Şimdi Ara

müzik için 2.1 mi 5.1 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar apartman dairesinde en iyi sesi nasıl alabilirim?genelde kısık seslerde müzik dinlerim.oyundu filmdi işim olmaz.200 lira son limit ne tavsiye edersiniz,edifier x750 yi önerirmisiniz mesela?

• Forumda 2.el altec lansing fx6021 satılıyordu bir bak derim 250tl ama fiyatı indirebilirsin pazarlıkla.Müzik için çok uygundur.
  • Dostm senın daha çok araştırman gereken ve öğrenmen gereken şey var dünya üzerinde hiçbir 5.1 sistem müzük açısından 2.0 yada 2.1 sistemlerden daha kaliteli ses veremez.5.1 sistemler Film ve oyunlar için idealdir.
  • Anlattığına göre 2.1 sistemler derdine çare. X-600 alıp uygun fiyata tatmin edici sete sahip olabilirsin;

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=444145
    http://site.hardwarena.com/Edifier-X-600-Incelemesi.html
  • quote:

müzik için 2.1 mi 5.1 mi

e:) Hiçbiri.

Müzik için 2.0 genel olarak tercih edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

quote:

müzik için 2.1 mi 5.1 mi

e:) Hiçbiri.

Müzik için 2.0 genel olarak tercih edilir.

Katılıyorum

Ek olarak bütçen dahilinde piyasada bulabileceğin en makul tercih microlab solo 6 olacaktır müzik dinlemek için.
  • 2.1 bile müzik olayı olacağını sanmam.stereo bi sistemden başka müzik olayına girmek karmaşadan başka bişey vermez sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.7 2.8 ortalama yeterli mi?
    geçen yıl açıldı
    Bu Normal mi? 1.5 Dci
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar kaliteli olduğu sürece 2.0,2.1,4.0,4.1,5.1,7.1.....vs ne olursa olsun,insana hangisi daha hoş geliyorsa o şekilde müzik dinler,müzik 2.0 ile dinlenir diye genelleme yapmak yanlış bence,zevkler ve renkler meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

arkadaşlar kaliteli olduğu sürece 2.0,2.1,4.0,4.1,5.1,7.1.....vs ne olursa olsun,insana hangisi daha hoş geliyorsa o şekilde müzik dinler,müzik 2.0 ile dinlenir diye genelleme yapmak yanlış bence,zevkler ve renkler meselesi.

Kayıt stüdyosunda tüm sanatsal ve teknik ekip kendi yorumlarıyla en iyi müziği yapmak için uğraşırken meydana gelen eserin streo sistemle dinleneceğini varsayarak bu sitemin cevabını gözeterek ürünü ortaya çıkarırlar.

Sunulan/oluşan yoruma en doğru şekilde streo sistemle erişebilirsiniz.

Ancak tabiki müziği 1365+47 şeklinde bir ses siteminden de dinlemekten zevk alıyorsanız tercihiniz bu yönde olabilir. Doğal olarak dinleyici kendinizsiniz ve tercihizi dilediğiniz gibi yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 15 Ocak 2011; 0:43:46 >
  • Çoğu kullanıcının 2.1 le 2.0 arasındaki kalite farkını anlayacağını sanmıyorum zaten çoğu kişi mp3 formatında dinliyor müzikleri bu formatta dinleyince doğal olarak bir sürü kayıpla iletiliyor ses.
  • Tamamıyla sistemle alakalı şimdi kimse bana gelip 200tl lik bis sistemin milyarlık bir 2+1 sistemden daha kaliteli ses vereceğini söylemesin lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...

Çoğu kullanıcının 2.1 le 2.0 arasındaki kalite farkını anlayacağını sanmıyorum zaten çoğu kişi mp3 formatında dinliyor müzikleri bu formatta dinleyince doğal olarak bir sürü kayıpla iletiliyor ses.

Müziğin sıkıştırılıp mp3 formatına dönüşümündeki oluşan kayıpla,

Stero sistemlerdeki sağ ve sol kanallardaki kurguya uyan esere bağlı farklı fazlardaki ve zamanlamadaki low frekansların tek orta noktaya alınmasındaki (frekans düştükçe logaritmik artan yerleşim ve girişim) kayıbını ve
    göreli olarak küçük hacimli uyduların low frekans cevaplarınıdaki kayıplarını

Karıştırmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Tamamıyla sistemle alakalı şimdi kimse bana gelip 200tl lik bis sistemin milyarlık bir 2+1 sistemden daha kaliteli ses vereceğini söylemesin lütfen...

Size cevap verme gereği duymuyorum.

Farklı kulvardaki sistemleri maddi değerleriyle kıyaslama yapmaktan amacınız ne anlamadım.
    Stero sistemlerin milyarlık olanları yok mu demek istedeniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Tamamıyla sistemle alakalı şimdi kimse bana gelip 200tl lik bis sistemin milyarlık bir 2+1 sistemden daha kaliteli ses vereceğini söylemesin lütfen...

Size cevap verme gereği duymuyorum.

Farklı kulvardaki sistemleri maddi değerleriyle kıyaslama yapmaktan amacınız ne anlamadım.
    Stero sistemlerin milyarlık olanları yok mu demek istedeniz ?

Kesinlikle oyle bişey dememdim sadece 2.0 sistemlerin her türlü 2.1 sistemlerden daha kaliteli ses verdiğini yazanlar olmuş onlara cevap verdim.Hiçbir şeyin üst noktası yoktur.Kesin yargılarla konuşmak hatadır bana göre.2.0 sistemlerin üstüne başka sistem yok demek saçmalıktır sadece bunu dile getirdim.

• quote:

Kesinlikle oyle bişey dememdim sadece 2.0 sistemlerin her türlü 2.1 sistemlerden daha kaliteli ses verdiğini yazanlar olmuş

o zaman bende şunu yazayım,
    200 tl lik bir solo 6 1000 tl lik bir 2.1 den streo sistemler gözetilerek hazırlanmış müzikleri dinlerken benim nazarımda daha üstündür.
    Çünki 2.0 olan solo 6 yukarıda yazdığım kayıplardan aridir.

Ancak oyunlar ve filmler için eğer film yada oyunda içinizin titremesi gerekiyorsa bu sahneler için çok düşük frekansları aşırı artırılmış 2.1 ler üstün olabilir. Ancak amaç film yada çevresel ses destekli oyunlarsa o zaman 2.1 ler ile; pahalı kaliteli 2.1 e sahibim diye, avunmanın bir mantığı yoktur.

Görüşüm o dur ki;
    Bozulmamış kurguya uyan müzik dinleyecekseniz kesenizin boyuna uyan streo sistem,
    (şu kadarki üst segment streo sistemlerde iç titretirler, ancak X.1 sistemlerdeki gibi abartılı artırılmış değil, sadece orijinale daha yakın ve kayıpsız low frekans cevaplarıyla)
    Çevresel ses destekli iç titreten film ve oyunlar ise amaç alacağınız sistem 5.1 olmalıdır.
    mecbur kalmadıkça 2.1 sistemlere yönelmenin ben cazibesini göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 15 Ocak 2011; 16:24:32 >

• Keleminabi güzel yazmış. Müzik stereo sistemlerde dinlenir. HIFI alacak paranız yoksa gidersiniz makul fiyata bir kulaklık alırsınız. Müzik için subwooferlı sistem tavsiye eden biri subwooferın ne olduğunu bilmiyordur.

Birde şu var.. Müziğin ne olduğunuda bilmek lazım.. Müzik diye dum tıss cıstak mıstak dümtekelek bişeyler dinliyorsanız zaten boşuna konuşuyoruz. Sadece müzik dinlediğinizi sanıyorsunuz çünkü.

2.1 sistemler sadece bass eksikliğini kapatmak amacıyla bass portu eklenmiş desktop speakerlardır. Center ve surround eksikliğiyle ne film ve oyunlarda nede hacim eksikliğiyle müzikte başarılı olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Keleminabi güzel yazmış. Müzik stereo sistemlerde dinlenir. HIFI alacak paranız yoksa gidersiniz makul fiyata bir kulaklık alırsınız. Müzik için subwooferlı sistem tavsiye eden biri subwooferın ne olduğunu bilmiyordur.

Birde şu var.. Müziğin ne olduğunuda bilmek lazım.. Müzik diye dum tıss cıstak mıstak dümtekelek bişeyler dinliyorsanız zaten boşuna konuşuyoruz. Sadece müzik dinlediğinizi sanıyorsunuz çünkü.

2.1 sistemler sadece bass eksikliğini kapatmak amacıyla bass portu eklenmiş desktop speakerlardır. Center ve surround eksikliğiyle ne film ve oyunlarda nede hacim eksikliğiyle müzikte başarılı olabilirler.

http://www.rythmikaudio.com/reviews.html

yorumsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Keleminabi güzel yazmış. Müzik stereo sistemlerde dinlenir. HIFI alacak paranız yoksa gidersiniz makul fiyata bir kulaklık alırsınız. Müzik için subwooferlı sistem tavsiye eden biri subwooferın ne olduğunu bilmiyordur.

http://www.rythmikaudio.com/reviews.html

yorumsuz

1 alıntı + bir websitesi + yorumsuz.

Lütfen bir yorum yaparmısın çok merak ediyorum ne yorumu yapacaksın.

• Benim görüşüm pc (multimedia) ortamı için stereo dan ziyade bu tür eklentili sistemlerin daha uygun olduğu yönündedir şöyle ki pc sadece müzik amaçlı kullanan yoktur sanırım stüdya ortamı dışında ev ortamı için konuşursak bunu göz önünde bulundurmak kaydıyla kişinin önceliği müzik ise 2.1 oyun ve film ise 5.1 veya türevlerini tercihi mantıken daha doğru olacaktır sonuçta yeri gelir film izlenir efektlerdeki sarsıcılık beklenir sistemden yada bir oyunun patlama sahnesi vs..bu beklentilere alt segmentteki 2.0 stereo bir set yetersiz kalacağı kanaatindeyim düşük bütçeli sistemler için konuşursak ..

Müzik stereo sistemde dinlenir

Bu kanıya da sonuna kadar katılıyorum fakat gereksinimler göz önünde bulundurduğumuz vakit ve multimedya sıralamasında müziğin önceliğini varsayarak düşük bütçeli kurulumlar için 2.1 daha mantıklı görünüyor..

Tabi bütçeniz yükseldikçe alternatifler çoğalıyor şöyle ki stereo sistem olan a.engine a5 pc ' ye sürerek yanınada aynı markanın a8 isimli aktif wooferini ekleyerek müthiş bir kombinasyon yakalayabilirsiniz ortalama bir kullanıcı için son noktadır sanırım böyle bir kombinasyon her yönüyle kayıpsız kaliteli bir deneyimi yaşatabilir kullanıcıya..

• yorum yapayım o zaman

quote:

linkte de görüldüğü gibi adamlar hifi sistemlerine subwoofer eklemiş,üstelik 1 değil 2 tane,bence senin bugüne kadar subwoofer diye dinlediklerin uğultu kutusu olduğundan böyle yazmış olabilirsin. iyi bir subwooferun müziğe katacağı katkıyı bir dinlemen lazım,hem mid hem low frekanslara....

quote:

bu yorumunu okuyunca sadece klasik müzik dinleyen biri olduğunu düşündüm,belki öylesindir. ben yeri geldiğinde trance,hiphop yeri geldiğinde klasik,jazz,latin müziği dinlerim,evet müzik dinliyorum,her türden hem,sistemimin de her türlü müziği icra edebilmesini isterim,bunun için de kule hoparlörüm olsa bile sisteme subwoofer eklemek gayet normal.

quote:

2.1 sistemlerde çevresel ses olmayacağın için oyunlarda filmde tabii ki çok büyük etki yaratmaz ama müzikte niye başarılı olmasın tamam uyduları hacimsiz ama subwooferu var,uyduların veremediği alt frekansları subwoofera yönlendirmişler.
    mesala 2.0 audioengine a5 var basları çoğu kişi için yeterli ama bazılarına yetmeyebilir,bu yüzden subwoofer çıkışı da koymuşlar.

benim stereo amfimde de 2 adet subwoofer çıkışı var,klipsch rf62lerin bası fazlasıyla yeterli,iyi bir subın sisteme yapacağı katkının bilincindeyim,zaten yakında bir subwoofer ekleyeceğim ayrıca.

ayrıca 5.1 olarak ta müzik dinlemeyi seviyorum,sesin arka uydulardan da gelmesi tam bir ambiyans yaratıyor,müziğin içinde kayboluyorsun.

benim karşı çıktığım herşeyi bir kalıbın içine sokmaya çalışmanız,bırakın isteyen istediği müziği,istediği kadar hoparlör adedi ile dinlesin,nasıl keyif alıyorsa öyle dinlesin,zaten elindeki hoparlör,kaynak cihaz,medya vs kalitesizse neyi neyle dinlerse dinlesin zaten bir zevki olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.