|
Beklentisiz olmak hayattan ve insanlardan. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Beklentisiz olmak hayattan ve insanlardan. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() My mama always used to tell me 'If you can't find something to live for,you best find something to die for.'
|
|
bütün arzulardan arınmak |
|
|
Mutlu olmak için, gülün yanında diken var diye üzülmemeli, dikenler içinde gül var diye sevinmeli. Mutluluğun sırrı, sevilen şeyleri yapmakta değil, yapmaya mecbur olunan şeyleri sevmektedir. İnsan sevdiğini, olmasını istediği gibi değil, olduğu gibi, o hâliyle sevmelidir. Böyle sevmezse mutlu olamaz. Aklı olan bir kimse, zevklerini Allahü teâlânın gösterdiği yoldan temin eder. İslamın güzel ahlakı ile süslenir. Herkese iyilik eder. Kendisine kötülük yapanlara iyilikle karşılık verir. İyilik yapamazsa, hiç olmazsa sabreder, bölücü olmaz, yapıcı olur. Böylece, kendisi de hem zevklerine, hem de rahata, huzura kavuşur. Hem de, ahiretin sonsuz azaplarından kurtulur. Görülüyor ki, bütün rahatlıkların, saadetlerin başı, iman etmekte, Müslüman olmaktadır |
|
yoruldum, "bekarlar toplansın" diye konu açınca, heç oralı bile olmadığından bir şeylerin ters gittiğini anlamıştım zaten |
|