 hoparlör bağlarsam olurmu ? Sonuç itibariyle gücü mini amfiden alacak hoparlörler.
  • Yapmak istediğiniz bu mudur ?
    https://i.hizliresim.com/nJWo6M.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 24 Ekim 2017; 20:50:37 >
    aynen budur hocam.
    Extra subwoofer olarak belirttiğiniz subwoofer nedir peki ? Watt ve ohm değerleri nedir ? Kabini var mı ? Yok ise kaç cm çapında bu woofer. Neyden çıkma ?
    Sony marka müzik setinden çıkma kabini mevcut ortalama 13-16cm çaplarında yaklaşık 50w gücünde.

edit 17 cm çapında 6ohm wattına bakamadım sökemedim suan ama arkadaşımın mini amfisinde denedik çalışıyor güzelcene

edit 2 : front speakera aldanmayın kabinin önündede 16cm çapında hoporlör mevcut arkasında subwoofer mevcut. ben öndekine birşey bağlamicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 24 Ekim 2017; 21:19:47 >

Bu kurduğunuz sistemden orantılı bir müzik beklemeyin derim. Müzik setini kenara ayırın, Mini amfinin L ve R hoparlör çıkışlarına müzik setinin hoparlörlerini bağlayın. super bass yazan yere de wooferı bağlayın.

Yaptığınız sistem cangıl cungul müzik seti bir yerde mini amfi kenarda ona bağlı woofer ona bağlı extra hoparlör kablolar ses giriş çıkışları cartı curtu hiç güzel olmaz. Eskiden bende logitech s220 vardı. Ona ek TDA2003 amfisi ile amfisi yanık woofer kabini koydum yanına iki daha hoparlör koydum onları kaldırdım oto hoparlör aldım kabin yaptım TDA 7377 yaptım PSU kullandım falan feşman.

Diyeceğim o ki müzik setinin bulunduğu ortamda öylesine çirkin bir görüntü olacakki, her birinin frekansı farklı sesleri olacak, Ayrı ayrı ses ayarı yapacaksın.

Ben bunları yaşadım. Her zaman ucuz yollu güçlü bir sistem peşindeydim ama cangıl cungul hoparlörleri masaya dizmekle hiçbir şey elde edilmiyor bilesiniz. Bunlara harcayacağınız parayla bir adet 2+1 alsanız sizin işinizi çok rahat görecektir emin olun. Dizdiğiniz bu müzik sisteminden sağdan soldan gelen sesler birbirini kovalayacaktır. Neden derseniz karadüzen ton eşitlemesi olmadan çalacaklar. Biri farklı ton ayarında diğeri farklı tonda sanki karşılıklı iki düğün salonu çalışıyormuş gibi yüksek ses ve bas alıp keyif almayacağınız bir müzik setine sahip olacaksınız. İki farklı setin aynı anda çaldığı zaman gözlerinizi kapattığınızda birinin o kadar gereksiz olduğunu fark ettiriyor ki resmen iki sistemden hangisi geri kalıyorsa onun sesisini kısınca oh be diyorsunuz ama tek sisteminde gücünü beğenmemeye çalışıyorsunuz.

Buradan çıkaracağımız sonuç şu ki bir tane sisteminiz olsun sağlam olsun. Her birinin sesini beğenmeyip hepsini bir araya getirdiğinizde emin olun yüksek sesli gürültüden başka bir şey olmaz. Kalite aramayın. Ben son çareyi Logitech z-2300de buldum(Z623'ün eski ve kodaman versiyonu). 80 RMS hoparlör (2x40), 130 RMS de woofer var. Tizler desen inliyor baslar desen evi sallıyor. Tek sistem olunca o kadar uyumlu oluyor ki müzik hiç susmasın istiyorsunuz. Görüntü kirliliği yok, fazla kablo karmaşası ve dağınıklığı yok. Ses ayar düzenleri (en dikkat ettiğim özelliktir) elinin altında şık gözüken ve kullanışlı bir ayar podu var. Bunları yapacağınıza Creative A220 alın bassları o kadar derinden ve keyif verici ki mükemmel sistem.

Ben bıktım artık yıldım bittim bu işlerden ev hoparlör çöplüğü amfi çöplüğü oldu her biri 10-20-30w değerlerinde sistemlerle taştı ama her biri kendi başına yetmiyor. İki sistemi birleştirince de çok fark ediyor bir insan konuşurken öbürü ondan sesli konuşup sesisini bastırıyormuş gibi oluyor. Bir tane sisteminiz olsun güçlü olsun temiz olsun paraya bir kere kıyın. Bir hevesle bu konuyu somut hale getirirseniz hevesinizi aldığınızla kalır gereksizliğini anladığınızda hem cebinize hem kendinize zarar edersiniz. Heveslenmeyin derim. Neyse fazla yormayayım.

Hala yapmak istiyorsan, RCA Y kablosu ile aux girişini çifte çıkar birini müzik sistemine diğer ucunu da mini amfine bağla. Mini amfinin superbassına sub tak diğer L R hoaprlör çıkışlarına da istersen hoaprlör tak istersen takma böyle sistemi toplarsın. Hayırlısı olur der geçeriz :D İnşallah emeklerinin karşılığında hüsrana uğramazsın. Ki ben çok yaşadığım için bir şey demiyorum artık.

• 12v 3A girişli mini amfininde sanmıyorum 50W çıkış olacağını (2x15+20). RMS değerleri düşüktür.
    Siz aralarda bazen müzik sesindeki sesi , mini anfiye iletmek istiyorum der gibi oluyor, benim aklım orda karıştı, onun için evet olur diyemedim.. (müzik setinin kendisinin sesi aux tan çıkmaz, aux dış kaynak ses girisidir),, ayrıca müzik setinin hoparlör çıkışları, başka anfi için kullanılmaz, ses çıkışı yanar, drenc kombinasyonu gerekir) ..

En uygunu >>>>
    Şimdi y kablonun tek erkek uçlarını , teypteki aux girişlerine tanıyoruz,, bu şekilde elimizde birleşmiş 2 sağ iki sol RCA oluyor,

Ses kaynağından gelen RCA yi buraya takınca, ses Y kablodan teybe gidecek,,,

Y kablonun diğer iki uçlarınada mini anfiyi bağlayınca , Ses kaynağından gelen ses, hem sete hemde mini anfiye dağılmış olur...

>>> Bu şekilde ses kaybı olsada, belli belirsiz olur, onu biz pek anlayamayiz, bu işlem ses kaybı sorun değildir..

>>> Mini anfi ve sessistemi ayrı ayrı, aynı kaynaktan ses sinyali alan iki adet anfimiz var ve beslemeleride ayrı ayrı,,

Mini anfiye exradan hoparlör bağlamaktada sıkıntı yoktur, onun için cihaz size çıkış vermiş zaten, problem olmaz,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Ekim 2017; 21:37:0 >

çok güzel yazmışsın çokta doğru söylemişssin ama şuanki mevcut sistemim jvc müzik setim ve hoparlörlerim inanki senin logitech z2300e yakındır. tek eksiği bas.

kablo karmaşası yada öbür şeyler sorun değil ben onu profesyonel şekilde döşerim kirliliğe dahi birşey kalmaz.

dedigin gibi frekanslar karışmasın diye amfiye hoparlör bağlamam. sadece önde streo sağ ve sol hoparlörüm olur.

mini amfide ise sadece bass olmuş olur. bu şekilde ne düşünüyorsun ?

amfinin çıkışı 2x15 1x20w imiş.
    bağlantı aşaması tamam iyicene kavradım. ses dağınıklığı olmasın diye amfiye sadece subwoofer bağlicam bunada eyvallah.

kablolar çok pahalı değil zaten. bi deneme yanılma yöntemi yapıcam beğenmezsem projeyi iptal ederim. bakalım nasıl olacak ben size haber veririm işlem yaptığım zaman.
    Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz şekilde bağlantı şekli doğru olur. Denersin seversen dinlersin. Emin hocamız çok detaylı anlatıyor her şeyi :D Ben sana tercüme edeyim. AUX bir çıkıştır aslında yani ses çıkışı/kaynağı. Bu ses kaynağını Y kablosu ile çifte çıkarıp birini müzik setinin ses girişine öbürünü mini amfinin ses girişine takarsın olur biter :) Emin hocamız şöyle diyor birde bu Y kablosu ile ses kaybı olmaz yani gereği kadar ses iki cihaza da iletilir.

@Emin-Firtina Hocam TDA2822 ile merdiven altı 1+1 hoparlör satılıyor. Ama ben preamfi olarak 2822 seçiyorum. Geçen IRFZ44 ile ledli müzikli bir şey yapmıştım buna da TDA2003 kullandım transistör giriş sinyali yükseltmek için onda da problem olmadı. Tabiki koca ses sisteminin hoparlör çıkışı başka ses cihazının girişine takılmaz biliyorum :D Sadece bu yaptığım ufak tefek işlemlerin zararı var mı merak ettim :D

Linyit usta çok doğru söylemiş, işte bu islerle uğraşmak çok iyi geliyor insana fakat iyiyi bilmeyince dinlemeyince , kurduğumuz derme çatma sistem bizim için çok iyi olmuş oluyor,,,

Sony hoparlörlerlerin öndeki mid hoparlörleri ve arkadaki woofer için ayrı ayrı girişleri var..

Elimizdekiler ile 3 seçenek var,,

Öncelikle ben olsam ne yapardım, o seçenekten başlıyorum...

1>>> müzik seti hoparlörü neden iyi bass vermiyor, hoparlör + ve eksisi birisi ters bağlı ise bass sesler azalır..

Bass sesinin az olması, set anfisindenmi, yoksa kolonlardanmı, onu tespit ederdim..

2 >>> elime exradan geçen hoparlörün bass özelliği müzik setinin hoparlöründen iyi ise,,

Bassları müzik setine bağlamanın yoluna bakarım,,

Onceki Müzik seti hoparlörleri kaç ohm,, 6-8 ohm ise onları çıkartın,, yeni bassları sağ sol bağlayın, mid girişleri ise 3.3 uf kondansatör ile müzik setinin aynı çıkışına bağlayın,,,

3 >>> baktım olmuyor, bana derin bass lazım,

Mini anfiye, yeni bassların woofer girişini seri bağlarım ikisini,,,,

Yeni hoparlörlerin front girisinide, mini anfinin front sağ sol çıkışına bağlarım..

4 >>> baktım öyle böyle tek tek olmuyor, ille çift olacak,,

Müzik setinin arkasına mini anfiyi saklarim , RCA sini adaptörünü bağlarım, bass kolonlarıda arkaya saklarim,, jvs kolonları sağda solda ayrı durur, set ve basslar ortada durur,,, şimdi ilerde siz ikisinin sesini eşit açılsın istersiniz, o ayrı olay ayrı kombinasyon olacak, simdilik kalsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.