Şimdi Ara

Müzik Seti Kullanılmayınca Bozulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elimde harika bir Sony müzik setim var. 15 senelik. 3 CD çalarlı, kaset çalarlı, radyolu komplike şık cihaz. Ama ben buna gözüm gibi baktığım halde durduk yere CD çalarları çalmamaya, radyo kanalları aranırken de sapıtmaya başladı. Bu neden olmaktadır, bir çeşit oksitlenme mi oluyor dijital göstergesi olan bir cihaz değil, iç elektronları mı sorun yaratıyor bu tür cihazlar tamir edilebiliyor mu bilen var mı?

    Müzik Seti Kullanılmayınca Bozulur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Mayıs 2019; 8:32:57 >







  • Evet beklerken bozulabilir. Anlatması çok uzun sürer. İşini iyi yapan bir teknik servise götürmelisiniz (kaldıysa). Veya kendi servisi ile bağlantı kurmaya çalışın. Ne kadar para alırlar bilmiyorum yalnız, kullanmıcaksanız ona göre düşünün.
  • çocukluğumdan kalma pionneer müzik seti bozuldu.önce cd kısmı kullanılmadığı için mekani sonrada optik olarak bozuldu.kaset kullanmadığımız için orasıda mekanik olarak bozuldu.radyosu da bozulmuş ama niye bozulmuş anlamadım.tek çalışan yeri harici ses girişiydi.hayırlısı deyip sattık
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Bazı elemanlar yaşlanıyor, ondan. Kapasitör dediğimiz elemanlar var zamanla kuruyup değer değiştiriyor, bağlı bulundukları devreleri sapıttırıyorlar. Aslında bakımı kolay ama, hiç anlamayan kişilerin yapacağı işler değil. O yüzden iyi yapmışsınız, hayırlısı.
  • Kurumuş değer kaybetmiş kondansatör ve dirençler . termal macunları taşlaşmış entegreler . oksitlenmiş,bozulmuş potansiyometreler.. ve daha fazlası

    Abim iyi bilir
    @elektürükçü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 30 Nisan 2019; 14:20:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru tespit , özellikle switchler zaman içinde oksit olur . kullanmadığınız uzun süre saklayacağınız cihazlarınızı gazete kağıdına sarın içine varsa silica gell koyun . , strec sarmak iyi değil , naylon iz yapıyor ..
  • Açıkcası çok pahalı bir müzik seti Sony'nin. En azından zamanının. Klas bir görüntüsü var ve çok şık, bunu bir meraklısına ikinci el satmak istiyorum ama bu şekilde satarsam bedavaya gider ama tamir ettirmek mümkün mü bilmiyorum bir de o kadar ağır ki ha diye alıp bir tamirciye götürmek mümkün değil. Sanırım öyle her babayiğin yapabileceği bir tamir değil bu. Belki letsgo üzerinden bunun meraklısı ucuza alıp tamir edip kullanır bir denemek lazım bu şekilde çöpe atarsam valla ağlarım çok severek aldım...


    Müzik Seti Kullanılmayınca Bozulur mu?




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Google mapstan sony servisi var mı diye bakın. Ürün marka modelini fotolarını yanınıza alın, seti taşımaya gerek kalmadan bir gidin sohbet edin ustalarla. Bakalım ne diyecekler. Genellikle getir, bakmadan birşey diyemeyiz diyorlar ama arıza tesbit ne kadar ustam, kaç para masraf çıkar ustam diye biraz yağ çeker üstelersin, en azından başına açılacak masrafı öğrenirsin. bakarsın kolaydır yaptırır kendin kullanırsın. Bu tip arızalar ciddi seviyelerde değildir.
  • Satarsınız para etmez.(Belki 150-200 tl.) Kullanacaksanız tamir ettirin. Kullanmayacaksanız nostalji olsun diye saklayın.

    Bekleyen setlerde mekanik/teyp/cd lastik kısımları da bozuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tarif etmiş arıza sebeplerini benim de elimde kaset deckleri dışında tamir ettiğim mhc-881 var 2 sene önce sony servist3en arıza fiyatı almıştım 70TL yi duyunca kendim uğraştım.
  • Sorun cihazın ağır olması. Yani 10 kilo filan var. Yani servise getir götür taşı bir hayli zahmetli iş. Ayrıca evde yer yok, cihazı tamir ettirsem de kendim kullanamayacağım ve tekrar satacağım muhakkak. Kendim tamir edebilir miyim bilemediğim için buraya sormak istedim, kolay bir şey mi yoksa hiç mi bulaşmayıp direkt satarım emin olamadım ama bu hali ile de en azından meraklısına gider ve belki tamir eder kullanır. Onun hala kullanılıyor olması da beni mutlu eder açıkcası.
  • Anlasilan cihazla aranızda duygusal bağ var. Ancak Sony 'nin tutulan bir modeli değil.
    150-200 tl gibi bir fiyata satarsınız.
    Satacaksınız hiç tamir ettirmeyin. Bu hali ile arizasini belirten ilanla satışa çıkartın.
    derim....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Eğer elektronik konusunda hiç deneyimli değilseniz siz yapamazsınız. Hatta kendisine teknik servis diyenler bile mahvedebiliyor düşünün.

    Madem öyle diyorsunuz, o halde fiyatı çok düşük demeyecekseniz birine satın gitsin. NOT: O ağırlığın önemli kısmı cihaz içindeki trafodan
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Açıkcası cihazı aldığım günden beri seviyorum, dahası durduğu yerde bile kendini gösteren, eve gelen gidenin bu ne güzel müzik seti dediğin özel bir model. Zamanında 3 CD'yi bir arada çalan böyle komplike cihazlar çok enderdi ve bu yüzden de artı özellikleri vardı. Cihaz sırf dekoratif olarak bile kendini gösteriyor, ışıklı yanıp sönen bir ekran ile evde abajur görevi bile görüyordu o kadar komplike yani:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 4 Mayıs 2019; 14:51:34 >
  • Haklısın. Kısmet bakalım, sanıyorum onun değerini görebilecek birileri muhakkak vardır, satışa koyarsam tabii.
    Ama sırf hoparlörleri veya mekanik aksanını parçaları bile fiyatı karşılar, umarım bunu tamir edip kullanmaya hevesli birine gider cihaz parçalamadan kullanır.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    cd çalar zamanla tozlanır engellemez tapenin lastiği bollaşır yaştan dolayı pisayada bulamazsın kendin asıl istasyon kayması entresan o set bunu yapmaz anten bağlantısını yapmış çevrende sinyal kesici birşey yoksa evdeki yerini değiştir diğer odalarda dene ama tamir işine bulaşmadan o haliyle sat bencede..
  • Orjianal guc kablosuylamo deniyorsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunuzu pek anlamadım. Eski müzik setlerinin güç kablosu yoktur kendilerine bağlı kablolu elektrik fişleri vardır, laptop gibi değil yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

    Bazı elemanlar yaşlanıyor, ondan. Kapasitör dediğimiz elemanlar var zamanla kuruyup değer değiştiriyor, bağlı bulundukları devreleri sapıttırıyorlar. Aslında bakımı kolay ama, hiç anlamayan kişilerin yapacağı işler değil. O yüzden iyi yapmışsınız, hayırlısı.
    harun577 @ 30 Nisan 2019 14:19:27

    Kurumuş değer kaybetmiş kondansatör ve dirençler . termal macunları taşlaşmış entegreler . oksitlenmiş,bozulmuş potansiyometreler.. ve daha fazlası

    Abim iyi bilir
    @elektürükçü


    iki yazının sahibini alıntılayamayınca böyle yaptım.
    yılda 3 - 4 defa çalıştırsaydık yine elektronik problem yaşarmıydık acaba?
    Set - hoparlörler güzel, kırık, çizik, görsel kusur yok ama; SONY RX90 Kumandası + Teyp motorları + önemsiz ama, CD çaları + kontak spreyi sıkmama rağmen ses açıp kapaması normal değil + geriye ne kaldı ki? RADYO ÇALIŞIYOR.

    Geniş zamanda yine mıncıklayacağım da; ŞUNLARI YAP DİYEN BİLENLER ÇIKAR ÜMİDİMLE YARDIM BEKLİYORUM.




  • Nem özellikle cihazı yıpratır. Farkında olmazsınız, nem lehimleri çürütür.
    Metal aksamlarda korozyon başlar
    Kuru yerde oda sıcaklığında cihaza pek zararı olmaz.
    Endişeniz varsa cihazı 15-20 günde biraz çalıştırın veya 220 AC de standby da hafta da bir, birkaç saat kalsın.
    Cihaz içi sıcaklık, nemi giderir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.