Şimdi Ara

Mutfak Tüpüne LPG dolduruluyor.Bunun için otomobiller kullanılıyor... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
62.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Bu uzmanlar devletin vergi tahsilatından sorumlu gibiler ben yıllardır bu şekilde tüp dolduran kişileri biliyorum öyle araca falan da monte etmiyorlar bizzat tüpü götürüp dolduruyorlar aslında vatandaşın iliğini sömüren devlete karşı yapılan her türlü tasarruf metodu bence mübahtır.tedaş özelleştirilmeden önce kendi yöntemlerinizle elektrik üretmek yasaktı tedaş özelleşti şimdi elektrik üreten sistemleri devlet teşvik ediyor bunların da uzmanların da tek amacı vergi vergi vergi...

    7 senedir bu sistemi uyguluyorum,tüm arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.Onlarda öğrendi artık otogazcıdan tüp doldurmayı.Öyle acayip sistemler falan yok,@ykaya1983 ün dediği gibi bagaja atıp doldurtuyorum son derece memnunum.%50 karlı çıkıyorum çünkü.Gündüz doldurma kesinlikle yasak,hava karardıktan sonra kabul ediyor gazcılar.Akşam devriyeye çıkan polislere petrol görevlilerinin "çorba " atıp yolladığına gözlerimle şahit oldum.
    Nasılsa en pahalı benzin,mazotu,doğalgazı kullanıyoruz.Yemin ederim ki içimde en ufak suçluluk duygusu yok...




  • aslı şuudr,

    Devlet bizlerden her türlü dolambaçlı yoldan para kazanınca yasal ve adı vergi oluyor, ancak vatandaş kendi cebini korumayı düşündükçe , sabıkalı veya sahtekar durumuna düşüyor. Sanırım konunun içeriğinden çok, parayı kimin hangi şekilde aldığı önemli . Uzun vadede bu devletin çöküşü ve istikrarsızlığını getirir ama ceremesini hangi hükümet ve görevli çeker bilinmez.
  • bu aparatı yada arabada görünmeden tüpleri doldurmak için sistemi nerelerde yapıyyorlar pm gönderin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri787878

    bu aparatı yada arabada görünmeden tüpleri doldurmak için sistemi nerelerde yapıyyorlar pm gönderin lütfen.

    bir sistem gerekmiyor zaten gerekli aparat lpg istasyonunda var düpe onu takıp dolum yapılır sonra geri sökülür.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Ben de düsündüm bunu yapmayi ama aractaki LPG tankiyla Mutfak tüpü arasinda fark var.

    Aractaki LPG tankinin icindeki samandira belli bir seviyenin üzerinde dolum yapilmasina izin vermez. Özellikle tüpün üst kisminda bos bir yer birakirki genlesme yüzünden tüpün yarilmasi engellensin.

    Mutfak tüpünde bu koruma mekanizmasi yoktur. Sadece agirligi kontrol edilerek fazla doldurulmasi engellenebilir.

    Bu yüzden mutfak tüpüne gaz doldurmak tehlikelidir. Ama bununla beraber simdiye kadar patir patir patlamadigina göre teorik tehlike o kadar gercekle uyusmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    quote:

    Orijinalden alıntı: nuri787878

    bu aparatı yada arabada görünmeden tüpleri doldurmak için sistemi nerelerde yapıyyorlar pm gönderin lütfen.

    bir sistem gerekmiyor zaten gerekli aparat lpg istasyonunda var düpe onu takıp dolum yapılır sonra geri sökülür.

    sistem nasıl gerekmiyor hocam biraz aydınlatırmısın. ben bizim burada hiç duymadım merkezde sıkıntı olur sistem yaptırmak daha iyi olur. boş bir tüpü en garantisi 22 litre alacağı yere 17-18 litre kadar bastırırım sıkıntı olmaz. biraz tolerans bırakmak kendimizi garantiye almak iyi olur kanısındayım. Böyle bir yer var mı yapan?
  • arkadaşlar mutfak tüpüne benzinlikten lpg doldurmak mümkündür. ancak bu işten kar edilebilirmi edilemezmi? derseniz durum karışır. çünkü forumda diğer arkadaşlarında söylediği gibi lpg nin kilogram litre hesabına girerseniz aslında aradaki farkın çok küçük bir fark olduğunu basit bir toplama çıkarma işlemi ile görürsünüz. bazı arkadaşlar diyebilirler ki efendim biz dolduruyoruz benzinlikten iki ay gidiyor mutfakta bayiden tüp alıyoruz 2 ay gidiyor. benzinlik 35 tl ye mal oluyor bayiden alma işi 68 tl... onu bana değil sizin tüpü aldığınız bayiye bi sorun kapıda aldığınız tupu tartıp alın darasıyla falan :)... ama gelelim tüp dolduranların kendilerini karlı hissetme olayına.. şimdi efendim devlet tarafından nasıl soyulduğumuz herkesin malumu. 35 tl ye tupunu doldurup ben yaptım oldu demek insanların hoşuna gidiyor ve cebindeki para kadar tüp doldurmak işe yarıyor. biraz pisikolojik bişey yani. bide şu konu var işte ocağı bozar, şohbeni bozar, tehlikeli diyor bazi tüp bayisi arkadaşlar açıklık getireyim uzun zamandır kullanan biri olarak hiç bir haltı bozmadığını hatta gazın daha salıklı yandığını ekliyeyim, emin olun dolum tesislerindeki dolum yöntemleri çok farklı değil ve tamamen aynı gaz diyebilirim.
    şimdilerde benzinlikte fiş kesiliyor sisteme sizin plakanız giriliyor ve artık çok basit bilgisayar prroğramları ile aşırı yakıt kullananları tespit etmeye çalışacaklar. aynı kredi kartı kullanımı gibi yani. yada dizel arabayla gidip düzenekle lpg dolumu yapacak arkadaşlar için diyorum. su kadar sölüyorum bu işte vergi falan kaçırmıyorsunuz mutfak tüpüne nizami ödediğiniz vergi ile benzinlikten ödediğiniz vergi aynı hemen hemen. diceksinizki o zaman devlet neden peşine düşüyor olayın, onuda dolum şirketlerinin sahibi olan büyük baronlara sormak laszım. devlete artık nasıl bir baskı yapıyorlarsa düşünün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: met.nar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Bu hallere düşürenler utansın o tüpü dolduranlar değil


    tmm o tüpü dolduranlar utanmasınlar ama 2 ŞEKİLDE benim hakkıma tecavüz ediyorlar onu nasıl ödeyecekler...

    1. Şayet o tüpünü LPG ile dolduran adam; evine getirdiği tüp (Allah vere) patlarsa ne olacak, ? alt katı üst katı illaki komşusu vardır, 30 LİRA için başkasının canı ile oynamak reva mı yani... O zaman çık sokağa al eline bir tabanca 1-2 kişiyi öldür, ne farkı kaldı bunun ?

    2. İşin bir de diğer kısmı var, bu adam tüp başına 30 LİRA vergi ÇALIYOR resmen.. Eeee o zaman git BANKANIN birini HORTUMLA ne farkı kaldı? sonuçta ikisi de HIRSIZ....

    Bu işi yapanlara hakkımı helal felam edemem kimse kusura bakmasın...

    birinciye cevap evim müstakil kimseye zararım yok....
    ve ben kimseyi vurmuyorum.
    ikinciye cevap otogazda vergi yokmu abe yavrum devlet vergi almadan öpücük vermez...
    evde şohben gazlı mutfakta tüp o kadar para veremem arkadaşım bu lafıda üstüme alınırım
    hakkım varsa sende ohhhh helal etme çatır çatır yerim
    anamın ak sütü gibide yerim
    ben dizel araba ile gidiyorum dolduruyorum
    sigaramıda kaçak içiyorum
    içkimide kaçak içiyorum
    devletin maaşımdan aldığı vergi yeter
    2.3 tl gazın maliyeti 60 kuruş biliyormusun???
    yurt dışında rusyada benzin 1 dolar gaz ise evlerde ücretsiz denecek fiyatlarda ve kimse arabaya gaz takmıyor




  • Yakın da ebat,abat tüplerle dolaşmasın vatandaş :) piknik tüpü,mutfak tüpü,uzun seyahatlerde sanayi tüpü :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vezir

    aslı şuudr,

    Devlet bizlerden her türlü dolambaçlı yoldan para kazanınca yasal ve adı vergi oluyor, ancak vatandaş kendi cebini korumayı düşündükçe , sabıkalı veya sahtekar durumuna düşüyor. Sanırım konunun içeriğinden çok, parayı kimin hangi şekilde aldığı önemli . Uzun vadede bu devletin çöküşü ve istikrarsızlığını getirir ama ceremesini hangi hükümet ve görevli çeker bilinmez.

    Peki size göre çözüm yolu nedir ? Osmanlı dönemindeki gibi zenginden yüksek ve fakirden düşük vergi alınması mı,yoksa bir bir alternatif mi ?

    Bu ülkede koca hakim bile rüşvet almaktan vicdanen çekinmiyor,yeri geliyor 11 yaşında tecavüze uğrayan çocuğu savunacağına davalıların istem dışı,psikolojik bunalıma... yaptığını öne sürerek davayı düşürüyor.Bence bütün bunların temeli eğitim eksikliği ve kültür yozlaşmasından kaynaklı,hükumette yasakçı zihniyetiyle fitili ateşleyen etken.




  • Bu işi yapan istasyonlar mevcut. Yani gizli saklı değil, bildiğin dolduruyorlar tüpü.
  • Benim seyyar kokareçcim aynı sistemi uygulamış aracına gözümle gördüm, içerdeki ızgaraya bağlı mutfak tüpünü dolduruyor keyfine bakıyor sistemi incelemek isteyen kadıkoy feneryolundakı selamıcesme koprusunun altına aksam 23 den sonra gidebilir kokareçide fena olmuyor hani
  • BEN 5 YILDIR BU ŞEKİLDE DOLDURTUYORUM MUTFAK TÜPÜMÜZÜ KEYİFTEN DEĞİL MALİYETTEN NAPALIM ARADA ÇOK FARK VAR
  • sadece 10 lira fark diye düşünmemek gerek.
    igdaş gaz aboneliğinde 370 lira teminat bedeli alıyor. evde de doğalgaz sadece mutfakta kullanılıyor, ısıtma merkezi sistem. fatura ayda en fazla 15-20 geliyor o da kışın.
    igdaşa verdiğin teminat bedeli haybeye. aboneliği iptal edip ben de tüpe dönmeye karar verdim. parasını da geçtim zoruma gidiyor öyle igdaş abonelik bedeli hibe etmek. doğalgaz kullandığın ömrün boyunca o bedel onlarda kalacak yani.
  • bunlar canlarının kıymetini bilmiyorlar her halde böyle saçma sapan bir iş olumu 20 30 lira için canlarından olacaklar haberleri yok
  • Mutfak tüpü 70 TL olursa herkes kendine göre bir yol buluyor bunu garipsememek gerek.

    Mutfak tüpü dediğiniz şey hanede yani temel tüketimde kullanılan bir ürün dolayısıyla bunun bir uygun fiyatlı durumu olmalı, ama an itibari ile 70 TL'den aşağıya göremedim, ara ara bende düşünürdüm oto daki lpg ile mutfak tüpündeki arasında ne fark var diye, kendimce yanma derecesi filan değişiktir herhalde der geçerdim ama gördüğüm kadarı ile olay rutin bir standarta oturmuş aparatları filan argesi tamamlanmış

    Başlığı okuduktan sonra bende düşünmüyor değilim maliyeti belki vur tepesine 30 TL olan bir gaz kütlesi için 70 küsür TL neden bayılayım?

    Aradaki fark şirketlere ya da devlete yada marslılara vs. vatandaş buna bakarmı?

    Seneler önce aldığımız İpragazın tüpünden bildiğiniz hava çıkmıştı babamda o kızgınlıkla ibreti alem olsun diye tüpü alıp evin önünde vanasını çevirip tüm mahalleye göstermişti.

    Şimdi ise içindeki hava-gaz oranını bilemediğim ürüne 70-80 TL ...

    Bu tüp değişimine değil ama gelecek sefere konuyu etraflıca bir araştıracağım kendi hesabıma, benim açımdan görünen birşeyler maliyeti kurtarıyorki halen kullanılıyor gördüğüm

    kadarı ile şikayet eden ya da havaya uçanda yok.

    Alternatif olarak cidden düşünülebilir bir sistem.




  • Ben kahveci falan olsam kesin böyle yapardım.Az para değil. Evde mutfak tüpü şu an 3-4 ay gittiği için tenezzül etmem.

    Apartman altında tüpçü olunca, tehlikeye davet çıkartılmıyor da... Ne hikmetse gariban vatandaşın 3 kr için kırk takla attığı, rantiyenin işine gelmediği durumlarda illa ki büyük bir tehlike vardır. Köylüden açık süt almak da bizi öldürebilir. Kutu süt almalıyız zaten...

    Bir tarihte, sabah karşı ya Burdur'da ya da Isparta'da bir benzinlikte görmüştüm. Adamlar bir kamyon tüpe gaz basıyorlardı.
  • evde tupun kullanildigi hicbir yer yok ama yaziklar olsun boyle sisteme. 30 tl maliyetse en fazla 70 liraya nasil vatandasa sayilit. bu bir temel ihtiyac. kullanmis olunsaydi ben de gidip doldururdum. kaz yerine koyuluyoruz ama birakinda kendimize ait soyulmadik ik8 uc tuyumuz de kalsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    quote:

    Orijinalden alıntı: vezir

    aslı şuudr,

    Devlet bizlerden her türlü dolambaçlı yoldan para kazanınca yasal ve adı vergi oluyor, ancak vatandaş kendi cebini korumayı düşündükçe , sabıkalı veya sahtekar durumuna düşüyor. Sanırım konunun içeriğinden çok, parayı kimin hangi şekilde aldığı önemli . Uzun vadede bu devletin çöküşü ve istikrarsızlığını getirir ama ceremesini hangi hükümet ve görevli çeker bilinmez.

    Peki size göre çözüm yolu nedir ? Osmanlı dönemindeki gibi zenginden yüksek ve fakirden düşük vergi alınması mı,yoksa bir bir alternatif mi ?

    Bu ülkede koca hakim bile rüşvet almaktan vicdanen çekinmiyor,yeri geliyor 11 yaşında tecavüze uğrayan çocuğu savunacağına davalıların istem dışı,psikolojik bunalıma... yaptığını öne sürerek davayı düşürüyor.Bence bütün bunların temeli eğitim eksikliği ve kültür yozlaşmasından kaynaklı,hükumette yasakçı zihniyetiyle fitili ateşleyen etken.

    Osmanlıya gitmeye gerek yok ,zenginleşmiş ülkelerin vergi sistemini uygulamaları yeterli.

    Tüm kazananlardan yüksek vergi alınacak. Tüm holdingler iyice silkelenecek ve 3 senede gelirini katlayanlar için ciddi vergi denetimi getirilecek ve bireysel geliri olan ve ortalama geliri olandan hiç vergi alınmayacak bu kadar basit. Çok cüzi vergi ödeyenler tabana yayıldıkça zenginleşme oranı artacak ve piramidin sivri tepesi daha fazla yamuk şeklini alacak.

    Devletin tüm varlıklarından devlet nemalanacak holdingler ve yabancılara peşkeş çekilmeyecek. Söylemesi kolay ancak seçim sistemi ve Türk tipi yönetim altında oldukça zor yapılabilir bir çözümdür.

    Bireysel vergi ve benzin gibi ikincil gelirlerden belediyelere gelir aktarılacak ve devletin açıklarını kapatma yöntemi yerine bölgesel kalkınma politikaları uygulanacak , iatanbuldan yakıt alan daha fazla vergi öderken nüfusu az olan ve kalkınmada öncelikli bölge sınırlarında yaşayanlar daha az ikincil (indirek )vergi ödeyecekler. Bu bölgeler arasında yarışı tetikler ve nüfus hareketlerini sınırlar .Bütün bunlar 10 -20 -50 yıllık kalkınma planları ile denetlenerek bir hedef içinde gerçekleştirilmesi sağlanacak.
    Hükümetlerin ekonomi bakanlarının alacağı kararlara bağlı bir mekanizma olmayacak. hükümetin görevi burada denetleme mekanizmasını yönetmek ve denetlemek olacak ve tabii ki vergi affı olmayacak. 3 nesile kadar vergi borcu tahsil edilebilecek. o zaman 22. yüzyıla lider olarak girebiliriz. Bu yüzyıl ilk on yıllık kısmı geçti ama zenginlik sadece piramidin tepesinin daha da sivrilmesine neden oldu ve yeni varlık sahipleri adalet sisteminin boşluklarında yaşamayı öğrendiler. İkinci on yılda bunu çocuklarına aktarmayı başarmayı deneyecekler eğer başarabilirlerse ,başarılı olup olmadıklarını hep beraber göreceğiz.




  • met.nar kullanıcısına yanıt
    Hort olmuş olmamış umrumda değil. Bu işi yapanlara hakkını helal etme, tamam. Ama asıl suçlu her kesimi sömüren devlet. Saçma sapan vergilerle bizi soktukları hale bak. Hadi bu lpg ile dolduranların yaptığı çalmak. Devletin yaptığı ne? Ondan sonra 3-5 proje için dandirik dundirik firmalarla anlaşır, övgü beklerler. Tüpten çalan hırsız belki, bankayı soyan da hırsız. Ömrümüzü soyan sömüren devlet hırsız değil mi?
    Yaklaşık 1 sene önceydi, asgari ücreti değiştirmek için kurul toplanıyordu. O sırada milletvekilleri maaşlarından ve emekli maaşlarından şikayet ediyordu
    Milletvekili emekli maaşı 5700'den 9000'lere fırlamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Milletvekili maaşları için de benzer bir karar çıkmıştı. Sonra asgari ücret için komisyon toplandı, karar: %5 artış.
    2012 31 aralık, ailecek sabahladık, vakit geçirdik. Sabah da devletin yeniyıl hediyesi. Arabalarda ötv oranları! %8 mi ne olan 1600cc altı %37'ye, 1600-2000 arası %40lardan %80'e, %84 olan 2000cc üstü %130'a çıkmış, arabadan yüksek vergi. Motorlu araçlara özel bir ilgim var. Devlet sağolsun her türlü yaşamımın içine mıçmayı başarıyor. Ondan sonra devletinizi sevin koruyun, tövbe tövbe.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.