Şimdi Ara

Bilgisayara Amfi bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde bir amfi var. Amfiyi ara kablo yaparak bilgisayarın mikrofon girişinden bağladım. Amacı ses kaydetmek, bilgisayardan ses almak değil. Mikrofonum biraz güçlüydü ses kartı tam besleyemiyordu ve çok dip gürültüsü oluyordu. Neyse amfiyi bilgisayara taktım. Biraz denedim. Gayet güzel çalışıyordu. Dip gürültüsü falan nerdeyse yok olmuştu. 1 saat sonra falan yeniden denedim. Bu sefer olmadı. Sadece çok tiz bir bip sesi alabiliyordum.
    Elimde bir Creative ses kartı vardı. Onu taktım bilgisayara yeniden denedim normal mikrofonla çalıştı. Amfiyi bağlayıp denedim. Bu sefer çalışmadı. Fakat bip seside gelmedi. Amfiyi çıkardım çalışan mikrofonu taktım fakat bu sefer oda çalışmıyordu.

Mikrofonu kullandıkça ekranda hafif gidip gelme oluyordu. Acaba amfi çok güçlüde ses kartına zarar mı verdim? Ses çalmasında bir problem yok.

• Up. Çok acil yardım bekliyorum. Hiç yoktan kart bozuldumu bozulmadımı onu söyleyin.
  • amfinin hoparlör çıkısını pc nn mikrofon çıkısına verdiysen garanti yanmıstır
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.barutçu

amfinin hoparlör çıkısını pc nn mikrofon çıkısına verdiysen garanti yanmıstır

evet öyle yapmıştım. Creative kart çalışmaya başladı Onboarddan hayla ses seda yok. Amfiyi güvenli bir şekilde nasıl PC'ye bağlayabilirim?
  • amfinin rca çıkısı vardır kırmızı beyaz yani sinyal girişi o girişe bi jack ayarlayarak pc nin line hop çıkısına bağlayacaksın amfinin hoparlör çıkıslarınıda hoparlörlere bağlayacaksın mikrofon uda direk pc nin mic girisine vereceksin bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.barutçu

amfinin rca çıkısı vardır kırmızı beyaz yani sinyal girişi o girişe bi jack ayarlayarak pc nin line hop çıkısına bağlayacaksın amfinin hoparlör çıkıslarınıda hoparlörlere bağlayacaksın mikrofon uda direk pc nin mic girisine vereceksin bu kadar basit

Hocam bu durumda sadece hoparlöre giden sesi yükseltmiş olmuyor muyuz? Ben amfiden bilgisayara giden sesi kaydetmek istiyorum.
  • amfideki sesi pcde dinlemek veya kaydetmek için line girişi olan mavi sokete takmalısınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfiye Subwoofer bağlama
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mantıksız bir olay olmuş bence ne alaka onuda anlamış değilim ama ses kartı amfiyi kaldıramamış olabilir inş. yanmamıştır derim ben.
  • ey zaten işin temeli orda sinyal kaynağını yükselten amfidir dolayısıyla amfi sinyal kaynağının sesinini yükseltir sizin yaptığınız hiç mantıklı gelmedi bana direk amfinin hop çıkısını hangi sinyal kanağına verirsen ver yanar helede mic çıkısına vermişşsin ha ses kartında amfinin sesi çok açmısındır onun için yanmıstır
  • kullandığın anfiye bağlı eğer deck tip 220v girişli üerinde input selector ü olan miç. girişli bir ciazı düzgün bağladıysan sorun yok ancak dene yanılma yöntemi ile bir şeyler yapmaya çalışmışsın anladığım kadarı ile sorun çıkarabilir

tavsiyem : kondanser mikrofon kullanıyorsan ( carol-shurepg58 v.b. gibi sahne performans -vokal) o/b ses kartı ile bu tür mikrofonları uyarıp verimli hale getiremezsin en ucuz çözüm sblive serisi bir ses kartı alman xp kullanıyorsanız SB0220 -SB0100

gibi kartların mic. preanfileri tatminkardır kendim saydığım kartlarda shure 565sd rahat rahat kullandım ses kaydı içinde envai program mevcut audacity tavsiyemdir basit kulanışlı
  • @posıtıve hocam ses kaydı işin M-Audio kartlar daha iyi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

@posıtıve hocam ses kaydı işin M-Audio kartlar daha iyi değil mi?

üstadım anlattığın ve yaptıklarına bakılırsa amatörce bir uygulamada bulunuyorsun şunu deseniz ''profesyonele yakın ev studio su kurmayı planlıyorum'' sana apogee yada m-audio tavsiye ederdim ancak sorunsuz en ucuz sistemi önerdim

kaliteli blendajlı kablo ve kaliteli mikrofon kullanırsan eğer o kartla bile güzel kayıt yapabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.