Şimdi Ara

müzik için 2.1 mi 5.1 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nofearkartal

arkadaşlar apartman dairesinde en iyi sesi nasıl alabilirim?genelde kısık seslerde müzik dinlerim.oyundu filmdi işim olmaz.200 lira son limit ne tavsiye edersiniz,edifier x750 yi önerirmisiniz mesela?

oyunla filmle işin yoksa,2.1 al, 5.1 e gerek yok,bunu oyunla filmle işim olmaz dediğin için söylüyorum,ben 5.1 sistemle de müzik dinlemeyi severim mesala,
    kısık seste 2.0 sistemin basları kaybolur,yüksek seste de bir yere kadar baslar başarılı olur,bu yüzden 2.1 sistemdeki subwoofer bağımsız olduğu için kısık seste de ufak bir ayarla seni daha çok memnun eder,mümkünse de bahsi geçen 2.0,2.1 ve 5.1 sistemleri uygun ortamlarda dinleyip karar vermen daha iyi olur,her sistemin birbirine göre avantaj ve dezavantajı vardır,kiminin bası iyidir,kiminin tizi... o yüzden dinleyip karar vermen en iyisi.
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)

• quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

quote:

Kesinlikle oyle bişey dememdim sadece 2.0 sistemlerin her türlü 2.1 sistemlerden daha kaliteli ses verdiğini yazanlar olmuş

o zaman bende şunu yazayım,
    200 tl lik bir solo 6 1000 tl lik bir 2.1 den streo sistemler gözetilerek hazırlanmış müzikleri dinlerken benim nazarımda daha üstündür.
    Çünki 2.0 olan solo 6 yukarıda yazdığım kayıplardan aridir.

Ancak oyunlar ve filmler için eğer film yada oyunda içinizin titremesi gerekiyorsa bu sahneler için çok düşük frekansları aşırı artırılmış 2.1 ler üstün olabilir. Ancak amaç film yada çevresel ses destekli oyunlarsa o zaman 2.1 ler ile; pahalı kaliteli 2.1 e sahibim diye, avunmanın bir mantığı yoktur.

Görüşüm o dur ki;
    Bozulmamış kurguya uyan müzik dinleyecekseniz kesenizin boyuna uyan streo sistem,
    (şu kadarki üst segment streo sistemlerde iç titretirler, ancak X.1 sistemlerdeki gibi abartılı artırılmış değil, sadece orijinale daha yakın ve kayıpsız low frekans cevaplarıyla)
    Çevresel ses destekli iç titreten film ve oyunlar ise amaç alacağınız sistem 5.1 olmalıdır.
    mecbur kalmadıkça 2.1 sistemlere yönelmenin ben cazibesini göremiyorum.

Görüşünüze sonuna kadar saygı duyuyorum bende kendi görüşümü dile getiriym.

Solo7 kullanıcısydım yaklaşık 270 tl civarına almıştım sattım ve yerine 1000 tl'lik Bose Companion 3 Series II Multimedia Speaker Set aldım.Kesinlikle ve kesinlike aşırı bass sevmem oyle içim titresin falanda demem.Benim için önemli olan gözlerimi kapattığımda sanki yanımda canlı performans veriyormuş hissi uyandırmasıdır bir sistemin ve bunuda ne yazıkki solo7 de hissetiğimden en az 2-3 katını bosenin kalitesi ile yaşıyorum.Kaliteli müzik diyince şöyle diyim Flac formatlı şarkılar dışında neredeyse şarkı dinlemem.Solo7 ile bose yi tabikde fiyat açısından karşılaştırmak abes olur nerdeyse 4 katı ancak tabiki bu benim görüşümdür solo7nin kaliteli olmasına karşın kolonların önünden sağa yada solo çekildiğinizde sesteki farklılaşma bose de yok.Odanın içini kaplayan stereo ses her yerden aynı kalitede geliyor.Bilmiyorum daha önce hiç bose dinledinizmi ancak basslar ( özellikle kısık tonda kaybolmuyor ) uydulardan geliyor.Yani bilindik sub değil zaten Kompakt ACOUSTIMASS® modülü olarak geçiyor +1.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wituy -- 15 Ocak 2011; 20:47:08 >

• Konu hortlucak sanırım ama çoğu arkadaş bence yanlış düşünüyor. Profesyonel 2.1 ses sitemleride var. (monitör tipi) stereo diye tutturuyorsunuzda zaten bu aletlerde stereo sesi sağ sol olarak 2 uyduya bölüyor. Ve 2 kanaldan ortaklaşa aldığı sesi subwoofera mono şekilde iletiyor. Size mantıksız glen yanı sanırım şu basslarda çift olmalıydı derdi. ama şöyle bir olay var. subwooferın çıkardığı basslar odanın neresine yerleştiriseniz yerleştirin iyi ayarlandıysa zaten yönünü kulağınızla anlayamazssınız. odanın akustiğinde size odanın tam ortasından geliyormuş gibi bir his verir.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.